Įkraunama...
Įkraunama...

Kas lemia žindymo trukmę?

Geras, nezinojau apie tokia mama-mama grupe, saunu kad tokia yra thumbup.gif
Tai jei kelios dieneles - tai stiprybes ir kantrybes reikia! Zinau kad sunku, bet viskas susitvarkys. Kiek zinau is patirties tai kartais truksta tik pasakymo kad viskas bus gerai. Beveik visoms is pradziu skauda. As tai tepdavau avent kremuku speneliams (man patiko kad jo nuplauti nereikia) ir irgi oro vonias ilgas darydavau (pamenu net ligoninej nuogais papais vaiksciojau - o ka daryt jei skauda).
Cia tik pradzia ir tu ja istversi ir tada dziaugsiesi. Svarbiausia neprarast vilties.
As tai nesu pries buteliukus nusiteikusi (esu davusi savo mazajai net ligoninej - ir tai nesutrukde man metus maitinti), tik daznai to daryti nereiketu tikrai. Cia tik isskirtiniais atvejais. Kad kruti duodate zysti tik 20 min - tai net idealu, o daugiau ir nereikia. O tas pieno nutraukinejimas ir irgi tik retai reiketu daryti, nes jei tai rankinis pientraukis - tai jis nestimuliuoja spenelio ir gali pienuko pradeti mazeti.
Ligoninej man patare akusere kazkada duoti viena papa 10 min, ir paskui kita 10 min - jei jau kenteti nebeiseina.
Bandykite ilgesnes oro vonias daryti ir apgis.
Atsakyti
Žinutė nukreipta iš gyd.K.Vitkauskas

Gyd.K.Vitkauskas:
QUOTE(marvaida @ 2012 10 22, 20:52)

Sveiki, esu naujoke sioj temoj. Labai aktuali si tema, nes jau 3men.pati maitinu savo kudiki, bet be sunkumu ir as neapsieinu;) Didzioji mano beda ta, kad labai daznai kankina "pieno krizes", jeigu taip galima jas ivardyti. Na, tarkim, kokias 3-4dienas maitinu be vargo, o po to pienelio pradeda stipriai mazeti ir taip tesiasi kone savaite. Po to pieno "aparaciukas" vel, tarsi, uzsiveda ir vel krutys pilnos:) Labai vargina toks maitinimas. Labai neramina mintis, ar vaikeliui tom sunkiom dienom tikrai uztenka pienelio? Svorio priauginejam normaliai. 3men. sverem 6kg., kai pienelio buna maziau, maitinu dazniau, bet toki maitinima net nepavadinciau maitinimu, tiesiog, vaikas atsigeria ir tiek. Gal kam yra panasi situacija buvus, kaip elgetes, ar primaitinot papildomai? As bandziau duoti misinuko, bet negeria. Puikiai suvokiu, kad misinuko kisimas tik pablogintu situacija.

QUOTE(Justesea @ 2012 10 22, 20:53)
Manau, viskas gerai ir nieko daryti nereikia smile.gif Tik kantrybės 4u.gif Tos "krizės" tai augimo šuoliai, viskas čia normalu, jie greitai baigsis smile.gif

Miela Marvaida,

pritariu Justesea, Jūsų aprašytos situacijos labai panašios į „augimo šuolius“. Pagreitėjus augimui, vaiko organizmas intensyviau naudoja „statybines medžiagas“ ir energiją. Kūdikiui reikia, kad dabar motinos krūtyse pieno atsirastų daugiau, negu ten būdavo lig šiol. Vaikelis stengiasi pasiimti iš motinos krūties viską, kas įmanoma. Ir prašo dar.

„Augimo šuolio“ metu kūdikis atrodo nuolat alkanas: vienam pamaitinimui jam nebeužtenka vienos krūties, norėtų žįsti beveik be perstojo visą dieną, o naktį atsibunda daugiau kartų. Tegu žindymui vadovauja pats vaikas. Netrumpinkite kūdikio prie krūties praleistų minučių. Netempkite valandų nuo žindymo iki žindymo. Neskaičiuokite kiek kartų kūdikis jus pažadino naktį. Leiskite jam žįsti dažniau ir ilgiau, o jeigu nepasisotins iš vienos, duokite abi krūtis vieno maitinimo metu. Dažnesnis ir ilgesnis žindymas yra papildomo pieno „užsakymas“.

Augimo šuoliai paprastai tęsiasi dvi ar tris dienas, kartais užtrunka iki savaitės - tiek, kiek reikia, kad žindomas kūdikis sukeltų motinos pieno gamybą, pakankamą savo augantiems poreikiams patenkinti. Kai tai sėkmingai įvyksta, vaikas vėl pasidaro „geras“ ir jo maitinimasis sugrįžta į įprastą ritmą. Jeigu kūdikis žvalus ir sveikas, pasišlapina bent šešis kartus per dieną, galite būti rami, jog pieno jam užtenka.

Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2012 10 25, 11:41)
razinkele100, 4u.gif
KUO GREIČIAU susisiek su mama-mamai. (SKAMBINK!!!)
Veiksmuose yra daug kaidų, kurias reikia nedelsiant koreguoti. (esat NAUJAGIMIAI, o intervalai- per ilgi ir t.t.!!!)
Nedelsk! http://www.pradzia.o...tacija-zindymas

Kodel per ilgi, jei vaikiukas miega, kam zadint? Juk noretu, pabustu, ar ne taip. Ta idealogija maitinti kas 3 val.man nesuprantama. Juk visi kudikiai skirtingi. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(razinkele100 @ 2012 10 25, 14:21)
Kodel per ilgi, jei vaikiukas miega, kam zadint? Juk noretu, pabustu, ar ne taip. Ta idealogija maitinti kas 3 val.man nesuprantama. Juk visi kudikiai skirtingi. tongue.gif

Ta idealogija yra sovietinė, kai alkani kūdkėliai buvo laikomi alkani, nes dar ne laikas. Čia visai apie ką kita kalba... Manau, pasinaudokit patarimu 4u.gif

P.S. jei viskas būtų gerai, problemų nebūtų ir klausimų nekiltų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Justesea: 25 spalio 2012 - 13:43
QUOTE(razinkele100 @ 2012 10 25, 13:21)

thumbup.gif jo, jokiu zadinimu - kada nori, tada valgo.
Atsakyti
QUOTE(razinkele100 @ 2012 10 25, 07:26)
Daktare, esu nevilty, nes labai nugrauzti speneliai. Skauda taip, kad net
liemenele dirgina..negaliu uzsisegti tai ir vaikstau su nuimtais
"priekiais".
Atrodo ir teisingai apzioja, ne tik speneli bet ir areole, ir vis tiek
apgrauzti, net sakyciau isgrauzti...su duobutem spenukai. Pries maitinima
nutraukiu kelis lasus, padarau rauksle, kad tilptu i burna. Nesuprantu kame
beda.
Tepu bepantenu,  garmastanu, multimam kompresai jau nepadeda...

Gyd.K.Vitkauskas:

Miela razinkele100, jeigu esate įsitikinusi, jog kūdikis tikrai gerai
priglunda prie krūties ir pakankamai plačiai apžioja (ne tik spenelį bet ir
aplinkinį laukelį), ir vis tiek skauda, tai dar vertėtų patikrinti ar nėra
spenelių pienligės. Ypač, jeigu skausmas būna kartu su niežuliu ir tęsiasi
po žindymo. Atidžiai, gal net su didinančiu stiklu/lupa apžiūrėkite ar nėra
margo išbėrimo su blyškiais taškeliais/dėmelėmis ant spenelio ir areolėje.

Pienligė, dar vadinama kandidoze, yra užkrečiama liga, ją sukelia grybeliai.
Neretai ant mamos spenelių jie patenka iš jau pienlige sergančio kūdikio
burnos. Taigi reikėtų atidžiai apžiūrėti ir visą vaikelio burną – ar nėra
balšvų nenusivalančių apnašų ar išbėrimų ir ten: būdingiausios pienligei
vietos - ant liežuvio, už lūpų ir vidiniose skruostų paviršiuose.
Jeigu pasitvirtintų pienligės įtarimas, reikėtų specialaus priešgrybelinio
gydymo ir vaikui ir mamai. Jį paskirtų gydytojai, nes tie vaistai yra
receptiniai, ne laisvai parduodami.
Atsakyti
QUOTE(Svajūnė @ 2012 10 26, 08:36)
Gyd.K.Vitkauskas:

Miela razinkele100, jeigu esate įsitikinusi, jog kūdikis tikrai gerai
priglunda prie krūties ir pakankamai plačiai apžioja (ne tik spenelį bet ir
aplinkinį laukelį), ir vis tiek skauda, tai dar vertėtų patikrinti ar nėra
spenelių pienligės.  Ypač, jeigu skausmas būna kartu su niežuliu ir tęsiasi
po žindymo. Atidžiai, gal net su didinančiu stiklu/lupa apžiūrėkite ar nėra
margo išbėrimo su blyškiais taškeliais/dėmelėmis ant spenelio ir areolėje.

