Įkraunama...
Įkraunama...

taupančiųjų savaitės meniu-5

PIRMADIENIS
pusryčiai: nevalgėm
pietūs: tešloje kepta lašiša, burokėlių mišrainė, virtos-apkepintos bulvės
vakarienė: pica, pupelių sriuba

ANTRADIENIS
pusryčiai: balta kava su sūreliu
pietūs: bulvių ir moliūgo kūgelis su grietine ir spirgų-pievagrybių padažu.
vakarienė: pietų likučiai

TREČIADIENIS
pusryčiai: pupelių sriubos likučiai
pietūs: bulvių-sūrio salotos, pabaigėm kūgelį
vakarienė: žvėrienos guliašas, kaliaropių salotos, bulvės

KETVIRTADIENIS
pusryčiai: sausi pusryčiai, pieniškos dešrelės
pietūs: kopūstienė, naminės dešrelės su bulvėm
vakarienė: bandelės su kava

PENKTADIENIS
pusryčiai: avižinė košė
pietūs: svečiuose
vakarienė: virtos vištos blauzdelės su morkų padažu, kaliaropių salotos, bulvės, likusi kopūstienė

ŠEŠTADIENIS
pusryčiai: sumuštiniai su kalakutiena ir
namie sūdyta lašiša
pietūs: barščiai su grybais, vištienos suktinukai su grybų ir morkų įdaru, virtos pakepintos bulvės, kaliaropių salotos, rauginti agurkai
vakarienė: pietų likučiai ir sumuštiniai su dešra

SEKMADIENIS
pusryčiai: avižinių dribsnių blynai (iš košės likučių)
pietūs: raugintų kopūstų sriuba, virti šonkauliukai, bulvės, rauginti agurkai, varškės keksas
vakarienė: likę kauliukai ir suktinukai su virtom pakepintom bulvėm ir raugintais agurkais

Savaitės išlaidos maistui - 68lt

MĖSA: 1kg pieniškų dešrelių (kelios liko), 3 rūkyti kalakuto sparneliai, 2 kepti vištos ketvirtukai (liko)
ŽUVIS: keptos strimėlės marinate (akcija, liko)
PIENO PRODUKTAI: 4l pieno, 3 actimel, 14 sūrelių
DUONA IR KRUOPOS: 1,5 kepalo duonos, 2 batonai
VAISIAI IR DARŽOVĖS: 4kg bulvių (visai nebeturėjau), 100g pievagrybių, 2 indel. vak. pupelių (akcija, 1 liko), alyvuogės
BAKALĖJA: pakelis prieskonių, druska,

Lauktuvių gavau maišą bulvių, obuolių, raugintų kopūstų stiklainį ir rūkytos mėsytės pora gabalų bigsmile.gif

Mazge, tavo varškės keksas tiesiog nerealus thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SilRa: 11 spalio 2010 - 09:17
SilRa,
Krūtinėlės kepsneliai: sumalu krūtinėles stambiau, dedu druskos, pipirų ir česnakų. Kiaušinio nededu, sulimpa ir taip viskas. Į vidų dėjau šiek tiek sviesto, krapų ir druskos. Padariau kaip kotletą, tik suplojau, kad kaip kepsnys atrodytų biggrin.gif Voliojau kiaušiny ir džiūvėsiuose. Gaunasi beveik kaip Kijevo kotletas, tik man daug paprasčiau iš maltos krūtinėlės daryt, paprasčiau formuojasi.
O kinietiškam padaže tai pirktiniam. Pakepinau krūtinėlės gabaliukus su druska, piprais ir česanku, užpyliau Spilvos kinietišku padažu su ananasais, pakaitinau, kol padažas sušilo, viskas smile.gif
Atsakyti
ačiū, G.Jurgita 4u.gif

tokius Kijevo kotletukus mokėčiau pasigaminti, kažką panašaus dariau šeštadienį su morkų-grybų įdaru.

o kad kinietiškas padažas - pirktinis, gaila ax.gif nes labai norėčiau pati išmokti kažką panašaus pasigaminti ax.gif
Atsakyti
Man labai patinka tokie a lia Kijevo koletai. Ir kokiem gimtadieniam ar šiaip kokiom progom dažnai darau, gan nemažai jų išeina (iš 2kg krūtinėlės arti 20 vnt), praktiškai visiems vištiena patinka, vaikam ar vyresniem žmonėm irgi nėr problemų maltą mėsą sukramtyt, nesudėtinga pagamint, o su įdarais galima visokiais pažaist: kumpis-sūris, sviestas-sūris-krapai, daržovės, grybai ir t.t. Tik gal sviesto reikia į visus įdarus truputį dėt, kad sultingesnė mėsa būtų. Didesnius kiekius jei darau, tai tik apkepu keptuvėj iš vakaro, o kitą dieną sudedu į orkaitę ir dar kokį pusvalandį pakepu. Galima ir užšaldyt.
Beje, SilRa, nepagyriau, kad toks puikus meniu ir tik tiek išlaidų. Man dar toli gražu iki tokių sumų doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo G.Jurgita: 11 spalio 2010 - 11:09
QUOTE(SilRa @ 2010 10 11, 11:16)
Lauktuvių gavau maišą bulvių, obuolių, raugintų kopūstų stiklainį ir rūkytos mėsytės pora gabalų bigsmile.gif

