Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip pasipiršti vaikinui?

QUOTE(Liebchen @ 2012 07 30, 12:09)
O ko sugyventinių pavadinimas nėra padorus biggrin.gif ? Juk jie nuo žodžio "sugyventi", o juk dar ne kiekviena šeima sugyvena.

neapsimeskit kvailesne, nei esat wink.gif taip, pats žodis savaime nėra blogas, bet mes gyvename ne žodyne, o visuomenėje, kuri žodžiams suteikia tam tikrus atspalvius.
Atsakyti
Nežinau, kuri čia kvailesnė - ar toji, kuri žmones vadina tikraisiais vardais ar toji, kuri ima svetimą vardą dėl gražesnio skambesio, gražesnio atspalvio visuomenei. Juk suprantate, kad tas pavadinimas tik jums, visuomenei jūs nuo to nepatampate žmona?
Vienu žodžiu, sugyventinių gyvenimo būdas būtų idealus, jei ne tas niekam tikęs pavadinimas.
Atsakyti
kodėl jūs man visa tai taikote? aš kalbėjau abstrakčiai, kad man netrukdo, jei kiti, nors ir nesusituokę, vadina vienas kitą vyru ir žmona.
Atsakyti
Aš apie tai ir kalbu, kad viskas veikia tik teoriškai, kas liečia SUGYVENTINIUS. Ne praktiškai. Praktiškai viskas tvarkoma bylinėjimosi būdu. mirksiukas.gif
O sugyventinis - labai net lietuviškas žodis, jei ką ... gyveno, gyveno ir - sugyveno mirksiukas.gif
Atsakyti
Kazko tai nukrypo tema i lankas g.gif
Jau yra tokia ar buvo - Vedybos ar sugyventinio gyvenimas?
Atsakyti
iš dalies susijusios temos, nes, panašu, peršasi tos merginos, kurios nebenori būti tiesiog sugyventinėmis.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2012 07 30, 08:34)
Bet tai Jūs lygiai taip pat, kaip ir ta dauguma, tik balių ir sukneles santuokoje matot smile.gif Tai ir gerai, kad nesituokiat - nėr reikalo, ir nereik smile.gif

P.S.: Įmanoma susituokt be suknelių, tortų, svečių, giminių, artimiausių žmonių rate. Ir kainuoti tai gali ne daugiau nei eilinis savaitgalis gamtoje ar eilinis gimtadienis su keletu draugų smile.gif Jei norisi smile.gif O giminės išgyvena tą "stresą" ir nė vienas nuo to  nenumiršta biggrin.gif

P.P.S.: Šiaip tai žmonės yra visiškai laisvi kaip ir su kuo jiems gyvenimą nugyvent ir kokias santykio įteisinimo formas pasirinkt. Vis dėlto, kai nesusituokusi moteris pradeda pasakot, kad vyras ją "žmona" vadina, tai man juokinga biggrin.gif

Na, o jei apie temą, tai pasipiršti vaikinui sugalvočiau turbūt tik po itin didelės smegenų traumos...

Pritariu visoms issakytyoms mintims:)
Sugyventiniams vadintis zmonomis ir vyrais yra saves apgaudinejimas, jeigu taip norisi butent tokio oficialaus pavadinimo ir "sugyventinis/e" kazkam skamba nelabai pagarbiai visuomenes akyse, tai kodel neiteisina santykiu. Mat troskimas yra, o realizacijos ne smile.gif Arba troskimas tik is vienos puses...
Papildyta:
QUOTE(In hell @ 2012 07 30, 10:04)
Labai teisingas postas  smile.gif
Beje, Aleksandra gi iškėlė SM'e klausimą, kad Dievas, vardan įrodymo, kad jis yra, padovanotų jai kačiuką, nes priešingu atveju ji netikės... lotuliukas.gif Jis nepadovanojo, tai va Aleksandra ir bedieve patapo  rolleyes.gif

Siaip nelabai grazu kapstytis ir aptarineti kitu zmoniu gyvenimus ar Dievo paieskas, norejau pasakyt tik tiek, kad jeigu butu turejus kantrybes laukti, tai ir butu padovanojes.... Jau rasiau sia grazia minti kitur, bet nebijau pasikartoti:

"Veikti ir veikti ismintingai, kai ateina veiksmo metas, laukti ir laukti kantriai, kai ramybes metas"

