Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip pasipiršti vaikinui?

QUOTE(Liebchen @ 2012 07 29, 22:41)
Jei jaučiat tokį poreikį - vartokit mirksiukas.gif . O kiek aš esu mačiusi jūsų bendravimą forume - aš ir nesu apie jus geriausios nuomonės

Cia jus taip reaguojate i mano nuomone,o ne as,taigi... biggrin.gif

O as ir nesiruosiu itikti,issakau savo nuomone,kaip ir beje jus,o jei kazkam ji nepatinka ar neitinka,tai jau ne mano problema mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(In hell @ 2012 07 29, 20:24)
*Baliaus galima nedaryti,
**ir į CMS neiti - dviese susituokti bažnyčioje, be jokių liudininkų? Todėl šitie Jūsų argumentai atkrenta.
*** O ką darysit, kai mirs kuris nors? mirksiukas.gif

*bet gimines tada puls priekaistaut ir butinai nores atvaziuot pasveikint, tai siaip ar taip kazkoki baliu reiks daryt. Ir kaip bebutu, juk visvien reikes graziau apsirengt ir tuokiantis, ir svecius priiminejant, tai ir gaunasi kaip svente, ar nori, ar nenori. Beja, kiek skaiciau forume, tai susidariau ispudi, kad dauguma tuokiasi kaip tik del baliaus ir baltos sukneles biggrin.gif
**bedieve as, bedieve, kokia dar cia baznycia man siulot??? Pries save ir vyra (ir baznycia) apsimetineti blink.gif schmoll.gif Tai jau ne. O ir baznycia manau, kad isduos popieriu, tai koks skirtumas kur ji israsys ir kam to reikia.
Todel cia as jusu argumentu neizvelgiu visai g.gif
***kai mirs? O ka turetumeme daryti? Jus cia apie ka? Jei apie paveldejimo teise, tai yra testamentai.

Manau, kad santuoka labai svarbi jauniems, tik pradejusiems gyventi ar draugauti. Tada jiems norisi tarsi visam pasauliui paskelbt: MES KARTU, MES SEIMA! Bet kai zmones greitai nesituokia, tai su laiku tas noras visiskai dingsta, nes pamato, kad nera prasmes, kad oficiali/legali santuoka nieko jiems neduos. Stai ko jus nesuprantat. O tai taip paprasta bigsmile.gif

QUOTE(GCT @ 2012 07 29, 21:31)
Koks skirtumas, ar CMS pasirašyti, ar bažnyčioje tik dviese susituokti? Vis tiek tai esmės nekeičia, kai nėra poreikio tuos santykius prieš kitus "įteisinti".

thumbup.gif drinks_cheers.gif vat butent drinks_cheers.gif thumbup.gif
Ypac, kai kartu jau 10 metu pragyventa, tai kam dar tas noras pries kitus pasirodyti/iteisinti, juk tarpusavy viskas aisku, o tai ir svarbiausia.

O griztant prie temos pavadinimo, niekad nesipirsciau vaikinui schmoll.gif Man tai tiesiog nepriimtina. Net jei noreciau baliaus ir baltos sukneles. O jei moteris laukia, laukia, o vyras vis nesipersa, tai ir nera reikalo laukt visa gyvenima - per borta toki mirksiukas.gif Kitu atveju, kai moteris jam pasipirs, tai paskui gali visa gyvenima aplinkiniams "skustis", kad moteris ji prireme prie sienos, tai vede, o jis vargsas nelaimingas dar nenorejo, o ta ragana ji supanciojo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 07 30, 08:45)
*bet gimines tada puls priekaistaut ir butinai nores atvaziuot pasveikint, tai siaip ar taip kazkoki baliu reiks daryt. Ir kaip bebutu, juk visvien reikes graziau apsirengt ir tuokiantis, ir svecius priiminejant, tai ir gaunasi kaip svente, ar nori, ar nenori. Beja, kiek skaiciau forume, tai susidariau ispudi, kad dauguma tuokiasi kaip tik del baliaus ir baltos sukneles  biggrin.gif

Bet tai Jūs lygiai taip pat, kaip ir ta dauguma, tik balių ir sukneles santuokoje matot smile.gif Tai ir gerai, kad nesituokiat - nėr reikalo, ir nereik smile.gif

