Įkraunama...
Įkraunama...

taupančiųjų savaitės meniu-5

QUOTE(MonikisSs @ 2010 10 18, 12:59)
pusryciai: beliasai

pati gamini? ar perki? jei pati - tai gal gali pamėtėti receptą ax.gif

medlink, žiūriu, tu irgi gerą anytą turi, ane? mirksiukas.gif maniškiai uošviai kai apsilanko irgi visokių lauktuvių priveža daug bigsmile.gif naminės gėrybės - skanumėlis bigsmile.gif

QUOTE(bjaurybe @ 2010 10 18, 19:00)
* aš kažkada darydavau su grietine tik basiai man kvapas keistas būdavo ax.gif , kaip tu darai?
**čia šviežia ar marinuota (ta prasme gatavai, kur būna sumarinuota) ir kepta g.gif
*** į tarkius sudedi moliūgą?

1. sutarkuoju per burokinę tarką kaliaropes ir įdedu grietinės. viskas. man nesmirdi g.gif
2. pirkau dėžutę su kepta-marinuota strimėle iš Norfos. nelabai skani buvo, daugiau nepirksiu schmoll.gif
3. taip - ėmiau 10 bulvių, 1/4 moliūgo, viską sutarkavau ir gaminau kaip paprastą kugelį. skonis beveik toks pat kaip paprasto kugelio, tik gaunasi kūdesnis, šiek tiek minkštesnis, o svarbiausia - naudojasi moliūgas, nes turiu 3, ir visus reikia sunaudot, kad nesugestų ax.gif tinka ir cukinija ar bet kokia panaši daržovė mirksiukas.gif

QUOTE(hugencija2 @ 2010 10 18, 21:16)
Pusryciai-sumustiniai su sekmadienio kotletais, mama su desra

o kas čia per patiekalas? g.gif biggrin.gif

beje, kitą kartą, jei nesunku, gal galėtumėt pabraukti tą dieną gamintus patiekalus?
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2010 10 19, 09:46)
pati gamini? ar perki? jei pati - tai gal gali pamėtėti receptą ax.gif





ati pati 4u.gif

reikia: 0.5 litro pieno, 0.5 litro vandens, 100 gr presuotu mieliu, apie 1.9 kg miltu, 700 gramu farso, prieskoniu,svogunu ir kaiusinio mesai

pasisildau truputi piena ir istirpinu jame mieles, tada supilu viska i bliuda koki didesni (naudoju toki, kur skalbinius reik det blush2.gif ) , supilu vandeni, ir sukratau miltus, idedu 5 arbatinius saukstelius druskos, 2 cukraus. tada viska reikia isminkyt, tesla turetu NESTIPRIAI kibt prie ranku. ir palikt bent pusvalandi ja pakilt, as laikau apie valanda, dedu ant radijatoriaus ar siaip kur silciau. idara jau pagal skoni- as i farsa dedu svoguna smulkinta, kelias skilteles cesnako, kiausini, druskos ir pipiru. kai tesla jau buna iskilus, imu gabaliuka teslos, pratampau ja i blyna, dedu farso, ir tada virsuj uzspaudziu pirstais, kartais biski susuku, nu va nemoku paaiskint, bet cia manau, kad nulipdyt galima rast ir kitokiu budu 4u.gif ir dar bent 10 minuciu palieku pastovet. tada ikaitinu puoda su aliejum, pries dedant beliasa ji dar pratampau, kad gautus panasus i beliasa, nes kai suspaudziu, jis buna kaip kamuoliukas, ir apverdu is abieju pusiu, kol paruduoja. skaniausia yra katik iskepti ir karsti, bet skanu ir pasildyti mikrobangej kita diena 4u.gif is sito kiekio gaunas apie 25-30 beliasu, kurie yra tokio dydzio ir skonio kaip buna pardavinejami, todel pabandymui galit daryt is puses normos 4u.gif
Atsakyti
Atsinesu savo praejusios savaites maista 4u.gif

PIRMADIENIS
pusryčiai: kiausiniene su kalakuto kumpeliu
pietūs: sestadieni kepto mesos apkepo likuciai su morku salotom.
vakarienė: sildemes sekmadieni kepta kugeli.

