Įkraunama...
Įkraunama...

taupančiųjų savaitės meniu-5

QUOTE(G.Jurgita @ 2010 10 19, 18:35)
O kur ir kaip moliūgus laikyt ilgesnį laiką? (Gyvenam bute, rūsio nėr).

Kambario temperatūroje mirksiukas.gif Aišku, labai šiltai nereikia, užtenka 10-15 laipsnių. Norint išlaikyti labai ilgai, reikėtų, kad ir drėgmės būtų nemažai (min 50%, galima ir daugiau), geriausia laikyti dėžese ar ant medinių lentynų. Aš, pvz, laikau koridoriuje ant medinių grindų, netoli lauko durų. Tada juos pediodiškai pavartau nuo vieno šono ant kito biggrin.gif Labai svarbu moliūgų nelaikyti šalia obuolių 4u.gif
Prapjovus ir nesunaudojant viso iš karto, reikia uždengti maistine plėvele ir laikyti šaldytuve, bet geriau kuo greičiau suvartoti mirksiukas.gif
Atsakyti
idomi temele , jungiuosi ir as smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2010 10 19, 17:53)
šitie patiekalai labai įdomiai nuskambėjo bigsmile.gif



Vistiena pries troskindama pabarstau megiamais prieskoniais ir palaikau bent per nakti, po to apvolioju miltuose, apkepu keptuveje ir dedu i puoda. I puoda taip pat keliauja pakepto svoguno ir dziovintu vaisiu - tokiu, kokiu turiu, labai tinka dziovinti obuoliai, slyvos, razinos, zodziu fantazijai ner ribu biggrin.gif . Visa tai uzpilu vandeniu sumaisytu su obuoliu sultim santykiu mazdaug 50/50 ir troskinu, kol mesyte lieka visai minksta. Patiekaliukas tikrai labai skanus ir darbo ne per daugiausiai.

Moliuga troskinau pagal kazkada SM rasta recepta, kadangi ji turiu nusikopijavus kompiuteryje, tai ir dedu cia toki plagiata blush2.gif

1. Moliugas
2. 700-800 gr jautienos ( dejau apie kg, priklausomai nuo moliugo dydzio, dejau kiauliena, dejau vistiena - visaip skonis liuksiskas)
3.. alyvu aliejus (pyliau saulegrazu)
4. 3 morkos, 2 paprikos
5. 2-3 svogunai
6. 2-3 skilteles cesnako
7. 1 poras
8. ketvirtis aitrios paprikos (neturejau ir nedejau)
9. puse butelio gero balto vyno
10. 1 skardine marinuotu pomidoru (pjausciau zalius, nulupus odeles - kartu su kt darzovem)
11. 1 st ananasu sulciu
12. ananasas ( perku skardineje - vietoj ananasu sulciu supilu skysti is skardines)

13 -15. druska, pipirai, prieskoniai
Ishskobt moliuga ;
gabaliukais mesa ir i keptuve ant alyvuogiu aliejaus apkept
stambiai pjaustyt visas darzoves (svoguna smulkiau)
viska ant mesos; apkept
mesa ir darzoves i puoda, pilam ananasu sultis, pomidorus, vyna, ananasa ir moliugo minkstima.
Troshkint 30 min ( max 10-15 troshkinu. matyt priklausomai nuo to kokia jautiena), det prieskonius.
Supilt viska i moliuga.
orkaite je 200 laipsniu kepti 15 min. (kepu irgi apie 20)

Gaunasi sventiskas patiekaliukas ir sau ir sveciams pavaisinti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Vėjūna @ 2010 10 20, 13:08)
Vistiena pries troskindama pabarstau megiamais prieskoniais ir palaikau  bent per nakti, po to apvolioju miltuose, apkepu keptuveje ir dedu i puoda.  I puoda taip pat keliauja pakepto svoguno ir dziovintu vaisiu - tokiu, kokiu turiu, labai tinka dziovinti obuoliai, slyvos, razinos, zodziu fantazijai ner ribu biggrin.gif . Visa tai uzpilu vandeniu sumaisytu su obuoliu sultim santykiu mazdaug 50/50 ir troskinu, kol mesyte lieka visai minksta. Patiekaliukas tikrai labai skanus ir darbo ne per daugiausiai.

