Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

sveikos smile.gif man l.patiko bulgarisku receptukas bigsmile.gif na,ir dar meginsiu simet daryti su garstyciomis-dar neismeginta rolleyes.gif kad tik derlius butu smile.gif
Atsakyti
Pas mus Bulgariški nr.2 patys pačiausi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2010 12 09, 23:11)
Šį rudenį agurkus konservavau pagal keturis receptus: Uspaskicho agurkėliai, bulgariški Nr. 2, pagal vienos pažįstamos receptą ir pagal dar vieną receptą- pikantiški agurkai (su čili ir daug cukraus). Visi stiklainiai puikiai laikosi, agurkai, nesusiraukšlėję. Dabar po truputį ragaujam. Pikantiški ir bulgariški thumbup.gif  thumbup.gif  Uspaskicho agurkėliai schmoll.gif  Jie gavosi kieti, traškūs, bet labai švelnūs. Ne mūsų šeimos skoniui. Kitą rudenų jų nebedarysiu.

labai domina pikantisku receptas ir kitus butu idomu suzinoti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ausra.ryte @ 2011 02 03, 15:04)
labai domina pikantisku receptas ir kitus butu idomu suzinoti  mirksiukas.gif

ikeliu medium recepteli
Astri agurkai (gavosi netokie jau ir astrus)

2kg agurku
4 saukstai druskos
700 g. cukraus (man geriau 500g.)
saukstas maltos aitrios paprikos
7 saukstai aliejaus
1,5 stiklines acto
2 galvutes cesnako

Agurkus supjaustyti 0,5 - 1 cm skersmens apvaliais griezineliais uzberti druska ir palikti 6 valandoms, vis pamaisyti.
Suberti/sudeti visa kita ir palikti pastoveti dar 12val, pamaisyti.
Sudeti, uzpilti marinatu, uzdaryti.

Laaabai skanu !

Nieko nereikia, nei kaitinti, nei virti. Laikosi kol kas gerai. Tik tu agurku griezineliu nepaploninkite, nes jie bemirkdami tame rasale ir taip susitraukia. Likusi marinata galite panaudoti pvz. saslykams, mesai marinuoti. As siandiena pyliau acta 70proc, kad maziau liktu marinato.
Atsakyti
iskilo keli klausimai:
- marinatas, tai susidares skystis?
- malta aitri paprika - tai pirktiniai papriku milteliai? ar dejote savas maltas dziovintas aitrias paprikas?
Atsakyti
QUOTE(ausra.ryte @ 2011 02 17, 22:22)
iskilo keli klausimai:
- marinatas, tai susidares skystis?
- malta aitri paprika - tai pirktiniai papriku milteliai? ar dejote savas maltas dziovintas aitrias paprikas?

taip - skystis, o papriku miltelius reikia deti pirktinius jei turit savo galima deti savo bet as naudojau pirktini 4u.gif
Atsakyti
nors iki agurku sezono dar toli grazu, bet gal kas paaiskins...
kazkur buvau radusi toki recepta: paraugi agurkus kelioms dienoms i kibira, o tada jau sudedi i stiklainius, uzsuki ir i rusi. bet va kuo uzpilti - tuo skysciu is kibiro ar suruosti naujo? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ausra.ryte @ 2011 05 15, 13:32)
nors iki agurku sezono dar toli grazu, bet gal kas paaiskins...
kazkur buvau radusi toki recepta: paraugi agurkus kelioms dienoms i kibira, o tada jau sudedi i stiklainius, uzsuki ir i rusi. bet va kuo uzpilti - tuo skysciu is kibiro ar suruosti naujo?  smile.gif

Laba as raugiu 3 dienas stiklainyje po to ta suryma ispilu lauk ,o uzpilu verdanciu vandeniu ir uzvakuoju, (3 litru stiklainiui tik 100gr druskos na ir aisku visi prieskoniai,kurie tinkami rauginimui)
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2011 05 19, 08:56)
Laba as raugiu 3 dienas stiklainyje po to ta suryma ispilu lauk ,o uzpilu verdanciu vandeniu ir uzvakuoju, (3 litru stiklainiui tik 100gr druskos na ir aisku visi prieskoniai,kurie tinkami rauginimui)

Cia 3ltr vandens 100g druskos ar stiklainiui jau su agurkais?
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2011 05 19, 09:03)
Cia 3ltr vandens 100g druskos ar stiklainiui jau su agurkais?

ne ne, cia trilitriniam stiklainiui(ten telpa apie 1,5 litro vandens)
bet as i apacia supilu druska,visas reikalingas zoles ,sudedu agurkus,tada is krano pilu silta (kokiu 35 laipsniu) vandeni tada uzdarau plastmasinu dangteliu gerai ismaisau druska ,palieku tuo paciu ,bet tik pridengtu dangteliu,(agurkai neturi buti pliki,virsutiniai,)
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2011 05 24, 20:07)
ne ne, cia trilitriniam stiklainiui(ten telpa apie 1,5 litro vandens)
bet as i apacia supilu druska,visas reikalingas zoles ,sudedu agurkus,tada is krano pilu silta (kokiu 35 laipsniu) vandeni tada uzdarau plastmasinu dangteliu gerai ismaisau druska ,palieku tuo paciu ,bet tik pridengtu dangteliu,(agurkai neturi buti pliki,virsutiniai,)

pasakykit ar gerai supratau: i trilitrini stiklaini dedam 100g druskos, zoliu ir agurku, uzpilam saltu vandeniu, ismaisom druska ir tris dienas laikom pridenge dangteliu. tada nupilam surima ir uzpilam verdanciu vandeniu (be jokiu priedu), uzsukam dangteliu. ar teisingai? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ausra.ryte @ 2011 05 28, 16:21)
pasakykit ar gerai supratau: i trilitrini stiklaini dedam 100g druskos, zoliu ir agurku, uzpilam saltu vandeniu, ismaisom druska ir tris dienas laikom pridenge dangteliu. tada nupilam surima ir uzpilam verdanciu vandeniu (be jokiu priedu), uzsukam dangteliu. ar teisingai? blush2.gif

nupilam tik vandeni,Visi orieskoniai lieka apacioj.
Atsakyti