QUOTE(pandora82 @ 2011 09 10, 16:41)
Jei cia bonsai,tai tada as Gagarinas..

.. perdrasu vadinti tuos augaliukus bonsai..
Papildyta:
QUOTE(Tzz @ 2011 09 10, 13:24)
Guoba pirkau gal pries pora metu, nusipirkus ja persodinau i durpe, o dabar i 100% akadama taip pat ir fikusa. Su guoba reikalai kaip ir gereja dali lapeliu numete o kiti kaip ir laikosi. Ja laikau lauke vakarineje puseje. Fikusas stovi ant palanges, kambaryje, rytinej pusej. Langu tikrai nedarinejau skersvejo gaut tikrai negalejo niekaip.

Su fikusu man atrodo bus problemeliu. Lapeliai vis dar geltonuoja... Del laistymo, kaip zinote akadama keicia spalva, taigi palaukiu kol ji pasvieseja ir tada laistau tol kol prededa laseti vanduo pro drenazo skylutes. Retkarciasi nupurskiu vandeniu.

Dabar kai nera karsta sias proceduras darau reciau, per savaite 2-3 kartus.

Aciu uz atsakymus is anksto.
Kada persodinote guoba (beje,labiausiai tinkantis medelis pradedantiems)? Galbut is po persodinimo ir numete lapelius,bet jei reikalai gereja tai liuks,ka cia bepridursi,nes atrodo viska normaliai darote. Gal tiesiog medeliui buvo sokas ir dabar jis atsigauna. As is Kestucio nusipirkau specialiu lasiuku kurie labai tinka po persodinimo,padeda medeliui adaptuotis. O jusiskis jei negavo papildomos energijos tai gal ir sunkiau prigijo. O del fikuso tai nezinau,man jie kazkokia mistika,esu girdejes nevienam numire o nuo ko,nesuprasi.. Toks jausmas kad jie jau is karto uzprogramuoti mirti (tie parduotuviniai) tik nedaugelis isgyvena ilgiau. Kas liecia tikrus medelius is gamtos,tai irgi siektiek apgaulinga nes medelis is savo atsargu dar auga kokius tris metus,bet jei jam nesuteiki atitinkamu salygu,jis silpsta ir zuna. Todel ir reikia zieos periodo,kad jis uzsigrudintu.
Tiesa,issikasiau neseniai 10 cm ersketrozes sodinuka,bendysiu auginti.. Plius prisirinkau laukiniu uoboliu seklu.. sukisiu i zeme,ziuresim kas bus..