Moliuga troskinau pagal kazkada SM rasta recepta, kadangi ji turiu nusikopijavus kompiuteryje, tai ir dedu cia toki plagiata blush2.gif

1. Moliugas
2. 700-800 gr jautienos ( dejau apie kg, priklausomai nuo moliugo dydzio, dejau kiauliena, dejau vistiena - visaip skonis liuksiskas)
3.. alyvu aliejus (pyliau saulegrazu)
4. 3 morkos, 2 paprikos
5. 2-3 svogunai
6. 2-3 skilteles cesnako
7. 1 poras
8. ketvirtis aitrios paprikos (neturejau ir nedejau)
9. puse butelio gero balto vyno
10. 1 skardine marinuotu pomidoru (pjausciau zalius, nulupus odeles - kartu su kt darzovem)
11. 1 st ananasu sulciu
12. ananasas ( perku skardineje - vietoj ananasu sulciu supilu skysti is skardines)

13 -15. druska, pipirai, prieskoniai
Ishskobt moliuga ;
gabaliukais mesa ir i keptuve ant alyvuogiu aliejaus apkept
stambiai pjaustyt visas darzoves (svoguna smulkiau)
viska ant mesos; apkept
mesa ir darzoves i puoda, pilam ananasu sultis, pomidorus, vyna, ananasa ir moliugo minkstima.
Troshkint 30 min ( max 10-15 troshkinu. matyt priklausomai nuo to kokia jautiena), det prieskonius.
Supilt viska i moliuga.
orkaite je 200 laipsniu kepti 15 min. (kepu irgi apie 20)

Gaunasi sventiskas patiekaliukas ir sau ir sveciams pavaisinti thumbup.gif

gal ir skanu, bet truputi brangokas sakyciau cool.gif
Atsakyti
QUOTE(augustautve @ 2010 10 20, 14:25)
gal ir skanu, bet truputi brangokas sakyciau  cool.gif


Kas jums atrodo brangoka konkreciai? Mesa bet kokiu atveju zmonems bent retkarciais reiketu valgyt biggrin.gif , darzoves kol kas dar yra is savo darzo, va vynas tai gal brangoka mirksiukas.gif , bet juk rasiau, kad cia ala sventine savaitgalio vakariene
Atsakyti
QUOTE(Vėjūna @ 2010 10 20, 14:33)
Kas  jums atrodo brangoka konkreciai? Mesa bet kokiu atveju zmonems bent retkarciais reiketu valgyt biggrin.gif , darzoves kol kas dar yra is savo darzo, va vynas tai gal brangoka mirksiukas.gif , bet juk rasiau, kad cia ala sventine savaitgalio vakariene

nu tai jo, ir moliuga reikia tureti dar cool.gif
Atsakyti
QUOTE(augustautve @ 2010 10 20, 14:35)
nu tai jo, ir moliuga reikia tureti dar  cool.gif


drinks_cheers.gif Va tas, jei reiketu pirkti, tai visus patiekalo pinigus surytu, nes sunkus bjaurybe biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(augustautve @ 2010 10 20, 13:00)
idomi temele , jungiuosi ir as  smile.gif

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2010 10 19, 10:46)
medlink, žiūriu, tu irgi gerą anytą turi, ane? mirksiukas.gif maniškiai uošviai kai apsilanko irgi visokių lauktuvių priveža daug bigsmile.gif naminės gėrybės - skanumėlis bigsmile.gif

