Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *14 Namučiai...

QUOTE(Biancca @ 2010 08 03, 13:13)
Gal esi skaičiusi "Pamišėlio istoriją"? Man vieną kartą belandžiojant po internetą užkliuvo ši knyga, būtų įdomu išgirsti skaičiusių atsiliepimus. smile.gif

Šitą aš skaičiau, man patiko, skaityt verta, įdomiai susuktas veiksmas
Atsakyti
Ar skaitėte "Saldumynų karaliene" - pirmają LT kvepiančią knygą? bigsmile.gif Noriu ja pirkt vien del to, kad kvepia bet kazin ar ji bent kiek įdomi blink.gif biggrin.gif
Atsakyti
Perskaičiau George Orwell "Dienos Paryžiuje ir Londone". Tai knyga, pasakojanti apie skurdą, apie žmones, kuriems teko vargana valkatos dalia. Pradžioje pasakojama apie tai, kaip nelengva svetimame mieste gauti darbą, tenka išsiversti su mažiausiomis pinigų sumomis, kęsti badą, netekti net savo drabužių. Toliau keliaujame į viešbutį, matome jo vidinį gyvenimą. Labai įdomu skaityti apie tai, kas vyksta viešbučių virtuvėje, paaiškėja, kaip stipriai skiriasi ji nuo salių, kur pietauja turtingi ponai. Kai mes einame į restoraną, turbūt nelabai mąstome apie tai, kas vyksta virtuvėje, kaip maistas ten yra ruošiamas. Ypatingai pribloškė tai:

"Sakoma, kad prancūzų virėjai spjaudo į sriubą <...>. Kai vyriausiajam virėjui atnešamas patikrinti, tarkime, kepsnys, šakute jis nesinaudoja. Pirštais pakelia kepsnį iš lėkštės ir tėkšteli jį atgal, tada nykščiu perbraukia lėkštę ir ir palaižo pirštą ragaudamas padažą, tada dar sykį perbraukia ir dar sykį palaižo, tada kiek atsitraukia ir mąsliai stebi patiekalą sakytum dailininkas. vertinantis paveikslą, tada meiliai pastumia mėsą į vietą savo riebiais pirštais, kurių kiekvienas rytą jau buvo laižytas šimtus kartų. Jei lieka patenkintas, paima skudurą, nuvalo nuo lėkštės savo pirštų antspaudus ir įteikia padavėjui. <...> Kai Paryžiuje moki, sakykim, už mėsos patiekalą daugiau negu dešimt frankų, gali būti tikras, kad jis bus čiupinėtas ne vienų rankų."

Knyga nėra jau tokia lėkšta. Joje sprendžiama valkatų gyvenimo prasmė arba tiksliau beprasmiškumas. Nuolat susiduriama su aplinka, kurioje gyvena valkatos: purvas, nakvynės namai, prieglaudos, baisi smarvė, badas.
Džiaugiuosi, kad pagaliau pabaigiau šią knygą. Negaliu sakyti, kad ji buvo nuobodi ar liūdna, tiesiog gal kitokia. Apie benamius aš išvis mažai susimąstydavau, o štai pasitaikė knyga būtent apie juos. Supratau, kad negalima teisti žmogaus, kuris valkatauja, nes paprasčiausiai nežinai jo gyvenimo istorijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shiaudine: 03 rugpjūčio 2010 - 13:41
QUOTE(miaubraske @ 2010 08 03, 14:31)
Ar skaitėte "Saldumynų karaliene" - pirmają LT kvepiančią knygą?  bigsmile.gif  Noriu ja pirkt vien del to, kad kvepia bet kazin ar ji bent kiek įdomi  blink.gif  biggrin.gif

Vien del to,kad kvepia nori pirkti? bigsmile.gif Varciau ja parduotuvej,daugiau nieko negaliu pasakyti. bigsmile.gif
Atsakyti

QUOTE(shiaudine @ 2010 08 03, 14:37)
Supratau, kad negalima teisti žmogaus, kuris valkatauja, nes paprasčiausiai nežinai jo gyvenimo istorijos.
Vat šita mintis be galo teisinga drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(adžani @ 2010 08 03, 14:01)
Vien del to,kad kvepia nori pirkti?  bigsmile.gif Varciau ja parduotuvej,daugiau nieko negaliu pasakyti.  bigsmile.gif

