Katiną iššukavau ir "kelnes" po kranu apiploviau (kai nepripažysta kraiko, išlipa iš dėžutės šlapiais plaukų galiukais).
Iš patirties kaip reikia daryti tai ko gyvūnas nenori. (turiu ne tik siaminę kuri isteriškai neperneša vandens ir nagų karpymo, dar du pudelius kurios kerpu pati, angorinį triušį, kuris vadovauja paradui namuose ir visus "kompostiruoja" ir jūrų kaiulytę). Svarbiausia mano pačios nusiteikimas. Jei viduje esi ramus, nebijai daryti to ką ruošiesi, neprojektuoji mintyse, kad gyvūnas nenorės, neklausys ar pabėgs, tvarkomasis puikiai tą jaučia ir paklūsta tavo valiai. Antras punktas, neskubėti. Jei katinas ar šuo bando verštis pabėgti suimi tvirtai bet ne skaudžiai ir palauki kol "pripras ir kariamas". Kartais pasakau piktai bet negarsiai kad nusiramintų, kartais meiliai paraminu, o kartais padeda kai galvoji apie gyvūną kaip apie "lupamą apelsiną", kitaip sakant, jokių emocijų. Prieš atvažiujant katinėliui visus gyvūnus apdirbom skysčiu nuo erkučių. Pirmą kartą siaminę pakišau po purkštuku ir likau neišarta nagais. Tiesiog buvau labai tvirtai nusiteikus tai padaryti, net jei ji bandytų mane suvalgyti. Katė puikiai jaučia nusiteikimą tai ir susitaikė su likimu. Šunis tvarkau pasistačius ant lyginimo lentos. Aukščio baimė padeda ir patogu prieiti iš visų pusių. Katiną "užmušiau" masažu. Paskui pakaitom po truputį šukavau ir glosčiau, masažavau, ir murmėjau po nosim koks jis geras. Baigėsi viskas gulėjimu ant nugaros išsitempus visu ilgiu. Su gyvūnais sunkiau tvarkytis kai vyras namie

Tiesa, pastebėjau, kad išsivalius dantis su dantų pasta kurioje yra verbenos, tampu labai patraukli pasibučiavimams

O dėžutę pastačiau ir namie. Bėda tik ta, kad šunys ją "sutvarko" greičiau, jie greičiau pajunta, kad ten kažko yra. Reiks pirkti uždarą.