Įkraunama...
Įkraunama...

taupančiųjų savaitės meniu-5

QUOTE(Rudnosiene @ 2010 11 08, 19:28)
Gal galima pakartot bigsmile.gif Nenusikopijavau is karto doh.gif o kai labai prisireike idejos - neberodo doh.gif
Balionai garantuoti 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Ryt pakartosiu, dabar ir radikal psulapis neveikia. Gal dėl to ir nerodo unsure.gif
Atsakyti
Labas bigsmile.gif Prisiduodu ir aš smile.gif O jūs čia taip skaniai apie visokias bandeles diskutuojat, kad skrandžio sultys sukilo lotuliukas.gif o aš dirbu doh.gif

Taigi, praėjusios savaitės meniu:

Pirmad
- svečiuose
- lietiniai su varške, vaikas su cukrumi valgė
- vištienos ketvirčiai marinuoti medaus padažu ir kepti orkaitėje su džiovintais obuoliais, ryžiai.

Antrad
-7 grūdų košė, sumuštiniai su farširuota lydeka, sūrelis
- sumuštiniai su mėsa ir lyd.sūriu, bananai, sausainiai, trupininis pyragas
- vištienos krūtinėlė su perlinėm kruopom ir grietinėle

Trečiad
-vakarykštės perlinės kruopos su vištiena
- sumuštiniai su vištienos suktiniu, bananai, sausainiai
- naminės žvėrienos dešrelės su virtom bulvėm ir marinuotu agurku

Ketvirt
- sumuštiniai su baltu sūriu
- sumuštiniai su mėsyte
- MB buvo išvažiavęs, tai vaikui sūrelis, o aš visokių likučių, lašinių ir t.t.

Penktad.
- sumuštiniai su baltu sūriu, sūrelis
- sumuštiniai su vištienos suktinuku
- čenakai su bulvėm ir žvėriena

Šeštad
- blynai su baltu sūriu, paprasti blynai su uogiene MB
- kibinai ir visokie užkandžiai (turėjom svečių), sūrelis

Sekmad
- bananiniai blyneliai
- Žvėrienos kepsniukai su fermentiniu sūriu kepti orkaitėje, virtos bulvės, marinuoti agurkai
- omletas su apelsinais

Maistui per savaitę išleidom 55,35Lt (sūreliai, grietinėlė, duona, mėsa sumuštiniams, vaisiai, fermentinis sūris, kiaulienos sprandinė, sausainiai, duona, pienas, grietinė) ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo medlink: 08 lapkričio 2010 - 19:50
QUOTE(angeliukesmamyte @ 2010 11 08, 18:00)
bandeles su desrelem:

0,5kg miltu
1 kiausinis
300ml silto pieno
5v.s. aliejaus
1v.s. cukraus
50g mieliu
desreliu (as naudojau hotdogines)
bandeles su cinamonu:

100g mieliu
150g sviesto
2 stiklines silto pieno
stikline cukraus
2 kiausiniai
truputis druskos
miltu

idarui:

150g sviesto
puse stiklines cukraus
2a.s.cinamono

kildinu per dukartus. Gaunasi minkstutes,labai skanutes...gal kiek poriebes..

o kokioj temperatūroj ir kiek laiko kepti? Man mieliniai kepiniai mistika.
Gal kas turit kokį ekonomiškos ir skanios picos pado receptą, čia daug kas gaminat taip skaniai viską, gal pasidalinsit ir aš pabandysiu. ačiū
Atsakyti
QUOTE(Štotkas @ 2010 11 08, 19:57)
o kokioj temperatūroj ir kiek laiko kepti? Man mieliniai kepiniai mistika.
Gal kas turit kokį ekonomiškos ir skanios picos pado receptą, čia daug kas gaminat taip skaniai viską, gal pasidalinsit ir aš pabandysiu. ačiū

Imti 0.5 litro virinto vandens, ištirpdyti jame 15g mielių, 15g druskos ir 45g alyvuogių aliejaus. Viską gerai išmaišyti. tada berti persijotus miltus (1kg). Minkyti apie 10 min, kol gaunasi gera tešla, sušyla ir nelimpa prie rankų. Po maišymo palaikyti tešlą 5 min., kad atsipalaiduotų. Tada padalinti tešlą į 200g dalis ir suvolioti rankose rutuliukus. Tuos kamuoliukus palikti kambario temperatūroje 2-4h, kad pakiltų. Vėliau įdėti į šaldytuvą, kad atvėstų. Iš atvėsusių kamuoliukų formuoti plonus picos padus (galima tempti rankomis arba kočioti).

