Įkraunama...
Įkraunama...

Ovuliacija

pries savaite ovuliacijos metu plyso kiauside, skausmas jau atlegsta. nuo ko taip atsitinka? ar gali kartotis? kokios gali buti pasekmes? aciu uz paaiskinima
Atsakyti

Ovuliacijos metu plyšta kiaušidės kapsulė ir subrendusi kiaušialąstė patenka į pilvo ertmę.Jei plyšta toje vietoje,kur yra stambesnė kraujagyslė,prsideda vidinis kraujavimas.Jei kraujavimo nepasiseka sustabdyti konservatyviom priemonėm(šaltis ant pilvo,vaistai),daroma operacija-susiuvama plyšusi kiaušidė.Priešingu atveju kyla grėsmė mirtinai nukraujuoti.
Pakartotinė kiaušidės plyšimo tikimybė nedidelė.
Atsakyti
Sveiki, kada tos pacios vaisingiausios dienos? Kuo daugiau skaitau ta tema, tuo labiau nieko nebesuprantu. Vieni raso, kad ciklo vidury, kiti - pries pat menesines... O kaip yra is tiesu?
Atsakyti
Vaisingos dienos yra ovuliacijos metu.Esant normaliam ciklui, ji įvyksta ciklo viduryje.Tačiau esant įvairiems sutrikimams ovuliacijos laikas gali ir varijuoti.
Atsakyti
Laba diena,yra ytarimas kad pas mane sis cikas be ovuliacijos cry.gif ,
Mano cilkas trunka 25-26 d.Siuo metu yra 18 cd,matuojant BT pastebejau kad ji nekyla o laikosi 36.6 o juk jau antra faze prasidejo verysad.gif .iki 15 cd BT svyravo nuo 36.4 iki 36.6 o15cd ji buvo 36.3.Ar reikia tokiu atveju keliauti pas ginekologe ar susirgsiu savaime? ar tiesiog palaukti pora dieneliu gal ji pakils?? Tiesa,isskyru yra ir nemazai jos lyg kaip kiausinio baltymas bet drumzlinos arba batos. Prasau patarimo ir ACIU. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Kiekvienai moteriai, priklausomai nuo jos amžiaus gali būti nuo 2 iki 4, ir daugiau anovuliacinių ciklų per metus. Tokiu atveju mėnesinės vis tiek būna, tiesiog jos gali keletą dienų pavėluoti.
Atsakyti
Atleiskit, kiek primityviu klausimu ax.gif

Del vaisingu dienu - artejant ovuliacijai, sansai pastoti dideja. O ivykus ovuliacijai? Kiek dienu pries ir po ovuliacijos laikomos vaisingomis?
Atsakyti
Trys paros prieš, ir viena -pusantros paros po ovuliacijos yra vaisingos.
Atsakyti
Aš norėjau paklausti kaip galima būtų sužinoti ar vyksta pas mane ovuliacija. BT aš nematuoju ir nelabai galiu tai padaryti, nes keliuosi nereguliariai. o žiūrint į gleives tai man jos nebūna tąsos kaip kiaušinio baltymas. Pradžioje ciklo jų išvis mažai būnai, kaip ir prieš mėnesines. O ciklo viduryje būna kiek šlapiau, bet jos nėra skaidrios ir bespalvės. Pas mane jos būna visada baltos. Aš bijau, kad gal pas mane nebūna ovuliacijos,kaip aš galėčiau išsiaiškinti? Ar eiti pas gydytoją echoskopuotis kas kelios dienos ar kaip kitaip??? Nors mes nesisaugom tik 2 mėnesiai, bet man jau neramu darosi dėl pastojimo.
Ačiū.
Atsakyti
Vaistinėje galite įsigyti testus ovuliacijos nustatymui.
Atsakyti
Man mėnesinės būna kas 29 dienas, +- 1 dieną. Šį kart po 26 dienų. Ar tai jau reiškia, kad mano mėnesinės nereguliarios ir man netinka naudotis planavimo kalendoriumi, norint nustatyti vaisingas dienas?
Atsakyti
Tokie nežymūs ciklo svyravimai galimi kiekvienai moteriai, ir tai nereiškia, kad ciklas nereguliarus. ovuliacijos laikas tokiu atveju gali 1-2 dienas paankstėti.
Atsakyti