Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos - XIV

QUOTE(EditaSCE @ 2010 11 02, 16:18)
tai kad jos dauginasi tai as suprantu. bet kaip sustabdyti ta dauginimasi?
idomu ar tam turi itakos gyvenimo budas, maistas ir pan. ???
nes kazkaip nesinori sedeti sudejus ranku ir laukti kas bus toliau. ir idomu jeigu jos ir toliau dauginasi, tai kodel jodo daugiau neduoda, kad jas sunaikintu?

idomu ar dar kam nors is cia esanciu buvo tokia situacija. gal kas nors pasidalintu savo patirtimi.

pas mane kaip ir visada klausimu daugiau nei atsakymu  verysad.gif

Labas, jei vartoji tyroksiną paskaityk jo informacinį lapelį , ten irgi rašoma kad stabdo ląsteliu dauginimasi. O dėl jodo, gal dar nemato butinybės...Juk tai irgi nemažas nuodas organizmui nors kartu ir vaistas. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Evute* @ 2010 10 29, 10:09)
[O kuo susijusi skydlaiuke ir cista? Nes pas mane irgi atsinaujina cistos? Merginos o kaip jum su svoriu? Buvau numetusi daug, dabar ziuriu traukia ant saldumynu ir svoris kaupiasi apatinej dalyje ypac kojis, pilvas. Sveriu 56kg bet buvau numetus iki 51kg, o dabar kad ir prisilaikau bet vistiek jis stovi. Manau, kad nuo skydliaukes.

Na pas mane skydliaukėj buvo cista, kuri labai prikraujavo ir išdidėjo. Dėl to ją pašalino su puse skydliaukės. O nežinau kartais sako cista, kartais mazgas. Nežinau ar čia vienas ir tas pats ar ne.

Sulaukiau ir aš savo vizito pas endokrinologą ir rezultatų hormonų po daugiau nei 2 mėnesių doh.gif Viskas išsiderinę. Testosteronas - 5.38, kai norma iki 2.65..... Tai vat iškut tas plaukuotumas nenormalus. Plius gliukozės netoleruoja, ar kaip čia kitaip įvardint. Bet tai va ir svoris dėl ko auga iš oro:oh Bet...... po endokrinologo dar daugiau klausimų man. Nes paskyrė Metforalį gerti. Tai kaip suprantu, kad su svoriu padėtų. Bet dabar jau mane pradėjo sąžinė graužt ar tikrai man tų vaistų reikia, ar negalima kažkaip kitaip. Paskaičiau anotacijoj, kad diabetikus nuo nutukimo gydo ir kažkaip atšoko fantazija. Nu nėra jau taip baisu galvoju. Tai va ir nežinau gert čia man ar ne. Nesupratau ar šitas preparatas padės man ir su plaukuotumu susitvarkyt........ Nu žodžiu gal kas esat gėrę šitą preparatą ir kąnors galit pakomentuot?
Papildyta:
QUOTE(maskatukas @ 2010 10 31, 12:44)
Dagiliuk, mano jaunesnis sunus per 1.5 metu , pradedant nuo 9 men , 3 kartus sirgo plauciu uzdegimu, galvojau tikrai neatlaikysiu,
mums dare plauciu nuotrauka, tai patvirtino diagnoze,
o jums ar dare?
antibiotikai buvo paskirti leidziami , turejau fantastine vaiku gydytoja, dar anais laikais, ateidavo i namus,
kodel , del ko jis taip sirgo, niekas man taip ir neatsake,
jam dabar beveik 14 metu, visada, kada tik pradeda koseti, pasakau gyd, jie atidziai perklauso plaucius,

Dėl plaučių uždegimo, tai pas mane paskutiniu metu kita patirtis. Pas mus kažkodėl neatskiriama, kad plaučių uždegimas gali būt ir virusinis ir jo nerodo nei nuotrauka, nei klausymas. Jis ištiriamas specialiu kraujo tyrimu, mikoplazma berods vadinama, ir tokį uždegimą jama tik dveji antibiotikai: sumamedas arba klacidas. Mano tėtis gėrė 2 kursus antibiotikų čia neseniai, nes buvo nustatyta bloga diagnozė. Tiesiog čia vėl informacijos stoka. Pasakytų žmogui, tai jis mokamą tą tyrimą pasidarytų ir praeitų. Tai ne girdo vienais antibais, paskui kitais.... ir dar plius rentgeno nuotrauka daro doh.gif
Atsakyti
O kokiomis geriausiomis priemonemis sustabdete plauku slinkima?
Atsakyti
Sveikos merginos. KAip laikotės, kaip sveikatos. Ar senbuvės čia dar užsauka. Labai įdomu kaip sekasi visoms, nes pati labai retai beužsuku blush2.gif gruodžio mėn planuoju darytis tyrimus, kažko baisoka unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2010 11 06, 18:08)
Sveikos merginos. KAip laikotės, kaip sveikatos. Ar senbuvės čia dar užsauka. Labai įdomu kaip sekasi visoms, nes pati labai retai beužsuku blush2.gif  gruodžio mėn planuoju darytis tyrimus, kažko baisoka unsure.gif

