Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos - XIV

QUOTE(maskatukas @ 2011 01 06, 12:45)
sveikos merginos, as tai tikrai busiu cia, si vieta man leido iskesti ilga , kankinanti laikotarpi iki operaciju, cia sutikau labai nuosirdziu merginu,
juk ir dabar , ziurek parasai ir gauni netiketa atsakyma, kad kaskam irgi panasiai buvo, buvimas kartu tikrai pagerina musu emocine bukle,
as vis masciau, kad reikia kovoti, nepasiduoti, o dabar matau-reikia ismokti prisitaikyti, susitaikyti, SAVES VISU PIRMA NEKALTINTI , ir nieko aplamai nekaltinti, o GYVENTI, taip kaip tau jegos leidzia, gali sutvarkai ka nors, negali-paguli, nori-eini po pusnis pabraidai:)
kaip toje patarleje-liga raita atjoja, o pescia iseina,

Papildyta:
sveika Jurgaa, viskas atsiremia i finansus, bet mano nuomone, jei esi soc draustas, laiko turi, kam metyti pinigus, ju gali prireikti kur nors svarbiau....
o siuntima duoda i santarus seimos gyd, tik jei neturi 2 lygio endokrinologo tyrimu rezuktatu, uz kai kuriuos teks moketi, man taip buvo, aisku, eiles kai kada buna, bet as per diena pridavaiu hormonu tyrimus, paeme biopsija del vezio is mazgo ir padare echoskopija, po savaites-biopsijos atsakymai, beje, nelabai tikek, ekspres tyrimu, visai nepatikimas....o ji pasiulo , zinoma, ne visos , bet kai kurios privacios klinikos....
o tyrimus , reiketu darytis vienoje laboratorijoje, nes kai kada skiriasi parametrai...
man isoperuota skydlaiuke, esu registruota darbo birzoje, isiskovojau nemokamus tyrimus, nes pastoviai naudoju tyroksina,
o tau reikia tik pasitikrinti ar jau turi problema?

Man jau yra nustatyta problema, jei teisingai suformuosiu, difuzine mazginte struma, autoimuninis tiroiditas, hipertireoze... tai va nuolat reikia gerti vaistus ir sekti situacija... kol nebuvau motinystes atostogose darboviete sveikatos draudima buvo nupirkusi, tai lankiausi privacioje be jokio vargo, o dabar manau, kad per dideli pinigai paciai moketi kas karta... tai va galvoju gal galima kazkaip santariskese prisirasyti ir tiesiogiai jau lankytis tenai, kad nereiketu kaskart prasyti siuntimo ir t.t. man rekomenduoja operuotis, bet as nenoriu, noriu dar vaikelio antro, o tada bus matyti...
Atsakyti

bigsmile.gif bigsmile.gif taikliai pasakyta doh.gif

o del harmonu tyrimu doh.gif doh.gif as savo ausimis nepatikejau, kad jie yra mokami ir nekompensuojami net iki TLK nuejau issiaiskinti. Jie man patvirtino, kad Sveikatos ministro potvarkiu visi ne ligonineje daromi tyrimai yra mokami, isskyrus retas isvardintas isimtis, arba gydymo istaigos dengia is savo biudzeto schmoll.gif

Pats brangiausias yra antikuniu tyrimas, jei jo nedarai - man apie 100lt gaunasi. O siaip tvarka tai slyksti: eini pas BPG prasai siuntimo pas endokrinologus, bei darausi bendra kraujo tyrima - ar leukocitai nuo vaistu doziu nepakito, vel lauki eileje pasidarius visus hormonu tyrimus schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif Jei nedirbi, si visa procedura man uzima apie 2 savaites ir daugiau.....

