Sveiki, mano katinas iš "Forrest miracle" iš Samaros Jau pabuvęs parodose, 4 kart nominuotas į BESTus, ir laimėjęs geriausio veislės atstovo titulą. Apskritai pirkti katiną internetu kažkaip savotiška, praktiškai "barangus katinas maiše"... Parašiau į jų klubą, gavau patvirtinimą, tikiuosi kad neatvažiuos "kiemšikis paprastasis". Tik bijau, kad sunkiai pripras naujuose namuose, jau "senas".Be to turim senutę siamo katę (14m), du šunis ir kitokios smulkmės. Ką jūs darėt, kad katinai namuose susidraugautų?
QUOTE(popa @ 2010 11 04, 01:37)
Tik bijau, kad sunkiai pripras naujuose namuose, jau "senas".
Laba diena

Nu specialiai perverčiau kelis psl. atgal, kad pažiūrėčiau kiek gi laiko tam "senukui"
Ogi jis pasirodo vaikas dar visai

Tik jau meskit tokias baimes šalin.

Mano pirmoji grynaveislė katytė pas mane atkeliavo 3,5 metų.

Be to kiek žinau sibiriukai ilgai brestanti ir auganti veislė, taigi pamatysit, atvažiuos išdykęs mažylis

Laimingai sulaukti savo sibiriuko. Lauksim foto

Kiek turejau sibiriuku, visi buvo kovingi ir smalsus
tikriausiai visos kates taip elgiasi naujoj teritorijoj
Parasysiu, kaip elgiausi ir pratinau savo augintinius.
Naujaji gyventoja uzdarydavau atskirai, kad jis pabutu 1 kambary. Dazniausiai ir pati eidavau miegoti atskirai su juo, kad labai neliudetu 1
Diena, ileisdavau i kambari visus kitus augintinius (sibiriukus ir suni). Reakcija tokia, kad naujasis visuomet patiria stresa - snypscia, urzgia, senbuviai katinai taip pat pyksta...
Tokioj karo padety as juos stebiu, naujoka visada uzstoju - jei matau, kad senieji gyventojai per daug ji isvargino, isveju visus ir naujoka palieku pabuti 1. Geriausia, kai naujokas turi koki nors sena daikta (is senu namu paklodem, guoli, kad ir zaisla), tuomet padarau jam jo kampeli, kuriame jis jauciasi saugus...
Taip zaidziam kokia savaitele, visa savaite (jei reikia ir dar ilgiau) naujokas gyvena 1 ir tik su mano prieziura buna leidziamas pas kitus. Visa savaite ir su vyru miegam atskirai
Siaip realiai tokia prieziura yra labai primityvi... Jeigu kada nors vel isigysiu nauja augintini (ypac veisimui) elgsiuosiu atsargiau... Pirmiausiai reiketu naujoka palaikyti karantine, padaryti visus tyrimus, isitikinti, kad jis neserga ir neuzkres kitu... Visus tyrimus darydavau jau po to, kai visa chebra susigyvena, kad papildomai naujoko nestresint
Kaip turi vos 1 ar 2 veisiamus gyvunus tokia taktika nera labai didele nuodeme, bet veisejai, kurie namuose turi daugiau nei kelis veisiamus katinus - patikrina kiekviena naujoka atidziai
Senajai katei ir naujokui apkirpkit nagucius
Jei kaciukas nera mates shuns, tai pazinti su suniu praveskit kuo atsargiau.... Mano Rubis buvo nemates shuns, tai tik per puse metu su juo susidraugavo
O su katinais per 5 dienas jau buvo savas

Parasysiu, kaip elgiausi ir pratinau savo augintinius.
Naujaji gyventoja uzdarydavau atskirai, kad jis pabutu 1 kambary. Dazniausiai ir pati eidavau miegoti atskirai su juo, kad labai neliudetu 1

