Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikio bambutė

juk nebūtina greitosios kviesti, tiesiog paskambink ir pasiteirauk, ar tai viskas gerai, ką reiktų daryti. 4u.gif
Atsakyti
as tavo vietoj vaziuociau i ligonine arba kvieciau greitaja. nenoriu nieko cia karkset ar gasdint, bet labai jau gyvas man atminty atvejis, kai rodos pernai vasara Vilniaus raj. vaikiukas mire, kai per puliuojancia bambyte zaraza kazkokia isimete. gal nerizikuok, ka? maza cia kas... mano leliui tai gimd namie uzkraujavo bamba tada, kai jau turejo but sugijusi.. tai sesele butu nieko nedarius. jei as nebuciau jos paklausus, ar taip turi but.. tada tik gyd-ja pakviete, kad apziuretu. tpfu tpfu tpfu - augam. zaraza tuoj issigydysim.
Atsakyti
QUOTE(oriste @ 2006 04 08, 21:16)
Vakaras,mamytes.Gelbekit!As panikuoju!Mano dukrytei pradejo puliuoti bambukas,o siandiena dar tik sestadienis,sesute pasirodys tik antradieni,zodziu nebezinau ka daryti....Virkstele jau nukritusi,beliko tik graziai sugyti.....As kazkaip vakar jau atkreipiau demesi,jog slapiuoja,tik dar galvojau,taip turi buti,bet siandiena tiksliai galiu pasakyti, kad viskas labai negraziai atrodo.....Patarkit,prasau,ar cia man skubeti i priimamaji ar kantriai valyti kaip valiau,tol kol sugis?????? unsure.gif

Nepanikuok, tai nieko baisaus. Isvalyk bambutes zaizdele, atsargiai nukrapstyk, jei yra uzsidejes saselis(zaizdele turi "kvepuoti", o nebuti padengta saseliu). Ir tada pridegink kalio permangatu. Kai desi pampersa, truputi ilenk, kad neuzdengtu bambutes. Ir maudyti galima. Jei zaizdele negyja, ar ilgai padengta sasu, gali issivystyti bambos "grybas", tada bambutes gilumoje matosi baltas pumpurelis. Ji jau reikia prideginti sidabro nitratu, tei atliks sesele. Bet cia nieko tragisko nera. Miegok ramiai, svarbiausia, kad tavo mazyliui netruktu pienelio. 4u.gif sesele.
Atsakyti
Na laukti ilgai nesiulau,nes mes jau visa menesi kovojam su sia beda...
Mums irgi pradejo slapiuoti ir visa savaite tik veliau su jusu minetom priemonem, kol galiausiai gavosi uzdegimas ir pakliuvom i ligonine, net antibiotikus leido, o dabar net operacija zada. verysad.gif
pasiskaitykit ineternete apie bambos fistule, omfalita, tada suprasi kiek viskas rimta, juk per bamba patenka visos infekcijos unsure.gif

Papildyta:
Paskui parasyk kaip jums seksis rolleyes.gif
Atsakyti
Mano leliui ir puliavo bambute, labai stipriai, net ligonineje gulejom. Tai ten mums dare tokius kompresus , pilnai ta galima atlikt ir namuose ,vaistineje nusipirkti magnio sulfato ampulese, truputi pasildyt, kad nebutu l. saltas suvilgyt vata , det ant bambute , uzdet merliuko gabaleli ir palaikyt apie valanda, taip tris kart dienoj, mum labai padejo, nedegino jokiu kalio pemanganatu, bet mum ne slapiavo , o puliavo.
Atsakyti
aciu,mamytes uz patarimus.Na, vienu momentu stipriai mane isgasdinote...Ryt vezu dukryte i ligonine,tai ziuresiu, ka pasakys gydytoja.Siandiena visas vaizdelis lyg ir geriau atrodo,bet kai paskaiciau apie visas tas bacilas,jau trypiu,kada tas pirmadienis isaus....
Atsakyti
Noreciau padekoti visoms mamytems uz patarimus,o ypac seselei,kukutei,jei neklystu.Reziume tokia:bambukas svariai gyja,o padeti blogino zinote kas?musu "namudinis" kalio permaganatas doh.gif!!!!!siuo metu pakanka spirito,gydytoja patare ir "zelionka" tepti,bet as netepiau,maciau kad svari,+norejau matyti ar nerausta.Tai va. bigsmile.gif Na,man,ka tik "iskeptai" mamytei,tai buvo didziule pamoka smile.gif
Atsakyti
Mums irgi ilgai šlapiavo bambukė, bet valėt tik spiritu. Mums liepė permanganatu netepti g.gif
Atsakyti
Keletą mėnesių reguliariai parausta vaiko bambytė ir patinsta. Valome silpnu spiritu arba vandeniu. Įtariame, kad alerginė reakcija, bet ieškome ir kitų priežasčių. Gal kas galite ką patarti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(arnoljuice @ 2006 05 23, 23:49)
Keletą mėnesių reguliariai parausta vaiko bambytė ir patinsta. Valome silpnu spiritu arba vandeniu. Įtariame, kad alerginė reakcija, bet ieškome ir kitų priežasčių. Gal kas galite ką patarti? g.gif

Mano mažajai irgi parausta, jei jau 1,5m, bet pavalau spiritu reguliariai ir praeina. Gal vaikas pats labi krapšto, nes mano mergytė, kaip buvo mažesnė, tai tik nurengi nuogutę tai iškarto ir krapšto, net parausdavo. Dar gali reguoti į skalbimo miltelius gal, reiktų pakeisti į antialergiškus.
Atsakyti
jei nukritus virkštelei bambytė puliuoja - nėra gerai, kreiptis reiktų į gydytojus.
mums buvo taip: nukrito 8 parą. po maudymo nusausinom, valėm spiritu 3-4 kartus per dieną, nes dar kraujavo. ir per 3sav. visiškai užgijo.
Atsakyti
Sveikute oriste.Perskaiciau tavo zinute ir nusprendziau parasyti.Maniskei jau 4 men. taciau vis dar puliuoja bamabute.Kai nukrito bambagysle,kuri laika viskas buvo gerai,bet mazdaug po men. pastebejau kad bambute slapiuoja.nuejus pas chirurge isaiskejo kad bambuteje yra fistule,t.y. kanaliukas junges mane ir mazyle.Jis turejo uzgyti kai nukrito bambagysle,taciau nesugijo.Nenoriu gasdinti,taciau zinau kad negydant infekcija papuls is bambutes i kepenis,gausis kraujo uzkretimas ir gali baigtis labai blogai.taip kad mes dabar kiekviena diena vazinejame i ligonine gydyti bambutes.Ten mums ja isvalo,iveda drenuka,uzdeda vaistuku,uzklijuoja zaizdele ir paleidzia namo.Tikimes pasveikti,o jei ne,reikes operuoti.
Atsakyti