Įkraunama...
Įkraunama...

~*~ Epilepsiukai ~*~

Sveikos,

nu ka, mamytes, isvaziuojam mes prmadieni i Palangos Gintara thumbup.gif biski pasisanatorinti biggrin.gif gal kas dar vaziuojate, butu smagu susimatyti bigsmile.gif

Skaidriux, sveika prisijungusi i sauniu mamyciu bureli 4u.gif mirksiukas.gif

Beje mergaites, gal kas vezete savo vaika pas osteopata, labiau pradejau dometis sia tema g.gif
Atsakyti
QUOTE(geleta @ 2010 08 10, 14:12)
gaila aišku labai, bet pas mus draugiškas būrelis-aišku priimsim 4u.gif , o kiek metukų mažytei?

Labukas smile.gif Eina penktus. Pirmas priepuolis ištiko sulaukus lygiai 4 metų ir 2 mėnesių. Po geros savaitės - antras, o tada greitukė, švyturėliai, Santariškės ir po šešių dienų - galutinė diagnozė verysad.gif Bet gydytojai teikia vilties išgyti, nes mergaitė šiaip jau sveika, jokių raidos sutrikimų neturi, kaip minėjau, konvuleksas kol kas padeda ir atrodo gerai toleruojamas. Rugsėjį turėtų užrašyti Santariškėse elektroencefalogramą, nes jau bus pusmetis gydymo praėjęs. Labai tikiuosi, jog parodys, kad tie "žaibų" takeliai užžėlinėja.
Beje, norėčiau paklausti, ypač tų mamų, kurių vaikai gimė sveiki ir iki susirgdami neturėjo raidos sutrikimų - ar nėštumas buvo be komplikacijų? Nes, aišku, kai tokia liga prisėlina, norom nenorom imi atsukinėti juostelę ir ieškoti priežasčių. Aš su šita dukra 30-ąją nėštumo savaitę buvau atgulus į ligoninę dėl neva priešlaikinio gimdymo. Na, lyg ir patepliojo truputėlį, nuėjau pasitikrinti į ligoninę, nes buvo savaitgalis, o apžiūrėjęs gydytojas nusprendė, kad jam nepatinka minkštas mano gimdos kaklelis ir paguldė. Palašino dvi dienas ginipralio, atpalaiduojančio raumenis, - labai padėjo, nes dukrą nešiodama jaučiausi kaip į ragą riečiama, taip traukė visus raumenis, net magnis negelbėjo. Po tų kelių dienų mane iš ligoninės išrašė, visą likusį laiką išnešiojau sėkmingai, dirbau praktiškai iki pat gimdymo, lengvai pagimdžiau, būklė pagal Apgar buvo 9-10, maitinau savo pienu iki 1 metų ir 11 mėnesių, žodžiu, atidaviau viską, ką galėjau ir turėjau geriausio, ir - še tau... verysad.gif Dabar galvoju, gal jau pilvelyje buvo kažkas mažylei negerai... Bet diagnozavo jai kriptogeninę židininę epilepsiją, t. y. pakitimai smegenyse tokie maži, kad šiuolaikinė aparatūra jų neaptinka, tik fiksuoja smegenų žievės veiklos sutrikimus. Nebent dar ko nors nežinau - paprotinkit, jei turit informacijos daugiau.
Atsakyti
QUOTE(skaidriux @ 2010 08 10, 15:55)
Nes, aišku, kai tokia liga prisėlina, norom nenorom imi atsukinėti juostelę ir ieškoti priežasčių.

As jau anksciau cia vardinau keleta galimu priezasciu: kaklo ir galvos traumos, skiepai (visu pirma gyvsidabris ir aliuminis).
Papildyta:
QUOTE(Domicele @ 2010 08 10, 15:19)
Beje mergaites, gal kas vezete savo vaika pas osteopata, labiau pradejau dometis sia tema  g.gif

Nikas maugle galetu jums placiau sia tema papasakoti, nes buvo pas gera osteopate.
Atsakyti
[quote=Sviesioji,2010 08 10, 19:12]
As jau anksciau cia vardinau keleta galimu priezasciu: kaklo ir galvos traumos, skiepai (visu pirma gyvsidabris ir aliuminis).