Tokioj karo padety as juos stebiu, naujoka visada uzstoju - jei matau, kad senieji gyventojai per daug ji isvargino, isveju visus ir naujoka palieku pabuti 1. Geriausia, kai naujokas turi koki nors sena daikta (is senu namu paklodem, guoli, kad ir zaisla), tuomet padarau jam jo kampeli, kuriame jis jauciasi saugus...
Taip zaidziam kokia savaitele, visa savaite (jei reikia ir dar ilgiau) naujokas gyvena 1 ir tik su mano prieziura buna leidziamas pas kitus. Visa savaite ir su vyru miegam atskirai

Siaip realiai tokia prieziura yra labai primityvi... Jeigu kada nors vel isigysiu nauja augintini (ypac veisimui) elgsiuosiu atsargiau... Pirmiausiai reiketu naujoka palaikyti karantine, padaryti visus tyrimus, isitikinti, kad jis neserga ir neuzkres kitu... Visus tyrimus darydavau jau po to, kai visa chebra susigyvena, kad papildomai naujoko nestresint

Senajai katei ir naujokui apkirpkit nagucius

[quote=kavenska,2010 11 03, 17:01]
Jusu katyte is Jurmalos, o vyro vardas Linas? Jie taip - tai katinuke buvo mano rekomenduota
Del dalyvavimo ne WCF parodoje- viena CAC galite gauti FIFE sistemoje, WCF uzskaitys
Musu Bjanka tikrai is Jurmalos ir Jus rekomendavot... Vyro vardu ja pirkom, nors ideja mano buvo... Dabar uztat ne man su teisejais bendraut tenka:)
Papildyta:
[quote=Elektraaa,2010 11 03, 20:05]
O
uzsukau, o cia kiek daug naujienu
Aciu uz sveikinimus
Dabar mes labai apsiramine
Sveikinu naujasias Nevos Maskaradiniu kaciu seimininkes
Ypac Kauniecius
maciau gerai pasirodet LGAC parodoj
Aciu uz sveikinimus:) tik, kad ne tik pasirodem, bet ir pastabu gavom... Ir kad pavalgyt panele megsta (cia dalis teisybes yra, nes net morcius netrukdo apetitui) ir kad poplauki ispesem (per stropiai sukavau netinkamom sukom). zali dar mes parodose (ir forumuose taip pat)..
O parodas su Rubiu gal be reikalo pristabdet... Jam reklamos daugiau reikia... gal veislyna savo registruot, gal puslapi pasidaryt veislyno... Cia man taip atrodo... Arba tegu pakencia iki vasario kol pana atvaziuos:)
Jusu katyte is Jurmalos, o vyro vardas Linas? Jie taip - tai katinuke buvo mano rekomenduota

Del dalyvavimo ne WCF parodoje- viena CAC galite gauti FIFE sistemoje, WCF uzskaitys

Musu Bjanka tikrai is Jurmalos ir Jus rekomendavot... Vyro vardu ja pirkom, nors ideja mano buvo... Dabar uztat ne man su teisejais bendraut tenka:)
Papildyta:
[quote=Elektraaa,2010 11 03, 20:05]
O

Aciu uz sveikinimus

Dabar mes labai apsiramine

Sveikinu naujasias Nevos Maskaradiniu kaciu seimininkes

Aciu uz sveikinimus:) tik, kad ne tik pasirodem, bet ir pastabu gavom... Ir kad pavalgyt panele megsta (cia dalis teisybes yra, nes net morcius netrukdo apetitui) ir kad poplauki ispesem (per stropiai sukavau netinkamom sukom). zali dar mes parodose (ir forumuose taip pat)..
O parodas su Rubiu gal be reikalo pristabdet... Jam reklamos daugiau reikia... gal veislyna savo registruot, gal puslapi pasidaryt veislyno... Cia man taip atrodo... Arba tegu pakencia iki vasario kol pana atvaziuos:)
Veislynui registruot reikia kate tureti
O parodu, manau pakankamai aplankem - turim 2 Cempiono titulus - Fife ir Tica
Del kritikos - gerai, kad ja kazkas pasako - tuomet zinai, ka darei blogai
As irgi kailio vis dar nemoku paruosti
Reikia daryti eksperimentus namuose
Mums didziausios problemos su kailio nuriebalinimu
Suku tai gal 10 turim
Pakomentuosiu kelis tipus

