Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(naiste777 @ 2010 08 27, 12:47)
Tai viskas teisingai. Tik prie tų 8,3g pripilčiau vandens iki 100g.


Gal padetu mergaites ir man apskaiciuoti. Turiu 70 proc. acta, o reikia 9 proc. verysad.gif
Bandziau pagal ta pacia formule skaiciuoti, bet 100 g : 12,8 nesigauna 8,3g g.gif Ar as ne taip skaiciuoju. ax.gif
Aciu 4u.gif
Atsakyti
70 proc. actas yra 7,7777777 karto stipresnis už 9 proc. actą. Tai reiškia, kad jo reikia pilti 7,7777777777777 karto mažiau. Pvz.: jei reikia 100g 9 proc. acto, tai išeina maždaug 12,82g 70 proc. stiprumo acto.
Atsakyti
QUOTE(naiste777 @ 2010 08 31, 20:07)
70 proc. actas yra 7,7777777 karto stipresnis už 9 proc. actą. Tai reiškia, kad jo reikia pilti 7,7777777777777 karto mažiau. Pvz.: jei reikia 100g 9 proc. acto, tai išeina maždaug 12,82g 70 proc. stiprumo acto.


Labai aciu, dabar jau supratau 4u.gif
Atsakyti
agurku su cili recepto pakoregavimas ar papildymas.sio marinato man lieka nemazai,nes as prikisu kuo daugiau agurku.pabandziau ir isbandziau su tuo likusiu marinatu konservuoti agurkus ir cukinijas,tai tik druskos dadejus skonis neispasakytas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aneta23: 01 rugsėjo 2010 - 17:58
aneta23, o kaip tu marinuoji, ar pakaitini ta marinata ir tada pili ant cukiniju ?
As marinavau mesa, tai gavosi labai liuks tokiam kinietiskam troskiniui thumbup.gif .
Atsakyti
sveikos, kaip smagu tokia tema rasti! Parsiveziau is kaimo sekmadieni daug agurku (uosve idejo, kad vyrui uzmarinuociau ziemai...), bet vis dar nepradejau (nieko jiems neatsitiks?), nes laiko nera smile.gif si vakara tuo bandysiu uzsiimi. Galiu ir as viena pasiulyti (gali kartotis, nes visu jusu temu neperskaiciau).

Ingredientai:

2 kg mažų agurkėlių
3-4 vidutinio dydžio svogūnai
2 aitriosios paprikos
4 šaukštai susmulkintų krapų

Marinatui:
1 l vandens
200 ml 9 proc. acto
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
3-4 laurų lapeliai
6-8 kvapieji pipirai

Gaminimas:
Mažus 3-5 cm ilgio agurkėlius gerai nuplauti ir 4 val. mirkyti sūriame vandenyje (1 l vandens, 2 šaukštai druskos).
Krapus supjaustyti smulkiai, svogūnus - žiedeliais, paprikas - gabalėliais.
Išgriebtus iš vandens agurkus sudėti į stiklainius, sluoksniuojant su supjaustytais krapais, svogūnais ir paprikomis.
Išvirti marinatą, atvėsinti iki 70°C temperatūros ir užpilti ant agurkėlių.
Pasterizuoti 90°C temperatūroje 0,5 l talpos stiklainius 8 min 1 l - 10 min., 3 l - 15 min.
Iškaitinus tuoj pat sandariai uždaryti ir skubiai atvėsinti.


recepta "pasiskolinau" is www.mamosreceptai.lt, ten kaip tik kazkoks receptu konkursas prasidejo. jei tureciau mamos receptu knyga (kuria pameciau), tai tikrai laimeciau, nes ji labai daug priklaupus buvo biggrin.gif
Atsakyti
Marinuoti agurkeliai su cilli.

Marinatui
1 litrui vandens
3 saukstai acto
1 saukstas be kaupo druskos
1 saukstas su kaupu cukraus.
agurkelius su cilli susideti i stiklainius,ipjaustyti po kelis grezinelius cilli,galima ideti ir po visa pipiriuka,pripjaustyti cesnako ir ideti sauksta misinio agurku konservavimui.
karsta marinata supilstyti i stiklainius,palaikyti apie 20min. tuomet supilti atgal i puoda vel uzvirinti,supilti atgal ant agurku ir greit uzsukti,Stiklainius apverti,apkloti siltai ir palaikyti kol atsals.


user posted image
Atsakyti
QUOTE(medium @ 2010 09 01, 20:20)
aneta23, o kaip tu marinuoji, ar pakaitini ta marinata ir tada pili ant cukiniju ?
As marinavau mesa, tai gavosi labai liuks tokiam kinietiskam troskiniui  thumbup.gif .


uzvirinu ir uzpilu,ojei ziemai tai blansiravau 1l.apie 10-15min.
Atsakyti
QUOTE(adriu @ 2010 08 23, 07:58)
mano agurkeliai biggrin.gif
user posted image

g.gif thumbup.gif kokie faini, o kas cia per rusys tokia
Atsakyti
QUOTE(loretita2 @ 2010 09 07, 23:38)
g.gif  thumbup.gif kokie faini, o kas cia per rusys tokia

doh.gif nepaziurejau, jau perskaiciau
jeskosiu kitiems metams seklos
Atsakyti
QUOTE(Raile @ 2010 08 24, 22:48)
Nezinau, gal jau buvo kazkas panasaus g.gif  Neskaiciau visos temos.. Gal nesupyksite, jei pasikartosiu smile.gif  Siandien gaminau- ir greitai viskas gavosi, ir labai skanu!
Agurkai pomidoru padaze
5 kg agurku;
500g pomidoru padazo; (as dejau daugiau)
300g cesnako;
2 saukstai druskos;
200g cukraus;
200 acto;
200 aliejaus.
Agurkus supjaustyti griezineliais. Supilti acta, alieju, cukru ir druska. Viska palaikyti ismaisius 10 min. Tada supilti pomidoru padaza ir statyti virti.. Pomidoru padazo man patare deti daugiau. As dejau indeli "Kedainiu be konservantu" ir puse indelio "Kedainiu astraus".. Po uzvirimo pavirti 5-6 min., supilti gan stambiai supjaustytus cesnakus ir dar pavirti 2-3 min. Sukresti i stiklainius ir uzsukti dangteliais.. Tiesa, as dar dejau lauru lapeliu ir pipiru grudeliu..
Skanaus, tikrai labai skanu! 4u.gif

P.S.
Dabar pamaciau, kad jau yra sis receptukas doh.gif  Tai maniski galima trinti.. Arba, lai bus geras patvirtinimas, kad receptas tikrai pavykes thumbup.gif

O virti reikia kartu su agurkais, ar tik marinata? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingute @ 2010 09 12, 11:12)
O virti reikia kartu su agurkais, ar tik marinata? g.gif

Kartu su agurkias 4u.gif
Atsakyti