Superinis meniu ir tik tiek mažai išlaidų thumbup.gif Gerų lauktuvių gavai wink.gif

QUOTE(G.Jurgita @ 2010 10 11, 11:35)
Krūtinėlės kepsneliai:

va čia mintis thumbup.gif kažkai niekada nepagalvojau smile.gif O MB kai tik vištiena tinka, tai čia bus superinis naujas gaminukas thumbup.gif Ačiū smile.gif
Atsakyti
Na, moterytes, Jus ir saunuoles thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Man niekada to neismokt schmoll.gif Baltai Jums pavydziu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rom@ntika @ 2010 10 11, 13:39)
Na, moterytes, Jus ir saunuoles  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  Man niekada to neismokt  schmoll.gif  Baltai Jums pavydziu  blush2.gif

Kai reikalas prispiria, tai visko išmokstam wink.gif
Atsakyti
Ziuriu ruduo vel prie virykliu visas baigia sustatyti biggrin.gif
Prisijungiu ir as, tik sia savaite dar islaidu neskaiciavau, nuo kitos vel teks paradeti.

PIRMADIENIS
pusryčiai: blynai is avizines koses likuciu
pietūs: sekmadieni keptas cukiniju/tuno pyragas ir rugstyniu sriuba.
vakarienė: su morkomis troskintas triusis, virtos bulves, pekino/agurko/pomidoru/zirneliu salotos (triusi gavau is kaimo dovanu)

ANTRADIENIS
pusryčiai: virti parduotuviniai koldunai.
pietūs: ryziu/krabu lazdeliu salotos, vaikams dar bananai ir po sureli.
vakarienė: vakarykscio troskinto triusio likuciai su salotomis, zirniu sriuba.

TREČIADIENIS
pusryčiai: lietiniai su varske.
pietūs: vaikams lietiniu likutis ir zirniu sriuba, man paskutinis cukiniju/tuno pyrago gabalelis.
vakarienė: tefteliai troskinti orkaiteje, morku/cesnaku salotos, bulvės

KETVIRTADIENIS
pusryčiai: socioji kose
pietūs: vakaryksciai tefteliai su salotom ir su bulvėm
vakarienė: zemaiciu blynai

PENKTADIENIS
pusryčiai: makaronai su sonine
pietūs: vaikai valge makaronu likucius, as, kadangi pamirsau isideti i darba laukneseli, nusipirkau baranku su kefyru blush2.gif
vakarienė: baiginejom visus likucius, kam teko makaronu, kam zemaiciu, kam zirniu sriubos likutis.

ŠEŠTADIENIS
pusryčiai: sumuštiniai su kalakutiena
pietūs: barščiai , mesos apkepas, virtos bulvės, spinatu, ridikeliu, svogunu laisku salotos (paskutinis sio sezono derlius ant stalo)
vakarienė: pietų likučiai , obuoliu pyragas su trupiniais

SEKMADIENIS
pusryčiai: lietiniai blynai
pietūs: vakaryksciai barsciai, kugelis.
vakarienė: kugelio pakartojimas, desertui obuoliu pyragas.
Atsakyti
QUOTE(rom@ntika @ 2010 10 11, 12:39)
Na, moterytes, Jus ir saunuoles  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  Man niekada to neismokt  schmoll.gif  Baltai Jums pavydziu  blush2.gif