ANTRADIENIS
pusryčiai: batonas keptas pieno/kiausiniu plakinyje.
pietūs: as nesiausi paskutinius kugelio gabalelius, vaikams nuo pusryciu likusio kepto batono, jaunelis dar viresi makaronus su suriu ir pomidoru padazu, nes nieko valgyt nebuvo doh.gif .
vakarienė: svieziu desreliu troskinys su svogunais, paprika, pomidorais, virtos bulves.

TREČIADIENIS
pusryčiai: manu kose.
pietūs: vakarykstis desreliu troskinys, vaikai dar ji vietoj bulviu uzsipyle ant likusiu makaronu, gavosi super spageciai.
vakarienė: namine pica.

KETVIRTADIENIS
pusryčiai: MB kelios virtos sviezios desreles su burokeliu salotom , vaikams pirktiniai koldunai.
pietūs: as nesiausi nuo pusryciu likusius koldunus, vaikams buvo vakar keptos picos
vakarienė: vistiena su vaisiais troskinta su ovuoliu sultimis, obuoliu/zirneliu/poru salotos, virtos bulves

PENKTADIENIS
pusryčiai: kefyriniai - obuoliniai blynai
pietūs: visiems uzteko vakarykstes vistienos (ir dar liko biggrin.gif )
vakarienė: agurkine sriuba, silke su morku/salieru uzpilu.

ŠEŠTADIENIS
pusryčiai: sumuštiniai su kalakutiena
pietūs: agurkine sriuba , kiaulienos troskinys moliuge, virtos bulvės, burokeliu salotos
vakarienė: pietu likuciai , mielines bandeles su dzemu.

SEKMADIENIS
pusryčiai: kepta zuvis su keptais svogunais
pietūs: vakarykstis troskinys moliuge.
vakarienė: buvom sveciuose.

Per savaite isleidau 110 lt.
Atsakyti
QUOTE(hugencija2 @ 2010 10 18, 21:16)

pamenu seniau sūdomą tėvų mėsą wub.gif

šaunu, kad mūsų daugėja, kiek daug primenat primirštų patieklų wub.gif
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2010 10 19, 09:46)
...o svarbiausia - naudojasi moliūgas, nes turiu 3, ir visus reikia sunaudot, kad nesugestų ...

O kodėl jie turėtų sugesti? ax.gif Greit reikia suvalgyti tik sumuštus moliūgus, o sveikus galima išlaikyti iki metų 4u.gif
pvz sėklos tinkamos valgymui būna tik subrendusios, t.y. po moliūgo nuskynimo reikia jį palaikyti bent vieną- du mėnesius ax.gif Aš šįmet irgi turiu daug moliūgų, bet jau bijau, kad per greit galim suvalgyti hihihi.gif , nes jis man beveik visur tinka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(MonikisSs @ 2010 10 19, 11:18)
ati pati  4u.gif

ačiū už receptuką 4u.gif gal kada išdrįsiu pabandyti ax.gif nes kol kas tik skanius čeburėkus kepu, net kibinų nesiryžtu išbandyti ax.gif
QUOTE(Vėjūna @ 2010 10 19, 13:27)
vistiena su vaisiais troskinta su ovuoliu sultimis,
[u]kiaulienos troskinys moliuge, virtos bulvės, burokeliu salotos


šitie patiekalai labai įdomiai nuskambėjo bigsmile.gif
QUOTE(Will @ 2010 10 19, 17:05)
O kodėl jie turėtų sugesti?  ax.gif  Greit reikia suvalgyti tik sumuštus moliūgus, o sveikus galima išlaikyti iki metų  4u.gif

kažkaip aš iš vaikystės atsimenu, kaip iš sandėliuko pavasarį "mėžėm" sukiužusias cukinijas doh.gif bijau dabar ilgai laikyti ax.gif net ir balkone ax.gif
Papildyta:
QUOTE(mazge1979 @ 2010 10 19, 14:12)
pamenu seniau sūdomą tėvų mėsą  wub.gif

