QUOTE(Lauruška @ 2010 11 19, 11:14)
Sveikos
SP-1 ir SP-2 yra specialieji poreikiai, kurie nustatomi tik pensininkams. Darbingo amžiaus žmonėms tokiais atvejais nustatomas netekto darbingumo lygis. Specialiųjų poreikių lygį nustato Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnyba (NDNT) . Dokumentus ten pristatyti turi pats ligonis. Aš siunčiau registruotu paštu - todėl man reikėjo patvirtinti tėvo paso kopiją pas notarą. Kai nustatyti specialieji poreikiai (SP-1 ir SP-2), žmogus gauna slaugos kompensacijos pinigėlius nepriklausomai nuo pensijos. Pensiją moka Sodra, slaugos pinigėlius - Socialinės paramos skyrius.
Tikiuosi, nors kiek aiškiau
O mane, mielosios, galite pasveikinti - vakar baigiau savo visus biurokratinius reikalus, gavau tėvo globą
Nors tam fronte baigta - nebebus papildomų lakstymų... 

SP-1 ir SP-2 yra specialieji poreikiai, kurie nustatomi tik pensininkams. Darbingo amžiaus žmonėms tokiais atvejais nustatomas netekto darbingumo lygis. Specialiųjų poreikių lygį nustato Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnyba (NDNT) . Dokumentus ten pristatyti turi pats ligonis. Aš siunčiau registruotu paštu - todėl man reikėjo patvirtinti tėvo paso kopiją pas notarą. Kai nustatyti specialieji poreikiai (SP-1 ir SP-2), žmogus gauna slaugos kompensacijos pinigėlius nepriklausomai nuo pensijos. Pensiją moka Sodra, slaugos pinigėlius - Socialinės paramos skyrius.
Tikiuosi, nors kiek aiškiau

O mane, mielosios, galite pasveikinti - vakar baigiau savo visus biurokratinius reikalus, gavau tėvo globą

Nuoširdžiai sveikinu, kad šį Sizifą įveikėte

Visiems ačiū už atsakymus

Grįžtant prie SP: labai ačiū už nuorodą, kurią davėte: pavarčiau, paskaičiau, skambinau. O čia, kur rašote, kad pateikti dokumentus turi pats ligonis - o siuntėte registruotu laišku, tai kaip: nebe pats tada? Kam tas notaro patvirtinimas? Ir ar į tą komisiją būtinai ligonis turi atvykti? O jei tai beveik neįmanoma? Komisija vyksta pas jį ar kaip čia?
Dokumentus apie sveikatos būklę ir tuos ten kokius tai balus rašo kas? Medicininę pusę sutvarkyti turi šeimos gydytojas ar kitas?
Na, labai daug klausimų, bet jei tai jau praėjote, gal nesunku bus atsakyti? Iš anksto dėkoju

Papildyta:
Tiesa, o kiek laiko visa tai užima po to, kai jau dokumentus paduodate? Ar ilgai tuos dokumentus padavimui ruošėte?
Beje, dar žinau, kad tą SP duoda ir pačiose poliklinikose - tai kaip čia - ji dubliuoja šios tarnybso darbą tada?