Įkraunama...
Įkraunama...

Kas lemia žindymo trukmę?

QUOTE(Luttuke @ 2011 01 11, 01:36)
O.. noriu paklausti ar nebuvo sudetinga,kai leliukas buvo tik gimes? Nes as neisivaizduoju kaip reiktu abu maitinti.... doh.gif

Ne nezindziau abieju kartu, buvo menuo pertrauka, kai pirmas baige ir gime antras smile.gif Tada dar nezinojau,kad ir taip galima. Is vidaus nenorejau nutraukti, bet galvojau kaip bus su tuo leliuku ar atsiras priespienis ir t.t. Ir sunus jau labai mazai zindo, pora k per para, paskui liko 1 k ir viena diena is vis nebeprase, paskui nebesiuliau. o taip viduj norejosi, kad prasytu wub.gif net kai gime sese neprase, o atvirksciai kazkada sirgo nutraukiau siek tiek pienuko ,sakau isgerk, ne sako cia sesytes wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2011 01 11, 18:00)
Ne nezindziau abieju kartu, buvo menuo pertrauka, kai pirmas baige ir gime antras  smile.gif Tada dar nezinojau,kad ir taip galima. Is vidaus nenorejau nutraukti, bet galvojau kaip bus su tuo leliuku ar atsiras priespienis ir t.t. Ir sunus jau labai mazai zindo, pora k per para, paskui liko 1 k ir viena diena is vis nebeprase, paskui nebesiuliau. o taip viduj norejosi, kad prasytu wub.gif net kai gime sese neprase, o atvirksciai kazkada sirgo nutraukiau siek tiek pienuko ,sakau isgerk, ne sako cia sesytes  wub.gif

aisku. Ne taip supratau smile.gif
Atsakyti
O gal kam įdomu http://www.childinfo...eeding_iycf.php
Atsakyti
Mano viena drauge (ji irgi turi vaikiuka) man pasake, kad maitinti MP dazniau kaip kas 2,5 val. yra nesveika vaikui. Jai taip Kauno klinikose dietologe pasake. Atseit cia naujos rekomendacijos. Taip pat pareiske, kad mano mergyte turi 2 lygio antsvori ir yra nutukusi. Irgi pagal naujas rekomendacijas. Sake, kad turiu riboti jai maisteli ir kai nori valgyti, duoti vandens ar arbateliu.
Noreciau gydytojo komentaro: is kur tokios naujos rekomendacijos? Ir kiek tame yra tiesos?
Mano mergyte gime 48 cm ir 3095 g, 4 men svere 7 kg ir 63 cm ugio. Valgo ivairiai, rytais praso ir kas 1,5 val. Bet dazniausiai kas 2 val. Nors buna ir ilgesniu tarpu. O neduoti valgyti negaliu, nes buna kad taip isirekia, kad niekas kitas neramina tik (.).
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2011 01 27, 17:58)
Mano viena drauge (ji irgi turi vaikiuka) man pasake, kad maitinti MP dazniau kaip kas 2,5 val. yra nesveika vaikui.

Kad tai kaip tik senom rekomendacijom kvepia - kai anksciau nebuvo galima vaikui duot naujo pienelio, kol nesuvirskintas ankstesnis doh.gif
Atsakyti
Pikkolo laukia gydytojo nuomonės, bet ir aš savo trigrašį įkišiu ax.gif

Kažkada pamąsčiau, kad reikėtų dažniau į gamtą atsigręžti ir pasižiūrėti, kaip ten yra. Štai katė, jokių žindymo kursų nebaigusi, maitina kačiukus kada tik jie nori, iš pradžių apskritai nuo jų nesitraukdama. Nei tiems kačiukams reikia duoti skrandukams pailsėti, nei jie nutukę... Ir neteko girdėti, kad katė pieno neturėtų ir reikėtų primaitinti mišinukais.
Moteris, su kuria gulėjau gimdymo namuose vienoje palatoje, man kelis kartus padejavo: "Nežinau, ar sugebėsiu..." "Jei jau mano katė sugeba, sugebėsi ir tu" - atsakiau.

