Priduodu savo perskaitytas knygas
S. Braam
"Alzheimerio liga. Mano tėvo istorija". Tik nusipirkau, pradėjau autobuse skaityti ir negalėjau sustoti, tai kitą dieną ir užbaigiau. Kažko labai naujo, kažko ypatingo nesužinojau, galbūt dėl to, kad apie šią ligą teko nemažai mokytis, tad visos afazijos, demencijos, jų poveikiai žmogui manęs nenustebino. Tačiau patiko pats rašymo stilius, dialogai, buvo vietų, kur net garsiai juokiausi, o paskui save tramdžiau, kad visgi negalima juoktis iš žmogaus ligos. Bet, kai parašė, kad vietoj iškritusio dirbtinio danties įsidėjo kramtomos gumos, tai nebegalėjau rimtai laikytis

Galbūt nelabai patiko tie statistiniai dalykai ir citatos iš straipsnių, jautėsi, kad tai ne tik grožinis kūrinys, bet ir bandymas tiesiogiai paveikti instancijas, kad pamatytų tokia liga sergančių žmonių rūpybos problemas. Ir žinoma gaila matyti nykstantį žmogų, o dar ir psichologą

Pačiai teko bendrauti su viena ligone, jos stadija buvo dar blogesnė, "prašviesėjimų" nelabai jau buvo, sunku matyt tokį žmogų.
Vakar prieš miegą pasiėmiau skaityti J. Gregson
"Angelų kūrėjos". Tai taip ir perskaičiau vienu prisėdimu iki ryto

Ingėnai, papūgėlė, kaltos nebūsit, patiko

Visaip galvojau, kaip čia ją įvertinti, kiek ji man patiko, tai nusprendžiau, kad labiau nei "5 ketvirčiai apelsino", bet mažiau nei "Mirtis iš miško"

Neskaičiusios toliau neskaito.
Nesupratau tik vieno, knygos anotacijoje rašė, kad Sari buvo aiškiaregė, tačiau nieko mistiško, antgamtiško ar kitokio -iško knygoje aš nepastebėjau
Su Judita jos gydė žolelėmis, aišku ten žinių reikia, bet nepavadinčiau jų daugiau nei žolininkėmis. Galvojau, kad vyrus žudys su kokiom galiom, bet naudojo arseną, paprastą nuodingą chemikalą. Kur jos galios knygoje? Gražios akys? Kad sugebėjo matyt labai toli, kaip belaisviai atvyksta ar, kad kitus užburia savo akimis?
Čia geras regėjimas, o ne aiškiaregystė
Užtat labai gaila buvo, kad mirė Markas, jau taip galvojau jie gražiai gyvens, išžudys visos savo vyrus ir išlėks į Italiją
"Patiko" aišku ir žiaurumai knygoje, buvau tik supykus ant Sari, kad jie nieko nedarė ir leidosi mušama be aiškino, kaip greit prie to priprantama.
Ir jos sprendimą numarinti vyrą dar supratau, bet kai tai pasidarė kone verslas, be jokio pasigailėjimo. Kai supratau, kad joms dar viena mirtis nieko nebereiškia, tada nebepateisinau to. Apskritai kartais nesuvokiami ten buvo jų tarpusavo santykiai
O šiaip, knyga man patiko, kitaip gal ir nebūčiau skaičiusi per visą naktį

Įdomi istorija, įdomus siužetas, pabaiga gal kiek kitokia galėjo būti, bet dedu į "rekomenduoju" lentyną.
M. Duras
"Meilužis" padėjau į spintą atgalios, perskaičiau apie 30psl, kažkoks briedas apie skrybeles

Nekankinsiu savęs. gal dar nelaikas man meilužiui
Dabar liko 3 knygos prie mano lovos, imu užbaigimui "Kiti balsai, kiti kambariai".