Įkraunama...
Įkraunama...

Kremavimas ar šarvojimas?

Apklausa: Kas jums priimtiniau: (122 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Žilinskienė @ 2010 08 14, 19:37)
jus tai stebina, net žinant jo žmogus išsivystė iš beždžionės?

Manes tai nestebina smile.gif tik siaip matau, kad daug kas is dalyviu laaabai sureiksmina ta "zmogus"- nepamirskim, kas mes:

Karalystė: Gyvūnai
( Animalia)
Tipas: Chordiniai
( Chordata)
Potipis: Stuburiniai
( Vertebrata)
Antklasis: Amniotai
( Amniota)
Klasė: Žinduoliai
( Mammalia)
Būrys: Primatai
( Primates)

Primatų sistematika

Pobūris. Pusbeždžionės Strepsirrhini
Infrabūrys Lemūrai (Lemuriformes)
Antšeimis Cheirogaleoidea
Nykštukiniai lemūrai (Cheirogaleidae): peliniai lemūrai
Antšeimis Lemuroidea
Lemūriniai (Lemuridae): lemūrai
Žebenkštiniai lemūrai (Lepilemuridae)
Indriniai (Indriidae): indris ir sifakas
Infrabūrys Chiromyiformes
Laibapirštiniai (Daubentoniidae): ai-ai (vienintelė rūšis)
Infrabūrys Loriai (Loriformes)
Loriniai (Loridae): loriai ir potai
Galaginiai (Galagidae): galagai
Pobūris Haplorrhini
Infrabūrys Ilgakulniai (Tarsiiformes)
Ilgakulniniai (Tarsiidae)
Infrabūrys Beždžionės (Simiiformes, arba Anthropoidea)
Sekcija Plačianosės beždžionės (Platyrrhina)
Kabiauodegės beždžionės (Cebidae): marmozetės, tamarinai, kapucinai
Mirikinos (Aotidae)
Sakiai (Pitheciidae)
Koatos (Atelidae)
Sekcija Siauranosės beždžionės (Catarhina)
Antšeimis Cercopithecoidea
Šunbeždžionės (Cercopithecidae): markatos, pavianai, babuinai, mandrilas ir kt.
Antšeimis Žmogbeždžionės, arba hominoidai, antropoidai, (Hominoidea arba Anthropomorphidae)
Gibonai (Hylobatidae): gibonai ir siamangai
Hominidai (Hominidae): orangutanai, gorilos, šimpanzės ir žmonės

Matote, kur MES, taip dievinami ir aukstinami zmones??? tad labai nereikia isisvajot, kai atskiriat "zmogu" nuo kito sutverimo..as pavz nesijauciu kazkuo pranasesne uz koki kita Dievo kurini smile.gif o jau zmoniu tarpe- tuo labiau 4u.gif

Ir apskritai as labai apgailestauju, kad tos kurios cia tokios pamaldzios ir tokios tradiciju puoseletojos, net man atitrukus nuo diskusijos niekaip neatlyzta ir VIS DAR KANDZIAI aptarineja mano ASMENINIUS isitikinimus smile.gif bijot, kad savo poziuriu "apnuodysiu" pasauli ir ji pakeisiu? bet kad as to dievazi nesiekiu, brangiosios blink.gif smile.gif Lieku prie savo ir jums to nepersu smile.gif bukit ramios bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MamyteSaulyte: 14 rugpjūčio 2010 - 18:55
QUOTE(Simense @ 2010 08 14, 19:35)
Viena gailiuos, kad apie tą savo seną rūpestį nepakalbėjau su mama, kai dar galėjau.  verysad.gif

Taip, šitą norėjau parašyti ir pamiršau užsiminti...jei sunkiai sergantis žmogus ar senas žmogus nevengia pats kalbėti apie mirtį, tai tikrai verta pasikalbėti...paskutinę valią dar galima pakeisti gyviems esant ax.gif
Atsakyti
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 08 14, 18:14)
musulmonai ir žydai- jau minėjau- laidoja kuo greičiau, per pirmą parą nuo mirimo momento.

Nežinia kaip ten su tuo ,,laidoja'' dabar (kai išsikraipiusios visos prasmės). Bet kiek atsimenu, tai Jėzus buvo palaidotas ne žemėje. Taigi ir sielai atsiskirti pakako laiko. O ir palaidojus, kitą rytą atėjo jo kūno tepti aliejais moterys. Taigi net po to buvo atliekamos tam tikros apeigos. g.gif
Taigi mes nežinome, kokie yra papročiai šiltuose kraštuose, kur kūnas greit genda. Bet net ir tuo atveju yra ilgos apeigos, dažnai po laidotuvių trunkančios net savaitę.
Teko matyti kapines vienoje atogrąžų šalyje. Tai ten žmogus būdavo laidojamas marmuriniame kape. Po metų, kai raumenys (ne ,,mėsa'') sunyksta, kaulai būdavo nuleidžiami į tam tikrą šachtą toje pačioje šeimyninėje kapavietėje.
Taigi laidojimo apeigos dar vyksta ir po metų. O mums juk tik trys dienos. rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2010 08 14, 18:48)
Taip, šitą norėjau parašyti ir pamiršau užsiminti...jei sunkiai sergantis žmogus ar senas žmogus nevengia pats kalbėti apie mirtį, tai tikrai verta pasikalbėti...paskutinę valią dar galima pakeisti gyviems esant ax.gif