Maskatuk, o del pusniu rolleyes.gif rolleyes.gif
Vakar mes su seima buvom isvaziave slidineti (as neslidinejau, o braidziau po pusnis su termosu). Tai nepatikesit - taip nusikaliau, bei patempiau koju raumenis nuo paprasto vaiksciojimo:))
Supratau, ant kiek esu isisirgusi ir islepusi nuo ligos....Bet galiu patvirtinti - kad bet koks isejimas is namu yra teigiamas veiksnys mano sveikatai ir nuotaikai:)) Truksta tik pasivaiksciojimo draugo - pvz.suns. lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Atsakyti
[quote=protas99,2011 01 06, 21:33]

bigsmile.gif bigsmile.gif taikliai pasakyta doh.gif
o del harmonu tyrimu doh.gif doh.gif as savo ausimis nepatikejau, kad jie yra mokami ir nekompensuojami net iki TLK nuejau issiaiskinti. Jie man patvirtino, kad Sveikatos ministro potvarkiu visi ne ligonineje daromi tyrimai yra mokami, isskyrus retas isvardintas isimtis, arba gydymo istaigos dengia is savo biudzeto schmoll.gif

Pats brangiausias yra antikuniu tyrimas, jei jo nedarai - man apie 100lt gaunasi. O siaip tvarka tai slyksti: eini pas BPG prasai siuntimo pas endokrinologus, bei darausi bendra kraujo tyrima - ar leukocitai nuo vaistu doziu nepakito, vel lauki eileje pasidarius visus hormonu tyrimus schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif Jei nedirbi, si visa procedura man uzima apie 2 savaites ir daugiau.....

Protu nesuvokiama ... Kai nesusiduri, tai ir nezinai sad.gif Privacioje per viena diena viska pasitvarkydavau ... O cia tai biurokratizmas tikras.. be to, kai reikia taip daznai tuos tyrimus kartoti, tai ir pinigu nemazai iseina... O ju net dalies kainos nekompensuoja, nors visi turintys bedu su hormonais, turi reguliariai tirtis krauja... o ka daryti zmonems, kurie negali susimoketi????? taip iseina nesigydyti...
Atsakyti
Labutis visoms!

Pagaliau gavau galutini atsakyma po operacijos: adenoma - nepiktybinis!!!!!! thumbup.gif

Kazkaip maniau, kad issioperuosiu ta mazga ir problemos isnyks... Deja, kardiograma negera - sirdele streikuoja. Na, gal tai laikina. O dar endokrinologe paaiskino, kad dabar svarbu kad kitoje likusioje puseje mazgai nerecidyvuotu. Pasirodo, kad tai gana daznas variantas. Sake, kad vieni daktarai po puses skydliaukes pasalinimo iskart profilaktiskai skiria nedideles dozes tiroksino, nes tai mazina recidyvu skaiciu, bet veliau tokios taktikos atsisakyta. Taigi dabar vel reiks ir toliau pastoviai tikrintis hormonus, darytis sanoskopijas ir t.t. Kazkodel pries operacija to neminejo. Idomu: ar kam buvo ataugusi adenoma kitoje puseje? Ar tai dazna? O gal yra kokiu nors profilaktikos priemoniu?
Atsakyti
QUOTE(JOLLL @ 2011 01 07, 20:20)
Labutis visoms!

Pagaliau gavau galutini atsakyma po operacijos: adenoma - nepiktybinis!!!!!!  thumbup.gif

Kazkaip maniau, kad issioperuosiu ta mazga ir problemos isnyks... Deja, kardiograma negera - sirdele streikuoja. Na, gal tai laikina. O dar endokrinologe paaiskino, kad dabar svarbu kad kitoje likusioje puseje mazgai nerecidyvuotu. Pasirodo, kad tai gana daznas variantas. Sake, kad vieni daktarai po puses skydliaukes pasalinimo iskart profilaktiskai skiria nedideles dozes tiroksino, nes tai mazina recidyvu skaiciu, bet veliau tokios taktikos atsisakyta. Taigi dabar vel reiks ir toliau pastoviai tikrintis hormonus, darytis sanoskopijas ir t.t. Kazkodel pries operacija to neminejo. Idomu: ar kam buvo ataugusi adenoma kitoje puseje? Ar tai dazna? O gal yra kokiu nors profilaktikos priemoniu?

