Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip praleidome savo dieną šiandien?

QUOTE(Maja Di @ 2020 06 24, 18:38)
Į Sibirą siuntimui sąrašus ruošia biggrin.gif . Pripratus KGB dirbti, sunku atprasti biggrin.gif .

Oho.

Senokai nebesinorėjo cituoti, kalbinti. Ne be reikalo.
Atsakyti
QUOTE(mjforever @ 2020 06 24, 21:31)
nu kaip meistriškai sukergėt : jei pateisinu Šimašių, tai automatiškai pateisinu ir Jareką. Nors vieni šimtmečio kelius, kitas vasarai smėlio dėžę stato. Gal toms lėšoms abstrakčiai buvo pritarta jau daug anksčiau? bet aš ne apie tai, nukreipta tema nuo tolitarizmo ir supriešinimo. Imu nesuprasti, dėl lėšų, ar dėl vietos supriešinta.

Manau, butu daugiau islosta jei pries darant, diskusija butu viesa t.y. isklausytos skirtingu grupiu nuomones...
Atsakyti
QUOTE(mjforever @ 2020 06 24, 21:31)
1. nu kaip meistriškai sukergėt : jei pateisinu Šimašių, tai automatiškai pateisinu ir Jareką. Nors vieni šimtmečio kelius, kitas vasarai smėlio dėžę stato. 2. Gal toms lėšoms abstrakčiai buvo pritarta jau daug anksčiau? bet aš ne apie tai, nukreipta tema nuo tolitarizmo ir supriešinimo. Imu nesuprasti, dėl lėšų, ar dėl vietos supriešinta.

1. Nesusigalvokit, prašau, to, ko nerašiau, mano mintis buvo ta, kad sulyginus su Jareku, Šimašiaus vienasmeniški sprendimai gali atrodyti "jerunda". Tik tiek.
2. Gal. Bėda ta, kad žurnalistai seniai užmiršę, jog jų pareiga yra informuoti, o ne siekti kuo daugiau "click'ų", komentarų ir kuo ilgesnio skaitymo laiko, todėl man dėl pastarojo Šimašiaus projekto kyla daug klausimų, finansai ir planavimas yra tik vienas iš jų. Kodėl buvo pasirinkta Lukiškių aikštė? Ar nebuvo galima iš anksto prognozuoti tam tikros visuomenės dalies nepasitenkinimo dėl vietos pasirinkimo? Kodėl nebuvo pasirinkta, pvz., aikštė prie Seimo ar savivaldybės? Ar smėliukas neužkimš fontano sistemų? Ar jo nenuplaus eilinė vasariška liūtis? Kas valys vietinių katukų, praskrendančių paukštukų bei žmogelių šiukšles? Ir t.t., ir pan.
Atsakymų nėra, o vietoje jų girdisi arogantiškos Šimašiaus bei visokų čiastuškų dainuotojų ir Co sapalionės apie laisvę, suprask. visi tie, kuriems kyla klausimų ir abejonių, yra raudotojai, atisilikėliai ir panašiai. Būtent tai mane, kaip vilnietę ir potencialią rinkėją, labiausiai įžeidžia.
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2020 06 24, 22:02)
Oho.
Senokai nebesinorėjo cituoti, kalbinti. Ne be reikalo.

Nereikia suprasti tiesiogiai.
KGB neuzsieme tremimais. Ta organizacija buvo sukurta 1954, kai Stalinas jau buvo uzvertes kojas ir jo teroro rezimas buvo keiciamas svelniasniu.
NKVD uzsieme tremimais.
Bet kuriuo atveju zmones kurie tuo uzsieme jau mire, ar viena koja grabe.

Kas ten kokius sarasus dare SSSR laikais, tai nesuzinosim...
Vargu kazkas is nariu,, jaunesniu nei 50 metu ta galejo daryt fiziskai.

Bet tas BUKO pataikavimo valdziai, lizinimosi virusas matau persidave daugumai...

Lietuva ES nare, bet Maskvos idiegtas mentalitetas, kad uzsienis yra blogis - isliko. Gal su motinos pienu ta isiurbia ar seimose?
Visokie variantai, draugas priesas irgi atejo is SSSR.

Taip jau yra.
Pasnekekit su Brexiteriais, ju argumentai bus remti 2 pasaulinio karo logika... Jie vis dar kariauja su Vokietija ir karas jiems nepasibaiges. Ju vaikai, dalis ju ta pereme
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2020 06 24, 23:09)
Manau, butu daugiau islosta jei pries darant, diskusija butu viesa t.y. isklausytos skirtingu grupiu nuomones...

juokaujat. Kaip tik sutaupyta iečių. Ir vasaros laiko. Vaikai krykštauja ant smėlio, o Nepriklausomybės idėjos sargybiniai ir toliau gali nešti gėles-aikštė didžiulė, nepasikeitė niekas nuo tų laikinų kopų dėžės. Nereikia kurorto gurkšnio priimti kaip idėjos nepralaimėjo.
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 06 24, 21:29)
Nereikia suprasti tiesiogiai.
KGB neuzsieme tremimais.

...

Kas ten kokius sarasus dare SSSR laikais, tai nesuzinosim...
Vargu kazkas is nariu,, jaunesniu nei 50 metu ta galejo daryt fiziskai.

Advokatas. Narė tokių giluminių pasampratovimų sapne neregėjusi. Ji tiesiog yra neišauklėta, primityvi, be jokios empatijos, kaip jau kaip kartą apibūdinau, mėšlinais kerzais apsiavus galėtų kitam į dūšią įropoti.
....
Yra archyvai. Prieinami. Fotografuotiniai, ištisos bylos suskaitmenintos ir prieinamos norintiems pasidomėti. Aišku ne viskas išlikę, išvežta daug, sudeginta. Bet nemažai surankiota ir sudėliota. Bet ne apie tai daina.
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2020 06 24, 23:20)
1. Nesusigalvokit, prašau, to, ko nerašiau, mano mintis buvo ta, kad sulyginus su Jareku, Šimašiaus vienasmeniški sprendimai gali atrodyti "jerunda". Tik tiek.
2. Gal. Bėda ta, kad žurnalistai seniai užmiršę, jog jų pareiga yra informuoti, o ne siekti kuo daugiau "click'ų", komentarų ir kuo ilgesnio skaitymo laiko, todėl man dėl pastarojo Šimašiaus projekto kyla daug klausimų, finansai ir planavimas yra tik vienas iš jų. Kodėl buvo pasirinkta Lukiškių aikštė? Ar nebuvo galima iš anksto prognozuoti tam tikros visuomenės dalies nepasitenkinimo dėl vietos pasirinkimo? Kodėl nebuvo pasirinkta, pvz., aikštė prie Seimo ar savivaldybės? Ar smėliukas neužkimš fontano sistemų? Ar jo nenuplaus eilinė vasariška liūtis? Kas valys vietinių katukų, praskrendančių paukštukų bei žmogelių šiukšles? Ir t.t., ir pan.
Atsakymų nėra, o vietoje jų girdisi arogantiškos Šimašiaus bei visokų čiastuškų dainuotojų ir Co sapalionės apie laisvę, suprask. visi tie, kuriems kyla klausimų ir abejonių, yra raudotojai, atisilikėliai ir panašiai. Būtent tai mane, kaip vilnietę ir potencialią rinkėją, labiausiai įžeidžia.

o aš ne vilnietė, ir labai pavydžiu taip taikliai šiuo metu reprezentuojančios erdvės, ji viskuo įdomi ir svarbi ir visiems. Reikia tik kai kam draugiškai įsileist rezultatą ir naujoviškus idelologus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mjforever: 24 birželio 2020 - 21:48
QUOTE(Monteverte @ 2020 06 24, 14:32)
tai tu taip darei per naujus metus, kai mane puldinėjai? vėl išsidavei biggrin.gif  4u.gif

Kai as sampe per Naujus sauna, o monteverte is nuoskaudos sm sedi jorka apsikabinus...
Papildyta:
Gincykites kiek norit- Simazius jaunatviskas superinis meras tongue.gif . Jo deka Vilnius skamba! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2020 06 24, 22:41)
Yra archyvai. Prieinami. Fotografuotiniai, ištisos bylos suskaitmenintos ir prieinamos norintiems pasidomėti. Aišku ne viskas išlikę, išvežta daug, sudeginta. Bet nemažai surankiota ir sudėliota. Bet ne apie tai daina.

Man ir be archyvu uztenka proto suvokti, kad jei kazkam 1988 buvo 18 metu, tai tas zmogus KGB galejo matyti tik iskaba praeinant. Ir tai labai neilgai. Dabar tokiam jau 50. Taigi jei kas kazka galejo rasyti, kokius danosus, tai nebent tokio amziaus kaip as. Bet ir tai - labai ribotus dalykus.

Tai jau gal reikia suvokti zmogaus minti... o ne kabintis prie smulkmenu.

Faktas, tei kurie norejo kazka skusti, iduoti sudarinet sarasus... vien noro neuzteko, jiems reikejo gimti anksciau....

Bet noras neisnyksta... Pavelavus rasytii danosus vienam rezimui, juk galima isivaizduoti, kad ir dabar tam yra galimybes, kad Lietuvos Saugumo strukturas galetu dominti zmones, neslovinatys rezimo ar kazka juodinantys.
Gal jus prasiplaukite akis, gal kazka suvoksite...

Jusu paasaulis, kuri jums perdave ne tik kad neegzistuoja, jo jau nebuvo tada, Sovietu metais, nebent gyvenot kur Rusijoje gludumoje.