Papasakosiu kaip aš pradėjau taupyt maistą. Iki tol tai būdavo taip: vieną dieną sumąstau kažkokį patiekalą gamint. Nueinu į parduotuvę, nuperku viską, ko reikia, pagaminu. Kitą kartą sugalvoju kitą pateikalą, vėl viską superku, ko reikia ir taip pasaka be galo. Išlaidos maistui senais gerais laikais vos ne 1000 Lt siekdavo. Ne paslaptis, kad kažkiek maisto ir išmesdavau, nes tai su kiekiais padaugindavau, tai šiaip nebenorėdavom ir t.t. Paskui susiėmiau, paskaičiau kažkiek SM patarimus, kažkiek pačiai idėjų kilo. Vis tiek daugmaž žinau, ką mes paprastai valgom ir ką mėgstam. Pirma, ką padariau, tai užsivedžiau excel lentelę, suskirsčiau grafom pvz. "faršas","paukštiena", "mėsa", "žuvis","varškė", "bulvės","sriubos", "garnyrai","įvairūs". Ir susirašiau visus patiekalus, kuriuos iš jų gaminčiau, kaip antai iš faršo pvz: cepelinai, kotletai, kotletai su įdaru, lazanija, balandėliai, čili troškinys, makaronai su faršu ir daržovėm, koldūnai ir t.t. su laiku užpildžiau visas grafas.
Tada sekmadienį paprastai sumąstau, ką gaminsiu kasdien pietum/vakarienei ir ką reikia pirkt. Stengiuos maksimaliai išsiverst su mažesniu pirkinių kiekiu ir viską sunaudot, nieko nebeišmest. Pvz. jei sumąstau, kad virsiu kopūstų sriubą, tai iš likusio kopūsto suplanuoju, kad kažkurią dieną darysiu kopūstų salotas. Tas pats su burokėliais. Kad meniu nebūtų nuobodus ir monotoniškas, stengiuos nupirkt kažkiek mėsos, kažkiek paukštienos, žuvies, varškės. Paskirstau daugmaž ką iš jų gaminsiu. Jei tarkim planuoju daryt lietinius su mėsa, tai tą dieną iš sultinio, kuriam ta mėsa virė padarau sriubą. Jei lieka virtos mėsos nuo lietinių ir bulvių košės - darau žemaičių blynus.
Aišku, tokie mano patarimai ne kažkoks atradimas, bet bent jau aš esu labai patenkinta, nes planavimo dėka pavyksta per mėnesį susisukt su +/- 500Lt maistui.
Papildyta:
Dar toliau pratęsiu, jei nieko prieš biggrin.gif
Kas liečia pusryčius. Primetu, ką galėtume svaitės bėgyje valgyt: sumuštiniai, košės, sausi pusryčiai, kiaušinienė. Na ir nuperku kažkiek sūrio, kažkiek kokios mėsytės.Tokie pirkiniai kaip pienas, sviestas, grietinė, kiaušiniai tai kas savaitę perkami, tik pieno kiekius galima paderint, jei planuoju bulvių košę daryt ar sausus pusryčius perku, tai pieno imu daugiau, jei ne - mažiau. Permetu akim, kokių košių yra ir ko reikia nupirkt. Dar be sriubos ir pagrindinių patiekalų suplanuoju kažkokių užkandžių: mišrainių, ar silkės kokios, ar kibinų, pašteto naminio. Na, kad būtų prieš miegą jei labai norisi, kažko dar užkąst biggrin.gif Dar kokį desertą sugalvoju, ar pyragą, ar sausainių prie kavos.
Nesilaikau kažkokio konkretaus grafiko, kad pvz.šiandien pirmadienis ir būtinai reikia kept varškės apkepą. Aš tik apskritai sumąstau kokius 7 rimtesnius patiekalus savaitei, o jau gaminu, kaip išeina ir ko tą dieną labiau norisi. Mėsą ir paukštieną perku Cestoj, man jų kainos priimtinos (pvz.krūtinėlės kg apie 12-13 lt kainuoja, kai tuo tarpu maximoj arti 20 Lt/kg).
Atsakyti
QUOTE(G.Jurgita @ 2010 10 11, 14:24)
Papasakosiu kaip aš pradėjau taupyt maistą.

nu papasakojai labai analogišką situaciją manajai... ax.gif tik aš pradėjau taupyti ne SM paskaičius, o pinigams LABAI sumažėjus doh.gif O tada jau ir auksinę šią temelę atradau thumbup.gif Neišmetam jau jokio maisto, nieko nelieka sugedusio ir t.t.
Tik exelinės lentelės dar neturiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(medlink @ 2010 10 11, 13:53)
nu papasakojai labai analogišką situaciją manajai...  ax.gif  tik aš pradėjau taupyti ne SM paskaičius, o pinigams LABAI sumažėjus  doh.gif  O tada jau ir auksinę šią temelę atradau  thumbup.gif  Neišmetam jau jokio maisto, nieko nelieka sugedusio ir t.t. 
Tik exelinės lentelės dar neturiu  blush2.gif

Tai tos lentelės neprivalu turėt lotuliukas.gif Tik man lengviau sumąstyt ką gamint, nes ne viskas galvoj telpa ir kartais kokie geri patiekalai tiesiog užsimiršta smile.gif
Atsakyti
o gal galite kas nors man ta exeline lentele imest 4u.gif Siaip ruosiuosi jau nezinau kiek laiko, bet kazkodel galvoju, kad nepavyks doh.gif , pritruks laiko ir noro blush2.gif
Atsakyti