Įkraunama...
Įkraunama...

Sibiro tigrai ir Nevos maskaradinės

Nesinervinkit. Padariau apklausą rusų forume "sibirijada". Man pačiai tapo įdomu, gal čia tik mano tokie kitokie. Po kelių dienų parašysiu ką pasakė Rusijos veisėjai apie tą sėdėjimą ant rankų. Nors mano visi keturi yra atvažiavę iš skirtingų veislynų, o elgiasi taip pat. O Rusijos veisėjai bus paknkamai autoritetingi?
Be to, tie patys veisėjai, o tame tarpe genetikai ir mokslininkai, visdėlto nusprendė, kad sibiriukai gali turėti colorpointo geną, ir jų dauguma pripažysta būtent tokią veislę su colorpointais. Tai ne iš "lempos". paskaitykit Šustrovos, Mironovos darbus. Jūs matyt priklausot tiems keliems ekstremalams, kurie nepripažysta. Na o koks skirtumas. Man gražu taip, jums kitaip. Laisvė rinktis. Genys margas, o pasaulis dar margesnis! Tegu taip ir būna.
O apie colorpointo geną ir alergiją paguglinkit dar kartelį. Siamo katės yra pirmos mažai alergizuojančių kačių saraše.
Nesat felinologė? O ką žinot apie mano kompetensijas? Apie mano mokslus, perskaitytas ir neperskaitytas knygas. Turit savo nuomonę apie veislę - sakykit. Aš sakau savo. Turiu šiokią tokią patirtį veisime, nesakau kad esu profas, dar čainikas, bet rašau skelbimuose ir forume tą patį, ką ir taip žmoėms sakyčiau, ką matau savo katėse, nenoriu meluoti. Kodėl žmogus turėtų įsigyti gyvūną, o paskui nusivilti, kad jis elgiasi ne taip kaip tikėjosi. Neveisiat? Gaila. Tokie tikri, tokie rankiniai. Galėtų nudžiuginti ne vieną šeimą. O drabstytis įžeidinėjimais gal nereikia.
Papildyta:
O kad nežymi ar kad nesišeria, rašiau ne aš, o komentatoriai.
Atsakyti
QUOTE(popa @ 2012 09 19, 11:38)
Dokumentai svarbu bus jei sugalvosite veisti, ir registruoti nors vieną vadą. Taip jau su tais sibiriniais yra kad tik po kergimo ar vaikų atsivedimo jie tampa tokie kokie ir turi būti. Tai prieš kastruojant nors viena vada - patartina.

O parodos tikrai liga. Kartą paragavęs negali sustoti....

Ir ŽMONĖS    !!!!!!!

LIETUVOJE JAU YRA IR DAR BUS NEVOS MASKARADINIŲ KAČIUKŲŲŲŲŲŲŲŲ!!!!!!!!

Su rusu veisejais ir apie kergima pakalbekit doh.gif esat isitikinus, kad kiekvienam sibiriukui butina susikergti???? Ir dokumentai reikalifgi tik veisimui....

Atsiprasau uz grubuma, bet i tokius visokius kliedesius negaliu ziureti doh.gif

Sekmes toliau kergiant doh.gif
Atsakyti
Nekraipykit žodžių pagal savo supratimą. Aš nerašau, kad dokumentai nereikalingi, jei katinai nebus veisiami, rašau, kad jie svarbūs jei žadama veisti. Aš nerašau, kad kiekvieną sibiriuką reikia būtinai sukergti, rašau, kad po kergimo jie sustambėja, ir tampa labiau "laukinės" išvaizdos. Ir žinau tai ne tik iš Rusijos veisėjų ar iš savo patirties. Dažnai važinėju į parodas, susitinku ne tik su rusais, kalbamės, dalinamės patirtimi, ir todėl žinau ką rašau.
Nepatinka žiūrėti, užsimerkit, patausokit nervus.
Be reikalo čia aš į tas diskusijas įsivėliau. Nebesivelsiu.
Atsakyti
http://siberians.for...60-0-1382967681