Svarbiausia ne tai, kad Lietuva atgavo nepriklausomybe, ja gavo ir Baltarusija. Svarbiausia, kad sovietu pasaulis prisipazino patekes i aklaviete ir likvidavosi...
Dabar yra caras Putinas. Visai kas kita ir visai ne tas lygis
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 06 24, 23:51)
Man ir be archyvu uztenka proto suvokti, kad jei kazkam 1988 buvo 18 metu, tai tas zmogus KGB galejo matyti tik iskaba praeinant. Ir tai labai neilgai. Dabar tokiam jau 50. Taigi jei kas kazka galejo rasyti, kokius danosus, tai nebent tokio amziaus kaip as. Bet ir tai - labai ribotus dalykus.

Tai jau gal reikia suvokti zmogaus minti... o ne kabintis prie smulkmenu.

Faktas, tei kurie norejo kazka skusti, iduoti sudarinet sarasus... vien noro neuzteko, jiems reikejo gimti anksciau....

Bet noras neisnyksta... Pavelavus rasytii danosus vienam rezimui, juk galima isivaizduoti, kad ir dabar tam yra galimybes, kad Lietuvos Saugumo strukturas galetu dominti zmones, neslovinatys rezimo ar kazka juodinantys.
Gal jus prasiplaukite akis, gal kazka suvoksite...

Jusu paasaulis, kuri jums perdave ne tik kad neegzistuoja, jo jau nebuvo tada, Sovietu metais, nebent gyvenot kur Rusijoje gludumoje.

Svarbiausia ne tai, kad Lietuva atgavo nepriklausomybe, ja gavo ir Baltarusija. Svarbiausia, kad sovietu pasaulis prisipazino patekes i aklaviete ir likvidavosi...
Dabar yra caras Putinas. Visai kas kita ir visai ne tas lygis

Dieva zi, zmogeli, kam tokia litanija, na nekvaili zmones yra. Tiesiog tavo sielos sese norejo ikasti, tik apsiskaiciavo. Dabar gi savo izvalga ji daugiau prikiaulino sau.
Papildyta:
QUOTE(mjforever @ 2020 06 24, 22:34)
juokaujat. Kaip tik sutaupyta iečių. Ir vasaros laiko. Vaikai krykštauja ant smėlio, o Nepriklausomybės idėjos sargybiniai ir toliau gali nešti gėles-aikštė didžiulė, nepasikeitė niekas nuo tų laikinų kopų dėžės. Nereikia kurorto gurkšnio priimti kaip idėjos nepralaimėjo.

Pasikartosiu, musu visuomenes problema nenorejimas ir nemokejimas komunikuoti. O ir ziniasklaida neretai papila zibalo, dirbtinai keldama alasa. Jei butu normali komunikacija tarp valdzios ir zmoniu, maziau butu nesusipratimu. Siuo metu, eilini karta supriesinama visuomene. O galejo to nebuti.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 06 24, 17:03)
Butent toje aiskteje ir salia nemazai nuzudytu zmoniu, kurie kovojo uz laisve. Bet kaip bebutu, veliau tarybiniu metu toje aiskteje nepadare kokio turgaus, ar viesnamio.  As nevertinu as tik stebiu jusu poziuri. Idomus tas patriotizmo suvokiams siais laikais...
.

Ta prasme, išžudyti žmonės čia nesiskaito, svarbu, kad turgaus nepadarė? blink.gif blink.gif blink.gif
Nemaniau, kad tu ant tiek moralinė degradė esi.

Šiaip tai tiek aikštė, tiek prospektas kasmet naudojami Kaziuko mugei, žiema aikštėj ledo arena būna, vasara vaikai pusnuogiai po fontanais laksto, ant pievos sėdi ir guli. Vyksta daug kas, o vat smėlis ėmė ir papiktino. Juokingi tie žmonės.
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2020 06 24, 19:38)
Man tai viskas normaliai su tuo pliažu. Turi kai kas kur nueiti, atsipalaiduoti, nenuvažiuosi kasdien prie jūros. Nieko tokio baisaus nematau.  Joks čia neįprasminimas, poilsio vieta ir tiek. Nereikia tiek visko sureikšminti.

Man tai ten labiau tiesiog pramoga, reklama turistams. Nelabai ten ką papoilsiausi tokioj vietoj, bent aš rinkčiausi žalią pievelę tada, vis vėsiau.

O apskritai iš moralinės pusės, tai kovotojai už laisvę ir kovojo tam, kad ateities kartos džiaugtųsi ja. Ir tai visai tinkama dėkingumo išraiška.
Vargu, ar jiems reikia ten tų nuobodžių raudom aplaistytų paminklų, kur net vaikam pasikarstyt neleidžia. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2020 06 24, 21:09)

Tokiu atvejo aikštė stovėtų be nieko dar kokius trejus metus.
L gerai padarė, snagu, kad miestas gyvas, drąsus ir laisvas.
Atsakyti