Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena- 7 dalis

QUOTE(Lemona` @ 2010 09 27, 10:33)
taša, aš tokį mėnesį irgi apturėjau - tada ir mečiau KT.
Kai nuėjau pas neurologę, inai sakė, gerai, kad mečiau, nes taip ar taip būtų liepus mest - čia pirmas gydymo veiksmas būtų.
Sakė, kad migrenikėm negalima KT - nes paūmėja liga  4u.gif

tai tau su KT taip buvo? man tik nustojus jas gerti..
o kaip paskui buvo?..
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2010 09 27, 10:53)
tai tau su KT taip buvo? man tik nustojus jas gerti..
o kaip paskui buvo?..

Aš kaip tik tą mėnesį nustojus jas gerti buvau.
O po to gėriau paskirtus vaistus, nenaudojau visai jokių Solpadeinų, Ibuprofenų ir t.t..
Kadangi pas mane buvp biškį pakilęs spaudimas, tai gėriau "Betalok Zok" kasdien ir priepuoliam "Imigran" 50 arba 100.
Po to priepuoliam gėriau "Relpax", nes "Imigrano" jua neužtekdavo.. g.gif

O kadien geriamus vaistus tai jau trejus pakeičiau - "Betalok Zok" (visai neblogai jau buvo, bet vargino šalutiniai poveikiai), "Atacand" (su juo išvis 0 efekto), "Zoloft" (AD)>

"Zoloft" savarankiškai mečiau gert, nes kai į savaitę po +2kg užsiridendavo, tai darėsi nebe juokinga blink.gif
O ir migrenai pačiai ne itin kažką jie padėjo..

Tai dabar išvis nieko negeriu.

Kada čia buvo beprasidedantis priepuolis, vaistų neturėjau tuo metu, tai padėjo pusė stikliuko brendžio - dar greičiau, nei vaistai, nuėmė skausmą thumbup.gif

Tai išvis neperku nieko nuo galvos skausmo, kažkaip tfu tfu ir nebėra tų priepuolių pas mane g.gif

Atsakyti
QUOTE(taša @ 2010 09 27, 10:28)
man po KT metimo ziauriai pablogejo savijauta. galva skauda kasdien:( turiu 2 galvos skausmo tipus - viena migrena su aura(priepuolis), kitas- siaip galvos skausmas, letas, zudantis, bet gyventi galima(padeda Solpadeinas).

Pas mane panasi situacija, tik skauda ne kasdien, bet lygiai taip pat dviem tipais - priepuoliai ir tiesiog siaip skausmai praeinantys isgerus Solpadeino rolleyes.gif

O del KT sunku ka nors pasakyti, man nezinau ar tai tiesiog sutapimas, bet jas nustojus gerti zymiai sumazejo priepuoliu cool.gif Dvigubai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2010 09 27, 10:28)
sveikos dar karteli.
gal kas susidure su tokia problema?.... esu nevilty  verysad.gif

nu nu, tik į viltį pereik, juk turi organizmas kažkaip vėl adaptuotis, dėl to taip ir nutiko, gal pas neurologę konsultacijos nužygiuok, kažką konkretaus tavo atveju pasiūlys g.gif

QUOTE(~Sunflowers~ @ 2010 09 27, 12:06)
O del KT sunku ka nors pasakyti, man nezinau ar tai tiesiog sutapimas, bet jas nustojus gerti zymiai sumazejo priepuoliu cool.gif Dvigubai rolleyes.gif

drinks_cheers.gif man ir gi taip buvo
Atsakyti
QUOTE(~Sunflowers~ @ 2010 09 27, 12:06)
Pas mane panasi situacija, tik skauda ne kasdien, bet lygiai taip pat dviem tipais - priepuoliai ir tiesiog siaip skausmai praeinantys isgerus Solpadeino rolleyes.gif

nu *****, gal ir man sumazes? .. nes sakau db - tikrai nekas.. :/
o KT geriu oj kaip ilgai..

