Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *14 Namučiai...

Priduodu savo perskaitytas knygas

S. Braam "Alzheimerio liga. Mano tėvo istorija". Tik nusipirkau, pradėjau autobuse skaityti ir negalėjau sustoti, tai kitą dieną ir užbaigiau. Kažko labai naujo, kažko ypatingo nesužinojau, galbūt dėl to, kad apie šią ligą teko nemažai mokytis, tad visos afazijos, demencijos, jų poveikiai žmogui manęs nenustebino. Tačiau patiko pats rašymo stilius, dialogai, buvo vietų, kur net garsiai juokiausi, o paskui save tramdžiau, kad visgi negalima juoktis iš žmogaus ligos. Bet, kai parašė, kad vietoj iškritusio dirbtinio danties įsidėjo kramtomos gumos, tai nebegalėjau rimtai laikytis lotuliukas.gif Galbūt nelabai patiko tie statistiniai dalykai ir citatos iš straipsnių, jautėsi, kad tai ne tik grožinis kūrinys, bet ir bandymas tiesiogiai paveikti instancijas, kad pamatytų tokia liga sergančių žmonių rūpybos problemas. Ir žinoma gaila matyti nykstantį žmogų, o dar ir psichologą verysad.gif Pačiai teko bendrauti su viena ligone, jos stadija buvo dar blogesnė, "prašviesėjimų" nelabai jau buvo, sunku matyt tokį žmogų.

Vakar prieš miegą pasiėmiau skaityti J. Gregson "Angelų kūrėjos". Tai taip ir perskaičiau vienu prisėdimu iki ryto ax.gif Ingėnai, papūgėlė, kaltos nebūsit, patiko smile.gif Visaip galvojau, kaip čia ją įvertinti, kiek ji man patiko, tai nusprendžiau, kad labiau nei "5 ketvirčiai apelsino", bet mažiau nei "Mirtis iš miško" ax.gif Neskaičiusios toliau neskaito. Nesupratau tik vieno, knygos anotacijoje rašė, kad Sari buvo aiškiaregė, tačiau nieko mistiško, antgamtiško ar kitokio -iško knygoje aš nepastebėjau g.gif Su Judita jos gydė žolelėmis, aišku ten žinių reikia, bet nepavadinčiau jų daugiau nei žolininkėmis. Galvojau, kad vyrus žudys su kokiom galiom, bet naudojo arseną, paprastą nuodingą chemikalą. Kur jos galios knygoje? Gražios akys? Kad sugebėjo matyt labai toli, kaip belaisviai atvyksta ar, kad kitus užburia savo akimis? g.gif Čia geras regėjimas, o ne aiškiaregystė biggrin.gif Užtat labai gaila buvo, kad mirė Markas, jau taip galvojau jie gražiai gyvens, išžudys visos savo vyrus ir išlėks į Italiją biggrin.gif "Patiko" aišku ir žiaurumai knygoje, buvau tik supykus ant Sari, kad jie nieko nedarė ir leidosi mušama be aiškino, kaip greit prie to priprantama. doh.gif Ir jos sprendimą numarinti vyrą dar supratau, bet kai tai pasidarė kone verslas, be jokio pasigailėjimo. Kai supratau, kad joms dar viena mirtis nieko nebereiškia, tada nebepateisinau to. Apskritai kartais nesuvokiami ten buvo jų tarpusavo santykiai blink.gif
O šiaip, knyga man patiko, kitaip gal ir nebūčiau skaičiusi per visą naktį biggrin.gif Įdomi istorija, įdomus siužetas, pabaiga gal kiek kitokia galėjo būti, bet dedu į "rekomenduoju" lentyną.

