QUOTE(ada21lt @ 2011 03 26, 22:38)
atleiskit, nu bet ir i pievas pavaret

tokias nesamones bent ne tokioj temoj rasykit,kur nors prie kaimynku paplepejimu

Paidomekit zindymu ir jo nauda ne tiek kudikiui , bet ir mamai
Papildyta:
As aisku ne gydytoja, gal gydytojas cia pasilankys ir profesionaliai atsakys
bet mano pastebejmai butu tokia, kad nesvarbu kiek gelezies gaunam su maistu, turiu omeny jei normaliai viska valgom ir t.t. bet gali buti organizme kazkoks sutrikimas, kodle ta gelezi ar kitus elementus sunkiau paisavina. Patarciau susirasi ,koki gydytoja naturopata, homeopata, issamiau isanalizuotu ir jusu, ir vaikelio sveikatos busenas gal ka patartu

O del to kad zindot, tai tik dziaugtis galit, tikrai iki 2 bent metu tai labai svarbu vaikeliui, dar sakyciau ir ilgiau ......
Na mes ir keliausim jau greit pas gydytoja, nes kazkas negero yra, bet cia jau kita tema. Ji veme visa ziema kas kelias savaites, na, kazkas panasaus i noro virusa. Tai manau, kad ir nukrito tas hemoglobinas. Bet issamiau suzinosim kita savaite.
Mane labiau nervina gydytoja, kuri aiskina ir dar rankom mojuoja, kad kokia nesamone, naudos 0 is to zindymo. O as megstu gincytis, na gerai - padiskutuoti su ja
Papildyta:
QUOTE(prieblanda @ 2011 03 26, 23:07)
Nors iš mamos pieno bene geriausiai pasisavinama geležis, bet jos ten nėra daug. Vien tik žindomas kūdikis pagrinde vis tik naudoja savo organizmo atsargas, sukauptas nėštumo metu. Todėl pusės metų jau reikia pradėti primaitinti, kad iš maisto gautų reikiamą geležies kiekį. Jei mamos organizmui trūksta geležies, tai ir su pieno jos pereina vaikui mažiau. Tačiau jau primaitinamam vaikui geležies atsargas tikrai ne per mamos pieną pildyti reikia. Tokiu atveju tiek mamai, tiek vaikui kraujui pataisyti reikia vartoti tam skirtus preparatus.
NB: geležies pasisavinimą apsunkina pieno produktai, tačiau gerina rūgštis. Dažnai nuo geležies preparatų pykina, todėl geriausia vartoti prieš naktį išgeriant su rūgščiomis vaisių sultimis (tik po to nepamiršti dantų ne tik sau, bet ir vaikui išvalyt

)
Bet jei as geriu tarkim ryte vakare gelezi, tai kazkiek gal tenka vaikui?
As tikrai nebandau vaiko gydyti MP, tikrai ne, vaikas geria savo gelezi. Tik va man pati teorija idomi, negi 1.5 metu mamos pienas tik nusiraminimui, paguodai ir siaip skanus? Vitaminu ten nebera??