sveika Joll, sveikinu su adenoma, tai tikrai gerybinis navikas, auga labai dideli ir nepikti:)
o del ataugimo, tai tikrai nepaguosiu, kiek esu sedejusi prie endokrinologo kabineto, tiek prisiklausiau kiek ataugo, ir ne viena karta....taigi, tai labai dazna,
vienai po 5, kitai po 15 metu, taip ir gyvena moterys, tau dabar butina darytis TTH ir sekti hormonu lygi, jei jis per mazai , reikes gerti tiroksina,
o del sirdeles-pareikalauk visu tyrimu, echoskopijos, ar nepazeistas sirdies raumuo, vaziuok dviratuku ir issireikalauk Holteri, aparata, kur kabina parai laiko,
kai kada tik sis aparatukas parodo tikra diagnoze,
ir Kali ir magni, kad jo kieki nustatytu kraujyje,
man jau puse metu neranda kas visgi yra sirdeleje....
beje, atauga ir visa pasalinta skydlaiuke, todel rekomenduoja kas 3 metus daryti echoskopijas ....
megink vaziuoti pas Balvociute, zolininke, ji diplomuota , ne sarlatane kokia,
musu protas99 buvo, pagamino arbata tik jai...
as skambinau ir rasiau i el. pasta, ma arbata bus atsiusta po 3 men....
beje, as negeriu jokiu vitaminu, ypac su amino rugstimis, su b gr. vit,
naudoju homeopatija, kai sloguoju ar gerkle,
geriu alkymera, atstato limfocitu kieki kraujyje, o jie atsako uz musu imuniteta,
beje, eziuoles su skydlaiuke, nerekomenduoja,
laikykis:)
Atsakyti
Sveikos moterytės 4u.gif
Kaip su jau patyrusiomis šioje srityje, norėčiau pasikonsultuoti biggrin.gif
Manęs laukia dalies skydliaukės šalinimo operacija (vienoje pusėje nemažas mazgas išaugo). Ta "proga" gan daug klausimų iškilo. Su gydytoja dar tik susitiksime aptarti visko, tačiau iki to laiko vis tiek nosiri nors šiek tiek sužinoti kas tavęs laukia.
Taigi klausimai tokie:
Ar Kauno klinikose daro endoskopines skydliaukės operacijas? Labai jau nesinori to didžiulio rando ant kaklo unsure.gif
Kiek laiko trunka hospitalizavimas?

Būsiu labai dėkinga už informaciją 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciocė @ 2011 01 10, 19:44)
Sveikos moterytės  4u.gif
Kaip su jau patyrusiomis šioje srityje, norėčiau pasikonsultuoti  biggrin.gif
Manęs laukia dalies skydliaukės šalinimo operacija (vienoje pusėje nemažas mazgas išaugo). Ta "proga" gan daug klausimų iškilo. Su gydytoja dar tik susitiksime aptarti visko, tačiau iki to laiko vis tiek nosiri nors šiek tiek sužinoti kas tavęs laukia.
Taigi klausimai tokie:
Ar Kauno klinikose daro endoskopines skydliaukės operacijas? Labai jau nesinori to didžiulio rando ant kaklo  unsure.gif

Būsiu labai dėkinga už informaciją  4u.gif

Labas,

Kiek atsimenu, sia tema isamiai nagrinejome 13 temoje g.gif - jei pasikapstysi po archyva, tai tikrai rasi.

Mergaites,

Radau tema ypac aktualioje plauku slinkimo temoje - gal kas esate isbande? http://gyvenimas.del...php?id=40625253
bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif

Ka manote?
Atsakyti
QUOTE(Ciocė @ 2011 01 10, 17:44)
Sveikos moterytės  4u.gif
Kaip su jau patyrusiomis šioje srityje, norėčiau pasikonsultuoti  biggrin.gif
Taigi klausimai tokie:
Ar Kauno klinikose daro endoskopines skydliaukės operacijas? Labai jau nesinori to didžiulio rando ant kaklo  unsure.gif

