Įkraunama...
Įkraunama...

Samojedai vasarai įpusėjus

QUOTE(nendrinė-vištelė @ 2011 06 02, 00:16)
pritariu gaudyk dėl virškinimo, tik man įdomu iš kur tokie gandai sklinda, nes jau ne pirmą kartą girdžiu, kad samojedai gana lepūs šunys  g.gif  kai ištikrųjų jie kaip tik skaitomi gana sveika veisle  rolleyes.gif
o, veislynas lapėse planuoja vadą liepos - rugpjūčio mėnesį smile.gif

liepa-rugpjuti! Tai ciut ne Kaledom galima ir i namus, taip? Mano treneriai turi po samojeda. Tad ir pasakoja...duodi vistienos ir ziurek, kad kokio kauliuko nebutu, nes tuoj vemia, serga..Vienas minusas- tai ju virskinimas. Cia jos zodziai, ne mano. Bet manes tai negasdina, jei taip ir butu.. cool.gif
O kaip suprast:tures Lapese labai idomia ir puikia vada. Nebus juk samojedai su taskeliais bigsmile.gif Kame tas idomumas ir puikumas? Aciu labai. Juolab Lapes nuo musu busimos gyvenamos vietos kaiminysteje thumbup.gif
Atsakyti
Tai tokiu atveju dar klausimas kyla kuo tie treneriai šeria savo šunis tongue.gif dauguma atveju, jei šersit normaliu sausu maistu arba dar geriau pagal RAW sistemą, tikrai neturėsit problemų su virškinimu.
o būsima vada lapėse turėtų būti puiki/įdomi tuo, kad būsimas tėvelis, bent mano akimis žiūrint, tikrai labai neblogas smile.gif http://www.klajokliusuo.lt/?page_id=40
Atsakyti
Faustluk - tikrai nezinia kuo tie samukai seriami kad taip serga g.gif Samojedu klube kiek samojedus kas augina tai del vemimo nesiskundzia, kartais buna suniuku jautresniu, pvz. viena kalyte megali esti sauso edalo su vistiena. Bet tai ir viskas.

O veislyne Lapese vada idomi savo kombinacija ir, kaip ir nendrine-vistele minejo, labai jau puikus tevelis busimas parinktas wub.gif
O samojedai ne visi vienodi, ju yra skirtingu tipu, meskos, lapes ir vilko biggrin.gif arba kitaip anglisko, skandinavisko ir italisko tipo samojedai.
Angliskieji samojedai yra dabar populiaraus meskutes tipo, kresni, apvalia galva, tankiu ne per ilgu kailiukum trumpu buku nukuciu. Skandinaviskieji yra seniausio tipo - jie dideli ugiu, didele pailga galva ir labiausiai panasus i poliarini vilka (maniskis toks wub.gif ) o italisko tipo - smulkesnio sudejimo, smulkesnio snukucio, vikrus samojedai, tokie kaip laputes.
Gerai zinot koki samojeda matet ir koki isivaizduojat saviski, nes skirtingu tipu sunys kartais gali atrodyt net ne tos pacios veisles atstovai 4u.gif
Atsakyti
Aciu mergaites, uz informacija! Mano valia butu- pirkciau jau liepos menesi. Bet reikia derintis prie darbu grafiko ir musu tetes bigsmile.gif O jis mane jau zino...Jei sneku sneku "lyg tarp kitko", vadinasi tuo klausmu "dirbu rimtai". Bijau, kad viena diena pareis ir ras.. (jauciu LApese sitos vados samojedukai bus brangesni nei 1400...Cia irgi klausimas...)

