Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikio bambutė

Labukas.

Mano mažiukei 2.gif bambiukas visai nepūliavo ir nešlapiavo. Kai iš ligoninės paleido namo, pasakė bambiuką valyti virintu vandenuku - dabar šį būdą propaguopja. bet kai atėjo gydytoja aplankyti, iškart patarė valyti degtine arba spiritu, o ne vandenuku. nes pasak gydytojos, valant vandenuku, labai dažnai būna bambukių bėdos, su kuriom ir vargsta mamytės.

Tai va mielosios, naudokite degtinę ar spiritą ir viskas bus čiki. Taip būsite ir jūs ramios, ir jūsų mažyliai sveiki.
Atsakyti
QUOTE(dresuotoja @ 2006 10 10, 16:39)
Sveikute oriste.Perskaiciau tavo zinute ir nusprendziau parasyti.Maniskei jau 4 men. taciau vis dar puliuoja bamabute.Kai nukrito bambagysle,kuri laika viskas buvo gerai,bet mazdaug po men. pastebejau kad bambute slapiuoja.nuejus pas chirurge isaiskejo kad bambuteje yra fistule,t.y. kanaliukas junges mane ir mazyle.Jis turejo uzgyti kai nukrito bambagysle,taciau nesugijo.Nenoriu gasdinti,taciau zinau kad negydant infekcija papuls is bambutes i kepenis,gausis kraujo uzkretimas ir gali baigtis labai blogai.taip kad mes dabar kiekviena diena vazinejame i ligonine gydyti bambutes.Ten mums ja isvalo,iveda drenuka,uzdeda vaistuku,uzklijuoja zaizdele ir paleidzia namo.Tikimes pasveikti,o jei ne,reikes operuoti.

labuka.mums greit bus 8 menesiukai,na tik netycia skaitinedama atradau savo uzklausa.Na bijau ka ir pasakyti,bet su sia beda lyg ir susitvarkeme(nusispjoviau tris kartus).Mamytems patarciau neklaysyti tu nesamoniu apie paciu pagamintus tirpalus,atseit pigiau ir pan.,yra vaistines,ten parduodami JAU sutaisyti vaiku prieziurai skirti medikamentai ir jokiu bajeriu,o bus taip kaip mums...Nors namie sterili tvarka buvo,priziurimi visi jos daikteliai,bet kas is to kalio perm.tirpalas kazkokiu budu surugo,taip issireiske sesute,as gi ne akla ir uosle turiu,bet to nepastebejau.Pamoka man ir jums kurios turite "gyvus"bambukus. 4u.gif
Atsakyti
Mum irgi tas pats blink.gif Tik maniškis nekrapšto, dar mažas, tai kas tada? blink.gif
Atsakyti
Pabandykit ypac po maudyviu sausai sausai isvalyti (neblogai su vatos krapstuku).Gali buti,kad ir nuo pampersu parausta,nes ten dregna ir silta... biggrin.gif
Atsakyti
Mano mazosios irgi bambute jau kokia pora menesiu paraudusi. Bet kai sveika dabar tai pas gydytoja senokai buvom, ir nezinau nuo ko cia taip. Pampersas tai zemiau bambutes uzsegtas g.gif
Atsakyti
mum taip pat liepe dar gulint ligoninej valyti su vir.vandeniu schmoll.gif
man labai nepatinka sitas variantas... g.gif kiek draugiu uzsieny,pvz Airijoj, vale su vandeniu,uzpuliuodavo vaikuciam bambytes...
paklausiau daktares kodel pasikeitimai tokie ivyko g.gif
tai kad europos standartai atsirado pas mus,nepasake,gal neisdryso... biggrin.gif
as sakau pries tris metus gimusiam mano vaikui liepe valyt su spirituku,sakau kodel su vandeniu dabar...? sako su spirituku skauda vaikam,be to tipo dirgina spiritas zaizda(na as manau dirgintu gal 3% spiritas,o ne 75%..)...tai jau likau be zado... atsimenu kai mano pirmajam liepe valyt su spiritu..man viskas buvo baisu unsure.gif tai atsimenu klausiau ar neskauda leliukui kai valai su spiritu...tai uztikrintai pasake kad tikrai neskauda..
bet idomiausia tai ,kai paklausiau ka daryt kai uzpuliuos..susilaukiau atsakymo kokio ir tikejaus-sako valyt tada su spirituku doh.gif tai sakau gal tada iskart valyt su spirituku,kad neuzpuliuotu....
biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gress: 26 birželio 2007 - 10:51
Kiek laiko reikia valyti su kalio permanganatu?
Mano mazylei jau 14dienu, bet bambyte dar visiskai nesusitvarke. O kalio permanganatui baigesi galiojimo laikas, kuri dave ligonineje, israsant. Vyras norejo nupirkti, euro vaistineje pasake, kad niekur jo nebeparduoda.
Gal galima tik su silicilio spiritu baigti gydyti, ar butinai dar kalio permanganato ieskoti?