Pas mane buvo didžiausias mazgas ir man pašalinta pusė skydliaukės. Operavausi pas Krasauską KMUK. Daryta paprasta operacija, rando beveik nesimato. Mato tik tie, kas žino arba kam parodai tongue.gif Operacija tikrai yra viena iš lengvesnių. Ligoninėj tai neatsimenu kiek laiko gulėjau, bet neilgai. Gal kokias 4 dienas.
Aš jūsų vietoj dar pabandyčiau ta mazgą paveikti su papildais. Labai gaila, kad aš apie juos sužinojau jau po operacijos ir neišbandžiau. Dabar toks ir kirba sau priekaištas, kad nepasidomėjau alternatyviais būdais. Aš papasakosiu apie GNLD, kadangi dabar daug ką naudoju šios firmos ir esu labai patenkinta. Tai ten jei turi tokį kryžmažiedžių papilda, kuris vadinasi Cruciferus plius. Jį reiktų gerti didesnėmis dozėmis. Ir, kad būtų stipresnis poveikis reiktų gerti kartu su Tre en en. Tre en en yra padarytas iš luobelių ir minkština ląstelės membraną, tai yra padeda geriau pasisavinti ir pašalinti maisto medžiagas. Na jai domins parašykit man až. Nes kiek žinau tai ir Forever'is kažką turi. Aš tai išbandyčiau, nes man pusė dabar neatlieka savo darbo aš jau geriu Tiroksiną, išsiderino visi kiti hormonai ir turiu visą kalną kitų problemų doh.gif Tai vat dėl to ir pasakoju visiems, nes yra kam pavyko mazgus išdžiovinti (ar kaip kitaip čia išsireikšt nežinau).
Papildyta:
QUOTE(protas99 @ 2011 01 11, 18:40)
Radau tema ypac aktualioje plauku slinkimo temoje - gal kas esate isbande?  http://gyvenimas.del...php?id=40625253
bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif
Ka manote?

Įdomus šiaip variantas. Reiktų išbandyt. Tik mane labai nervina tokie neaiškūs receptai. Išnagrinėti ir įmeti į degtinės butelį........ Kokio kiekio? Ot nemėgstu tokių neatsakingų straiipsnių.
Atsakyti
QUOTE(Jurgaaa @ 2011 01 07, 10:35)
Protu nesuvokiama ... Kai nesusiduri, tai ir nezinai sad.gif Privacioje per viena diena viska pasitvarkydavau ... O cia tai biurokratizmas tikras..  be to, kai reikia taip daznai tuos tyrimus kartoti, tai ir pinigu nemazai iseina... O ju net dalies kainos nekompensuoja, nors visi turintys bedu su hormonais, turi reguliariai tirtis krauja... o ka daryti zmonems, kurie negali susimoketi????? taip iseina nesigydyti...

Aš tai nežinau kaip iš tikro kokia tvarka su tais tyrimais. Nes aš visad pasidarydavau pati prieš eidama pas endokrinologą. Bet paskutinį kartą ėjau be tyrimų ir juos darė KMUK su endokrinologės siuntimu. Man kainavo tik už mėgintuvėlius, sumokėjau tik 17Lt g.gif .......bet atsakymai buvo po 2 mėn doh.gif Ta prasme ne visko, kadangi daug hormonų tyrė, tai vienų anksčiau, kitų vėliau. Bet kol viską galutinei diagnozei gavau tai praėjo 2 mėnesiai. Bet čia tipo taip yra normalu.
Ta tvarka tai bjauri labai, kai reikia eit siuntimo pas šeimos gydytoją, gaudyt registracijos laiką, kad patekt pas endokrinologą doh.gif Bet manęs vistiek netraukia eit privačiai. Nu vblyn šitokius mokesčius moku sodrai, tai bent už mediciną reikia juos kažkiek atsiimt.... Einant pas endokrinologą aš pasidarydavau 2 hormonus, tai man tas kainuodavo apie 40lt. O einant privačiai tai viskas kainuoja... Ten jau be 200 lt manau nera net ko eit. Tai visgi skirtumas yra...
Papildyta:
QUOTE(JOLLL @ 2011 01 07, 19:20)
Pagaliau gavau galutini atsakyma po operacijos: adenoma - nepiktybinis!!!!!!  thumbup.gif
Idomu: ar kam buvo ataugusi adenoma kitoje puseje? Ar tai dazna? O gal yra kokiu nors profilaktikos priemoniu?

