Įkraunama...
Įkraunama...

Kremavimas ar šarvojimas?

Apklausa: Kas jums priimtiniau: (122 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Simense @ 2010 08 13, 18:35)

Vadinasi, matai tik artimo žmogaus kūną ir nieko daugiau.  g.gif

aš tai taip..kiek teko dalyvaut laidotuvėse (gerai, kad nedaug)..man žmogus karste visad atrodo ne tas, kažkoks svetimas..net nežinočiau, pasakyčiau, kad išvis kitas žmogus (nors dar prieš porą dienų buvo gyvą ir mačiau) unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 08 13, 18:35)
Kaip kas patarimus supranta.  g.gif Vienas prima juos šiltai, kitam sukelia atvirkštinę reakcijąsmile.gif Galit neskaityt mano komentarų. Nes ša irgi esu ,,laisva' kalbėtoja.  bigsmile.gif
Ir, beje, kalbu dažnai su humoru. Keista, kad atsiranda žmonių matančių sarkazmą. Matyt, jie tokie. Gal nuo to jiems linksmiau.  mastau.gif
Papildyta:

Vadinasi, matai tik artimo žmogaus kūną ir nieko daugiau.  g.gif

Laisvi kalbetojai nesikabineja prie kitokiu nuomoniu smile.gif as prie jusiskes nekibau- leiskit primint smile.gif As jus suprantu, kad esat kitokiu paziuru bei isitikinimu, suprantu jusu nuomone ir ja GERBIU nepaisant to, kad ji man nepriimtina. Temos antrastej yra klausimas "ka rinktumetes?" - as ir isdesciau SAVO pasirinkima nekomentuodama kitu smile.gif

Su patarimais... "Niekada neteikite neprašytų paslaugų. H. Balzakas" 4u.gif
Juk nedalinat kaimynui patarimu apie geles auginima is savo operos, nors zinot, kad to kaimyno poziuris i auginima kitoks? Juk kaip kas ismano, taip tas ir gano. O kai reikia- pasiklausia, kaip geriau "ganyti" smile.gif

Del to kuno....na nezinau..as zmogus "prie biomedicinos" mokslu- mires zmogus man tera mesa. Kunas- man tera laikini dvasios namai. Kai atsimenu zmogu, tai matau ne kuna, o tai, kokia dvasia tame kune buvo. Mano atmintyje mano artimieji islike gyvi. As ju buvima savotiskai jauciu visa gyvenima. O kunas- laikina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MamyteSaulyte: 13 rugpjūčio 2010 - 18:01
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 08 13, 17:25)
man asmeniskai tradiciniai ritualai nuo sarvojimo iki tu gedulingu pietu- atrodo visiskai nepraktiski schmoll.gif Jei kam atrodo kitaip, tai  thumbup.gif

,,Praktiški'' jie ta prasme, nes yra paskirtas laikas suvažiuot žmonėms iš toli. Juk vis dėlto ši žinia (net ir sunkios, mirtinos ligos atveju) būna netikėta. Paskui viskas vyksta natūraliai. Iki pat palaidojimo ir po to - gedulingų pietų.
Man tai laidovės yra tokios pat natūralios, kaip žmogaus gimimas (krikštynos), vestuvės.
Atsakyti
Aš už kremavimą. Mamo mama taip pat man išsakė tokį norą.
Kai senovės lietuviai gyveno sėsliai, kai ištisos kartos gimdavo, augdavo tame pačiame kaime ir po mirties atguldavo to kaimo kapinaitėse, natūralu būdavo artimą palaidoti, kapą prižiūrėti.
Mano giminė išsibarsčiusi po pasaulį. Nežinia, kaip ir kur klostysis savarankiškas dukros gyvenimas. Nenoriu papildomų rūpesčių kapais. Juk "kiekvienas mūsų širdyje nešiojamės mažytes kapinaites, kuriose ilsisi tie, kuriuos mylėjome..."
Atsakyti
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 08 13, 17:50)
Laisvi kalbetojai nesikabineja prie kitokiu nuomoniu smile.gif

Keista, kad paprastas bendravimas forume jums sukelia tokių jausmų. sad.gif Čia ne koks referendumas, o paprasčiausias pokalbis. (Juk prašiau praleist mano ,,patarimus'', jeigu jie jums tokie atrodo. mirksiukas.gif )
Papildyta:
QUOTE(Laisvė @ 2010 08 13, 17:52)
Kai senovės lietuviai gyveno sėsliai, kai ištisos kartos gimdavo, augdavo tame pačiame kaime ir po mirties atguldavo to kaimo kapinaitėse, natūralu būdavo artimą palaidoti, kapą prižiūrėti.
Mano giminė išsibarsčiusi po pasaulį. Nežinia, kaip ir kur klostysis savarankiškas dukros gyvenimas. Nenoriu papildomų rūpesčių kapais. Juk "kiekvienas mūsų širdyje nešiojamės mažytes kapinaites, kuriose ilsisi tie, kuriuos mylėjome..."

