Įkraunama...
Įkraunama...

~*~ Epilepsiukai ~*~

QUOTE(bubuke @ 2010 08 11, 18:22)
Mamytes, kur jus perkat Sabril( vigabatrinum).Siandien aplaksciau didziasias vaistines, tai tepasake-neturim, sandelyje nera, uzsakyti negalim...Tai kaip ju gauti...Absurdas kazkoks...Gal i Lenkija vaziuot ar ka???

as esu kreipusis i atstovybes tik del pasaliniu vaistu poveikiu, bet manau jei paskambintumet Sanofi aventis atastovybei, tai jie jums mielai pagelbetu 4u.gif
Atsakyti
Bubuke, tikras absurdas blink.gif Nors aš kartą, kai pro šalį važiavau, tai Marijampolėje ieškojau - gal trečioj vaistinėj teradau, o Alytuje tai visad Euro vaistinėj perku, bet mes naudojam Depakiną. Kai mums išrašė Kaune vardinius Diazepamą, tai iškart patarė gydytoja pirkti Kaune, nes Alytuje sakė galite ir nerasti iškart, nebent užsakymą darytų....

QUOTE(Miranda80 @ 2010 08 11, 18:41)
Man labai panasiai buvo kai as Depakino ieskojau,

Matai, o man atrodė, kad jau šio vaisto tai netrūksta doh.gif
Atsakyti
Ačiū visoms, pasidalinusioms savomis istorijomis smile.gif O dar norėjau paklausti tokio dalyko: ar sakote ir kiek sakote apie savo vaiko ligą kitiems, ypač jei į vaiką pažiūrėjus nesimato, kad jam kažkas "ne taip"? Mums su vyru kartais ši problema iškyla, ypač kai būnant kur svečiuose ar šiaip su kompanija ateina vakarinis vaistų gėrimo metas. Teiraujuosi, nes kaip daugiavaikei šeimai kartais to nepageidautino dėmesio ir taip pakanka, yra žmonių, kuriems atrodome kaip kokie dinozaurai, nors tokių personų ir privengiame. Jeigu dar sužinotų, kad dukrai TOOOOKIA liga, turbūt išvis užgraužtų verysad.gif Rudeniop dukra pradės lankyti menų gimnazijos parengiamąją klasę, sveikatos pažymos nunešti nereikės (ten apie ligą būtų parašyta), tai dabar svarstau, ar gąsdinti mokytoją, ar ne biggrin.gif Priepuoliukų jai iki šiol nebuvo, bet ką gali žinoti...
Atsakyti
skaidriux, sveiki prisijunge mirksiukas.gif

skaiciau skaiciau jus, bet nerasiau kazkaip doh.gif daug visko prikalbejot, bet kai man aktualiu dalyku labai ner, tai ir tyliu biggrin.gif

del ligos, as manau,kad turi visi zinot, neslepiant, nes tada yra priemimas ligos. cia mano nuomone. nebet ten ta liga labai jau mazai pasireiskia, visai nesimato ir t.t. bet slept, nerodyt, nesakyt - ne man... as manau kitaip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JulieTa @ 2010 08 12, 10:36)
skaidriux, sveiki prisijunge  mirksiukas.gif

skaiciau skaiciau jus, bet nerasiau kazkaip  doh.gif daug visko prikalbejot, bet kai man aktualiu dalyku labai ner, tai ir tyliu  biggrin.gif

del ligos, as manau,kad turi visi zinot, neslepiant, nes tada yra priemimas ligos. cia mano nuomone. nebet ten ta liga labai jau mazai pasireiskia, visai nesimato ir t.t. bet slept, nerodyt, nesakyt - ne man... as manau kitaip smile.gif