Sios gana neblogos, kai jau kailis sutvarkytas ir paruostas ji siek tiek pasukuoti. Viena puse issukuoja negyvus plaukus, kita puse suteikia kailiui zvilgesio

Tokio tipo sukas naudoju namuose daznam katinu sukavimui
Tiesiog, kaip masazas
Patinka man tokias naudot ir dziovinant kaili

Furminatorius man isvis netiko ir nepatiko. Plauku issukuoja kruvom, taciau issukuoja net ir sveikus plaukus. Su juo bessukuojant katinas gali likti ir plikas... Nors suveliu jis neissukuoja

Pacios geriausios sukos suveliams issukuoti, sios mazytes ("blusines"), visus suvelius su jomis issukuosit be vargo
O Didesnes galbut tinkamos, norint pasiausti kaili

dar vienos masazines sukos, taciau nuo tokiu dazniausiai kailis issielektrina...

O parodu, manau pakankamai aplankem - turim 2 Cempiono titulus - Fife ir Tica

Del kritikos - gerai, kad ja kazkas pasako - tuomet zinai, ka darei blogai

Suku tai gal 10 turim

Sios gana neblogos, kai jau kailis sutvarkytas ir paruostas ji siek tiek pasukuoti. Viena puse issukuoja negyvus plaukus, kita puse suteikia kailiui zvilgesio

Furminatorius man isvis netiko ir nepatiko. Plauku issukuoja kruvom, taciau issukuoja net ir sveikus plaukus. Su juo bessukuojant katinas gali likti ir plikas... Nors suveliu jis neissukuoja

Pacios geriausios sukos suveliams issukuoti, sios mazytes ("blusines"), visus suvelius su jomis issukuosit be vargo

dar vienos masazines sukos, taciau nuo tokiu dazniausiai kailis issielektrina...
Ale nezinojau del kates butinumo veislynui... geda.... Kazkaip atrode, kad galima... na kate mes turim, jei ka galima ir kartu registruoti:)
Del suku dar parodoj konsultavausi, tai tos, kur nuotraukoj salia tu maziukiu atseit tik persam tinka ir poplauki ispesa. Turim mes jas bet liepe nenaudot. o su furminatorium ir as kaili sugadinau.. Idomu ar kas nors sibiriniams naudoja ji? O labai gerai yra sukos su nevienodo ilgio dantukais (ilgas trumpas ir tt). Mes tokiom sukuojam ir masaziniu (t.y paprastu zmoginiu paluku sepeciu). Nezinau gerai cia ar ne.
Del suku dar parodoj konsultavausi, tai tos, kur nuotraukoj salia tu maziukiu atseit tik persam tinka ir poplauki ispesa. Turim mes jas bet liepe nenaudot. o su furminatorium ir as kaili sugadinau.. Idomu ar kas nors sibiriniams naudoja ji? O labai gerai yra sukos su nevienodo ilgio dantukais (ilgas trumpas ir tt). Mes tokiom sukuojam ir masaziniu (t.y paprastu zmoginiu paluku sepeciu). Nezinau gerai cia ar ne.
QUOTE(zosiulia @ 2010 11 05, 11:10)
Ale nezinojau del kates butinumo veislynui... geda.... Kazkaip atrode, kad galima... na kate mes turim, jei ka galima ir kartu registruoti:)
Mes skirtinguose klubuose priklausom ir skirtingom sistemom

As turiu svajone - tureti veislyna tradiciniu sibiriuku. Jau kazkada dejau i musu tema ir katina, kurio palikuones noreciau

Mes panasias sukas, kurias naudoja "tik" persams, naudojam parodose pries nesant pas teiseja, su jom gana graziai susishiaushia kailis (ju visokiu yra, mes turim su lanksciais dygliukais, pan. sukas maciau naudoja ir meinams)

O siaip tas kur idejau medines - jos taip pat yra zmogui skirtos, bet mums irgi pacios tinkamiausios

O katyte neturi suveliuku? Nes mano abu bernai karts nuo karto pazastyse arba klyne uzsiaugina suveli