Mano pirmagimis, būdamas pusės metų, svėrė 10 kg. Vien pienelį čiunkdamas tiek priaugo. Iš pediatrės neteko išgirst, kad nutukęs. Sulaukęs metų svėrė 12 kg.
Dabar jam 7 metai: sveikas, normaliausio kūno sudėjimo. Beje, peršalimo ligos (snargliai ir kosuliai) prie jo nelimpa. Galvoju, kad čia skinam ilgo žindymo vaisius? Nes žindžiau iki 2,5 metų.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2011 01 27, 18:58)
Mano viena drauge (ji irgi turi vaikiuka) man pasake, kad maitinti MP dazniau kaip kas 2,5 val. yra nesveika vaikui. Jai taip Kauno klinikose dietologe pasake. Atseit cia naujos rekomendacijos. Taip pat pareiske, kad mano mergyte turi 2 lygio antsvori ir yra nutukusi. Irgi pagal naujas rekomendacijas. Sake, kad turiu riboti jai maisteli ir kai nori valgyti, duoti vandens ar arbateliu.
Noreciau gydytojo komentaro: is kur tokios naujos rekomendacijos? Ir kiek tame yra tiesos?
Mano mergyte gime 48 cm ir 3095 g, 4 men svere 7 kg ir 63 cm ugio. Valgo ivairiai, rytais praso ir kas 1,5 val. Bet dazniausiai kas 2 val. Nors buna ir ilgesniu tarpu. O neduoti valgyti negaliu, nes buna kad taip isirekia, kad niekas kitas neramina tik (.).

Miela Pikkolo,
Mano nuomone, tos “naujos” rekomendacijos yra ištrauktos iš labai seno stalčiaus, nubraukus nuo jo kelių dešimtmečių voratinklius ir dulkes. Pagarba tikriausiai labai žiliems prisikėlusios dietologės plaukams. Nes tokios rekomendacijos tikrai naujos buvo prieš penkiasdešimt metų. O jose esančios “tiesos” buvo labai palankios mišinukų gamintojams ir pardavėjams, nes žlugdė laktaciją ir motinų pasitikėjimą žindymo sėkme. Apie tai išsamiau surašiau čia neleidžiamos minėti knygos skyriuose “Žvilgsnis į kūdikių maitinimo istoriją” ir “Kaip radosi pieno trūkumas”.
Tačiau galimas ir kitas jų atgimimo kelias: jeigu dietologė dar nepražilusi, tas “naujas” rekomendacijas jai galėjo šiltai pakišti anuos, mišinių firmoms gerus/pelningus, laikus prisiminę “kūdikių maistelio” gamintojų agentai. Ir į mūsų polikliniką tokie užsuka...
Tikrai šiuolaikinės kūdikių maitinimo rekomendacijos, suderintos su daugiatūkstantmete žmonijos patirtimi bei naujausiomis gamtos mokslų išvadomis ir patvirtintos Pasaulinės Sveikatos Organizacijos, pataria kūdikius žindyti pagal poreikį, t.y., dažnai, visada kai tik jie išalksta ir prašosi prie (.)(.), ir tarp maitinimų negirdyti jokiais vandenukais ar arbatėlėmis. Jas detaliai išdėstytas rastumėte skyriuje “Žindymo mokslas” tos pačios knygos, kurios pavadinimo gerb. Moderatorės valia man čia nevalia parašyti.
O Jūsų dukrytė auga šauniai ir tikrai nėra nutukusi. Šitai aš atsakingai tvirtinu dabar pažiūrėjęs į kūdikių-mergaičių augimo normų diagramas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gyd.K.Vitkauskas: 29 sausio 2011 - 10:45
QUOTE(gyd.K.Vitkauskas @ 2011 01 29, 10:42)
Miela Pikkolo,

