Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(Miolanda @ 2011 08 11, 12:45)
Nieks nenori man pagelbeti?  ax.gif

Taigi atidarykit viena-ir matysit, ar jau amen, ar dar valgomi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2011 08 11, 12:08)
nesiparink ciut reikia mazint garstyciu ir acto kieki, bet turi labai, labai ragaut mano skonio receptoriams tiko kone perpus acto ir garstyciu viduriukas, laikykis blin kazkokie durni tie agurkai neklauso musu lotuliukas.gif nepasiduoda skaniai pagaminami drinks_cheers.gif
pienia as tipiska dzukele smile.gif


Klauso, klauso, tik gal skonio receptoriai išrupūžėjo biggrin.gif
QUOTE(Terra2 @ 2011 08 11, 12:11)
Geriausia dėti garstyčių grūdelius . Garstyčių miltelius aš dedu tik greitam raugimui. Ir man tai nelabai pasiteisina.

Dėjau košę, kaip ir nurodyta recepte mirksiukas.gif

QUOTE(Miolanda @ 2011 08 11, 12:45)
Nieks nenori man pagelbeti?  ax.gif


Na paprastai agurkų reikia dėti pilną stiklainį ir niekas ten tuomet nesikilnoja rolleyes.gif
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 08 11, 12:49)
Taigi atidarykit viena-ir matysit, ar jau amen, ar dar valgomi mirksiukas.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif (labai juokas suėmė iš Jūsų pagalbos)
Atsakyti
Noriu paklausti ka darote su pabalusiais marinuotais agurkais?
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2011 08 11, 13:38)

Na paprastai agurkų reikia dėti pilną stiklainį ir niekas ten tuomet nesikilnoja  rolleyes.gif

lotuliukas.gif  lotuliukas.gif (labai juokas suėmė iš Jūsų pagalbos)

Agurkai dar sukyla i virsu, kai isimeta kokia zaraza ir ruosiasi jie "sauti", uz tai ir pasiuliau atidaryti viena ir paziureti, ar jam viskas gerai, ar jau burbuliukai virsuj plaukioja. biggrin.gif

QUOTE(Jigsaw @ 2011 08 11, 13:40)
Noriu paklausti ka darote su pabalusiais marinuotais agurkais?

Mesti lauk cool.gif
Jus nejuokaukit su KONSERVUOTAIS dalykais(padidinau raides specialiai, nemaisykit rauginimo su konservavimu). Konservavimo metu gali buti isimetusi botulino bakterija(ne vien i agurkus, bet ir i uogienes, kompotus), kuri sekmingai ima daugintis tame marinate. Plika akimi jos nematysit. Padaro tik laboratoriskai. Bet kuris cia viduriuoti noretu nuo jos? Tad jei agurkai ima baltuoti, uogienes siek tiek rugti ar uzsidetu pelesis, kompotai aptraukti plona pelesio plutele-meskit viska be gailescio.
Nemaisykit rugimo proceso(pvz, rauginti agurkai-ju skystis bus baltas, bet ten visai kita fermentavimo procedura gaunasi, botulinas kazkaip vengia rugimo, raugintus galima valgyti drasiai.)
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2011 08 11, 09:00)
Iš peraugusių agurkų aš visaga darau salotas žiemai. Receptas paimtas iš rusško saito, bet išbandytas ir jau trečius metus sėkmingai naudojamas. Pabandykit, gal ir Jums patiks. Mūsų šeimai labai patinka. Vadinasi [color=red]"NIEŽINO SALOTOS":[/c




O,kaip laiku šis receptas bigsmile.gif ,dėkui 4u.gif 4u.gif 4u.gif ,kažkada panašus darytas,pamirštas mirksiukas.gif ,o čia su visom proporcijom biggrin.gif thumbup.gif thumbup.gif ir paaiškinimais,ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Vetra2 @ 2011 08 09, 13:04)
Galiu ir aš pasidalinti receptuku, kaip marinuoti skanius, traškius agurkėlius, nė vieno stiklainio neteko išmesti, nes nei rūgsta, nei ten kokių drumzlių atsiranda...
Na žodžiu patikimas reptukas, praėjusiais metais dariua, tai pirmiausia šiuos suvalgėm, o kiti ne taip greit valgėsi  ax.gif
Tai va, marinatui reikia: 7 stiklinių (200ml) vandens, 6 šaukštų cukraus, 3 šaukštų drusko (iš popierinio pakelio, ne juodotos), 1 stiklinės 9 % acto.
Šituos produktus sumaišome šaltus, maišome tol kol ištirpsta.
Tada dedame į stiklainius agurkėlius, dedame prieskonius (galima pirktinius, arba šakelę krapų, po kvepiantį, kartųjį pipiro žirnelį, lauro lapą).
Tada šaltą marinatą užpilame ant į stiklainius sudėtų agurkų, marinato man užtenka užpilti 7 stiklainius po 0,7 l talpos, jei gerai prikimsti. Tada dedame į puodą ir kaitiname, nuo puodo užvirimo 10-15min. Pakaitinus dėti dangtelį, apversti ir atvėsinti apie 12 val.  4u.gif