Nuoroda į "Sibirijadą", jei skaitot rusiškai.
Atsakyti
Sveikos,mergikės mirksiukas.gif , aš vis parversdavau jūsų temą, bet ji tokia palyginti neaktyvi būdavo blush2.gif
Čia dabar matau,kad šioks toks ginčas užvirė del šitų katukų charakterio.
Mano uošvis augina gražuolę Agafją wub.gif .Agafja
yra nevos maskaradinė, gražuolė katė, ką ir bekalbėt. Neesu aš specas , bet noriu pabrėžt, kad va būtent Agafja nemėgsta būt ant rankų.
Aš visaip ją taikaus pasičiupt, paminkyt, bet labai jau trumpam. Agafja pradeda miauksėt, spurdėt ir pan.
Uošvis tai jau pratęs,kad ji pageidauja būt šalia, bet ne ant kelių , nemėgsta būt niūrkoma blush2.gif Elektraaa, Jūsų katuliai , kaip supratau, skaitosi kitokie, gal ir jų būdas kiek kitoks?
Aš irgi įsigijau katuką, priš tai labai žavėjausi šiais katinais, bet va uošvis pabrėžė, kad čia ne rankinukas g.gif , kad jei noriu pastoviai kažką myluot ir minkyt šita veislė man netiks unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silvy: 29 spalio 2013 - 23:06
Noriu pasidžiaugti savo naujagimiais.
Butė Arctica lapkričio 13d atsivedė mergaičių trejetuką. Eira, Eldija ir Eija.
Laumė Harita lapkričio 15d. atsivedė du berniukas ir mergytę. Freilina, Finansistas ir Fabrikantas.
Išdidus tėtis - Ūsorius Admirolas. Džiaugiuosi ir aš, nors Laumės vaikai - netyčiukai....
Atsakyti
QUOTE(popa @ 2013 10 28, 08:19)
Žinoma, juk jie "tikri".
Jūs, kaip daug išmananti felinologė, tikrai žinot kuo skiriasi sibiriukų, meino meškėnų <...>

Aš nesu felinologė, bet mes auginame jau antrą Sibirietį. Abu įkyrūs iki negalėjimo, katinai kuriems dėmesys reikalingas kaip oras. Kartais netgi pyktis ima, kada lenda į akis ir tiesiog reikalauja dėmesio ir glostymo. O jo turi būti daug, nei padirbsi normaliai, nei kavos ramiai išgersi, nei paskaitysi. Ir sprendžiu iš dviejų katinų (vienas jau a.a.), kurie okupavo mūsų namus.
Tiek motinos veislyno savininkė (Minskas), tiek tėvo veislyno savininkė (Maskva) tuo pačiu "skundžiasi".
Atsakyti
laba, gal duotumet kontaktus veislynu, kurie turi sibiro nevos maskaradinius kaciukus? teikiu pirmenybe tiems kas priklauso FIFe sistemai
Atsakyti
QUOTE(8588 @ 2014 09 13, 16:46)
laba, gal duotumet kontaktus veislynu, kurie turi sibiro nevos maskaradinius kaciukus? teikiu pirmenybe tiems kas priklauso FIFe sistemai

www.siberian.lt
Atsakyti
Vargstu su savo sibirinuke unsure.gif katuką parsivežėm liepos mėn, pradžioj adaptacija truko apie geras dvi savaites. Kai pripratom mes prie jos, ji prie mūsų atrodė kad viskas susitvarkė: ėdė gerai, žaidė miegojo, dėžutėje reikalus atlikinėjo. Ir kažkur nuo rugsėjo gal vidurio atsisakė dėžutės. Galvojom gal kraikas netinka,tai jų rūšių pripirkom n plius k doh.gif nu visiškai nedaro į dėžutę. Vis pabaudžiu ir valau doh.gif vyras pyksta, gavosi kad ir su juo jau kovoju, namai tvartu paversti doh.gif be galo prisirišau ir myliu katuką bet nebežinau ko griebtis, kantrybė senka unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Oks@n@ @ 2014 09 14, 00:32)
www.siberian.lt

Šis veislynas, kaip ir visi kiti lietuviški nevukų veislynai priklauso WCF sistemai.
Atsakyti
QUOTE(8588 @ 2014 09 13, 16:46)

Musu grazuolos is http://www.nevak.by/
Imigrantas is BY.
Atsakyti