P.S.: Įmanoma susituokt be suknelių, tortų, svečių, giminių, artimiausių žmonių rate. Ir kainuoti tai gali ne daugiau nei eilinis savaitgalis gamtoje ar eilinis gimtadienis su keletu draugų smile.gif Jei norisi smile.gif O giminės išgyvena tą "stresą" ir nė vienas nuo to nenumiršta biggrin.gif

P.P.S.: Šiaip tai žmonės yra visiškai laisvi kaip ir su kuo jiems gyvenimą nugyvent ir kokias santykio įteisinimo formas pasirinkt. Vis dėlto, kai nesusituokusi moteris pradeda pasakot, kad vyras ją "žmona" vadina, tai man juokinga biggrin.gif

Na, o jei apie temą, tai pasipiršti vaikinui sugalvočiau turbūt tik po itin didelės smegenų traumos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 30 liepos 2012 - 08:36
QUOTE(Hmmm... @ 2012 07 30, 09:34)
Vis dėlto, kai nesusituokusi moteris pradeda pasakot, kad vyras ją "žmona" vadina, tai man juokinga biggrin.gif

o tai geriau, jei 35+ amžiaus moteris/vyras vadinami mergina/vaikinu ar draugais?
Atsakyti
QUOTE(GCT @ 2012 07 30, 09:50)
o tai geriau, jei 35+ amžiaus moteris/vyras vadinami mergina/vaikinu ar draugais?

Nei geriau, nei blogiau, prie ko čia tai? biggrin.gif Tipo gėda būti tuom, kuom pasirinkai būti? biggrin.gif Jei jau didžiuojiesi būdama sugyventine (o tai tikrai nėra blogai), tai ko nesididžiuoti ir pavadinimu (nu nepatinka sugyventinė, būk gyvenimo draugė ar dar kas). Nu nesi žmona, tai nesi, kam čia dabar apsimetinėt ir tuo didžiuotis? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2012 07 30, 08:34)
Bet tai Jūs lygiai taip pat, kaip ir ta dauguma, tik balių ir sukneles santuokoje matot smile.gif Tai ir gerai, kad nesituokiat - nėr reikalo, ir nereik smile.gif

P.S.: Įmanoma susituokt be suknelių, tortų, svečių, giminių, artimiausių žmonių rate. Ir kainuoti tai gali ne daugiau nei eilinis savaitgalis gamtoje ar eilinis gimtadienis su keletu draugų smile.gif Jei norisi smile.gif O giminės išgyvena tą "stresą" ir nė vienas nuo to  nenumiršta biggrin.gif

P.P.S.: Šiaip tai žmonės yra visiškai laisvi kaip ir su kuo jiems gyvenimą nugyvent ir kokias santykio įteisinimo formas pasirinkt. Vis dėlto, kai nesusituokusi moteris pradeda pasakot, kad vyras ją "žmona" vadina, tai man juokinga biggrin.gif

Na, o jei apie temą, tai pasipiršti vaikinui sugalvočiau turbūt tik po itin didelės smegenų traumos...

Labai teisingas postas smile.gif
Beje, Aleksandra gi iškėlė SM'e klausimą, kad Dievas, vardan įrodymo, kad jis yra, padovanotų jai kačiuką, nes priešingu atveju ji netikės... lotuliukas.gif Jis nepadovanojo, tai va Aleksandra ir bedieve patapo rolleyes.gif
Testamentai be abejo yra, bet tada iškyla ir mokestinė prievolė valstybei (GPM kitaip), paslikus turtą SVETIMAM (o būtent tokia Jūs ir esate) žmogui mirksiukas.gif Nu bet ne įtemą mes čia nusidavėm, viskas baigiu offtopinti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo In hell: 30 liepos 2012 - 10:07
QUOTE(In hell @ 2012 07 29, 17:25)
O turintys vaikų, vedantys bendrą ūkį nesusituokę žmonės man reiškia tik viena, reiškia jie nėra tikri dėl savo santykių, kad neapsunkinti sprukimą į skirtingas šalis, jie nesituokia, nes tada dasideda procesas ir išlaidos. Vis gi įstatyminė bazė pripažista kol kas tik SUSITUOKUSIĄ šeimą. Tokia šeima ir turi būti  mirksiukas.gif

Netiesa, žmonės turintys bendrą ūkį, turintys vaikų ir gyvenantys kartu jau pagal įstatymus yra skaitoma šeima, net gi konstitucinis teismas tai pripažino, nėra nurodyta nei LR Konstitucijoj, nei kituose įstatymuose, kad tik po santuokos žmonės skaitosi šeima, prašau neskleisti erezijų nežinant įstatymų smile.gif Kitas dalykas šitą post'ą aš suprantu, kaip jūsų asmeninę nuomonę, o galbūt tiesog susimaišėt, nes pastaruoju metu buvo kilusios aršios diskusijos dėl šeimos sąvokos, bet kaip žinia toji versija, kad tam kad vadintis šeima reikia būt susituokus nebuvo patvirtinta smile.gif

Žmonės lygiai taip pat gyvenantys susimetę žino, kad iš teiseinės pusės jie neturi jokių garantijų, tai santuoka šiuo atveju atneša tik saugumo jausmą ir iš teisinės pusės garantijas dėl bendro turto, nieko daugiau smile.gif Manau, kad tikrai yra moterų, kurioms būtų lengviau morališkai jei gimdytų ištekėjusios smile.gif Bet čia tik mano nuomonė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Smalsi23 @ 2012 07 30, 10:21)
Netiesa, žmonės turintys bendrą ūkį, turintys vaikų ir gyvenantys  kartu jau pagal įstatymus yra skaitoma šeima, net gi konstitucinis teismas tai pripažino, nėra nurodyta nei LR Konstitucijoj, nei kituose įstatymuose, kad tik po santuokos žmonės skaitosi šeima, prašau neskleisti erezijų nežinant įstatymų smile.gif Kitas dalykas šitą post'ą  aš suprantu, kaip jūsų asmeninę nuomonę, o galbūt tiesog susimaišėt, nes pastaruoju metu buvo kilusios aršios diskusijos dėl šeimos sąvokos, bet kaip žinia toji versija, kad tam kad vadintis šeima reikia būt susituokus nebuvo patvirtinta smile.gif

Žmonės lygiai taip pat gyvenantys susimetę žino, kad iš teiseinės pusės jie neturi jokių garantijų, tai santuoka šiuo atveju atneša tik saugumo jausmą ir iš teisinės pusės garantijas dėl bendro turto, nieko daugiau smile.gif Manau, kad tikrai yra moterų, kurioms būtų lengviau morališkai jei gimdytų ištekėjusios smile.gif Bet čia tik mano  nuomonė smile.gif

Tuomet, jei taip gerai išmanote įstatymus, civiliniame kodekse man prašau pabaksnokite pirštu į straipsnį "Sugyventiniai", jų teises ir pareigas vienas kito atžvilgiu ir t.t. smile.gif Kelinta čia knyga? Kažką praleidau matomai.... topsecret.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2012 07 30, 10:57)
Nei geriau, nei blogiau, prie ko čia tai? biggrin.gif Tipo gėda būti tuom, kuom pasirinkai būti? biggrin.gif

ne gėdoje ar negėdoje esmė, o terminuose. na neturi lietuvių kalba padoraus žodžio tokiam statusui apibūdinti. vaikinas/mergina asocijuojasi su jaunais žmonėmis, todėl nei šis nei tas atrodo taip vadinti brandų žmogų. o apie žodžio sugyventinis "bagažą" net nereikia pasakoti. todėl aš nematau nieko blogo tame, kad nesusituokę vadina save vyru ir žmona.

aš iš esmės nematau reikalo tuoktis, taip pat esu bedievė. bet įstatyminė bazė pas mus tokia, kad vardan šventos ramybės geriau turėti tą popierėlį, ypač, jei ketinama susilaukti ar jau turima vaikų.

P.S. Nenutolstant nuo temos - aš pirščiausi viakinui nebent tuo atveju, jei vedybų klausimas jau buvo aptartas, abiejų nuomonės sutapo ir tai būtų padaryta absoliučiai juokais, kaip smagus nuotykis abiems.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GCT: 30 liepos 2012 - 10:34
QUOTE(GCT @ 2012 07 30, 11:32)
ne gėdoje ar negėdoje esmė, o terminuose. na neturi lietuvių kalba padoraus žodžio tokiam statusui apibūdinti.

Yra kuo padoriausias ir esmę atitinkantis terminas, naudojamas ir ne lietuvių kalboje - partneris.
Papildyta:
QUOTE(In hell @ 2012 07 30, 11:26)
Tuomet, jei taip gerai išmanote įstatymus, civiliniame kodekse man prašau pabaksnokite pirštu į straipsnį "Sugyventiniai", jų teises ir pareigas vienas kito atžvilgiu ir t.t.  smile.gif Kelinta čia knyga? Kažką praleidau matomai.... topsecret.gif

Šiaip tai CK III knygoj tam skirtas net atskiras skyrius
"VI DALIS
KITŲ ŠEIMOS NARIŲ TEISĖS IR PAREIGOS
XV SKYRIUS
BENDRAS GYVENIMAS NEĮREGISTRAVUS SANTUOKOS" Šaltinis

Net ir sugyventinių terminas ten yra skliausteliuose biggrin.gif
Bėda ta, kad praktikoje šis skyrius neveikia, nes vis dar nėra priimti kiti jo įgyvendinimui reikalingi teisės aktai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 30 liepos 2012 - 10:50
QUOTE(In hell @ 2012 07 30, 11:26)
Tuomet, jei taip gerai išmanote įstatymus, civiliniame kodekse man prašau pabaksnokite pirštu į straipsnį "Sugyventiniai", jų teises ir pareigas vienas kito atžvilgiu ir t.t.  smile.gif Kelinta čia knyga? Kažką praleidau matomai.... topsecret.gif

Aš kalbu ne apie statusą, o apie tą momentą nuo kurio pora vadinama šeima, o pagal Konstutucinio teismo praktiką poros nebūtinai turi gyventi santuokoje, kad būtų vadinamasi šeima ir tiek smile.gif Matomai nesusikalbame smile.gif Manau puikiai suprantat, kad teorija yra viena, o praktika kas kita, tačiau bet kokiu atveju nėra įteisinta, kad šeima atsiranda tik nuo santuokos fakto smile.gif Ir gyvenimas ne kartą patvirtino, kad jei žmonės turi tą popierėlį, tai dar nereiškia, kad jie yra tikra šeima ir ilgai ja bus smile.gif Tiesiog daugeliu atveju santuoka yra primetama giminių, draugų prievolė, tam, kad atstotų su savo klausimais " kada vestuvės", todėl man net gi nebėra keista kai poros tuokiasi paslapčia nuo tėvų, draugų ir pan smile.gif

Kad ir šiuo metu draugai susižadėjo, nes nori padaryti kapitalinį remontą sodo nameliui ir investuoja abiejų tėvai, sužadėtuvės tėvų iniciatyva, ir net gi draugės mama pyksta, kad dar nekelia vestuvių, tai kam to reikia? tuoktis dėl turto, dėl tėvų? na jau ne. Mano akimis santuoka iš reikalo, kad ir negražu taip kalbėt, bet jei jau net pati draugė taip išsireiškia, na atleiskit bet aš nesuprantu...Ir faktas, kad ši santuoka gali trukt ilgiau nei bet kuri iš meilės, nes abu suinteresuoti dėl turto smile.gif Ir manau, kad tikrai ne pirmas toks atvejis dėl santuokos...
Atsakyti
QUOTE(GCT @ 2012 07 30, 11:32)
ne gėdoje ar negėdoje esmė, o terminuose. na neturi lietuvių kalba padoraus žodžio tokiam statusui apibūdinti. vaikinas/mergina asocijuojasi su jaunais žmonėmis, todėl nei šis nei tas atrodo taip vadinti brandų žmogų. o apie  žodžio sugyventinis "bagažą" net nereikia pasakoti. todėl aš nematau nieko blogo tame, kad nesusituokę vadina save vyru ir žmona.

O ko sugyventinių pavadinimas nėra padorus biggrin.gif ? Juk jie nuo žodžio "sugyventi", o juk dar ne kiekviena šeima sugyvena. Santuokos nenorima, o skolintis iš jos "vyro" ir "žmonos" pavadinimus jau reikia. Vadinkime žmones jų tikraisiais vardais.
Atsakyti