mūsų krašte (čia aplink Panevėžį) mėsa tik rūkoma buvo ax.gif žalios sūdytos nevalgydavom schmoll.gif paragavau tik kai studente tapau ir kambariokė iš Dzūkijos atsivežė sūdytų lašinių cool.gif pradžioje net bijojau paragaut tos "žalios mėsos", o paskui nieko - visai patiko essen.gif: bet vis vien skaniausi liko šaltai rūkyti kumpeliai ir dešros essen.gif:
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2010 10 19, 17:53)
kažkaip aš iš vaikystės atsimenu, kaip iš sandėliuko pavasarį "mėžėm" sukiužusias cukinijas doh.gif bijau dabar ilgai laikyti ax.gif net ir balkone ax.gif

Na, cukinija tai tikiu, o moliūgas išvermingesnis lotuliukas.gif Bet, žinoma, geriau suvartoti nei vėliau gailėtis drinks_cheers.gif

Bandysiu ir aš čia grįžti blush2.gif Bene prieš metus skaičiau, sekiau, vėliau nebeliko laiko doh.gif Jau beveik sugrąžinau savaitinius apsipirkimus, reikia sugrąžinti ir nuolatinį suplanuotą meniu bigsmile.gif Tik tiek, kad mums maistas būtinai turi būti skanus ir pageidautina, kad kuo įdomesnis lotuliukas.gif Bet taupyti irgi stengiamės, į 200 lt tikrai telpam ax.gif
Turiu klausimėlį- kai rašot išlaidas po meniu, tai ten viską viską, ką pirkot iš maisto produktų ar kaip? Net jei liko nenaudota visai? (pvz aš periodiškai perku konservus, kruopas ir pan, dalies nenaudoju iškart, bet pasidedu, kad būtų "po ranka", kai prireiks blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2010 10 19, 17:05)
O kodėl jie turėtų sugesti?  ax.gif

O kur ir kaip moliūgus laikyt ilgesnį laiką? (Gyvenam bute, rūsio nėr).
Atsakyti
aš visko nevardiju visada ką perku, aks lieka, nebent turiu laiko ar netingiu blush2.gif
moliūgų ir aš turiu.

o jei neturit kur laikyt namuos gal galima kur pas tėvus ar pas draugę g.gif
Atsakyti
QUOTE(mazge1979 @ 2010 10 11, 21:37)
aha, ir čia  biggrin.gif  junkis kai bus laiko arba bent į kompaniją  lotuliukas.gif


QUOTE(kristyyynyte @ 2010 10 12, 12:16)
bigsmile.gif  bonbonsiukas  thumbup.gif  sveika prisijungus  4u.gif

Man be šansų čia jungtis, neina surašyt kas ką valgė, kai daugiau žmonių esam ir ne visi tą patį valgom doh.gif bandžiau kažkada, tai ties trečiadieniu nuleidau rankas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2010 10 19, 17:53)
ačiū už receptuką 4u.gif gal kada išdrįsiu pabandyti ax.gif nes kol kas tik skanius čeburėkus kepu, net kibinų nesiryžtu išbandyti ax.gif


prasom 4u.gif

o as nesu bandzius cebureku ir kibinu ax.gif blush2.gif nors kibinu siaip ir nemegejai esam, bet cebureku noretumem, bet bijau, kazkaip atrodo, kas nieko nesigaus man blush2.gif ir beliasu nekepciau siaip, tik kad anyta ismoke, parode viska vaizdziai kas ir kaip, tai ir pasiryzau, kadangi gavos, tai ir kepu dabar kas pora menesiu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(BonBons @ 2010 10 20, 09:44)
Man be šansų čia jungtis, neina surašyt kas ką valgė, kai daugiau žmonių esam ir ne visi tą patį valgom  doh.gif bandžiau kažkada, tai ties trečiadieniu nuleidau rankas  lotuliukas.gif

tai rašyk pradžiai ką tik tu gamini ir ką jūs valgot
nemoku nei beliašų, nei čeburekų, nei kibinų blush2.gif
Atsakyti