Papildyta:
QUOTE(Lemona` @ 2010 09 27, 11:14)
O po to gėriau paskirtus vaistus, nenaudojau visai jokių Solpadeinų, Ibuprofenų ir t.t..
Kadangi pas mane buvp biškį pakilęs spaudimas, tai gėriau "Betalok Zok" kasdien ir priepuoliam "Imigran" 50 arba 100.
Po to priepuoliam gėriau "Relpax", nes "Imigrano" jua neužtekdavo..  g.gif

O kadien geriamus vaistus tai jau trejus pakeičiau - "Betalok Zok" (visai neblogai jau buvo, bet vargino šalutiniai poveikiai), "Atacand" (su juo išvis 0 efekto), "Zoloft" (AD)>

"Zoloft" savarankiškai mečiau gert, nes kai į savaitę po +2kg užsiridendavo, tai darėsi nebe juokinga  blink.gif
O ir migrenai pačiai ne itin kažką jie padėjo..

Tai dabar išvis nieko negeriu.

Kada čia buvo beprasidedantis priepuolis, vaistų neturėjau tuo metu, tai padėjo pusė stikliuko brendžio - dar greičiau, nei vaistai, nuėmė skausmą  thumbup.gif

Tai išvis neperku nieko nuo galvos skausmo, kažkaip tfu tfu ir nebėra tų priepuolių pas mane  g.gif

o cia kas jum vaistus skyria?
nes man nieks neskiria. mams turi ta pacia beda, tai vaduojames panasiai ir is savo patirties. migrenos man nustatyt nieks nenori - ty tokio diagnozo neturiu, nors ir kenciu nuo jos nuo 9 metuku. jokiu tyrimu nedaro, jokiu vaistu nesiulo.
vienu metu - pries keleta metu, vienas geras zmogus, pagelbejo ir uzsiminejo su manim - ji rase desirtacija apie insulto ir infarkto sarysi su migrena. todel ieskojo savanorisku zmoniu tyrimams. pakviete ir mane su mama. atliko tyrimu, magnetini rezonansa galvos(ko negalejau isprasyt is savo daktaru), 3 men vedziau skausmo dienyna, pildziau kada kaip ir kiek ilgia skaudejo ir pan. tada ji man ir pasiule Solpadeina, nes pries tai gelbejausi Xanaxu...
pazadejo, kad jei isras vaistukus - pranes mums..
Papildyta:
QUOTE(Lemona` @ 2010 09 27, 11:14)
Po to priepuoliam gėriau "Relpax", nes "Imigrano" jua neužtekdavo..  g.gif

Tai išvis neperku nieko nuo galvos skausmo, kažkaip tfu tfu ir nebėra tų priepuolių pas mane  g.gif

ir dar - ar galite pasakyti , kad KT nebevartojimas galejo itakoti priepuoliu sumazejima?...
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2010 09 27, 14:13)
ir dar - ar galite pasakyti , kad KT nebevartojimas galejo itakoti priepuoliu sumazejima?...

As tai bijau tvirtinti, kad taip, nes pernai man daug visko supuole vienu metu - pasiruosimas vestuvems, tevo liga, krentantis dolerio kursas ir t.t. Sie metai ramus, tai gal ir priepuoliai del to sumazejo, sunku kazka sakyti unsure.gif
Gal tiesiog sutapimas, o gal ir prisidejo prie retejimo metimas rolleyes.gif
Atsakyti
~Sunflowers~ - nu bral jau per 100 balų nuo pirmos vietos, man jau nekantrumas deginasi doh.gif , mačiau kad balsuot dar galima? Reiks vakare dukterėčios paprašyt pagelbos iš šalies - man azartas pagavo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(~Sunflowers~ @ 2010 09 27, 14:29)
As tai bijau tvirtinti, kad taip, nes pernai man daug visko supuole vienu metu - pasiruosimas vestuvems, tevo liga, krentantis dolerio kursas ir t.t. Sie metai ramus, tai gal ir priepuoliai del to sumazejo, sunku kazka sakyti unsure.gif
Gal tiesiog sutapimas, o gal ir prisidejo prie retejimo metimas rolleyes.gif

aisku.. man ir mokslu baigimas prisidejo prie pagerejimo - tikai palengvejo ir reciau buvo.