M. Duras "Meilužis" padėjau į spintą atgalios, perskaičiau apie 30psl, kažkoks briedas apie skrybeles doh.gif Nekankinsiu savęs. gal dar nelaikas man meilužiui biggrin.gif

Dabar liko 3 knygos prie mano lovos, imu užbaigimui "Kiti balsai, kiti kambariai".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dorifore: 04 rugpjūčio 2010 - 09:24
QUOTE(Limcamca @ 2010 08 03, 18:43)
Kokios knygos apie Provansą ieškai?
Aš, turiu "Metai Provanse", - dabar skaitysiu, ir paskui bus laisva pardavimui  4u.gif

tos pačios...ale štai ką reiškia būti užimta mama- kol keičiau sauskelnes, kažkas ir nudžiovė iš panosės lotuliukas.gif na, jeigu kuri norėsit parduoti- parašykit man mirksiukas.gif 4u.gif
QUOTE(janna @ 2010 08 03, 20:55)
4. F. Dorin "Eik pas mama, tetis neturi laiko!";
lauksiu atsiliepimų apie šitą...
QUOTE(Ingėnas @ 2010 08 03, 21:24)
Labas 4u.gif
Įlindau tik pasisveikinti, šiandien man nerašadienis unsure.gif  Labai prastai jaučiausi pirmą dienos pusę doh.gif , dėl tos sumautos migrenos VIS DAR visą pusdienį pykino doh.gif, o vėliau vėl galvą įsiskaudo...  Dabar lyg ir neblogai jaučiuosi, gal (noriu tikėti) jau rytoj būsiu sveika.

QUOTE(Ingėnas @ 2010 08 03, 21:53)
Cinie kažkada bandžiau, bet nelabai pasiteisino. Na tikiuosi, gal jau viskas. Galvojau dieną, gal eiti kraujospūdžio pasimatuoti, mažu su juo kas nors blogai unsure.gif  Nes esu paveldėjusi padidėjusį kraujospūdį. Kai tokie orai, tai maža ką.

QUOTE(adžani @ 2010 08 03, 21:59)
Ir man nekas,siandien vos nenualpau  blink.gif  pirma syki taip visa diena galva svaigo,atrodo ir pavalgius ir pailsejus.  g.gif

taigi žirėjot tv, dėl labai didelio kažkokio saulės sprogimo, net LT bus galima šiom dienom pamatyti šiaurės pašvaistę, o tuo metu suaktyvėja meteotropinės ligos, ypač sunkiau nervų ligomis sergantiems ir pan...man ir pačiai galva svaigsta, o užvakar maniau, kad apendicitas doh.gif
QUOTE(LijaAntLedo @ 2010 08 03, 22:58)
O pati dabar skaitau "Keliautojo laiku žmona"  rolleyes.gif Kol kas nelabai įtraukė, tačiau tematika įdomi, tad manau patiks.
buvau tris kartus padėjus šią knygą, bet dabar jau perskaičiau pusę ir žinok nuo trečdalio labai suįdomėjo knyga thumbup.gif
QUOTE(Meskute5 @ 2010 08 04, 09:33)
Beje, Drambliai irgi knyga kaip knyga pasirode visoms- niekas ju nenorejo pirkti, kol galiausiai beveik visos ja turi, tame tarpe ir as. Pas mane atvaziavo drauge, su kuria dalinames knygas- pavarte dramblius, paskaite anotacija, sako jau sitos tikrai nesamones neskaitysiu  doh.gif ir nepaeme  lotuliukas.gif

aš neturiu dramblių ir negaunu pirkti- ir nei sena.lt nei forume nieks nepardavinėja g.gif kaži kodėl?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stiklo karoliukai: 04 rugpjūčio 2010 - 09:22
Juk yra drambliai knygyne smile.gif as galiu nupirkti, jei pas jus niekur nera 4u.gif
Atsakyti
Meskute5,specialiai tau ir atsauk ziurkes lotuliukas.gif http://www.plius.lt/...-620781?qt=erot
Atsakyti
taip beskaitydamos tuoj išsikraustysim 4u.gif man patinka krautis daiktus ir keltis į naują vietą lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Creed @ 2010 08 04, 09:24)
Meskute5,specialiai tau ir atsauk ziurkes lotuliukas.gif http://www.plius.lt/...-620781?qt=erot

