Įkraunama...
Įkraunama...

Kas lemia žindymo trukmę?

QUOTE(gyd.K.Vitkauskas @ 2011 02 08, 18:29)
Vien tik šešių mėnesių amžius nėra absoliučiai visiems kūdikiams tinkantis primaitinimo tirštu maistu pradžios orientyras. Kūdikio pasiruošimo valgyti tirštą maistą požymiais taip pat laikomas kūdikio sugebėjimas sėdėti neprilaikant / be atramos ir pirmųjų dantų išdygimas.
Pavyzdžiui, atitinkamai vėliau tokį subrendimą pasieks gerokai per anksti gimęs neišnešiotas kūdikis.

O kaip tokiu atveju, kai dantys išdygsta labai anksti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(oge @ 2011 02 08, 22:00)
O kaip tokiu atveju, kai dantys išdygsta labai anksti? g.gif

Kaip minėjau, k8dikio maitinimo papildomu tirštu maistu pradžiai yra trys pagrindiniai orientyrai: (1) dantys, (2) savarankiškai (neprilaikomas, be atramos) sėdi, (3) šeši mėnesiai. Geriausia jeigu turime juos visus, ar bent du (daugumą) iš jų wink.gif
Atsakyti
Atkeliauju čia paklausti apie žindymo trukmę, naudą, vitaminus ir pan. 4u.gif

Situacija tokia, kad maitinu mergytę, kuriai 1 metukai ir 4 mėnesiai. Šiuo metu pas ją sumažėjęs hemoglobinas (102). Gydytoja išrašė geležies. Aš esu skaičiusi, kad geriausiai geležis pasisavinama iš mamos pieno - net 50 proc. Be to, ir pas mane pačią visada feritinas buvo ties žemiausia riba. Tai aš ir pagalvojau, kad jei dar aš pagerčiau geležies, tai gal kelis procentus ir vaikutis gautų? O ir man gerai būtų.
Bet esmė ta, kad kai savo pamąstymus pasakiau gydytojai, tai ji tik išsižiojo, kad tokią dar maitinu tongue.gif Tada tik ranka numojo, kad nesąmonė ir pradėjo pasakoti apie tai, kad visus vitaminus vaikas iš mamos pieno gauna iki 6 mėnesių. Po to kaip ir vitaminai nebepereina vaikučiui.
Na, nelabai aš ja patikėjau. Bet kaip iš tikro, kiek ten tame mamos pienuke vitaminų, kai vaikučiui jau beveik 1,5? g.gif

Atsakyti
QUOTE(eda9 @ 2011 03 26, 15:13)
Na, nelabai aš ja patikėjau. Bet kaip iš tikro, kiek ten tame mamos pienuke vitaminų, kai vaikučiui jau beveik 1,5? g.gif

vitaminu tiek, kiek mama pajegus "duot": ilgas zindymas alina organizma, pavasarine avitaminoze ir kokybisko maisto trukumas. Tokio amziaus vaikas jau gali ir turi vaigyti ivairu maista, is kurio ir "pasiima". O mama pieniuku uzkimsa skranduka, vaikas maziau valgo ir atitinkamai maziau gauna. As nieko pries "psichologini zindyma" tokiam amziuje: pries nakti, pvz, bet jei maitinama MP kaip maistu- tai jau ne i nauda manau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 26 kovo 2011 - 14:24
QUOTE(Mergiona @ 2011 03 26, 14:23)
vitaminu tiek, kiek mama pajegus "duot": ilgas zindymas alina organizma, pavasarine avitaminoze ir kokybisko maisto trukumas. Tokio amziaus vaikas jau gali ir turi vaigyti ivairu maista, is kurio ir "pasiima". O mama pieniuku uzkimsa skranduka, vaikas maziau valgo ir atitinkamai maziau gauna. As nieko pries "psichologini zindyma" tokiam amziuje: pries nakti, pvz, bet jei maitinama MP kaip maistu- tai jau ne i nauda manau.