Paciu geriausiu dalyku , dazniausiai tenka palukti ne menesi ir ne du, o kartais net ne metus:) Ar kas nustotu tiketi meile, jeigu cia ir dabar mylimasis nepasakytu "as tave myliu"... Tai tiek apie Dieva...
Atsakyti
QUOTE(*Mirabella* @ 2012 07 30, 17:16)
Mat troskimas yra, o realizacijos ne smile.gif Arba troskimas tik is vienos puses...

teigiate, lyg žinotumėte, apie ką kalbate mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Liebchen @ 2012 07 30, 12:09)
O ko sugyventinių pavadinimas nėra padorus biggrin.gif ? Juk jie nuo žodžio "sugyventi", o juk dar ne kiekviena šeima sugyvena. Santuokos nenorima, o skolintis iš jos "vyro" ir "žmonos" pavadinimus jau reikia. Vadinkime žmones jų tikraisiais vardais.

O koks skrtumas kaip vienas kita vadina kartu gyvenantys zmones? Vienai porai tinka drauge,kitai zmona. Pvz. mano drauge nesusituokus,gyvena jau dvidesimt metu,turi jau tris vaikus,vienas kita vadina zmona ir vyru.Jie irgi seima,veda bendra uki,vaikai turi tecio pavarde,ir beje,neturi jokiu problemu del kartu ikurtos firmos,net kai ju pavardes skirtingos.Viskas yra sutvarkoma,kaip ir zmona neturi teises parduoti bendro turto,taip ir jie. Kur matote skirtuma??? Ir nenorejime esme,o nemato jokio skirtumo ir tiek,o be to,jie abu uzimti zmones,o pas mus del kiekvieno popieriuko,toks biurokratizmas,tai ...O jei jums svarbiau yra statusas nei pats zmogus,tai... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilgaplaukė: 30 liepos 2012 - 18:00
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2012 07 30, 18:56)
O koks skrtumas kaip vienas kita vadina kartu gyvenantys zmones? Vienai porai tinka drauge,kitai zmona. Pvz. mano drauge nesusituokus,gyvena jau dvidesimt metu,turi jau tris vaikus,vienas kita vadina zmona ir vyru.Jie irgi seima,veda bendra uki,vaikai turi tecio pavarde,ir beje,neturi jokiu problemu del kartu ikurtos firmos,net kai ju pavardes skirtingos.Viskas yra sutvarkoma,kaip ir zmona neturi teises parduoti bendro turto,taip ir jie. Kur matote skirtuma??? Ir nenorejime esme,o nemato jokio skirtumo ir tiek,o be to,jie abu uzimti zmones,o pas mus del kiekvieno popieriuko,toks biurokratizmas,tai ...O jei jums svarbiau yra statusas nei pats zmogus,tai... biggrin.gif

Kažin ar ne daugiau popierizmo yra tarp sugyventinių negu tarp sutuoktinių g.gif Kiekvieną turtinį sandėrį reikia įforminti g.gif ir t.t.
Atsakyti
Manau ne popierizmuose esme del ko zmones tuokiasi arba nesituokia smile.gif
Atsakyti
Man kažkaip atrodo nenatūralu skirstyti "vyras pasiperša" arba "moteris pasiperša". Negi pas jus nėra jokių tarpinių variantų? Nes mūsų atveju tai toks ir buvo, dar seniai prieš santuoką mes kartu įsivaizdavom savo tolimesnį gyvenimą, kalbėjom apie savo būsimus vaikus smile.gif kažkaip natūraliai , palaipsniui perėjom į tokią būseną, kai jau savaime suprantama, jog gyvensime kartu, turėsim vaikų, natūraliai save ėmėm laikyti šeima, palaipsniui ėmėm pirkti bendrus daiktus, mūsų santaupos ir išlaidos tapo bendros. O paskui sužinojom apie tai, jog oficialiai įregistravus santuoką turėsim daugiau teisių, ir apsvarstėm šitą variantą.

Jokių pasipiršimų pas mus nebuvo, tai mūsų gyvenime būtų visiškai netikę, nebent būtume vaidinę, parodijavę fabrikų vergus smile.gif Bet man šita tema labai patinka, toks geras iššūkis fabriko vergų ŽBT smile.gif Didesnis iššūkis būtų tik tema "Kur geriausia pirkti rožinį sijonėlį berniukui?" smile.gif
Atsakyti