Taip taip, aš jau iš tų, kur valgyt gali negauti, bet pakalbėti-parašyti privalo biggrin.gif Na, aš irgi laikausi nuomonės, kad nėr čia ko slėpti, bet paskui anyta, kuri pati yra medikė ir netiesiogiai susiduria su sergančiaisiais epilepsija, ėmė mane "protinti", jog žmonės gali vaiką "apstoti" ir pan. Visokių išvedžiojimų esu ir aš savo adresu prisiklausiusi: matai, čia vos ne iki mokyklos maitino, ir va tau... nu jūs ir drąsūs tiek invalidų gimdyti (nors dukra yra antras vaikas šeimoje, o kiti trys - sveiki, be to, jokia ji neinvalidė blush2.gif ). Aš tai nuleidžiu negirdom arba lepteliu ką nors taip, kad maža nepasirodo, bet šalia vaiko juk nevisada būni ir nevisada gali užstoti...
Atsakyti
Skaidriux, pas mus zino tie kuriems reik zinot, t.y. artimieji, artimi draugai ir p., kai ateis laikas darzeliui, mokyklai butinai pranesiu ir ten. O siaip kiekvienam sutiktam ar siaip pazystamiems nepasakojame, nes nematau reikalo jiems zinot, po kol kas niekas net nepasakytu kad mazge serga, tikiuos taip ir toliau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(skaidriux @ 2010 08 12, 10:28)
Rudeniop dukra pradės lankyti menų gimnazijos parengiamąją klasę, sveikatos pažymos nunešti nereikės (ten apie ligą būtų parašyta), tai dabar svarstau, ar gąsdinti mokytoją, ar ne  biggrin.gif Priepuoliukų jai iki šiol nebuvo, bet ką gali žinoti...

mokyotjoms del vaiko saugumo reiktu pasakyt, kad zinotu kaip elgtis, jei visgi istiktu priepuolis
Atsakyti
QUOTE(skaidriux @ 2010 08 12, 10:28)
O dar norėjau paklausti tokio dalyko: ar sakote ir kiek sakote apie savo vaiko ligą kitiems, ypač jei į vaiką pažiūrėjus nesimato, kad jam kažkas "ne taip"?

Neslepiu. Praktiškai pasakau visiems aplinkiniams, kurie susiduria su mumis ir mūsų vaikais. Tai nėra kažkokia gėdinga liga ar dar kažkas - tiesiog žinojimas aplinkinių, kas jai yra, gali pagelbėti. Nu maža kas, tikiuosi, kad priepuoliukų daugiau nebeturėsime, bet maža kas, tegul aplinkiniai žino, o kas, jeigu gatvėje prie kaimyno mergaitei bloga pasidarys? Jis bent žinos, kas jai, gal padėti galės ax.gif Darželyje vos sužinojus diagnozę nuėjau ir pasikalbėjau su auklėtojomis, direktore, nunešiau diazepamo žvakutę, kad jeigu neduokdie ištiktų priepuolis, tai jos galėtų mergaitei padėti. Nes buvo toks atvejis, kai darželyje vaikučiui prasidėjo priepuolis, o auklėtojos neturėjo vaistų....

Atsakyti
As irgi nesu linkusi visiems pasakoti, kad sergame. Musu liga nera pastebima, o ir perdetas aplinkiniu "demesys" (na juk ne visi zmones yra nuosirdus) mums nepriimtinas. Zino tik artimi zmones, darzelio aukletoja, futbolo treneris. Manau, kad ugdymo istaigose butina pasakyti vaiko diagnoze, kad butu suteikta taisinga pirma pagalba wink.gif

Atsakyti
Sveikos gyvos smile.gif Na, kaip supratau, kiekvienu atveju matyt yra geriausia orientuotis pagal žmogų ir situaciją. Manau, muzikos mokytojai tikrai reikės pasakyti, tegu tai ir neprivaloma: tiesiog tam, kad priepuoliui šitikus nepultų purtyti, "gaivinti" acetonu ar grūsti kokių pieštukų į burną schmoll.gif O į daržiuką ir aš esu nunešusi diazepamo klizmutę, ir knygelę apie epilepsiją, kurią įteikė Santariškėse prieš išrašydami, daviau paskaityti, nes visokių mitų, susijusių su epilepsija, visuomenėje dar apstu. Pranešiau ir darželio administracijai, nes bent jau Vilniaus mieste sergantiems epilepsija darželinukams savivaldybė kompensuoja maitinimo išlaidas, taigi mūsų sąskaita už darželį dabar suvis simbolinė thumbup.gif
Atsakyti
sveikos mergaitės, norėjau paklausti, gal kuri su vaikiuku lankėsi pas žolininkę Jadvygą?ji ten kažkur mažeikių rajone gyvena, mano mama užrašė Gabytę pas ją,nu manau blogiau nebus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(geleta @ 2010 08 13, 12:48)
sveikos mergaitės, norėjau paklausti, gal kuri su vaikiuku lankėsi pas žolininkę Jadvygą?ji ten kažkur mažeikių rajone gyvena, mano mama užrašė Gabytę pas ją,nu manau blogiau nebus smile.gif

sveikos,mes ką tik iš poliklinikos-pridavėm kraujuką pažiūrėsim kepenų fermentus, bet tikiuosi tvarkoj jie bus wub.gif
Atsakyti