Galvos ir kaklo traumų nėra buvę jokių, o skiepai... Žinoma, teoriškai jiems galima pripiešti visokių baubų, bet jei jau jie taip masiškai provokuotų epilepsiją, buvusios SSSR teritorijos, kur ilgus dešimtmečius buvo vykdoma visuotinė vakcinacija, pasaulyje neabejotinai pirmautų pagal nuomario atvejų skaičių, o taip nėra. Juoba kad mane konkrečiai domina galimas ryšys tarp epilepsijos ir nėštumo komplikacijų, o ne tarp epilepsijos ir rizikos faktorių po gimimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skaidriux: 10 rugpjūčio 2010 - 18:51
Labukas smile.gif Eina penktus. Pirmas priepuolis ištiko sulaukus lygiai 4 metų ir 2 mėnesių. Po geros savaitės - antras, o tada greitukė, švyturėliai, Santariškės ir po šešių dienų - galutinė diagnozė  verysad.gif Bet gydytojai teikia vilties išgyti, nes mergaitė šiaip jau sveika, jokių raidos sutrikimų neturi, kaip minėjau, konvuleksas kol kas padeda ir atrodo gerai toleruojamas. Rugsėjį turėtų užrašyti Santariškėse elektroencefalogramą, nes jau bus pusmetis gydymo praėjęs. Labai tikiuosi, jog parodys, kad tie "žaibų" takeliai užžėlinėja.
Beje, norėčiau paklausti, ypač tų mamų, kurių vaikai gimė sveiki ir iki susirgdami neturėjo raidos sutrikimų - ar nėštumas buvo be komplikacijų? Nes, aišku, kai tokia liga prisėlina, norom nenorom imi atsukinėti juostelę ir ieškoti priežasčių. Aš su šita dukra 30-ąją nėštumo savaitę buvau atgulus į ligoninę dėl neva priešlaikinio gimdymo. Na, lyg ir patepliojo truputėlį, nuėjau pasitikrinti į ligoninę, nes buvo savaitgalis, o apžiūrėjęs gydytojas nusprendė, kad jam nepatinka minkštas mano gimdos kaklelis ir paguldė. Palašino dvi dienas ginipralio, atpalaiduojančio raumenis, - labai padėjo, nes dukrą nešiodama jaučiausi kaip į ragą riečiama, taip traukė visus raumenis, net magnis negelbėjo. Po tų kelių dienų mane iš ligoninės išrašė, visą likusį laiką išnešiojau sėkmingai, dirbau praktiškai iki pat gimdymo, lengvai pagimdžiau, būklė pagal Apgar buvo 9-10, maitinau savo pienu iki 1 metų ir 11 mėnesių, žodžiu, atidaviau viską, ką galėjau ir turėjau geriausio, ir - še tau...  verysad.gif Dabar galvoju, gal jau pilvelyje buvo kažkas mažylei negerai... Bet diagnozavo jai kriptogeninę židininę epilepsiją, t. y. pakitimai smegenyse tokie maži, kad šiuolaikinė aparatūra jų neaptinka, tik fiksuoja smegenų žievės veiklos sutrikimus. Nebent dar ko nors nežinau - paprotinkit, jei turit informacijos daugiau.

mes surirgom trejų metų, bet nėštumo metu nieko įtartino nepastebėjom, sergam jau keturi metai,bet tfu tfu tfu,jokių sutrikimų neturim-raidos taip pat wub.gif ,atrodo nebūtų tų priepuoliukų porą kart per mėnesį,tai atrodo visiškai sveika mergaitė wub.gif
Atsakyti
QUOTE(geleta @ 2010 08 10, 21:35)
mes surirgom trejų metų, bet nėštumo metu nieko įtartino nepastebėjom, sergam jau keturi metai,bet tfu tfu tfu,jokių sutrikimų neturim-raidos taip pat wub.gif ,atrodo nebūtų tų priepuoliukų porą kart per mėnesį,tai atrodo visiškai sveika mergaitė wub.gif

Geleta, labai džiaugiuosi, kad liga netrikdo raidos smile.gif Tai suteikia vilties ir man. O dėl nėštumo komplikacijų klausinėju, nes pakalbėjus su skyriuje gydomų vaikų mamom, susidarė toks įspūdis, jog jei tik laukiantis kažkas buvo ne taip, tai vaikui anksčiau ar vėliau teks susidurti su neurologais. Visi keturi mano nėštumai buvo normalūs, tik štai su antrąja, kuri dabar ir serga, teko stacionare, kaip rašiau, trumpai pabūti. O laukiantis ketvirtojo nepastebimai įkando erkė ir užnešė Laimo ligą doh.gif Sugėriau du kursus antibiotikų, neurologai tikino, kad vaisiui liga nepersiduoda ir liekamųjų reiškinių neturėtų būti. Tikiuosi, kad taip ir bus, nes įtampos užtenka ir dėl epilepsijos, daugiau lėtinių ligų į kompaniją nebesinorėtų.
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2010 08 10, 18:12)
Nikas maugle galetu jums placiau sia tema papasakoti, nes buvo pas gera osteopate.