Kai sirgo, tai MP buvo pagrindinis maistas. Dabar gi valgo viską. Ir nėra pas mus MP tik paguoda ir nusiraminimas. Ji dar jį valgo normaliai. Naktį nemažai kartų prabunda atsigerti. Pienuku prieš valgant skranduko neužkemšu, valgo ji tikrai daug. Manau hemoglobinas krito dėl dažno vėmimo žiemą. Bet čia atskira istorija. Tai tuo laikotarpiu džiaugiausi, kad bent MP valgo, kitaip neaišku išvis koks hemoglobinas būtų buvęs.
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2011 03 26, 15:23)
vitaminu tiek, kiek mama pajegus "duot.....

atleiskit, nu bet ir i pievas pavaret doh.gif tokias nesamones bent ne tokioj temoj rasykit,kur nors prie kaimynku paplepejimu doh.gif Paidomekit zindymu ir jo nauda ne tiek kudikiui , bet ir mamai 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(eda9 @ 2011 03 26, 15:37)
Kai sirgo, tai MP buvo pagrindinis maistas. Dabar gi valgo viską. Ir nėra pas mus MP tik paguoda ir nusiraminimas. Ji dar jį valgo normaliai. Naktį nemažai kartų prabunda atsigerti. Pienuku prieš valgant skranduko neužkemšu, valgo ji tikrai daug. Manau hemoglobinas krito dėl dažno vėmimo žiemą. Bet čia atskira istorija. Tai tuo laikotarpiu džiaugiausi, kad bent MP valgo, kitaip neaišku išvis koks hemoglobinas būtų buvęs.

As aisku ne gydytoja, gal gydytojas cia pasilankys ir profesionaliai atsakys biggrin.gif
bet mano pastebejmai butu tokia, kad nesvarbu kiek gelezies gaunam su maistu, turiu omeny jei normaliai viska valgom ir t.t. bet gali buti organizme kazkoks sutrikimas, kodle ta gelezi ar kitus elementus sunkiau paisavina. Patarciau susirasi ,koki gydytoja naturopata, homeopata, issamiau isanalizuotu ir jusu, ir vaikelio sveikatos busenas gal ka patartu 4u.gif
O del to kad zindot, tai tik dziaugtis galit, tikrai iki 2 bent metu tai labai svarbu vaikeliui, dar sakyciau ir ilgiau ......
Atsakyti
Miela Edita,

mamos pienas niekada(!) nesuprastėja – ta gydytoja, šnekėdama bet ką, tik demonstruoja savo neišmanymą apie motinos pieną ir žindymą dėl savo, matyt, menkų žinių ir patirties toje srityje. Aišku, mes ją dėl to užjaučiame...

Tačiau, jeigu beveik 1,5 metų vaiko kraujyje hemoglobino sumažėjo iki 102, gali būti, jog tų 50 procentų iš mamos pieno įsisavinamos geležies jau nebepakaks. (1) mamos pienas (MP) virš metų amžiaus vaikui jau nebesudaro didumą viso gaunamo maisto, (2) tokio amžiaus vaikas jau nebeturi geležies rezervo, gauto iš mamos per placentą iki gimimo; tik kartu su tuo rezervu, maitinimas vien MP užtikrina, jog iki maždaug 6 mėnesių amžiaus geležies pakankamai hemoglobino gamybai nepritruks. Viena iš priežasčių kodėl jau nuo septynių mėnesių tarp papildomo maisto rekomenduojama kūdikiui duoti ir mėsos yra tai, jog mėsa turi daug geležies. Nors iš mėsos įsisavinama procentiškai mažiau, negu iš MP, tačiau pati mėsa turi daug kartų daugiau geležies, negu MP, todėl iš mėsos kūdikis/vaikas gaus daugiau geležies, negu iš MP. Taigi, jeigu mergytė neturi noro valgyti geležimi turtingo maisto (pvz., mėsos), geriau jai pavartoti nedidelėmis dozėmis (tikra mažakraujyste laikoma, kai Hb < 100) geležies preparatų, nes tik hemoglobinas gali iš plaučių oro paimti ir nunešti į kiekvieną kūno ląstelę deguonį, be kurio joms būtų gyvenimas sunkus.
Atsakyti
QUOTE(eda9 @ 2011 03 26, 14:13)
Atkeliauju čia paklausti apie žindymo trukmę, naudą, vitaminus ir pan.  4u.gif

Situacija tokia, kad maitinu mergytę, kuriai 1 metukai ir 4 mėnesiai. Šiuo metu pas ją sumažėjęs hemoglobinas (102). Gydytoja išrašė geležies. Aš esu skaičiusi, kad geriausiai geležis pasisavinama iš mamos pieno - net 50 proc. Be to, ir pas mane pačią visada feritinas buvo ties žemiausia riba. Tai aš ir pagalvojau, kad jei dar aš pagerčiau geležies, tai gal kelis procentus ir vaikutis gautų? O ir man gerai būtų.
Bet esmė ta, kad kai savo pamąstymus pasakiau gydytojai, tai ji tik išsižiojo, kad tokią dar maitinu tongue.gif Tada tik ranka numojo, kad nesąmonė ir pradėjo pasakoti apie tai, kad visus vitaminus vaikas iš mamos pieno gauna iki 6 mėnesių. Po to kaip ir vitaminai nebepereina vaikučiui.