Jie neturi jos, cia toki pati internetine parduotuve, kuri kai gauna uzsakyma- tada is leidyklos bando parsisiusti. O leidyklos neturi sad.gif jau isbandziau viska, kas yra internete smile.gif bet aciu uz rupesti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2010 08 04, 08:58)
1999 rugpjūčio 11 buvo didelis saulės užtėmimas (gerai prisimenu, nes tą dieną gimė mano šuo), gal ne tokia baisi diena, bet neeilinė vistiek buvo.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Meskute5 @ 2010 08 04, 10:27)
Jie neturi jos, cia toki pati internetine parduotuve, kuri kai gauna uzsakyma- tada is leidyklos bando parsisiusti. O leidyklos neturi sad.gif jau isbandziau viska, kas yra internete smile.gif bet aciu uz rupesti smile.gif

Aaa,o as galvojau,kad nuo ziurkiu issisuksiu doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Creed: 04 rugpjūčio 2010 - 09:33
QUOTE(Creed @ 2010 08 04, 10:32)
Aaa,o as galvojau,kad nuo ziurkiu issisuksiu doh.gif  biggrin.gif

lotuliukas.gif
Atsakyti
ieškau vienos knygos...amazon.com jos kaina net beveik 800 doh.gif o naudota net brangesnė už naują lotuliukas.gif

2 new from $600.00 1 used from $758.00 ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif
Atsakyti
smagu, kad spėjau į šiuos namučius dar ateit 4u.gif
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2010 08 03, 20:44)
AgnE.** lotuliukas.gif pamačiau tavo parašą ir tuoj mirsiu iš juoko lotuliukas.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif man irgi patiko thumbup.gif

QUOTE(Fatimaallaa @ 2010 08 04, 10:04)
aš man rodos vos tik išmokau pažinti raides, skaitau knygas. Pamenu kai man buvo š metai, tėtis vedėsi mane užrašyti į biblioteką. Tai man buvo toks įvykis, kad net iki šiol prisimenu viska iki smulkmenų, net ką bibliotekininkė buvo apsirengusi  lotuliukas.gif Tiesa, kai laukiausi skaitymo tempai maksimaliai buvo padidėję, ypač paskutiniais menesiais. Tada tai skaičiau. Storas knygas per vieną - porą dienų, plonesnes po dvi per dieną  lotuliukas.gif

aš tai skaitau nuo ketverių, tai pamenu,netoli namų esančioje bibliotekoje imdavau knygas, bet bibliotekininkė kortelę užvedė mano vardu tik kai pradėjau į pirmą klasę eiti ax.gif o mokyklos bibliotekoje iš viso lotuliukas.gif pirmą kartą apsilankiusi pasiėmiau gal tris komiksų žurnalus, o bibliotekininkė sako: oho, kiek daug pasiėmei, neperskaitysi visų. teko įtikinėti, kad perskaitysiu biggrin.gif netrukus ir knygas pradėjau imti (tą pirmą kartą neužmačiau kažkaip jų doh.gif ), tai po to jau priprato, kad esu dažna lankytoja ir aktyvi skaitytoja lotuliukas.gif

skaitau ,,musių valdovą''. perskaičiau maždaug pusę, tai tokia vidutinė knyga. bet kaip suprantu, pabaigoje bus kulminacija g.gif atsiverčiau paskutinį puslapį blush2.gif tai žiūriu, kad visi nežus lotuliukas.gif tai žiūrėsiu, kas ten bus bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Stiklo karoliukai @ 2010 08 04, 10:43)
ieškau vienos knygos...amazon.com jos kaina net beveik 800  doh.gif o naudota net brangesnė už naują lotuliukas.gif

2 new from $600.00 1 used from $758.00 ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif

blink.gif geras lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Stiklo karoliukai @ 2010 08 04, 10:22)
lauksiu atsiliepimų apie šitą...

pioneer.gif
Atsakyti