beje, kai net kalbu ar kam pasakoju, ar bandau ka prisimint is tos dienos kai buvo bloga - man darosi nemalonu. negaliu nupasakot, bet tarsi jauciu ta sleikstuli kuris tada buvo.. l b nemegstu apie tai prisimint. deje kai kurie valgiai, vietos ir pan primena...
Atsakyti
QUOTE(Lutė @ 2010 09 27, 14:36)
~Sunflowers~ - nu bral jau per 100 balų nuo pirmos vietos, man jau nekantrumas deginasi doh.gif , mačiau kad balsuot dar galima? Reiks vakare dukterėčios paprašyt pagelbos iš šalies - man azartas pagavo  blush2.gif

Galima galima, dar visa sia savaite irnesakyk.gif ne tik galima, bet reikia biggrin.gif
Zinok pas mane irgi azartas atsirades, darugai irgi visi sako, kad jau ritualas atejus i darba, isijungus kompa, is karto uz mane prabalsuoti biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2010 09 27, 14:13)
o cia kas jum vaistus skyria?

Neurologė 4u.gif
Aš kiek pamenu, nuo paauglystės man tą galvą skauda ir skauda..
O kadangi ištisai sloga kamuodavo, tai viskas buvo jai nurašoma. O jei dar randa sinusitą (kurį turėjau kelis kartus) - tai išvis nereik ieškot priežasties, ko man ta galva skauda irnesakyk.gif

Po to netyčia papuoliau pas gerą gydytoją, išaiškino pagaliau slogos priežastis, padarė operaciją ir apie slogą išvis pamiršau smile.gif

Ir po to, kai skaudėdavo galvą, viskas, ką mano gydytoja sugebėdavo, kaip skųsdavaus - išrašyti "Nootropil" doh.gif Aišku, kol jį geri, viskas ok, o vos tik baigiasi pakuotė - vėl viskas iš naujo doh.gif

Galų gale pati sugalvojau, kad man reikia pas neurologą. Net negalvojau, kad man gali būt migrena. Nes visad maniau, kad jau kai migrena, tai būtinai turi vemti ir kažką neaiškaus matyti užsimerkus biggrin.gif
Tai va, paprašiau gydytojos siuntimo (nes su juo buvo nuolaida klinikoj smile.gif ) ir nuvariau pas neurologę. Tada ir prasidėjo mano gydymas.

Nu to tvirtint tikrai negaliu schmoll.gif
Nes kai mečiau KT, kartu ir pradėjau vaistus vartoti, tai gal tie vaistai padėjo, o gal ir KT metimas g.gif
Bet va neurologė sakė, kad tokie atvejai, kai KT paaštrina migreną, yra gan dažni g.gif
Gal tiesiog būtent tie KT jums netinka g.gif
O gal tikrai netoleruojate jų, dėl to ir sudažnėjo priepuoliai g.gif
Pabandykit kelis mėn jų negert gal..

O šiaip kai neurologė man skirdavo vaistus, turėdavau gerti juos 2-3 mėn ir tik tada pas ją ateit (na, aišku, kai jaučiu šalutinius poveikius, tai turiu tučtuojau kreiptis į ją). Nes tik per tiek laiko galima nuspręst ar vaistas padeda.
Aš irgi viską žymiu kalendoriuj.
Užtai kažkaip net nebenoriu eit pas gydytoją, bandyt kitus vaistus, net kažkaip visai neblogai ir be jų susitvarkau su ta galva. Didelio skirtumo kai vartojau vaistus ir kai ne nėra g.gif Skausmo dienų skaičius nesiskiria, priepuolių irgi.

Atsakyti
gal mes išgelbėtos jau...

kad tai būtų ne tik mokslininkų rašliava...
Atsakyti
QUOTE(Lutė @ 2010 09 27, 21:48)
gal mes išgelbėtos jau...

kad tai būtų ne tik mokslininkų rašliava...

Praktiskai 10 metu reikia vaistam patvirtint, integruot i rinka, atlikti bandymus..
Zodziu kol jie kazka isras, mum jau menopauze bus ir gal skausmai pradings lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(~Sunflowers~ @ 2010 09 27, 14:52)
Galima galima, dar visa sia savaite irnesakyk.gif ne tik galima, bet reikia biggrin.gif
Zinok pas mane irgi azartas atsirades, darugai irgi visi sako, kad jau ritualas atejus i darba, isijungus kompa, is karto uz mane prabalsuoti biggrin.gif thumbup.gif

As irgi vis balsuoju blush2.gif
Atsakyti