Aciu, Sviesioji, pasidomesiu smile.gif
Atsakyti
Beje, norėčiau paklausti, ypač tų mamų, kurių vaikai gimė sveiki ir iki susirgdami neturėjo raidos sutrikimų - ar nėštumas buvo be komplikacijų?

Manajai mergaitei balandžio 20d. diagnozavo šią ligą. Šiaip, kad ji serga net nepastebėtum, gal kiek didesnis aktyvumas, drąsa, bet ir sveikų vaikų tokių begalė. Mums sakoma, tai kaip ir paveldėta (tyrimai taip rodo), o šiaip nėštumas buvo OK, tik pernešiota buvo, gimė "žalia", darytas CP, nes toniukai krito perpus.
Atsakyti
QUOTE(skaidriux @ 2010 08 10, 14:55)
Labukas smile.gif Beje, norėčiau paklausti, ypač tų mamų, kurių vaikai gimė sveiki ir iki susirgdami neturėjo raidos sutrikimų - ar nėštumas buvo be komplikacijų?

Laba,

mums pirmas priepuoliukas irgi buvo tokio amziaus 4,2 metuku, bet antras pasikartojo po daugiau nei metu ..... geriame vaistukus, jie mums padeda.
kas del gimdymo komplikaciju, tai negaleciau pasakyti, kad kazkas buvo labai blogai. aisku, teko karta ligonineje paguleti ir pilvelis pasitraukinedavo, bet jis vienodai traukinedavosi ir su pirmu sunumi, su juo ir stacionare 2 kartus gulejau .....
o kas del gimdymo, tai akusere sake, kad vaikutis gime apsivyniojes virkstele, nors pagal Apgar skale gavome 9. Tai ir neaisku, kas isprovokavo sia liga.

Sekmes Jums ir pasveikit 4u.gif
Atsakyti
Mamytes, kur jus perkat Sabril( vigabatrinum).Siandien aplaksciau didziasias vaistines, tai tepasake-neturim, sandelyje nera, uzsakyti negalim...Tai kaip ju gauti...Absurdas kazkoks...Gal i Lenkija vaziuot ar ka???
Atsakyti
QUOTE(bubuke @ 2010 08 11, 18:22)
Mamytes, kur jus perkat Sabril( vigabatrinum).Siandien aplaksciau didziasias vaistines, tai tepasake-neturim, sandelyje nera, uzsakyti negalim...Tai kaip ju gauti...Absurdas kazkoks...Gal i Lenkija vaziuot ar ka???

Man labai panasiai buvo kai as Depakino ieskojau, tai man vienoj vaistinej patare varyt prie dideles poliklinikos esancioj vaistinej (cia Kaune) arba kur prie ligonines, tai as ten ir radau, nes iki tol visose vistinese apskritai nezinojo kas tai per vaistas doh.gif Tai gal panasiai ir tu rastum? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Miranda80: 11 rugpjūčio 2010 - 17:44
QUOTE(skaidriux @ 2010 08 10, 22:52)
Geleta, labai džiaugiuosi, kad liga netrikdo raidos  smile.gif  Tai suteikia vilties ir man. O dėl nėštumo komplikacijų klausinėju, nes pakalbėjus su skyriuje gydomų vaikų mamom, susidarė toks įspūdis, jog jei tik laukiantis kažkas buvo ne taip, tai vaikui anksčiau ar vėliau teks susidurti su neurologais. Visi keturi mano nėštumai buvo normalūs, tik štai su antrąja, kuri dabar ir serga, teko stacionare, kaip rašiau, trumpai pabūti. O laukiantis ketvirtojo nepastebimai įkando erkė ir užnešė Laimo ligą  doh.gif Sugėriau du kursus antibiotikų, neurologai tikino, kad vaisiui liga nepersiduoda ir liekamųjų reiškinių neturėtų būti. Tikiuosi, kad taip ir bus, nes įtampos užtenka ir dėl epilepsijos, daugiau lėtinių ligų į kompaniją nebesinorėtų.

aha tikėkimės,kad ir jum ji raidai nepakenks 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(bubuke @ 2010 08 11, 18:22)

nu tikrai apsurdas blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti