Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip praleidome savo dieną šiandien?

QUOTE(Nakviša @ 2020 06 22, 13:53)

Aj, prisiminiau dar: kai prasidėjo kooperatyvai, visas laisvas laikas ir visa vasara “parduota” pas tėvuką žirgyne. Žirgus plaudavau, šukuodavau, gardus mėždavau ir “čainikus” lydėdavau.

Ech, zirgai grazu. Ypac tie ilgakojai, juodi, zvilgantys su ilgais karciais ir ilga uodega wub.gif
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2020 06 22, 15:27)
Ech, zirgai grazu. Ypac tie ilgakojai, juodi, zvilgantys su ilgais karciais ir ilga uodega wub.gif

Čia gražioji pusė.
O buvo, kad praeini pro gardą, o ten užrašyta “mėsiniai”.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2020 06 22, 14:33)
Čia gražioji pusė.
O buvo, kad praeini pro gardą, o ten užrašyta “mėsiniai”.

Oi, juos myriop?
Atsakyti
ir tuo metu, kaip delfiniai bando irodyti, akd mzone spusbadziu gyveno Lietuvoje tarybu metais, Vokietija stato paminkla Leniniui, na kaip jums? unsure.gif Ar matot , kur nuveda leftisiniai paistalai?
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2020 06 22, 13:53)
Praktika būdavo arba tarybiniame ūkyje (ravėjimas / kasimas) arba dirbdavau visą vasarą kurjeriu (per  Laisvės alėją tampydavau pašto maišus iki centrinio pašto).
Alga rubliais, nusipirksi nieko.
Aj, prisiminiau dar: kai prasidėjo kooperatyvai, visas laisvas laikas ir visa vasara “parduota” pas tėvuką žirgyne. Žirgus plaudavau, šukuodavau, gardus mėždavau ir “čainikus” lydėdavau.

oi, aš nespėjau į tokias praktikas, ačiū dievui, siaubas, pamenu, kaip jų nenorėjau, nenorėjau augti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2020 06 22, 15:48)
Oi, juos myriop?

Na taip.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2020 06 22, 14:59)

Bet tai kaip kultūriškai nulemta, Lietuvoje jų nevalgome, o kitur - valgoma...
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2020 06 22, 15:07)
Ubuntei taip patinka priverstiniai darbai.
Asmeniskai man nuo prievartinio pirsimo, kisimo begt norisi arba daryt atvirksciai.

Lyg dabar jaunimas nebirba ir neuzsidirba kas nori.
Ir ne kokius 3 rublius, kad galejo nusipurkti is turgaus issvajotu dazytu grybuku ar krepsiuku.
Uzsidirba vaikai  per vasara motoroleriui, paspirtukui, telefonam ...

Kur ten 3 rubliai, aš vienais metais per mėnesį nei 3 rublių neuždirbau, nes maitino mus to Šiluvos restoranėlyje smile.gif Šiaip merginos už mėnesį gaudavo iki 20 rublių, vaikinai iki 40 rublių "į rankas" Lietuvoje. Aišku, tie "išrinktieji, kurie pakliųdavo į Moldovą ar Ukrainą, mokėdavo daugiau, bet kokių studentų būrių per visą VU būdavo vos keli.

Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2020 06 22, 12:07)
Ramiai, netapatinti savo vaikystes su represiniu rezimu. Kalbeti apie vaikyste, o ne apie sovietini roju.

Gaila, bet pasnekovai neretai savo diletantizmu ir profanizmu niekina patys save, zmoniu nuo ju paciu neapsaugosi.

Jei pastinike, ar Asaka taiso elementarias klaidas, ziniu spragas, joms deretu padekoti, pasidometi isamiau apie ka jos raso, istaisyti savo teigimiuose logines pragas ir tai nevartoti. Niekas visko nezino, kvailinasi tik tuomet, kai savo alogiksuma, ziniu spragas bando isteisinti tarkim "butine kalba"  mirksiukas.gif

tai jūs logiškai tą ir atskirkite savo mintyse. Kodėl jūs tapatinat? Gi niekas nepradėjo kalbos: "kokie geri buvo sovietai, fantastika, paplokim jiems", o kalbėjo, kad, pvz.: "mano vaikystė buvo graži, mes nekentėjom, ledai buvo skanūs, paukščių daugiau miške" ar pan.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2020 06 22, 16:11)
tai jūs logiškai tą ir atskirkite savo mintyse. Kodėl jūs tapatinat? Gi niekas nepradėjo kalbos: "kokie geri buvo sovietai, fantastika, paplokim jiems", o kalbėjo, kad, pvz.: "mano vaikystė buvo graži, mes nekentėjom, ledai buvo skanūs, paukščių daugiau miške" ar pan.

Negaliu, nes opnentas, tiesiogiai tai sieja. Savo vaikystes atsiminimais bandydamas pateisinti represini rezima.

Kaip jau rasiau, nepainiokite sudo su medumi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 22 birželio 2020 - 15:13
QUOTE(Monteverte @ 2020 06 22, 16:11)

vat niekaip ji man i tai neatsako, suka suka uodaga, pradeda pilstyti i lankas, bet neatsako , nes nu jauci a, akd nusisnekejo, bet tai ar pripazins biggrin.gif
Pagal ja visi kavili, kam patiko kepti grybukai, pagal tai ji matuoja zmogaus intelekta, nu ka dar galima tokiam zmogui rasyti? nukvakimas jau matyt ir tiek...
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2020 06 22, 12:54)
Turėjom smetoninę maisto gamybos knygą. Sovietmečiu nieko negalėjai iš jos pagaminti. Sviestas vietoj lydymosi pavirsdavo velniai žino į ką, grietinėlė nesiplakdavo, nes riebios prekyboje nebuvo, tik vogtą galėjai gauti, kas netiko. Apie mėsą tai nėra net ką diskutuoti. Gauti buvo galima įvairių žolelių turguje. Menkas pasirinkimas, bet būdavo. Tortai nevalgomi pirktiniai, nes vietoj sviesto bobos sudėdavo mašinų alyvą.
Svaigimai apie užsiauginimus tik juoką kelia. Kaime taip, o mieste? O bandant kažko pasiekti profesiniame gyvenime, kuris suvalgydavo 24 valandas. Kiekvienas turi daryti ką gali geriausio. Nebūtina kokiam inžinieriui žemę knisti, kad iš bado nemirtų. Jis gal verčiau tegu  tiltų apkrovą lai teisingai apskaičiuoja.

kuriais čia metais? jau kalbėjome apie tai, kad deretų metus nurodyti, nes pas visus tada viskas skirtingai gaunasi
Atsakyti