Įkraunama...
Įkraunama...

Kas lemia žindymo trukmę?

QUOTE(vikutuke @ 2012 10 22, 17:39)
Nieko bendro su genais tai neturi. Mane pačią mama maitino 4 mėnesius, nusitraukinėdama, brolio visai nemaitino - ale "mastitas". Maniškei  metai ir trys mėnesiai - naktimis dar valgom MP.

drinks_cheers.gif manęs irgi beveik nežindė (sako, kad 4 mėn., bet paskui išaiškėja, kad "klijukus" virė nuo 2 mėn.), aš dar irgi vis žindau. Jau tuoj 1 m. ir 8 mėn.
Žindymo trukmę labiausiai lemia noras ir žinios. Abu eina ekvivalenčiai, nes neužtenka vien noro (paprastai) ir žinių be noro irgi neužtenka...
Atsakyti
Mama mano ginekologe vis pergyveno, kad nebus pas mane pienuko, nes pati neturejo. O, as jau antra vaika maitinu pilnai 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, esu naujoke sioj temoj. Labai aktuali si tema, nes jau 3men.pati maitinu savo kudiki, bet be sunkumu ir as neapsieinu;) Didzioji mano beda ta, kad labai daznai kankina "pieno krizes", jeigu taip galima jas ivardyti. Na, tarkim, kokias 3-4dienas maitinu be vargo, o po to pienelio pradeda stipriai mazeti ir taip tesiasi kone savaite. Po to pieno "aparaciukas" vel, tarsi, uzsiveda ir vel krutys pilnos:) Labai vargina toks maitinimas. Labai neramina mintis, ar vaikeliui tom sunkiom dienom tikrai uztenka pienelio? Svorio priauginejam normaliai. 3men. sverem 6kg., kai pienelio buna maziau, maitinu dazniau, bet toki maitinima net nepavadinciau maitinimu, tiesiog, vaikas atsigeria ir tiek. Gal kam yra panasi situacija buvus, kaip elgetes, ar primaitinot papildomai? As bandziau duoti misinuko, bet negeria. Puikiai suvokiu, kad misinuko kisimas tik pablogintu situacija.
Atsakyti
QUOTE(marvaida @ 2012 10 22, 21:52)
Sveiki, esu naujoke sioj temoj. Labai aktuali si tema, nes jau 3men.pati maitinu savo kudiki, bet be sunkumu ir as neapsieinu;) Didzioji mano beda ta, kad labai daznai kankina "pieno krizes", jeigu taip galima jas ivardyti. Na, tarkim, kokias 3-4dienas maitinu be vargo, o po to pienelio pradeda stipriai mazeti ir taip tesiasi kone savaite. Po to pieno "aparaciukas" vel, tarsi, uzsiveda ir vel krutys pilnos:) Labai vargina toks maitinimas. Labai neramina mintis, ar vaikeliui tom sunkiom dienom tikrai uztenka pienelio? Svorio priauginejam normaliai. 3men. sverem 6kg., kai pienelio buna maziau, maitinu dazniau, bet toki maitinima net nepavadinciau maitinimu, tiesiog, vaikas atsigeria ir tiek. Gal kam yra panasi situacija buvus, kaip elgetes, ar primaitinot papildomai? As bandziau duoti misinuko, bet negeria. Puikiai suvokiu, kad misinuko kisimas tik pablogintu situacija.

Manau, viskas gerai ir nieko daryti nereikia smile.gif Tik kantrybės 4u.gif Tos "krizės" tai augimo šuoliai, viskas čia normalu, jie greitai baigsis smile.gif
Atsakyti
O tos kaip jūs vadinte tuščios krūtis, tai tiesiog dažniau ištuštintos, tai ne reiškia, kad pieno sumažėjo. Kas dėl žindymo trukmės, tai maniškė kiekvieną kart skirtingą laiką žįsdavo.
Atsakyti
Manau labai daug lemia didelis noras, kantrybe ir nusiteikimas rolleyes.gif
Atsakyti
Pasakykit, ar galima vaika permaitinti MP? As pati maitinu ir jis pas mane taip daznai nori valgyti. Svorio priauginejam daug- pirma men. +1,4kg, antra men+1,7kg, trecia ir ketvirta men. po 0,9kg. Gime 4,3kg. Vaikui 4men. sveria virs 9kg. As vis laukiu, kada tie tarpai ilges tarp maitinimu, bet jie neilgeja. Istempia vos 2 valandas. Ilgiau galima istempti, kai uzmiega lauke, tai buna ir 3-4 val. O namie bandziau uzimti ir zaidimais, ir supynemis-nieks jam netinka, pradeda zysti, tik paimi ant ranku ir iesko kaip cia pavalgius ax.gif
Gal bandyti man ji atpratinti, leist paverkti ir "ant dietos" palaikyti. Nes man jau neramu su tokiu nesaikingumu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kroshke: 23 spalio 2012 - 18:24
QUOTE(kroshke @ 2012 10 23, 19:24)
Pasakykit, ar galima vaika permaitinti MP? As pati maitinu ir jis pas mane taip daznai nori valgyti. Svorio priauginejam daug- pirma men. +1,4kg, antra men+1,7kg, trecia ir ketvirta men. po 0,9kg. Gime 4,3kg. Vaikui 4men. sveria virs 9kg. As vis laukiu, kada tie tarpai ilges tarp maitinimu, bet jie neilgeja. Istempia vos 2 valandas. Ilgiau galima istempti, kai uzmiega lauke, tai buna ir 3-4 val. O namie bandziau  uzimti ir zaidimais, ir supynemis-nieks jam netinka, pradeda zysti, tik paimi ant ranku ir iesko kaip cia pavalgius ax.gif
Gal bandyti man ji atpratinti, leist paverkti ir "ant dietos" palaikyti. Nes man jau neramu su tokiu nesaikingumu g.gif