Labutis aš smile.gif dar čia tebesu. Pusė bėdos sveikata aš irgi gruodžio pradžioj darysiuosi tyrimus po pusmečio.
Atsakyti
QUOTE(jovita l @ 2010 11 08, 13:59)
Labutis aš  smile.gif dar čia tebesu. Pusė bėdos sveikata aš irgi gruodžio pradžioj darysiuosi tyrimus po pusmečio.

sveikos mielosios, pasakykite atvirai, ar savivaliaujate ir pacios pasidariusios tyrimus, reguliuojate tiroksina, nes atvirai, pavargau nuo ju nekompentencijos......

Papildyta:
QUOTE(maskatukas @ 2010 11 08, 23:09)
sveikos mielosios, pasakykite atvirai, ar savivaliaujate ir pacios pasidariusios tyrimus, reguliuojate tiroksina, nes atvirai, pavargau nuo ju nekompentencijos......

o tiesa, del slenkanciu plauku, man patare, naudoti serumus arba nenuplaunamus losjonus, sampunai irgi gerai, bet gal neduos tokio greito efekto
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2010 11 08, 23:12)

Papildyta:
o tiesa, del slenkanciu plauku, man patare, naudoti serumus arba nenuplaunamus losjonus, sampunai irgi gerai, bet gal neduos tokio greito efekto

Aš tariuosi su gyd.endokrinologe.
Atsakyti
QUOTE(jovita l @ 2010 11 09, 12:27)
Aš tariuosi su gyd.endokrinologe.

sveika Jovita I, matomai, mane jau puola neviltis, nes niekaip nenureguliuoja tyroksino kiekio,
mano suniukui diagnoze nustate ir paskyre vaistus per 2 savaites, o cia -geda kalbeti, neranda kaip sureguliuoti hormonus........
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2010 10 31, 13:44)
o kaip tavo sveikata, viskas turbut gerai?
beje, norejau paklausti, koki tu geri tyroksina, kokios firmos?
viena farmacininke man pasake, kad net ir tai gali tureti itakos organizmui.....
as vartoju berlyn chemi firmos......

Na va, as jau spejau su vaikuciu ir antra karta ligonineje paguleti lotuliukas.gif Antra kartas uzsikrete nuo seses pulinga angina, bet kadangi pries tai buvo plauciu uzdegimas, tai buvo itarimas, kad vel gali kartotis... ech, treti antibiotikai tokiam mazam doh.gif Bet stengiames kapstytis.
Klausei, ar dare nuotrauka - aha, dare ir nuotrauka, ir visus tyrimus, labai geri daktarai, atidus, sesutes visos labai mylincios vaikus, tai pasidziaugiau tikrai, kad yra geru daktaru ir be jokiu kysiu. Gulejome Antakalnio vaiku ligonineje.

O jauciuosi - kaip ir nieko. Tik su akimis keistai kazkaip, tai einu tirtis. Labai staigiai pablogejo regejimas ir siaip. Tai ziuresime. Ai, dar buvo visokie ranku/koju tirpimai, bet praejo. Reiks Magnio gerti.

Tyroksina reguliuoju pati, dabar va tik nueajau kita proga pas seimos dr. tai pasidarysiu kraujo tyrimus ir sake man pareguliuos smile.gif. As tik nusijuokiau mintyse, bet nueisiu dar karta del idomu, ka ten man noretu pareguliuoti noriu paziureti. Suejus pusmeciui po operacijos tiesio eisiu pas endokrinologa apziurai. Reiks bandyti pas ta Dunauska, nes nieko kito nezinau geresnio. Jau taip ji cia visos isgyrete mirksiukas.gif Turbut bus sunku patekti net biggrin.gif

Maskatuk, geriu dabar vaistus dar is PT - t.y. Eutirox75, neturiu dezutes, bet ant lapelio raso Merck S.A - tai gal cia ir yra gamintojas g.gif
Kai baigsiu, tai turiu jau LT pirktus - Berlin-Chemie, man atrodo, kad LT tik tokie ir yra. Bent jau as norejau pirkti po 75 mg tableteje, tai man sake, kad LT tokiu net nera pirkti blink.gif Ot duoda - negali ivesti, kad nelauzyti tu tableciu...

Atsakyti
QUOTE(Dagilis @ 2010 11 09, 14:24)
Na va, as jau spejau su vaikuciu ir antra karta ligonineje paguleti  lotuliukas.gif Antra kartas uzsikrete nuo seses pulinga angina, bet kadangi pries tai buvo plauciu uzdegimas, tai buvo itarimas, kad vel gali kartotis... ech, treti antibiotikai tokiam mazam  doh.gif Bet stengiames kapstytis.
Klausei, ar dare nuotrauka - aha, dare ir nuotrauka, ir visus tyrimus, labai geri daktarai, atidus, sesutes visos labai mylincios vaikus, tai pasidziaugiau tikrai, kad yra geru daktaru ir be jokiu kysiu. Gulejome Antakalnio vaiku ligonineje.