Bet vis vien tuos pelenus kažkur padėti reikia. g.gif Juk nepilstysi į jūrą (įsivaizduoju, jei tai būtų masiškai doh.gif ), o viską beriant po laukus... nežinau, ar jautrūs žmogeliai labai jau norėtų nuo tokių laukų derlių valgyti. mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Laisvė @ 2010 08 13, 18:52)

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Lithium @ 2010 08 13, 17:43)
aš tai taip..kiek teko dalyvaut laidotuvėse (gerai, kad nedaug)..man žmogus karste visad atrodo ne tas, kažkoks svetimas..net nežinočiau, pasakyčiau, kad išvis kitas žmogus (nors dar prieš porą dienų buvo  gyvą ir mačiau)  unsure.gif

Tiesiog gal neteko laidot labai artimo žmogaus, su kuriuo paskutiniuosius jo gyvenimo metus esi praleidus. g.gif
O kad šiek tiek skirtumas yra, kai jau siela išeina iš kūno, tai gal ir tiesa. mastau.gif Juk drabužis ant žmogaus visada gražiau atrodo, negu jau sudėvėtas ir nebereikalingas. Nors jis dar kažkiek yra mielas. heart.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 08 13, 18:50)
,,Praktiški'' jie ta prasme, nes yra paskirtas laikas suvažiuot žmonėms iš toli. Juk vis dėlto ši žinia (net ir sunkios, mirtinos ligos atveju) būna netikėta. Paskui viskas vyksta natūraliai. Iki pat palaidojimo ir po to - gedulingų pietų.
Man tai laidovės yra tokios pat natūralios, kaip žmogaus gimimas (krikštynos), vestuvės.

O as manau, butent del to, kad tai naturalus gyvenimo procesai, nera reikalo ju smarkiai sureiksminti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 08 13, 18:05)
O as manau, butent del to, kad tai naturalus gyvenimo procesai, nera reikalo ju smarkiai sureiksminti smile.gif

Gimimu džiaugiamės, vestuvės irgi yra svarbios. O kodėl laidotuves reikia ,,ištrinti''? g.gif Tada šiek tiek liūdime dėl savo prisirišimo prie to žmogaus ir dėl to, kad jį paskutinį kartą matome.
Su tuo žmogumi galėjome matytis daugelį kartų per gyvenimą, o dabar juk paskutinis. Todėl jis ir yra reikšmingesnis.
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 08 13, 18:59)
Keista, kad paprastas bendravimas forume jums sukelia tokių jausmų. sad.gif Čia ne koks referendumas, o paprasčiausias pokalbis. (Juk prašiau praleist mano ,,patarimus'', jeigu jie jums tokie atrodo.  mirksiukas.gif )
Papildyta:

Bet vis vien tuos pelenus kažkur padėti reikia.  g.gif Juk nepilstysi į jūrą (įsivaizduoju, jei tai būtų masiškai  doh.gif ), o viską beriant po laukus... nežinau, ar jautrūs žmogeliai labai jau norėtų nuo tokių laukų derlių valgyti.  mastau.gif

Atejau issakyt nuomones, o ne klaust patarimu smile.gif jus pakomentavot mano nuomone ir uzvedet diskusija smile.gif jus man bandot kazka ipirst, as jum sakau "dekuj, mano nuomone aiskiai isdestyta". Reaguoju normaliai- ir kad jau emetes komentuoti mano istikinumus- as su jumis bendrauju ir atsakau.

O kodel ne i jura? tu pelenu dvi saujos..man baisiau, kai pagalvoju, kiek po zeme uzkastu lavoniu su grabais..galu gale tai net infekcijos zidiniu gali tapti.. g.gif Velgi asmenine nuomone 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 08 13, 18:59)
Bet vis vien tuos pelenus kažkur padėti reikia.  g.gif Juk nepilstysi į jūrą (įsivaizduoju, jei tai būtų masiškai  doh.gif ), o viską beriant po laukus... nežinau, ar jautrūs žmogeliai labai jau norėtų nuo tokių laukų derlių valgyti.  mastau.gif

Kodėl būtinai į jūrą? Juk nei jūreiviai esam, nei prie jos gyvenam... Žmogus gali turėti kitokių norų, nei siejami su jūra ar laukais mirksiukas.gif Ypač, jei tas noras yra natūralus, o mintis gimsta ne stichiškai.
Atsakyti
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 08 13, 18:14)
jus pakomentavot mano nuomone ir uzvedet diskusija smile.gif jus man bandot kazka ipirst, as jum sakau "dekuj, mano nuomone aiskiai isdestyta". Reaguoju normaliai- ir kad jau emetes komentuoti mano istikinumus- as su jumis bendrauju ir atsakau.

Kodėl tiek daug suteikiat reikšmės mano mintims? Praleiskit jas, nereaguokit, jei nenorit atsakymo. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Laisvė @ 2010 08 13, 18:16)
Kodėl būtinai į jūrą? Juk nei jūreiviai esam, nei prie jos gyvenam... Žmogus gali turėti kitokių norų, nei siejami su jūra ar laukais  mirksiukas.gif  Ypač, jei tas noras yra natūralus, o mintis gimsta ne stichiškai.

Tai vis dėlto - kur? g.gif

Nes mintis apie kremavimą man irgi anksčiau yra buvusi. Bet dėl kapaviečių mažinimo. Nes tikrai darbo daug, o važinėti toloka. Bet vis tiek išvengti ,,teritorijos'' neįmanoma, manau. mastau.gif
Papildyta:
Nepasikasi kur sodely po langu ir nebarstysi ant kaimynų laukų. schmoll.gif
Atsakyti