Sibiro katės man labai patinka nuo senai jau, bet va vis pavarvinu seilę ir tiek Sakykit, už kiek realu įsigyti kačiuką tik namas? Parodos ir veisimas nedomina...
Sibiro katės man labai patinka nuo senai jau, bet va vis pavarvinu seilę ir tiek
Sakykit, už kiek realu įsigyti kačiuką tik namas? Parodos ir veisimas nedomina...
Sveiki, ar yra gyvuojanciu cia forume ? reikia jusu nuomones apie musu katuka,kuris pas mus jau virs metu laiko? ar jis sibiriukas? ir kaip butu galima nustatyti ar jis kilmingas?
Sveiki, ar yra gyvuojanciu cia forume ? reikia jusu nuomones apie musu katuka,kuris pas mus jau virs metu laiko? ar jis sibiriukas? ir kaip butu galima nustatyti ar jis kilmingas?
Sveikos mergaites, noriu pasidalinti savo problema, gal ką patartumėt.. Prieš metus pas mus atsirado naujas gyventojas Sibirinis /Neva Maskaradinis katinukas. Dabar jam jau 3 metai. Katinukas yra nerealaus grožio, su kilmės dokumentais, visais skiepais, prižiūrėtas ir mylėtas. Ir viskas būtų idealu, jei jis sutartu su vaikais ir vyru.. Bet deja, jau praėjo metai ir jis niekaip jų neprisileidžia.. Galvočiau kad kas buvo nuskriaudęs, bet realiai mano namiškiai net tokios galimybės negalėjo turėti, nes išgirdęs kad kas nors iš jų artinasi tuoj pat lekia slėptis ir neišlenda.. Bendrauja tik su manimi, o vyras ir vaikai kaip ir pavydi.. Žodžiu namie esu tarp dviejų ugnių.. Suprantu vyrą ir vaikus, kurie irgi norėtu pažaisti ir paglostyti katiną, bet jis vos jiems prisiartinus šnypščia. Leidžiasi glostomas tik jei aš jį laikau ir tai, matosi kad jam nepatinka, ir progai pasitaikius tuoj pat sprunka.. Žodžiu pavargau nuo šios situacijos ir jei atsirastų mylinti gyvunus moteris, padovanočiau jai šį katinėlį. Tikrai nenoriu atiduoti katinėlio bet kam. Norėčiau kad atsirastų mylinti ir galinti pasirūpinti katinėliu (nes jis pripratintas prie nepigaus royal canin maisto), vieniša moteris, kuriai šitas katinas taptu tikru draugu. Nes jis kažkodėl prisiriša tik prie moterų, o kitų šeimos narių nepripažįsta.. O gal ką nors patartumėte kaip kitaip išspręsti šitą problemą? Nes šiaip tikrai labai skauda širdį dėl katinėlio, bet santarvė namie man irgi labai svarbu
Laba diena. Jei norite kad katinas imtų draugauti ir su kitais šeimos nariais, patikėkite jiems katino maitinią ir žaidimą su katinu. Sau pasilikite tik dėžutės valymą.... Tai, kad katinas slepiasi po lova ir šnypščia, reiškia, kad jis nesijaučia namuose saugiai. Su juo reikia daugiau žaisti ir kalbėti. Katinai labai jaučia kaip nusiteikęs žmogus prie jo prieina. Jei vaikai ir vyras jo prisibijo, tai ir jis jų saugosi. Ar katinas kastruotas? Jei taip, tai vyrai - moterys jam neturi reikšmės. O ir nekastruotam katinui tai neturi didelės reikšmės. Moteris jis prisileidžia, nes jos "motiniškai" prieina. Gali būti, kad katinui bus dar didesnis stresas jei jį atiduosit.
Sveikos, Lietuvoje radau tik keturis veislynus, kurie užsiima šių katinų veisimu. Pirmą kartą planuojame įsigyti tikrą veislinį katiną, tad esu naujokė šiame procese. Galbūt klystu ir ištiesų veislynų yra daugiau? Norime katino, ne katytės. Gal kas galėtumėt rekomenduoti, kur kreiptis?
Siaubas kaip supykau, tokias nesamones kliedi!!!! Nežymi, nelipa ant keliu, nesišeria, nelipa į lova ar toks turi būti veislės aprašymas???? Kaip išsiauklėsit, taip ir bus!!! Sibirai seksualūs žymi normaliai (teigiu ne tik iš savo patirties, o bendrauju su keliasdešimt veisėju, kurie ta patį teigė)
Mano asmeninis patarimas - pirkit kačiukus iš Normaliu veisėju (nebūtinai LT), kurie turi patirties... Nes gėda tokias nesamones skaityt, ka perskaičiau šitam skelbime
Žinoma, juk jie "tikri". Jūs, kaip daug išmananti felinologė, tikrai žinot kuo skiriasi sibiriukų, meino meškėnų, Norvegijos miškinių elgiasys nuo siamo, orientalų, peterboldų ir kitų rytietiškos kilmės kačių. Tai "rytietės" visada stengiasi įsitaisyti ant kelių, ir prašosi užglostomos iki begalybės. O šitos, aborigeninės veislės, draugauja su žmogum, ateina pasiglaustyti ir visaip kaip parodo prisirišimą, bet ant kelių sėdėti nemėgsta, ir būti "užglostytos" taip pat nemėgsta. Būna viena kita išimtis, iš vados būna kokia viena, rečiau dvi katytės, kurios mėgsta įsitaisyti ant kelių, bet jei pradedi glostyti, gana greit pasiplauna. Labai norint, galima įpratinti. Bet tai greičiau išimtis o ne taisyklė. Žinoma, jei Jūs sprendžiat apie veislę tik iš savo dviejų gražuolių, tai jūsų reikalas. O įžeidinėti nėra čia ko. Aš manau, kad kiti Lietuvos veisėjai yra man kolegos, to paties pamišimo broliai ir seserys, aš džiaugiuosi jų pasiekimais ir linkiu visokios sėkmės. Taip pat ir Jums.
Aš nesu felinologė, daug ko nežinau - todėl ir neveisiu. Bet ir neprisimetu žinove ir neklaidinu žmoniu, taip turiu tik 2. Tačiau jau daug metu bendrauju su rimtai į veisima žiūrinčiais sibiriuku veisėjais. Normalu, kad ismokstama is klaidu, laikui begant, svieciantis. Bet tikrai neskleidziant dezinformacijos.... Apie alergija taip pat pasidomėkite plačiau.... Iš esmės katinas, turintis color pointo gena savo seilėse turės alergena, tik tradiciniai sibiurikai gali neturėti seilėse to alergeno. Ir tai si teorija nera moksliskai irodyta... O yra ivairiu zmoniu, kurie daugiau psichologiskai alergiski, arba alergiski plaukams, dar kiti seilems.... Deja, mano nuomone, nevukai nera Sibiriukai.
Atsiprasau, turiu 3 o ne 2 Jazzas gyvena Londone ir beproto lenda, lipa ant ranku - kniaukia, kad kaip kudiki nesiotu gaila, pas mus visi trys sibiriakai neatitinka standarto