Džiugu skaityt, kad visgi nepiktybinis.
pas mane pašalinta pusė irgi, bet buvo cista/mazgas. Vieni vienaip vadina kiti kitaip. Man tai sakė taip, kad cistos būna po 2 paprastai, todėl reik laukt antros. Tai nžn.... Profilaktiškai geriu Cruciferus plius iš GNLD. Kol kas jau virš metų, tai dar neataugo, o kaip bus nžn. Bet manoji pusė visai neatlieka savo darbo verysad.gif
Papildyta:
Maskatukas, o kaip tu tai Balvočiūtei tik laišką rašei? Nebūtina pas ją važiuot? Aš irgi norėčiau. Gal gali papaskot biskį plačiau į AŽ man? Ką ten jei reikia papasakot?
Atsakyti
QUOTE(Mylimukas @ 2011 01 12, 11:00)
Aš tai nežinau kaip iš tikro kokia tvarka su tais tyrimais. Nes aš visad pasidarydavau pati prieš eidama pas endokrinologą. Bet paskutinį kartą ėjau be tyrimų ir juos darė KMUK su endokrinologės siuntimu. Man kainavo tik už mėgintuvėlius, sumokėjau tik 17Lt g.gif .......bet atsakymai buvo po 2 mėn doh.gif  Ta prasme ne visko, kadangi daug hormonų tyrė, tai vienų anksčiau, kitų vėliau. Bet kol viską galutinei diagnozei gavau tai praėjo 2 mėnesiai. Bet čia tipo taip yra normalu.
Ta tvarka tai bjauri labai, kai reikia eit siuntimo pas šeimos gydytoją, gaudyt registracijos laiką, kad patekt pas endokrinologą doh.gif  Bet manęs vistiek netraukia eit privačiai. Nu vblyn šitokius mokesčius moku sodrai, tai bent už mediciną reikia juos kažkiek atsiimt.... Einant pas endokrinologą aš pasidarydavau 2 hormonus, tai man tas kainuodavo apie 40lt. O einant privačiai tai viskas kainuoja... Ten jau be 200 lt manau nera net ko eit. Tai visgi skirtumas yra...
Papildyta:

Džiugu skaityt, kad visgi nepiktybinis.
pas mane pašalinta pusė irgi, bet buvo cista/mazgas. Vieni vienaip vadina kiti kitaip. Man tai sakė taip, kad cistos būna po 2 paprastai, todėl reik laukt antros. Tai nžn.... Profilaktiškai geriu Cruciferus plius iš GNLD. Kol kas jau virš metų, tai dar neataugo, o kaip bus nžn. Bet manoji pusė visai neatlieka savo darbo verysad.gif
Papildyta:
Maskatukas, o kaip tu tai Balvočiūtei tik laišką rašei? Nebūtina pas ją važiuot? Aš irgi norėčiau. Gal gali papaskot biskį plačiau į AŽ man? Ką ten jei reikia papasakot?

Mylimuk, parasiau tau i AZ del Balvociutes....parasiau, kad savo masinos neturiu ir kad tokiu oru per visa Lietuva, mazai kas rysis vaziuoti....
Papildyta:
QUOTE(protas99 @ 2011 01 11, 19:40)
Labas,

Kiek atsimenu, sia tema isamiai nagrinejome 13 temoje  g.gif  - jei pasikapstysi po archyva, tai tikrai rasi.
Mergaites,

Radau tema ypac aktualioje plauku slinkimo temoje - gal kas esate isbande?  http://gyvenimas.del...php?id=40625253
bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif
Ka manote?

sveika protas99, idomu, snapsu po to nekvepesi?smile.gif
o as prie balvociutes arbatos, kuria geriu 1 k i savaite nuo plauku slinkimo, pries plovima, darau juodos duonos kauke, nulupu pluta, uzpilu karstu vandeniu, palaukiu, kol jau nekarsta ir tepu ant galvos, laikau ilgai, viena karta ir 2 val:)))), uzismezgiau:))), po to plaunu kaip iprastai, aisku, buna, kad pakrapstai ir iskrenta koks duonos gabalelis, bet nieko:)
pluta nuimu, nes ji nepasidaro i kose....
nezinau kaip kitoms, bet man su aliejais netinka, tiesiog taip prilimpa, kad net neissiplauna, o kitus pabandyti verta....
kaip jautiesi?
Atsakyti
Sveikos,merginos,įsiversiu i Jusu toki vieninga bureli su savo klausimu.