Na, manau, dziaugtis reikia, kad vaikas taip gerai auga biggrin.gif 4u.gif Mano vaikas irgi panasiai labai valgo ir priaugineja, MP juk greitai susivirskina ir nemanau, kad 1 ar 2 val yra per trumpas laiko tarpas tarp maitinimu, jei jis taip nori ax.gif Nevirkdykite savo mazylio ir nereikia jokiu dietu! Kai prades vaiksciot labai greitai istirps visi apvalumai mirksiukas.gif Zindykit kudiki ir megaukites tom akimirkom 4u.gif
Atsakyti

Jokiais būdais schmoll.gif Net skamba žiaurokai unsure.gif Žindomas kūdikis geriausiai žino, kiek ir kada jam maisto reikia. Maniškis po du kilus priaugo pirmus mėnesius, 3 mėn. svėrė beveik 9 kg. O dabar aukštas ir lieknas dvimetis berniukas smile.gif Ir iki šiol žindomas smile.gif
Atsakyti
Pasakykit, ar galima vaika permaitinti MP? As pati maitinu ir jis pas mane taip daznai nori valgyti. Svorio priauginejam daug- pirma men. +1,4kg, antra men+1,7kg, trecia ir ketvirta men. po 0,9kg. Gime 4,3kg. Vaikui 4men. sveria virs 9kg. As vis laukiu, kada tie tarpai ilges tarp maitinimu, bet jie neilgeja. Istempia vos 2 valandas. Ilgiau galima istempti, kai uzmiega lauke, tai buna ir 3-4 val. O namie bandziau  uzimti ir zaidimais, ir supynemis-nieks jam netinka, pradeda zysti, tik paimi ant ranku ir iesko kaip cia pavalgius ax.gif

kroshke, jūsų tikrai nevienintelis toks pavalgus biggrin.gif Kol maitinate tik MP tikrai jokių dietų nereikia. Maniškis gimė didesnis šiek tiek 4,9kg ir 4 mėn svėrė beveik 10kg. Dabar valgo irgi daug, bet sudėjimas labai normalus, nes išsilaksto. Pamatysite, paskui , kai pradės judėti , svoris beveik visai nustos augti, didės tik ūgis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Hopeidea @ 2012 10 23, 23:20)
kroshke, jūsų tikrai nevienintelis toks pavalgus biggrin.gif Kol maitinate tik MP tikrai jokių dietų nereikia. Maniškis gimė didesnis šiek tiek 4,9kg ir 4 mėn svėrė beveik 10kg. Dabar valgo irgi daug, bet sudėjimas labai normalus, nes išsilaksto. Pamatysite, paskui , kai pradės judėti , svoris beveik visai nustos augti, didės tik ūgis  4u.gif

Baltai pavydžių tokių gabaritų, maniškė 1,3 metų ir dar dešimties netraukia biggrin.gif Visada skalpuoja mus daktarė kai sveria.
Atsakyti
QUOTE(vikutuke @ 2012 10 24, 11:56)
Baltai pavydžių tokių gabaritų, maniškė 1,3 metų ir dar dešimties netraukia  biggrin.gif Visada skalpuoja mus daktarė kai sveria.

Na, mus skalpavo, kai gimė, vis ieškojo cukraligių ir pan. doh.gif O ir mano nugarai kapiec, dabar tik su sportais baigiu atstatyti..juk 4 mėn. dar nei vaikšto, nei normaliai sėdi, nešiojau ištisai 10kg.
Daktarės mėgėjos paburbėti, kai vaikas į jų turimes lenteles netelpa..man pasisekė- protinga , apsišvietusi dakratė pasitaikė, kad ir provincijoje. Sakė mažiau sukti galvą, tyrimai geri, maitinu pati MP ir nėr ko tuos vaikus į lenteles "kišti" visus. Jei ligos nėra ir tyrimai geri- tuomet tuos svorio skirtumus reikia priimti kaip kiekvieno vaiko individualumą. Ji Norvegijoje stažavosi ar kursus lankė, nebepamenu, tai jie labai pakeitė jos nuomonę.
Papildyta:
Be to mergytės dažniausiai būna smulkesnės wub.gif
Aš jau apie genus nešneku: kokie tėvai seneliai ir pan.
Atsakyti