Paskui pridėti norimo įdaro, kepti 3-4 min. 200laipsnių orkaitėje.

gaunasi nerealiai skani pica. rekomenduojama dėti 100g įdaro, bet mes, lietuviai, mėgstam prisikrauti visko daug ir sočiai ax.gif
Papildyta:
beje, praėjusį kartą iš tos pačios tešlos iškepiau bandelių su obuoliais. gavosi skanios, net ir be kiaušinio. tik įdarą dariau saldesnį. o jei kepsite mėsiškas bandeles - tai bus kaip tik.prieš kepant reikėtų bandeles patepti kiaušinio plakiniu. iškeptas bandeles, dar karštas, pridengti drėgnu lininiu ar medvilniniu rankšluostuku, tada bus minkštesnė plutelė.
Atsakyti
Aš picą šiek tiek paprasčiau darau ax.gif Reikės:
375 g miltų
1 pok (7 g) sausų mielių
1 a. š. druskos
1 v. š. cukraus
2 v. š. aliejaus
1 puodelis šilto vandens (235 ml)

Viską supilti į dubenį ir minkyti, kol nelips prie rankų. Iškočioti, sudėti norimus produktus. Kepti apie 15 min 185 laipsnių temperatūroje.

Šitas variantas tinka, kai alkis jau į užpakalį stuksena lotuliukas.gif Nes nereikia nieko kildint thumbup.gif O pica skani būna, beveik kaip picerijoj mirksiukas.gif
SilRos receptas irgi bus išbandytas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Įdomi @ 2010 11 08, 21:26)
Šitas variantas tinka, kai alkis jau į užpakalį stuksena lotuliukas.gif Nes nereikia nieko kildint thumbup.gif O pica skani būna, beveik kaip picerijoj mirksiukas.gif
SilRos receptas irgi bus išbandytas thumbup.gif

maniškis variantas - picerijos kepėjo pateiktas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Štotkas @ 2010 11 08, 20:57)
o kokioj temperatūroj ir kiek laiko kepti? Man mieliniai kepiniai mistika.
Gal kas turit kokį ekonomiškos ir skanios picos pado receptą, čia daug kas gaminat taip skaniai viską, gal pasidalinsit ir aš pabandysiu. ačiū


na as kepu 200C. o kiek laiko,tai tiksliai net nezinau..kol paruduoja taip graziai..nu koki 15min
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2010 11 08, 22:28)
maniškis variantas - picerijos kepėjo pateiktas mirksiukas.gif


Tai tikiu, kad geras, užtai ir bandysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
kurios rašot meniu: kai ką pačios gaminat, paryškinkit ar pabraukit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mazge1979 @ 2010 11 09, 00:26)
kurios rašot meniu: kai ką pačios gaminat, paryškinkit ar pabraukit  4u.gif

blink.gif oi , šį kartą pamiršau doh.gif dirbu, tai per pertraukėles bandžiau greituoju būdu surašyti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(medlink @ 2010 11 08, 23:33)
blink.gif  oi , šį kartą pamiršau  doh.gif  dirbu, tai per pertraukėles bandžiau greituoju būdu surašyti  blush2.gif

man pas tave labai skanu viskas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mazge1979 @ 2010 11 09, 00:50)
man pas tave labai skanu viskas  ax.gif

Ania bigsmile.gif žinok šią savaitę ir man labai skanu buvo, nes pagaliau vištienos buvo minimaliai, gavau bulvių ir mėsoooos lotuliukas.gif Nes MB tai tik vištiena ir ryžiais gali gyventi, o man nuo jų jau bloga doh.gif
Atsakyti