O kokie vardai Jusu suneliu? Man butent kazkas ziemisko lenda galvon. Arba karalisko. Ir kas geriau: patinelis ar patele? Jei gyvensim name, galima ir apie patele galvot. Bet sitoj vietoj ziniu nulis: sako, kad sveikiau patelei nors karta atsivest vaikuciu. Bet kaip tada? Reik formint veislyna? O jei parodose nedalyvausim? Ar turint patineli ramu siuo klausimu? Ir vel tikiuosi atsakymo.. wub.gif
Atsakyti
Patelė ar patinėlis čia jau jūsų pačių apsisprendimo reikalas. Patelę reiks pasaugot per rują du kartus per metus nuo patinų, o patinai gali "rujot" ištisus metus, jei tik užuodžia kur netoliese rujojančią patelę biggrin.gif patinai yra ganėtinai didesni už pateles, taigi pasigalvokit ar sugebėsit suvaldyt didelį patiną, kad ir, tarkim, pasivaikščiojimų metu mirksiukas.gif nors šiaip patinai grožio atžvilgiu ispūdingesni už pateles.
Dėl patelės kergimo vieną kartą dėl sveikatos yra visiška nesąmonė, mitas ir bobučių pasakos. Patelei išvis geriau arba niekad neturėt palikuonių arba būt pastoviai kergiamai.
Ir, apskritai, mano nuomone geriau tegu tuo užsiima suvokimo ir ambicijų veislės gerinime turintys žmonės smile.gif
Dėl lapių veislyno vados kainos nieko negaliu pasakyt, bet manau bus tikrai didesnė, nei 1400 lt.
Dėl vardų, mano pačios samojedės vardas Pūga, bet dar man labai gražu būtų Šiaurė. Pūga ir Šiaurė..ech wub.gif
Atsakyti
Faustluk - dar karteli raginu jus i samojedu kluba prisiregistruot - ten rasit atsakymus i visus rupimus klausimus 4u.gif
O ir su Lapiu veislyno veiseja galesit pabendraut, ir su kitais veislynais bigsmile.gif

del kergimo nendrine-vistele sako tiesa, sveikatos tai neprideda. O va kalytes savinininkams nervus gali gerokai patampyt, sush... namai, apgrauzti kampai, o jei dar suniuku niekas neperka (O buna ir taip!) schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(gaudyk @ 2011 06 03, 10:37)
Faustluk - dar karteli raginu jus i samojedu kluba prisiregistruot - ten rasit atsakymus i visus rupimus klausimus  4u.gif
O ir su Lapiu veislyno veiseja galesit pabendraut, ir su kitais veislynais  bigsmile.gif

aga. jau. Ir net viena zinute sukuriau smile.gif Ir net laiskeli Lapiu veisejai parasiau. Tikiuosi, atseksiu "kas yra kas" tenais pas samojedus lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveiki,

yra dovanojamas samojedas 4m, patinas su kilmės dokumentais, gyvenęs sodyboje voljere. Susiklosčius aplinkybėms žmonės nebegali sodyboje lankytis taip dažnai, kaip reikėtų, norint suteikti šuniui tinkamą priežiūrą, taigi norėtų šunį padovanoti.
Skelbimo į internetą kolkas dėti nesinori, kad šuo nepapultų daugintojams, būtų gerai, kad jį paimtų žmonės, tikrai besidomintys šia veisle ir žinantys visus niuansus.
Atsakyti
QUOTE(MorFina @ 2011 08 24, 20:10)
Sveiki,

yra dovanojamas samojedas 4m, patinas su kilmės dokumentais, gyvenęs sodyboje voljere. Susiklosčius aplinkybėms žmonės nebegali sodyboje lankytis taip dažnai, kaip reikėtų, norint suteikti šuniui tinkamą priežiūrą, taigi norėtų šunį padovanoti.
Skelbimo į internetą kolkas dėti nesinori, kad šuo nepapultų daugintojams, būtų gerai, kad jį paimtų žmonės, tikrai besidomintys šia veisle ir žinantys visus niuansus.

MorFina - jei jus nieko pries, skelbima paplatinsim Samojedu Klube.
Siaip jau siulyciau pagalvoti apie kastracija pries atiduodant i naujus namus. Ir sutartele kokia nors pasirasykite is anksto su naujais seimininkais, tai ramesne sirdim i naujus namus isleisit.
Linkiu surast siltus naujus namus ir mylincius seimininkus jusu samukui.
Atsakyti
o jei kreptis i to samuko veisejus? gal pagelbet kuom gales... aisku jei tas veislynas normalus...

o kastracija irgi gera iseitis butu smile.gif miegotumet ramiau atidave biggrin.gif
Atsakyti
Na čia ne mano šuo, aš tik paprašyta ieškau kokios pagalbos. O į samojedų forumą tikrai galite įkelti skelbimą. smile.gif
Apie kastraciją aš irgi galvojau, tada tikrai nebūtų užsiimama dauginimu smile.gif
Atsakyti
Samojedu klube jau paskelbta smile.gif Yra tokia moteris Jurate, ji nori antro samojedo. Pati turi kalyte Nora. Gal netycia sutiktu paimti g.gif
Atsakyti