Nors iš mamos pieno bene geriausiai pasisavinama geležis, bet jos ten nėra daug. Vien tik žindomas kūdikis pagrinde vis tik naudoja savo organizmo atsargas, sukauptas nėštumo metu. Todėl pusės metų jau reikia pradėti primaitinti, kad iš maisto gautų reikiamą geležies kiekį. Jei mamos organizmui trūksta geležies, tai ir su pieno jos pereina vaikui mažiau. Tačiau jau primaitinamam vaikui geležies atsargas tikrai ne per mamos pieną pildyti reikia. Tokiu atveju tiek mamai, tiek vaikui kraujui pataisyti reikia vartoti tam skirtus preparatus.
NB: geležies pasisavinimą apsunkina pieno produktai, tačiau gerina rūgštis. Dažnai nuo geležies preparatų pykina, todėl geriausia vartoti prieš naktį išgeriant su rūgščiomis vaisių sultimis (tik po to nepamiršti dantų ne tik sau, bet ir vaikui išvalyt wink.gif )
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 26, 22:38)
atleiskit, nu bet ir i pievas pavaret  doh.gif tokias nesamones bent ne tokioj temoj rasykit,kur nors prie kaimynku paplepejimu  doh.gif Paidomekit zindymu ir jo nauda ne tiek kudikiui , bet ir mamai  4u.gif
Papildyta:

As aisku ne gydytoja, gal gydytojas cia pasilankys ir profesionaliai atsakys  biggrin.gif
bet mano pastebejmai butu tokia, kad nesvarbu kiek gelezies gaunam su maistu, turiu omeny jei normaliai viska valgom ir t.t. bet gali buti organizme kazkoks sutrikimas, kodle ta gelezi ar kitus elementus sunkiau paisavina. Patarciau susirasi ,koki gydytoja naturopata, homeopata, issamiau isanalizuotu ir jusu, ir vaikelio sveikatos busenas gal ka patartu  4u.gif
O del to kad zindot, tai tik dziaugtis galit, tikrai iki 2 bent metu tai labai svarbu vaikeliui, dar sakyciau ir ilgiau ......

Na mes ir keliausim jau greit pas gydytoja, nes kazkas negero yra, bet cia jau kita tema. Ji veme visa ziema kas kelias savaites, na, kazkas panasaus i noro virusa. Tai manau, kad ir nukrito tas hemoglobinas. Bet issamiau suzinosim kita savaite.

Mane labiau nervina gydytoja, kuri aiskina ir dar rankom mojuoja, kad kokia nesamone, naudos 0 is to zindymo. O as megstu gincytis, na gerai - padiskutuoti su ja tongue.gif

Papildyta:
QUOTE(prieblanda @ 2011 03 26, 23:07)
Nors iš mamos pieno bene geriausiai pasisavinama geležis, bet jos ten nėra daug. Vien tik žindomas kūdikis pagrinde vis tik naudoja savo organizmo atsargas, sukauptas nėštumo metu. Todėl pusės metų jau reikia pradėti primaitinti, kad iš maisto gautų reikiamą geležies kiekį. Jei mamos organizmui trūksta geležies, tai  ir su pieno jos pereina vaikui mažiau. Tačiau jau primaitinamam vaikui geležies atsargas tikrai ne per mamos pieną pildyti reikia. Tokiu atveju tiek mamai, tiek vaikui kraujui pataisyti reikia vartoti tam skirtus preparatus.
NB: geležies pasisavinimą apsunkina pieno produktai, tačiau gerina rūgštis. Dažnai nuo geležies preparatų pykina, todėl geriausia vartoti prieš naktį išgeriant su rūgščiomis vaisių sultimis (tik po to nepamiršti dantų ne tik sau, bet ir vaikui išvalyt wink.gif  )

Bet jei as geriu tarkim ryte vakare gelezi, tai kazkiek gal tenka vaikui?
As tikrai nebandau vaiko gydyti MP, tikrai ne, vaikas geria savo gelezi. Tik va man pati teorija idomi, negi 1.5 metu mamos pienas tik nusiraminimui, paguodai ir siaip skanus? Vitaminu ten nebera?? g.gif
Atsakyti
QUOTE(eda9 @ 2011 03 27, 00:12)
Na mes ir keliausim jau greit pas gydytoja, nes kazkas negero yra, bet cia jau kita tema. Ji veme visa ziema kas kelias savaites, na, kazkas panasaus i noro virusa. Tai manau, kad ir nukrito tas hemoglobinas. Bet issamiau suzinosim kita savaite.