Pienligė, dar vadinama kandidoze, yra užkrečiama liga, ją sukelia grybeliai.
Neretai ant mamos spenelių jie patenka iš jau pienlige sergančio kūdikio
burnos. Taigi reikėtų atidžiai apžiūrėti ir visą vaikelio burną – ar nėra
balšvų nenusivalančių apnašų ar išbėrimų ir ten: būdingiausios pienligei
vietos - ant liežuvio, už lūpų ir vidiniose skruostų paviršiuose.
Jeigu pasitvirtintų pienligės įtarimas, reikėtų specialaus priešgrybelinio
gydymo ir vaikui ir mamai. Jį paskirtų gydytojai, nes tie vaistai yra
receptiniai, ne laisvai parduodami.

na kudikio liezuvis baltas... dabar speneliai dilgcioja, bet neaisku ar de to kad zaizdeles atsiverusios nuo nuciulpimo ar del kitko.
dabar piena nusitraukineju su pientraukiu, nes maitinti tikrai negaliu...
o tai mums kreiptis del tos pienliges i pediatra ar suaugusiu seimos daktara? kas galetu pakonsutuoti ar sergam ta pienlige ar ne.. g.gif
beje, radau info "Pasitaiko jog pienlige susergama po ilgesnio antibiotikų kurso vartojimo". Man po cezario savaite leido antibiotikus, penicilina, atrodo, tai gal cia prisidejo..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo razinkele100: 26 spalio 2012 - 10:11
QUOTE(razinkele100 @ 2012 10 26, 11:10)
na kudikio liezuvis baltas... dabar speneliai dilgcioja, bet neaisku ar de to kad zaizdeles atsiverusios nuo nuciulpimo ar del kitko.
dabar piena nusitraukineju su pientraukiu, nes maitinti tikrai negaliu...
o tai mums kreiptis del tos pienliges i pediatra ar suaugusiu seimos daktara?  kas galetu pakonsutuoti ar sergam ta pienlige ar ne.. g.gif
beje, radau info "Pasitaiko jog pienlige susergama po ilgesnio antibiotikų kurso vartojimo". Man po cezario savaite leido antibiotikus, penicilina, atrodo, tai gal cia prisidejo..

Baltas liežuvėlis dar nebūtinai pienligė, bet gydytojui, manau, pasirodykit. Nežinau, ar pediatras ir jus galėtų apžiūrėti, nuo gydytojo priklauso. O dėl vaiko pediatras tikrai supras.
Atsakyti
[quote=Svajūnė,2012 10 25, 14:19]
Miela Marvaida,

pritariu Justesea, Jūsų aprašytos situacijos labai panašios į „augimo šuolius“. Pagreitėjus augimui, vaiko organizmas intensyviau naudoja „statybines medžiagas“ ir energiją. Kūdikiui reikia, kad dabar motinos krūtyse pieno atsirastų daugiau, negu ten būdavo lig šiol. Vaikelis stengiasi pasiimti iš motinos krūties viską, kas įmanoma. Ir prašo dar.

Dekoju uz atsakyma smile.gif Labai dziugu ir ramu, kad yra su kuo pasidalinti savo sunkumais, o ir gauti profesionalu atsakyma. Labai tai vertinu, aciu Jums:)
Dar vienas klausimukas blush2.gif Ar pienuko gaminimo tempas vienodas, ar skiriasi paros begyje. Na, kad nakti jis intensyviau gaminasi, tai taip, bet kaip yra diena ir vakarop? Pas mane pirmoje dienos puseje jo uztektinai, bet i vakara, ypac velai vakare jo pastebimai sumazeja, kol nakti vel neprisigamina. Del to vakarais nelabai vaikeliui yra is ko valgyti g.gif , o gal tik man taip atrodo? Naudojame ciulptuka, gal mazyle nemoka stipriau traukti, kad istrauktu net ir "sunkuji" pieneli?
Atsakyti
Taip, vakare natūraliai pienelio būna mažiau smile.gif

O čiulptukas žindymui kokybės tikrai neprideda...
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 10 26, 14:37)
Taip, vakare natūraliai pienelio būna mažiau smile.gif

O čiulptukas žindymui kokybės tikrai neprideda...

Na ciulptuka pasiuliau po gimimo antra para. Ji naudojam ne daznai, bet prireikia. Bijojau, kad be ciulptuko, vaikas istisa para ant kruties "kabos", nes vienos drauges mazylis ciulptuko nedave, tai miegodavo tik prie kruties.
Atsakyti
QUOTE(razinkele100 @ 2012 10 25, 15:21)

Gali ir nepabusti... kalbam apie NAUJAGIMĮ!!! Elkitės kaip išmanot, kur kreiptis - parašiau. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 26 spalio 2012 - 14:06