raudonuju ikru ir surio salotos
reikes:
1/2 indelio tikruju raudonuju ikru,
1/2 indelis juoduju dirbtiniu ikru (geresni uz didesne kaina)
300 g fermentinio surio (bet ne surio produkto!)
Helmans majonezo
Fermentini suri supjaustyti labai smulkiais kubeliais-kuo mazesni kubeliai tuo skanesnes salotos, suberti i inda, deti po puse indelio raudonuju ir juoduju ikru, bei sumaisyti su tokiu kiekiu majonezo, kad nebutu nei per sausa nei per skysta.
Sios salotos skaniausios su pakepta mazu sumustinuku duonele (maximoje po 1,99 lt kainuoja berods):
Dziuveseliams:
1-2 p. sumustinuku duoneles
1 p. Seimininkes sviestelio
duonele patepti labai plonu sluoksniu seimininkes sviesteliu ir kepti orkaiteje kol graziai paruduos, taps traskiais dziuveseliais.
Na stai: belieka salotas uzdeti ant dziuveseliu ir pateikti tiek su vynu tiek su geru alumi.
Skanaus!