Įkraunama...
Įkraunama...

Kokia specialybė paklausiausia šiuo metu

As pati studijuoju medicina, gal todel manau kad geriau studijuoti ja nei farmacija biggrin.gif Bet tai turbut priklauso nuo zmogaus. Jei bijo kraujo- tai medicinoj nelabai kazkaip isivaizduoju, nors pazistu tokiu, kurie irgi bijojo, o paskui kazkaip priprato (nors ne visiems taip pasiseka tongue.gif ) as kai stojau irgi rinkausi ar medicina, ar farmacija, ar odontologija. Taciau daugiausiai pliusu vis tiktai gavo medicina smile.gif
Is tiesu baiges medicina gali dirbt ir gydytoju, bet gali dirbt ir farmacijos kompanijose (apie ka daugelis stojanciu i farmacija ir svajoja)- nemazai pazistamu derina ir viena ir kita , taigi iseina dar geriau (tarsi dvi specialybes)thumbup.gif O tas darbas vaistineje kaip kazkas sake, tai man irgi asocijuojasi su nelabai kuo ypatingu. Asmeniskai man vaistininke- tai ta pati pardaveja stovinti prie kasos aparato, visai nesvarbu ar Maximoj, ar Senukuose, ar Rimi ar uz vaistines prekystalio lotuliukas.gif realiai tai juk vienas ir tas pats, be to kaip irgi kazkas cia minejo, vaistinese dirbantys zmones TOLI GRAZU negauna tokiu atlyginimu "keleta ar keliolika kartu didesniu" schmoll.gif gal jus cia kazka sumaisete su tais kurie dirba farmacijos kompanijose? g.gif P.S. Hestija, baigus farmacija vaistine ne vienintele darboviete- bet dazniausia lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flax: 26 birželio 2006 - 09:12
idomu pasakitineti jusu mintis. 4u.gif hm. arteja laikas, kai reiks rinktis doh.gif odontologija liuks butu, bet jai ne prie sirdies. dar savaitele laiko. . parasysiu ka nuspresim blush2.gif
Atsakyti
Ką manote apie kūno kultūros specialybę?
Atsakyti
As baigiau KMU medicinos fakulteta, dabar esu gydytoja rezidente. Stojant i medicinos fakulteta reiktu pasvarstyti, kad mokytis reikes 11 metu ir daugiau, 6 metai ikidiplominiu ir 5 - 7 metai podiplominiu studiju. Visa ta laika esi be jokiu normalesniu socialiniu garantiju, neina darbo stazas, jei nori iseiti dekretiniu ir nedirbi (o tai medicinoje besimokant sunkoka), negauni pinigeliu. Be to pabaigus, atlyginimai mazi, o daktarus visi labai smeizia, daug skundu visokiu, nes musu sistema dabar gina pacientus, tai gerai aisku, bet turetu ginti ir daktarus kartu, o to nera.
Farmacijos fakultete truputi geresne situacija, nes mokytis reikia gerokai trumpiau, atsakomybe darbe mazesne ir atlyginimai didesni.
Bet norint buti gydytoju, reikia tureti pasaukima, tada ir visos problemos bei ilgi mokslai lengviau iveikiami.
Atsakyti
studijuoju medicina jau 4 metai ir galiu pasakyti viena, jog jei yra nors menkiausia abejone, geriau cia nestoti. neimanoma priprasti prie kraujo. Reikia nepamirsti, jog bus ne tik kraujas, o ir isskyros, skrepliai, ivairios proceduros, kurias turesi ziureti kaip atliekama ir tt. Labai nemalonu, jei padarai klaida ir istoji. Jei butu galimybe, dar klarta cia nestociau, bet dabar gaila 4 metu.
Atsakyti
As irgi sutinku su kitom cia pasisakiusiom, reikia tureti pasaukima norint studijuoti medicina. Tikrai reikia stiprios valios. As pati pasirinkau farmacija, nes irgi bijojau kraujo. Taip pat esu daugiau ar maziau perfekcioniste blush2.gif, taigi negaleciau sau atleisti net ir mazyciu klaidu susijusiu su gydytojo darbu. Savo mokslu esu labai patenkinta, galymybiu gauti darba ir IVAIRU daug, tuo labiau, kad vis daugeja sriciu kur galima naudoti farmacijos zinias. Sekmes apsisprendziat smile.gif
Atsakyti
jeigu yra pašaukimas - tik medicina

o farmacija, mano galva, tai panašu į vadybą
Atsakyti
QUOTE(Bajm @ 2006 07 14, 10:53)
jeigu yra pašaukimas - tik medicina

o farmacija, mano galva, tai panašu į vadybą

Panasu i vadyba tik todel,kad tiksliai nezinai kas tai per mokslai (cia as visiskai nepiktai) 4u.gif
Atsakyti
Tai ką gi mergaitė pasirinko? 4u.gif
Atsakyti
Laukiam ziniu, koks pasirinkimas, kieno busima kolege? smile.gif
Atsakyti
as irgi siemet baigiau mokykla ir taip pat susiduriau su svarstymu: kur stoti? smile.gif pasirinkau teise.. zinau, kad pilna tu teisininku, o ir darba sunku rasti jei nesi is teisininku klano arba neturi jokiu pazistamu sioj srity biggrin.gif taciau bandysim, ziuresim kas cia gausis, tikiuosi viskas bus thumbup.gif
Atsakyti
tai aciu visoms mamytems uz patarimus 4u.gif baigesi vargai - jau istojom i KMU thumbup.gif geros likusios vasareles cool.gif
Atsakyti