Nu tai va kad psichas užejo lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
pradėjau banginį skaityt, bet labai traukia skaityta atsineštą stiklinę pieno, nežinau kaip čia atsilaikyt nenumetus anos biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti

QUOTE(ewe1ina @ 2010 08 03, 15:37)
pradėjau banginį skaityt, bet labai traukia skaityta atsineštą stiklinę pieno, nežinau kaip čia atsilaikyt nenumetus anos biggrin.gif 4u.gif
Skaityk toliau "Kuprotojo banginio dainas" mirksiukas.gif nes iš "Stiklinė pieno" gerų emocijų tikrai nepasisemsi cool.gif
Atsakyti
Gal kuriai reikia tokiu knygu po 50 cnt? biggrin.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(shiaudine @ 2010 08 03, 14:37)
Supratau, kad negalima teisti žmogaus, kuris valkatauja, nes paprasčiausiai nežinai jo gyvenimo istorijos.

...pratęsiant mintį niekada negali teisti storo žmogaus, nes nežinai, kodėl jis toks...negali teisti žmogaus, kuris padarė nusikaltimą, nes nežinai, kodėl jis taip [padarė ir pan. ir t.t
čia per Jūros šventę vyras pamatė keletą storesnių panelių ir baisiai nusistebėjo doh.gif tuoj pat atrašiau velnių, nes aš irgi ne tokia jau plona...vyras sako- o tai tu gi 2 vaikus pagimdžius, o aš jam sakau- o tai gal ir ana panelė pagimdžius, gal net 3 kokis doh.gif
vien žo- niekada nereikia anksčiau laiko daryti išvadas, taip išeitų bigsmile.gif

Mano reziumė už pastarąsias dienas:
Eukaliptas- neįveikiau, nebekankinu savęs
Nothomb Alkio biografija- įveikiau per vakarą thumbup.gif įdomios mintys, pavadinimas mane "išdūrė", tuos skaityti buvo dar įdomiau ax.gif nežinau kodėl, bet manau, ją būt įdomu paskaityti Faaatimaala g.gif
Keliautojo laiku žmona- labai labai įdomėja thumbup.gif skaitau jau labai susidomėjus thumbup.gif
Chirurgas- papirkau pagaliau yahoo.gif
Yalom?- kas skaitot, atsiliepimai?
Mano knygos čia

Beje, pastebėjau, kad daugelis turit account`ą sena.lt...sakau, gal patogiau būtų mūsų parduodamas knygas dėti ne į atskirą fotki.lt,o tiesiog pirmoje temos žinutėje sudėti kiekvienos narės nuorodas į sena.lt ir viskas unsure.gif naują temą kuriant nereiktų nieko daryt- tik copy paste ir viskas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stiklo karoliukai: 03 rugpjūčio 2010 - 15:35
QUOTE(Stiklo karoliukai @ 2010 08 03, 16:31)
Eukaliptas- neįveikiau, nebekankinu savęs
Yalom?- kas skaitot, atsiliepimai?

Kaip tik siandien sapnavau ta knyga,kad radau ja lentynoj ogi ziuriu Eukaliptas,galvoju,juk stiklokaroliukai tokia turi dabar turesiu ir as. lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Stiklo karoliukai @ 2010 08 03, 16:31)
...pratęsiant mintį niekada negali teisti storo žmogaus, nes nežinai, kodėl jis toks...negali teisti žmogaus, kuris padarė nusikaltimą, nes nežinai, kodėl jis taip [padarė ir pan. ir t.t
čia per Jūros šventę vyras pamatė keletą storesnių panelių ir baisiai nusistebėjo doh.gif tuoj pat atrašiau velnių, nes aš irgi ne tokia jau plona...vyras sako- o tai tu gi 2 vaikus pagimdžius, o aš jam sakau- o tai gal ir ana panelė pagimdžius, gal net 3 kokis doh.gif
vien žo- niekada nereikia anksčiau laiko daryti išvadas, taip išeitų bigsmile.gif

Taip turėtų būti, bet vis tiek elgiamės kaip mums norisi g.gif o kartais nuo liežuvio taip lengvai išsprūsta koks žodelis blush2.gif kuris gal įžeidžia kitus.
Atsakyti