Pasidariau rugseji hormonu tyrimus visus,normoje visi.Buvau pas du gydytojus,jie randa po du guzelius abiejose skiltyse,taciau,kadangi hormonai normoj,gydymo neskiria. Apskritai,ar tyrimus gali itakoti ta,jog esi valges/nevalges pries tai?
Visa beda,kad man jau metai laiko sutrinka sirdies ritma,padidejes kraujospudis.Buvau pas kardiologa,skyre vaistu nuo sirdies permusimo,buvo tarpas,kai net uzeidavo sirdies permusimai vakarais.Kakle jauciu smaugimo, ar tai tempimo jausma, spuogu niekaip nenusikratau. Apskritai galva tokia sunki, lyg spaudimas butu sukiles. Menesines nereguliarios. Ginekologe neseniai paskyre kontraceptines (pries 6 d), nes dar yra zaizdele gimdos kaklelyje,bei uzdegimas. Taciau isgerusi kontraceptines jauciuosi nekaip-jauciu bendra silpnuma galima sakyti,todel pries jas geriant jau apima panika. Gydytoja endokrinologe dar rugseji buvo paskyrusi l-thyroxino 25 ,kad nuimti ta smaugimo jausma.Issigandau, ir negerioau,bijau as tu hormonu labai!
As jautikrai nebezinau ko imtis,ir ka daryti,jeigu cia skydliauke man sunkina viska,ir esant hormonu normai,gydymo neskiria,tai ka tada daryti.Laukti kol hormonai suprastes verysad.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(perfekcioniste @ 2011 01 12, 21:04)
Sveikos,merginos,įsiversiu i Jusu toki vieninga bureli su savo klausimu.

Pasidariau rugseji hormonu tyrimus visus,normoje visi.Buvau pas du gydytojus,jie randa po du guzelius abiejose skiltyse,taciau,kadangi hormonai normoj,gydymo neskiria. Apskritai,ar tyrimus gali itakoti ta,jog  esi valges/nevalges pries tai?
Visa beda,kad man jau metai laiko sutrinka sirdies ritma,padidejes kraujospudis.Buvau pas kardiologa,skyre vaistu nuo sirdies permusimo,buvo tarpas,kai net uzeidavo sirdies permusimai vakarais.Kakle jauciu smaugimo, ar tai tempimo jausma, spuogu niekaip nenusikratau. Apskritai galva tokia sunki, lyg spaudimas butu sukiles. Menesines nereguliarios. Ginekologe neseniai paskyre kontraceptines (pries 6 d), nes dar yra zaizdele gimdos kaklelyje,bei uzdegimas. Taciau isgerusi kontraceptines jauciuosi nekaip-jauciu bendra silpnuma galima sakyti,todel pries jas geriant jau apima panika. Gydytoja endokrinologe dar rugseji buvo paskyrusi l-thyroxino 25 ,kad nuimti ta smaugimo jausma.Issigandau, ir negerioau,bijau as tu hormonu labai!
As jautikrai nebezinau ko imtis,ir ka daryti,jeigu cia skydliauke man sunkina viska,ir esant hormonu normai,gydymo neskiria,tai ka tada daryti.Laukti kol hormonai suprastes verysad.gif  blink.gif

Sveika,
Aš neesu ekspertė, bet iš patirties galiu pasakyt: iš pasakojimo tai panašu, kad išrašyti kontraceptikai jums netinka. Gali išrašyti kitus. Arba gerkit kontraceptikus prieš miegą, tada nejausit to silpnumo, jį tiesiog pramiegosit.
Ir mano manymu tai be reikalo negėrėt Tiroksino. Visi kažkaip išsigąsta tų hormonų.nors va dėl kontaceptikų tai jųs nesuabejojot, nors tai irgi hormonai ir gal dar blogesni g.gif Bet beveik visos šiuose skydliaukininkų temose mes jį geriam ir nieko. Kitos jį visą gyvenimą geria ir gyvena normalų gyvenimą. Man rodos jai jau gydytoja jį skyrė, tai jis turėtų jums pagelbėt.
Atsakyti