Aha... pas mane is vis ji aukso luitas... nezinau kaip kitaip pavadinti ax.gif Pas mus beveik kiekvienas savaitgalis arba pas juos, arba jie su tasem atvaziuoja... Taip ir isgyvenam ax.gif

QUOTE(mazge1979 @ 2010 10 19, 15:12)
pamenu seniau sūdomą tėvų mėsą  wub.gif

bigsmile.gif aha, as irgi... reiks parvaziavus pas mociute vel ragauti... bigsmile.gif

QUOTE(SilRa @ 2010 10 19, 18:53)
kai studente tapau ir kambariokė iš Dzūkijos atsivežė sūdytų lašinių cool.gif pradžioje net bijojau paragaut tos "žalios mėsos", o paskui nieko - visai patiko

As tai tik studiju laikais suzinojau, kad kazkas dar jos gali buti neragaves blush2.gif nes mantai savaime suprantamas dalykas buvo doh.gif

QUOTE(augustautve @ 2010 10 20, 14:00)
idomi temele , jungiuosi ir as  smile.gif

Junkis ir paivairink savo receptukais mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(MonikisSs @ 2010 10 20, 09:52)
o as nesu bandzius cebureku ir kibinu 

dabar aš pas mb tėvus, kai grįšiu - įmesiu čeburėkų puikų receptą su nuotraukom (turiu kompiuteryje link'ą) bigsmile.gif
QUOTE(mazge1979 @ 2010 10 20, 10:31)
tai rašyk pradžiai ką tik tu gamini ir ką jūs valgot

drinks_cheers.gif Bonbons, tai čia svarbiausia ir surašyti kiekvienos dienos PAGRINDINI patiekalą mirksiukas.gif
QUOTE(augustautve @ 2010 10 20, 13:00)
idomi temele , jungiuosi ir as  smile.gif

junkis - kuo daugiau, tuo smagiau 4u.gif
QUOTE(Vėjūna @ 2010 10 20, 13:08)
Gaunasi sventiskas patiekaliukas ir sau ir sveciams pavaisinti thumbup.gif

ačiū už receptus aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(mazge1979 @ 2010 10 20, 10:31)
nemoku nei beliašų, nei čeburekų, nei kibinų  blush2.gif

esu dariusi čeburėkus ir kibinus thumbup.gif morališkai vis dar ruošiuosi Monikisss beliašams, kažkodėl nedrįstu daryt, atrodo, kad nesigaus doh.gif
Atsakyti
o kuriose jus parduotuvese apsipirkinejat? as tarkim padariau isvada, kad absoliuciai del viisko, net del smulkmenu vaziuoju i norfos baze (vilniuje gyvenu), nes visada 5 % nuolaida plius momenine, kiekviena karta nurasineja mums 4-5 lt. gyvenam dviese su draugu, tai i savaite isleidziam apie 70 lt maistui, valgom viska, ir darzocves, ir mesa, ir zuvi, bet reikia gamint, jei ne gamit pigiai neapsisi, visada padarau pietums darzoviu troskini, ryzius, bulves retai, vakarienei salotas, pusryciams sumustiniai, pries eidama i parduotuve padarau sarasa, apsipirkinieju grieztai pagal ji, ir apgalvoju savaites meniu, tada zinau ka gaminsiu, ko man reikia, bet mesa tarkim visada perku tik maximoj, per akcijas, tada galima pigiai isigyt ir farso kalakutienos, ir vistienos, ir sparneliu, dar daznai padarau vistienos kepeneles, irgi labai skaniai smile.gif bet be gaminimo neapseisi, cia jau rinktys reikia, arba taupiai ir sveikiai, bet su gaminimu, arba be, bet nesveikai smile.gif nes visi mano bandymai negamint, o valgyt koldunus pirktinius, zuvies pirstelius ir pan., nieko gero, beje labai geras puslapiukas, kas moka skaityt rusiskai : www.kuking.net, ivedi kokius produktus turiu tau ismeta pasulymus su receptais smile.gif
Atsakyti