QUOTE(irisas @ 2010 07 23, 01:13)
labai įdomu būtų išgirst atsiliepimų apie šiltinimą putom. Mes dar nešiltinom, tai labai domiuosi šituo būdu. Kiek kainavo ir kokia šiltinimo garantija ir pan. Man kažkaip panašu į makrofleksą

Dar kaip suprantu ūkininko sodyba? Čia tiek daug narių, kad nebepamenu nei savo kaimynkų nei pas ką koks namas
QUOTE(megen @ 2010 07 23, 10:25)
sveika...

del siltinimo putom ir mes labai svarstom,net nzn ...bet pasigirsta yvairiu nuomuoniu,kad grauzikai jei issimeta isgrauzia,pradeda pelyti,labai degus ir t.t....

kiek zinau vatos ir putu kana siai dienai praktiskai ta pati....

gal kas dar pakomentuos pliusus ir minusus?
Mes papildomai šiltinom sienas iš vidaus, tai labai ilgai rinkausi informaciją apie visas purškiamas termoizoliacijas. Net buvau susikambinusi su keletu gamintojų ir kainas išsiaiškinusi. Gaila, kai nereikėjo - tai viską kažkur nukišau, ko gero jau nerasiu. Kiek dar liko atmintyje. Visos putos skirtomos į kietas ir minkštas (kietos atrodo prasideda nuo kažkur 50 kg/m3). Kietos yra atsparios tiek pelėsiams, tiek ir visokiems graužikams, nebijo drėgmės. Bet jų kaina didelė - jei neklystu pigiausiai buvau radusi 400 Lt/m3, o šiaip dauguna siūlo kažkur nuo 550 Lt/m3. Minkštų siūlo labai daug gamintojų - gamo puta. izoputa dar visokių, kaina jų labai įvairi. Bet dėl šitų tai radau visokių atsiliepimų ir paveiklsiukų - ir supelijusių, i nedapurkštų ertmių.
Žodžiu aš pasirinkau ekovatą - pripūtė šį pavasarį iš vidaus po gipso plokšte. Turim termovizines nuotraukas praėjusios žiemos, prieš darant apdailą. Laukiam kitos žiemos ir pasidarysim nuotraukas po apdailos ž pažiūrėsim kiek davė tas papildomas šiltinimas ir plyšių užkamšymas.
QUOTE(jordan @ 2010 07 23, 21:25)
o pas mus bus net 2 zidiniai,vienas svetainej,o kitas musu miegamajam
beja nuvaziavom i sklypa,pasivaiksciojau po pirma auksta ir biski nusivylus grizau

visi reke,kad bus per didelis namas,kam mums tiek reikia,tik nesuprantu kur tos musu erdves

virtuve su valgomuoju,tai jau dabar matau,kad reiks atsisakyti salos,nors taip apie ja svajojau,nes kitaip tiesiog bus visko per daug ir trinsimes subinem

o darbo kambarys,tai isvis kazkokia zakamurke

nors 17kvm,bet kazkaip nesuprantu kur jie dingo,nes jau toks maziukas atrodo,tikrai ten tiek nebus,atrodo kad maximum 10kvm
QUOTE(jordan @ 2010 07 23, 22:51)
nu tikiuosi labai to

nes biski nusivyliau visom statybom

atrodo tiek vargau prie projekto,o cia viskas blogai

dar man sako taip atrodo,nes grindys issikels gan stipriai,o kadangi dabar lubos ~3 metrai,tai taip ir suvalgo ta erdve,niu labai tikiuosi,kad taip ir bus
bet vyras sako,jei statytumem dar viena nama,tai mazu maziausiai 600kvm

nes ir jam kazkaip ankstokai viskas atrodo
tu palauk kol apdailą pradės daryti - tada pamatysi, kiek ten erdvės. Žiūrėk bus kaip man - kai statė vis mažai atrodė, o dabar vaikštau ir galvoju, "nu kam man tiek tos vietos reikia"