QUOTE(Elektraaa @ 2010 11 04, 23:57)

Sveikutės,
esu prijaučianti sibiriečiams, o ypač nevukams. Ir išvis visi dideli ir gauruoti katinai yra JĖGA! Norėjau paklausti, dėl šukų antroje nuotraukoj, kur pirkot jas? Iš pirmo žvilgsnio ir žmogaus plaukams gal tinka :-) mes turim paprastas iš Kikos tokias su metaliniais šereliais, tai nekas, o Furminatorius mano meškėnei irgi nelabai, man tai jis peša plaukus gabalais.
QUOTE(simply_milda @ 2010 11 05, 13:26)
Sveikutės,
esu prijaučianti sibiriečiams, o ypač nevukams. Ir išvis visi dideli ir gauruoti katinai yra JĖGA! Norėjau paklausti, dėl šukų antroje nuotraukoj, kur pirkot jas? Iš pirmo žvilgsnio ir žmogaus plaukams gal tinka :-) mes turim paprastas iš Kikos tokias su metaliniais šereliais, tai nekas, o Furminatorius mano meškėnei irgi nelabai, man tai jis peša plaukus gabalais.

Droge reiketu paziureti, as turiu tokias miniatiurines medines, truputi kitokias nei sitam psl

Neblogos ir tos, pacios pirmosios

Labas vakaras. Atvažiavo mano lauktasis katinas. Negaliu užgesinti šypsenos, yra daug gražesnis nei nuotraukose... O gal todėl, kad realiai sibiro katinus ir mačiau tik nuotraukose ir parodoje narvelyje. O šitas kai išsitiesė visu ilgiu ir grožiu...
Be reikalo panikavau, jokio karo namie kaip ir nėra. Vienas iš šunų, kadangi yra draugiškas pudelis, per daug entuziastingai norėjo susidraugauti, gavo per nosį ir laikosi pagarbaus atstumo. Mažesnis pudelis tūno po lova ir burba, bet ne garsiai. O siaminė senutė iš pradžių pasišiaušė, o dabar bando prisigretinti, tik jau katinas jos nenori prisileisti. O su mumis visai jaukus, jau po pusvalandžio buvimo apėjo namus, suinventorizavo "ūkį".
Bet koks jis didelis, už siaminę katę jau dabar didesnis o dar tik 6 mėn.
Įdėčiau nuotrauką, kurią veisėja padarė Maskvoje vakar. Bet esu kompinė nemokša, nežinau kaip.
Tikiuosi kad ir jūs panašiai tirpot įsigiję pirmuosius katinus...
Be reikalo panikavau, jokio karo namie kaip ir nėra. Vienas iš šunų, kadangi yra draugiškas pudelis, per daug entuziastingai norėjo susidraugauti, gavo per nosį ir laikosi pagarbaus atstumo. Mažesnis pudelis tūno po lova ir burba, bet ne garsiai. O siaminė senutė iš pradžių pasišiaušė, o dabar bando prisigretinti, tik jau katinas jos nenori prisileisti. O su mumis visai jaukus, jau po pusvalandžio buvimo apėjo namus, suinventorizavo "ūkį".
Įdėčiau nuotrauką, kurią veisėja padarė Maskvoje vakar. Bet esu kompinė nemokša, nežinau kaip.
QUOTE(popa @ 2010 11 05, 23:33)
Labas vakaras. Atvažiavo mano lauktasis katinas. Negaliu užgesinti šypsenos, yra daug gražesnis nei nuotraukose... O gal todėl, kad realiai sibiro katinus ir mačiau tik nuotraukose ir parodoje narvelyje. O šitas kai išsitiesė visu ilgiu ir grožiu...

ieva66@googlemail.com
Tirpom, tirpom
Kiekvienam savas yra pats paciausias
O mazi kaciukai isvis geris
keiciasi su kiekviena diena, sita veisle yra dekinga tuo, kad kate ar katinas vystosi, auga 5 metus
Su kiekvienais metais geriesi ir groziesi savo augintinio pasikeitimais
Laukiu nuotraukyciu

Laukiu nuotraukyciu