Aciu uz atsakyma 4u.gif Man irgi tarybiniais laikais padvelke toks pasakymas. Jusu knyga esu perskaiciusi 4u.gif As tokiom rekomendacijom netikiu ir maitinu pagal poreiki. Tiesiog keista pasirode, kad Kauno klinikose gali dalinti tokias rekomendacijas. Kazin kiek mamyciu del to nustojo maitinti savo vaikiukus g.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2011 01 27, 16:58)

Atleiskit, bet net susijuokiau. kas cia per naujos rekomendacijos lotuliukas.gif Saunu, kad nepuolet aklai sekt tokiu rekomendaciju 4u.gif

QUOTE(gyd.K.Vitkauskas @ 2011 01 29, 09:42)
Mano nuomone, tos “naujos” rekomendacijos yra ištrauktos iš labai seno stalčiaus, nubraukus nuo jo kelių dešimtmečių voratinklius ir dulkes. Pagarba tikriausiai labai žiliems prisikėlusios dietologės plaukams.

thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(saulala @ 2011 01 28, 02:27)
Pikkolo laukia gydytojo nuomonės, bet ir aš savo trigrašį įkišiu  ax.gif

Kažkada pamąsčiau, kad reikėtų dažniau į gamtą atsigręžti ir pasižiūrėti, kaip ten yra. Štai katė, jokių žindymo kursų nebaigusi, maitina kačiukus kada tik jie nori, iš pradžių apskritai nuo jų nesitraukdama. Nei tiems kačiukams reikia duoti skrandukams pailsėti, nei jie nutukę... Ir neteko girdėti, kad katė pieno neturėtų ir reikėtų primaitinti mišinukais.
Moteris, su kuria gulėjau gimdymo namuose vienoje palatoje, man kelis kartus padejavo: "Nežinau, ar sugebėsiu..." "Jei jau mano katė sugeba, sugebėsi ir tu" - atsakiau.

drinks_cheers.gif pritariu, o paskaičiusi paryškintas vietas dar ir geros juoko dozės pasisėmiau thumbup.gif

p.s asmeninis klausimėlis, ar iki metų jūsų sūnelis valgė tik MP? blush2.gif nes mano kavalierius atsisako bet kokio maisto, valgo tik mano pienelį, man neramu kažkiek, o kitimane drąsina laisvai iki metukų maitinti tik savo pieneliu, kad viskas gerai thumbup.gif
Atsakyti
Stikliuk, sunku taip tiksliai atsakyti.
Pamenu, kad bandyti primaitinti pradėjau nuo 6 mėn., pagal visas PSO rekomendacijas. Sekėsi sunkiai, iš esmės ką pagamindavau, viską išmesdavau. Košių ir tyrelių taip ir nepamėgo, todėl spjoviau į tą reikalą... Košes pradėjo valgyti tik išėjęs į darželį. Užtat nuo tada, kai jau sugebėjo kramtyti, mielai valgydavo viską, ką sugebėdavo pasiimti į ranką. Puikiai pamenu, kad kai buvo kokių 8-9 mėn., ištroškindavau šonkauliuką ir jis jį paėmęs į ranką valgydavo.
Taigi normaliau valgyti pradėjo tik po 1-ojo gimtadienio.

Siūlyčiau vien pieneliu iki metų neapsiriboti, duoti ragauti ir kito maisto. Bet jeigu nesuvalgys pagal visus vadovėlius privalomos košės normos per dieną, neimk į širdį.
Atsakyti
Vien tik šešių mėnesių amžius nėra absoliučiai visiems kūdikiams tinkantis primaitinimo tirštu maistu pradžios orientyras. Kūdikio pasiruošimo valgyti tirštą maistą požymiais taip pat laikomas kūdikio sugebėjimas sėdėti neprilaikant / be atramos ir pirmųjų dantų išdygimas.
Pavyzdžiui, atitinkamai vėliau tokį subrendimą pasieks gerokai per anksti gimęs neišnešiotas kūdikis.
Atsakyti