Pirmoji kai gime, pries pora metu, tai su vandenilio peroksidu valyti galimejo, o dabar negirdejau, kad sitaip kas darytu g.gif
Atsakyti
Mums tai liepė būtinai ryte ir vakare valyti su spiritu ir kalio permaganaytu 5%
Atsakyti
Musu seimos gydytoja, kaip ir dauguma cia, yra pries valyma tik virintu vandenuku. Buvo ir mano mazajam supulavus bambyte, tai ji patare atepti brilijantine zaluma, pas mus "zelionke" vadinama smile.gif tai paj ja sake tepti viokius spuogelius, kuriu neturetu buti
Atsakyti
na tipo kalio permanganatas nerekomenduojamas nes jis toksiskas. geriau su spiritu, taciau tik pacia babma nes jei uztepliosite ir odele apink su spiritu tai tas spritas sudirbina, nugegina ir odele parausta... va del to ir sako tik su vandeniu... mes valem priadzioje spiritu o veliau tik su vandeniu isvalydavom.
Atsakyti
hm... tas vanduo atsirado todel kad istojom i europos sajunga...
ten pas tuos europiecius tokia mada valyt su vandeniu kol uzpuliuoja...pvz airijoj tai gydytojai liepia valyut su vandeniu..dar vienas pvz jei vaikas baisiai sukarsciavo reik ji paguldyt ant skersvejo...
tai tik pagalvokit kas do nesamones...
O del tos bambytes,tai abiem vaikam valiau su spiritu,jei spiritas 70laipsniu tai jis nedirgina,o degina,aplink zaizdele zinoma nereik valyt,nemanau kad kuriai noras valyt visa pilva ar su vandeniu ar su spiritu smile.gif
ligoninej kai gime antras maziukas mano,tai atejus ta pati daktare vaiku,kuri buvo atejus ir kai gime pirmasis ir sako kad bambyte grieztai be jokiu kalbu valyt su vandeniu lotuliukas.gif as pradejau juokti s... doh.gif schmoll.gif sakau tai kodel nebe su spiritu valyt...sako vaikui skauda ir dar gali sudirgint bambyte.... sakau palaukit o kodel pries tris metus saket kad leliukas nieko nejaucia ir tikrai jam neskauda kai valai su spiritu (as klausiau ar tikrai leliukui neskauda.. rolleyes.gif viskas man baisu atrode kai gime pirmasis )
vienu zodziu tada ji pradejo aiskint kad as jai matyta tipo prisimine mane.... o paskui pasake kad valymas su vandeniu yra naujiena pagal eu standartus,pagal kuriuos jie privalo dabar dirbt..
nu vienu zodziu tiek prirasiau tongue.gif lotuliukas.gif bet galu gale as jos paklausiau kad ji patartu ne kaip gydytoja,sako geriau valyk su spiritu,nes dazniausiai uzpuliuoja,bet recepto nerase.(bet pardave vaistinej) dar klausiau jos ka daryt liepia tom kuriu vaikiukam uzpuliuoja,sako patariam tada su spiritu valyt......
is istorijos darykit isvadas pacios bigsmile.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gress: 24 rugsėjo 2007 - 22:32
as valiau su spirituku, o patepdavau kaip senais laikais brilijantine zaluma(zelionke).parmaganatas nepadejo visai. schmoll.gif
Atsakyti