Mane labiau nervina gydytoja, kuri aiskina ir dar rankom mojuoja, kad kokia nesamone, naudos 0 is to zindymo. O as megstu gincytis, na gerai - padiskutuoti su ja  tongue.gif

Papildyta:
Bet jei as geriu tarkim ryte vakare gelezi, tai kazkiek gal tenka vaikui?
As tikrai nebandau vaiko gydyti MP, tikrai ne, vaikas geria savo gelezi. Tik va man pati teorija idomi, negi 1.5 metu mamos pienas tik nusiraminimui, paguodai ir siaip skanus? Vitaminu ten nebera?? g.gif

Gal paprasciau kita gydtoja butu susirasti g.gif As tai atsirenku su kuo verta leistis i diskusijas apie zindyma , su kuo ne, beprasmiska biggrin.gif
Aisku, kad vertingas MP ir pradzioj, ir po 3 metu mirksiukas.gif
Yra naturalesnes gelezies nuo kurios nera tiek salutiniu poveiliu, nepamenu pavadinimu , bet tokiuose sveikuoliskose parduotuvese turetu buti. Bet kaip minejau reikia viduj priezasty atrasti del ko neisisavina(juk kai kurie zmones saujom papildus naudojair mesa valgo) ir vis tiek serga mazakraujyste, o tai tikrai ne tradiciniu gydytoju darbas mirksiukas.gif
O del mesos dar idomus faktas, jau kelis atvejus zinau, kai zmonems kenciantiems nuo anemijos, atsisakius mesos , pagereja krajo rodikliai, nezinau kaip tai traktuoti, bet tikrai juk yra daug zmoniu jos is vis nevalgantys ir nesiskundziantis zemu hemoglobinu g.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 27, 10:19)
Gal paprasciau kita gydtoja butu susirasti  g.gif As tai atsirenku su kuo verta leistis i diskusijas apie zindyma , su kuo ne, beprasmiska biggrin.gif
Aisku, kad vertingas MP ir pradzioj, ir po 3 metu  mirksiukas.gif
Yra naturalesnes gelezies nuo kurios nera tiek salutiniu poveiliu, nepamenu pavadinimu , bet tokiuose sveikuoliskose parduotuvese turetu buti. Bet kaip minejau reikia viduj priezasty atrasti del ko neisisavina(juk kai kurie zmones saujom papildus naudojair mesa valgo)  ir vis tiek serga mazakraujyste, o tai tikrai ne tradiciniu gydytoju darbas  mirksiukas.gif
O del mesos dar idomus faktas, jau kelis atvejus zinau, kai zmonems kenciantiems nuo anemijos, atsisakius mesos , pagereja krajo rodikliai, nezinau kaip tai traktuoti, bet tikrai juk yra daug zmoniu jos is vis nevalgantys ir nesiskundziantis zemu hemoglobinu  g.gif

Kol rimtai neserga, tai ir neieskau kitos. Be to, einam svertis tik, daugiau siaip nieko gydytoja ir nepasakoja.
O zinokit, as tai megstu pasakyti apie zindymo nauda, kad ir beprasmiska. Maza ka kada susimastys ir prades dometis smile.gif

O del mesos, as pati zinau irgi, kai mesos nevalgant pagereja kraujas.

Mes cia truputi ne i tema 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eda9 @ 2011 03 27, 11:36)
Kol rimtai neserga, tai ir neieskau kitos. Be to, einam svertis tik, daugiau siaip nieko gydytoja ir nepasakoja.
O zinokit, as tai megstu pasakyti apie zindymo nauda, kad ir beprasmiska. Maza ka kada susimastys ir prades dometis smile.gif

O del mesos, as pati zinau irgi, kai mesos nevalgant pagereja kraujas.

Mes cia truputi ne i tema 4u.gif

Nepergyvenk, tokios jau tos gydytojos... doh.gif
Mes ir panasaus amziaus ir as dar maitinu mirksiukas.gif
Pries pora menesiu buvo roto virusas, tai irgi poliklinikoj gal kokios 5 gydytojos mane puole, kad kokia as nenormali, kad tokia didele dar maitinu doh.gif kosmaras tos bobos doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TomaKa: 27 kovo 2011 - 12:25