Dėl U. Eco visiškai sutinku. Pati kažkada (dar paauglė buvau) bandžiau "Fuko švytuoklę"skaityt, bet kažkaip labai jau sunkiai. Tai ir nebaigiau. Bet nesakau, kad autorius blogas. Tas pats man ir su Dostojevskiu buvo. Tiesiog dar nepakankamai subrendus buvau. Sakau, gal dabar jau subrendau...

QUOTE(aistuliaa @ 2010 08 04, 14:42)
* Labai puiki knyga, ypač gerai nuteikia vasarą skaitant. Poetiška ir labai jautri.

** Pripažinsiu, taip ir nesu pabaigusi šios knygos skaityti, man ji tokia sunki atrodė, kad atsidėjau geresniems laikams, kai galbūt norėsis ko nors sunkesnio.

--------------------
Gal bus kokių komentarų apie šias?
Paulo Coelho "Portobelo ragana"
Ray Bradbury "Pienių vynas"
A. de Sent Egziuperi "Citadelė"
Gal bus kokių komentarų apie šias?

Paulo Coelho "Portobelo ragana"
Ray Bradbury "Pienių vynas"
* Mes laukan tu tą Coelcho

** Bradbury gali skaityt ir lauksiu komentaro, ar patiko. Žinau, kad ši knyga yra J. Šeduikytės viena mėgstamiausių

*** Nesu didelė Egziuper gerbėja, bet jeigu perskaitysi, tai įdomu būtų išgirsti atsiliepimą

QUOTE(sphinx @ 2010 08 04, 14:51)
Dėl U. Eco visiškai sutinku. Pati kažkada (dar paauglė buvau) bandžiau "Fuko švytuoklę"skaityt, bet kažkaip labai jau sunkiai. Tai ir nebaigiau. Bet nesakau, kad autorius blogas. Tas pats man ir su Dostojevskiu buvo. Tiesiog dar nepakankamai subrendus buvau. Sakau, gal dabar jau subrendau... 

Eco knygoms tikrai reikia subręsti. Pamenu aš 10kl klausiau lietuvių kalbos mokytojos, ar galiu jau skaityti šią knygą, tai sakė dar per anksti, nieko nesuprasi

neskaičiau (ir kažkaip netraukia), bet kiek girdėjau, labai sunki knyga.
QUOTE(Ingėnas @ 2010 08 04, 13:16)
Taigi vakar pabaigiau skaityti Luke Rhinehart Kauliukų žmogus. Atvirai sakant, pati net nebežinau, kaip ją galutinai vertinti. Plius dar tie saulės sprogimai matyt galvelę susuko

Gal kartais pardavinesi ja?

QUOTE(Meskute5 @ 2010 08 04, 14:03)
Na va, suilig sia tema baigiau skaityti Jodi PIcoult GAILESTINGUMA
Laaaabai patiko, nors kazkas sake, kad silpniausia jos knyga. O man kaip tik - kuo toliau tuo geriau, pradejau nuo Mano sesers globejo ir tikrai galvojau daugiau jos knygu neskaitysiu.. bet jau 4 perskaiciau ir matau kad viena uz kita geresne 

Nu, va

ojojoi, nespėju su jumis, pleputės
linamog, visas tris knygas per vakarą apie Popins sugraužei?
namuose pilna darbų, tai turbūt teks atidėt skaitymą. gal ir gerai, reikia pailsėti.
pastebėjau, jei nepadarau tarp skaitymų tarpų, tada susiplaka mintys apie knygas ir nieko negaliu pasakyti apie jas.
taip atsitiko su Šilko kelio karaliene ir vanduo drambliams.
kai skaičiau karalienę, tai rodos, oi kokia faina knyga, kaip įdomu. ir tas ir anas. iškart po jos griebiau dramblius ir... tada skaitydama galvoju, kad karalienė šiaip sau, o va drambliai tai jėga.
o dabar praėjus kuriam laikui galiu pasakyti, kad abi knygos geros, tik jos skirtingos, nors galima sakyti apie tą patį - meilę.
o dėl knygų peikimo. kiekvienas turim savo skonį, tai ir renkamės knygas pagal jį.
asmeniškai aš renkuosi knygą tokią, kurią skaitydama jausčiau malonumą, o ne kančią.
ir man visiškai nesvarbu kas tą knygą parašė, tegul ir Mikimauzas ar kokia laumė... man vis vien.
jei knyga mane taip įtraukė, kad skaitant norisi juoktis, verkti, netgi jauti pyktį, tai jau gerai. negaliu pakęsti ilgų gamtos aprašymų, sudėtingų išsireiškimų ar ilgų sakinių, kai jau nebesupranti ką nori pasakyti arba tiesiog ... pagauni save svarstant ką ruošt vakarienei, ką ryt rengtis į darbą.
p.s. netyčia pamačiau, kad yra biblioteka Karoliniškėse. gal kuri lankotės ?