O jauciuosi - kaip ir nieko. Tik su akimis keistai kazkaip, tai einu tirtis. Labai staigiai pablogejo regejimas ir siaip. Tai ziuresime. Ai, dar buvo visokie ranku/koju tirpimai, bet praejo. Reiks Magnio gerti.

Tyroksina reguliuoju pati, dabar va tik nueajau kita proga pas seimos dr. tai pasidarysiu kraujo tyrimus ir sake man pareguliuos smile.gif. As tik nusijuokiau mintyse, bet nueisiu dar karta del idomu, ka ten man noretu pareguliuoti noriu paziureti. Suejus pusmeciui po operacijos tiesio eisiu pas endokrinologa apziurai. Reiks bandyti pas ta Dunauska, nes nieko kito nezinau geresnio. Jau taip ji cia visos isgyrete  mirksiukas.gif Turbut bus sunku patekti net  biggrin.gif

Maskatuk, geriu dabar vaistus dar is PT - t.y. Eutirox75, neturiu dezutes, bet ant lapelio raso Merck S.A - tai gal cia ir yra gamintojas  g.gif
Kai baigsiu, tai turiu jau LT pirktus - Berlin-Chemie, man atrodo, kad LT tik tokie ir yra. Bent jau as norejau pirkti po 75 mg tableteje, tai man sake, kad LT tokiu net nera pirkti  blink.gif Ot duoda - negali ivesti, kad nelauzyti tu tableciu...

sveika, pas Dunauska reikia moketi uz tyrimus 37 lt, tai gi, brangu....
seimos gyd dave siuntima i antra lygi, mokejau 23 lt, o Lt tikrai yra tik vienos firmos tyroksinas, po 50 ir 100 mg stiprumo, ir as dalinu , o jos tokios mazos, trapios,
man irgi dave siuntima pas akiu gyd, nes buvo hipertireoze, operacija, o dabar hipotireoze, seimos gyd sako, kad labai negerai tokie hormonu svyravimai,
o as jau kokie 5 metai jau nesioju akinius darbui,
sake, reikia akiu dugna paziureti, akyspudi pamatuoti,
gerai, kad seimos gyd mano puiki, man tikrai daug ka pataria.....
o siaip, palyginus mano bukle pries operacija, tikrai geriau, nera ka ir kalbeti,
tiesiog man reikia ilgesnio laiko atsistatymui,
beje, kiek tavo leliui laiko?
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2010 11 09, 21:03)
sveika, pas Dunauska reikia moketi uz tyrimus 37 lt, tai gi, brangu....
seimos gyd dave siuntima i antra lygi, mokejau 23 lt, o Lt tikrai yra tik vienos firmos tyroksinas, po 50 ir 100 mg stiprumo, ir as dalinu , o jos tokios mazos, trapios,
man irgi dave siuntima pas akiu gyd, nes buvo hipertireoze, operacija, o dabar hipotireoze, seimos gyd sako, kad labai negerai tokie hormonu svyravimai,
o as jau kokie 5 metai jau nesioju akinius darbui,
sake, reikia akiu dugna paziureti, akyspudi pamatuoti,
gerai, kad seimos gyd mano puiki, man tikrai daug ka pataria.....
o siaip, palyginus mano bukle pries operacija, tikrai geriau, nera ka ir kalbeti,
tiesiog man reikia ilgesnio laiko atsistatymui,
beje, kiek tavo leliui laiko?

Mazas dar - metukai wub.gif
O kam pas ji (Dunauska) tyrimus daryti? As tai noriu nusivezti savo, jau padarytus, kad uztektu vieno atejimo, nes jei dar vel ten tyrimai, paskui grizti vel pas ji...

Laikykis, Maskatuk, po truputi susireguliuos viskas. Turi susireguliuoti, nes kaip gi kitaip. Saugok save.
Atsakyti
Sveikutes,

kaip laikotes? 4u.gif

As vis nerandu laiko uzsukti cia... darbai, darbai, o dabar dar anglu kalbos zinias tobulinu, tai visai nebera laiko... smile.gif

Siandien paskutine diena pries jodo dieta, tai darbe atsitempiau kruva saldainiu, pieno produktu ir valgau viska is eiles.

Tiesa, siandien psidariau TG tyrima. Rezultatas 14.5. Aisku, kai negersiu tyroxino jis bus dar didesnis.

Tai turbut tiketis, kad gruodzio 3 bus paskutinis jodas neverta...

Gal kas irgi esate dare TG tyrimus pries joda? Koks skaicius buvo? Kiek jodu dar reikejo?
Atsakyti