Bandysiu daryt,tik kazkaip baugu kad slooikuciai nuo karscio netruktu..
Papildyta:
QUOTE(Terra2 @ 2011 08 11, 09:00)
Iš peraugusių agurkų aš visaga darau salotas žiemai. Receptas paimtas iš rusško saito, bet išbandytas ir jau trečius metus sėkmingai naudojamas. Pabandykit, gal ir Jums patiks. Mūsų šeimai labai patinka. Vadinasi "NIEŽINO SALOTOS":
Reikės:
2kg peraugusių agurkų( žievę geriau nuskusti)
2-3 dideles galvas svogūnų(kas nemėgsta, galima apsieiti ir be jų)
pundelį krapų
2 v.š. druskos
2 v.š.cukraus
9 v.š. acto
10 v.š. aliejaus.
Agurkus supjaustyti stambokais ritinėliais, svogūnus supjaustyti pusžiedžiais. Sudėti į didesnį puodą visus produktus ir sumaišyti. Leisti pastovėti apie valandą. Sudėti į švarius stiklainius ir sterilizuoti, kol agurkai pakeis spalvą. Tada uždaryti, apversti stiklainius, uždengti kokiu pledu ir leisti pilnai atvėsti. Laikyti galima bet kur.
Tiesa, toms, kurios nemėgsta arba neturi didelio puodo sterilizavimui (ir aš taip darau) yra lengvesnis būdas. Supjaustytus agurkus ir pastovėjusius apie valandą galima tiesiog puode pakaitinti, kol agurkai pakeis spalvą (tik neišvirti). Tai trunka beveik iki issiskyrusio skysčio užvirimo. Karštus dėti į sterilius stiklainius, užsukti ir uždengtus, laikyti kol atvės. Tas būdas paprastesnis ir greitesnis.
Atsiprašau, jeigu jau buvo toks receptas, bet , tai tikrai geras būdas panaudoti peraugusius agurkus.

O kaip kaitinti?be vandenuko?atsiprasau as dar tik naujoke sitame darbe,niekada nesu marinavusi ir dariusi kazka panasaus blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Jigsaw @ 2011 08 11, 14:04)
O kaip kaitinti?be vandenuko?atsiprasau as dar tik naujoke sitame darbe,niekada nesu marinavusi ir dariusi kazka panasaus blink.gif

Vandenukyje,ant puodo dugno patiesk kokią skepetą ir ant jos statyk stiklainius

O toj Niežino tai vandens ir neprireiks,juk aliejaus bus ir iš agurkų išsiskiria pakankamai sulčių
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif
kas galetu pasiulyti greita ir paprasta agurku rauginimo ir marinavimo receptukus,nes laiko nedaug o agurkeliu vaje kiek daug doh.gif
Neturiu laiko skaitineti visos temukes todel prasausi pagalbos cia blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(L*A*K*Š*M*I @ 2011 08 11, 15:25)
Sveikos merginos 4u.gif
kas galetu pasiulyti greita ir paprasta agurku rauginimo ir marinavimo receptukus,nes laiko nedaug o agurkeliu vaje kiek daug  doh.gif
Neturiu laiko skaitineti visos temukes todel prasausi pagalbos cia blush2.gif

pirma puslapi sios temos atsiversk ir ten viska rasi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jigsaw @ 2011 08 11, 14:04)
Bandysiu daryt,tik kazkaip baugu kad slooikuciai nuo karscio netruktu..
Papildyta:

O kaip kaitinti?be vandenuko?atsiprasau as dar tik naujoke sitame darbe,niekada nesu marinavusi ir dariusi kazka panasaus blink.gif

Kaitinant pačias salotas, jokio skysčio pilti nereikia, tik tai, kas recepte. O norint kaitinti(pasterizuoti) siklainius reikia uždengti su dangteliais( tik uždengti, bet neužsukti), sudėti į puodą, ant kokio skudurėlio dugne, užpilti šiltu vandeniu , kad vanduo apsemtų beveik iki stiklainio viršaus. Kai pasikeis agurkų spalva, tada išimti stiklainius ir užsukti.
Atsakyti
praeitais metais rudeniop prisiraugiau kubila agurku,palaikiau tris dienas,sukisau i trilitrinius,žoles išmečiau,du kartus užpyliau verdančiu tuo pačiu rasalu iš kubilo. Dar pakišau po patalais.Pigu,naturalu,greita.Šiais metais dar užteks,tad visai nesejau lauke agurku. druskos nezinau,kuri buda naudojau,/Įstatimuose biggrin.gif raugimui puse kg dešimt litru vandens. Taip esu užsirašius. Nors agurkienems reiktu taip pasidaryti.Tiesa,raugiu agurkusta pačia diena,kai skinu,kad netaptu tusciaviduriais..
Dar patarimsas. Užpilinejamus stiklainius laikykit plasmasiniame bliudelyje,kad retkarciais sprogus,turinys pasiliktu bliude,o ne ant jusu kuno,kap man,darant kažkada vyšniu kompota... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rootha @ 2011 08 11, 15:45)
pirma puslapi sios temos atsiversk ir ten viska rasi mirksiukas.gif


jau ir pamaciau,dekui 4u.gif
Atsakyti