linamog, visas tris knygas per vakarą apie Popins sugraužei?
namuose pilna darbų, tai turbūt teks atidėt skaitymą. gal ir gerai, reikia pailsėti.
pastebėjau, jei nepadarau tarp skaitymų tarpų, tada susiplaka mintys apie knygas ir nieko negaliu pasakyti apie jas.
taip atsitiko su Šilko kelio karaliene ir vanduo drambliams.
kai skaičiau karalienę, tai rodos, oi kokia faina knyga, kaip įdomu. ir tas ir anas. iškart po jos griebiau dramblius ir... tada skaitydama galvoju, kad karalienė šiaip sau, o va drambliai tai jėga.
o dabar praėjus kuriam laikui galiu pasakyti, kad abi knygos geros, tik jos skirtingos, nors galima sakyti apie tą patį - meilę.
o dėl knygų peikimo. kiekvienas turim savo skonį, tai ir renkamės knygas pagal jį.
asmeniškai aš renkuosi knygą tokią, kurią skaitydama jausčiau malonumą, o ne kančią.
ir man visiškai nesvarbu kas tą knygą parašė, tegul ir Mikimauzas ar kokia laumė... man vis vien.
jei knyga mane taip įtraukė, kad skaitant norisi juoktis, verkti, netgi jauti pyktį, tai jau gerai. negaliu pakęsti ilgų gamtos aprašymų, sudėtingų išsireiškimų ar ilgų sakinių, kai jau nebesupranti ką nori pasakyti arba tiesiog ... pagauni save svarstant ką ruošt vakarienei, ką ryt rengtis į darbą.
p.s. netyčia pamačiau, kad yra biblioteka Karoliniškėse. gal kuri lankotės ?

Registruojuos naujoj temoj be knygos.
SS aciu uz tema.

SS aciu uz tema.

QUOTE(Dorifore @ 2010 08 04, 14:56)
Eco knygoms tikrai reikia subręsti. Pamenu aš 10kl klausiau lietuvių kalbos mokytojos, ar galiu jau skaityti šią knygą, tai sakė dar per anksti, nieko nesuprasi
Be to, kiek skaičiau straipsnių Eco, tai jis taip atsirinkėja skaitytojus, jo knygų pirmieji 100psl būna sunkūs, kad atkristų "slabakai" ir liktų ištikimiausi skaitytojai
Ir apskritai, Eco netinka vasaros atostogų skaitymui ar pliaže gulinėjant, man jis toks rimtas vyras, kurio knygoms reikia susikaupimo ir pasiruošimo 

Na taip, tokių knygų į pliažą nenusineši

Tai jo knygoms dar pasibrandinsiu

QUOTE(laiminga
@ 2010 08 04, 15:01)

Sutinku, ateina laikas, kai reikia pailsėt nuo skaitymo. Ypač rimtų knygų. Leist susigulėt joms. Tada arba neskaitai kurį laiką, arba renkiesi kokią nors visai lengvą knygą.

QUOTE(laiminga
@ 2010 08 04, 15:01)

QUOTE(Dorifore @ 2010 08 04, 12:56)
Be to, kiek skaičiau straipsnių Eco, tai jis taip atsirinkėja skaitytojus, jo knygų pirmieji 100psl būna sunkūs, kad atkristų "slabakai" ir liktų ištikimiausi skaitytojai
Ir apskritai, Eco netinka vasaros atostogų skaitymui ar pliaže gulinėjant, man jis toks rimtas vyras, kurio knygoms reikia susikaupimo ir pasiruošimo 

Na aš kai buvau maždaug 16-17m susižavėjau Eco. Iki suėjo 18m jau buvau perskaičiusi jo tris knygas 'Rožės vardas', 'Vakarykštės dienos sala' ir 'Fuko švytuoklė'. Visos labai patiko. Skaičiau neatsitraukdama. Ir iki šiol Myliu Eco kūrybą. Beto amžius ir subrendimas tai du atskiri dalykai. Manau kiekvienas užaugame ir subrestame įvairiems dalykams nevienodai.
SS, už temą
Registruojuosi su J. Biliūno "Liūdna pasaka". Keli puslapiai, šiandien gal ir pabaigsiu
Vakar baigiau Doris Gluck "Priversta tylėti". Vakare parašysiu išsamų atsiliepimą, o dabar pasakysiu tik tiek, kad knyga patiko, bet nebuvo tokia kokios tikėjausi (o tikėjausi aš geresnės...). Buvo įdomu skaityti apie visus musulmoniškus papročius ir tikėjimo peripetijas, bet žiauriai erzino merginos naivumas. Taip ir norėjosi trenkt per veidą, kad atsipeikėtų
Žinau, kad pasauly daug tokių naivuolių, kurios susižavi užsieniečiais ir paskui visą gyvenimą kenčia, bet vistiek man sunku patikėti... Nesuvokiu, kaip galima būti tokiai kvailai. Juk apie tokius ir panašius atvejus kalnai informacijos. Ar čia veikia tas princimas, kad "Man tai jau tikrai taip nenutiks"?

Registruojuosi su J. Biliūno "Liūdna pasaka". Keli puslapiai, šiandien gal ir pabaigsiu

Vakar baigiau Doris Gluck "Priversta tylėti". Vakare parašysiu išsamų atsiliepimą, o dabar pasakysiu tik tiek, kad knyga patiko, bet nebuvo tokia kokios tikėjausi (o tikėjausi aš geresnės...). Buvo įdomu skaityti apie visus musulmoniškus papročius ir tikėjimo peripetijas, bet žiauriai erzino merginos naivumas. Taip ir norėjosi trenkt per veidą, kad atsipeikėtų

Žinau, kad pasauly daug tokių naivuolių, kurios susižavi užsieniečiais ir paskui visą gyvenimą kenčia, bet vistiek man sunku patikėti... Nesuvokiu, kaip galima būti tokiai kvailai. Juk apie tokius ir panašius atvejus kalnai informacijos. Ar čia veikia tas princimas, kad "Man tai jau tikrai taip nenutiks"?