O ką daryt dabar? g.gif Guodžiuos tuo, kad ji nebuvo paskutinė (laiko prasme). g.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 08 14, 20:01)
Nežinia kaip ten su tuo ,,laidoja'' dabar (kai išsikraipiusios visos prasmės). Bet kiek atsimenu, tai Jėzus buvo palaidotas ne žemėje. Taigi ir sielai atsiskirti pakako laiko. O ir palaidojus, kitą rytą atėjo jo kūno tepti aliejais moterys. Taigi net po to buvo atliekamos tam tikros apeigos.  g.gif
Taigi mes nežinome, kokie yra papročiai šiltuose kraštuose, kur kūnas greit genda. Bet net ir tuo atveju yra ilgos apeigos, dažnai po laidotuvių trunkančios net savaitę.
Teko matyti kapines vienoje atogrąžų šalyje. Tai ten žmogus būdavo laidojamas marmuriniame kape. Po metų, kai raumenys (ne ,,mėsa'') sunyksta, kaulai būdavo nuleidžiami į tam tikrą šachtą toje pačioje šeimyninėje kapavietėje.
Taigi laidojimo apeigos dar vyksta ir po metų. O mums juk tik trys dienos.  rolleyes.gif

Tai ka as ir sakau- jus imkit tas tris dienas, o MAN ir MANO seimai uzteks ir paros (ir isvis-kuo trumpiau tuo geriau) smile.gif As asmeniskai nei JUMS nei dar kazkam nesiulau sekti mano pavizdziu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 08 14, 18:47)
nepamirskim, kas mes:
Karalystė: Gyvūnai
( Animalia)
Tipas: Chordiniai
( Chordata)
Potipis: Stuburiniai
( Vertebrata)
Antklasis: Amniotai
( Amniota)
Klasė: Žinduoliai
( Mammalia)
Būrys: Primatai
( Primates)

Primatų sistematika (...i t. t, ir t.t.....................)

Čia mes esame laidotuvių temelėje, aš neapsirikau? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 08 14, 20:05)
Čia mes esame laidotuvių temelėje, aš neapsirikau?  mirksiukas.gif

Šiek tiek. Tema vadinasi "Kremavimas ar šarvojimas?"
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 08 14, 20:05)
Čia mes esame laidotuvių temelėje, aš neapsirikau?  mirksiukas.gif

Vel karpot is postu atskirus zodzius? geriau isiskaitykit, ka norejau tuo pasakyti smile.gif na....nes...net juokinga jus man darotes biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 08 14, 19:04)
Tai ka as ir sakau- jus imkit tas tris dienas, o MAN ir MANO seimai uzteks ir paros (ir isvis-kuo trumpiau tuo geriau) smile.gif As asmeniskai nei JUMS nei dar kazkam nesiulau sekti mano pavizdziu smile.gif

Tik nesijaudinkit taip labai, prašau - tik nesijaudinkit. wub.gif Priimkite kitų nuomones taip pat, kaip ir jūs norite, kad priimtų jūsiškę. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 08 14, 19:08)
net juokinga jus man darotes biggrin.gif

Na, smagu, kad pagaliau jūs nepykstate, o jau juokiatės. 4u.gif Nes aš ir nusišypsojau pamačiusi tą ilgąjį jūsų pasisakymą. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 08 14, 20:08)
Tik nesijaudinkit taip labai, prašau - tik nesijaudinkit.  wub.gif Priimkite kitų nuomones taip pat, kaip ir jūs norite, kad priimtų jūsiškę. 4u.gif

O jus man parodykit kuriuose postuose as nepriememiau kazkieno nuomones? blink.gif
Ne karta sakiau, man tradicines laidotuves- nepriimtinos del to ir del ano- be jokiu kesinimusi i svetimu zmoniu isitikinimus. O cia jau JUMS uzkliuvo, DEL KO MAN jos nepriimtinos. JUS kazkodel ASMENISKAI priemet, tai kas buvo pasakyta retoriskai ir gink Dieve netaikant kazkam smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Simense @ 2010 08 14, 20:10)
Tik nesijaudinkit taip labai, prašau - tik nesijaudinkit.  wub.gif Priimkite kitų nuomones taip pat, kaip ir jūs norite, kad priimtų jūsiškę. 4u.gif
Papildyta:

Na, smagu, kad pagaliau jūs nepykstate, o jau juokiatės.  4u.gif Nes aš ir nusišypsojau pamačiusi tą ilgąjį jūsų pasisakymą.  smile.gif

O as ir nepykau- ko man pykti? smile.gif 4u.gif
Nusisypsojot? patiko? o saket as tokia ir anokia...o nieko naujo tuo ilguoju postu nepasakiau- tik sutraukiau visus savo postus i viena vieta smile.gif
Atsakyti
Galų gale- kažkam kūnas, kažkam, indas, kažkam velionis ar lavonas, ar mėsa- kam kaip priimtina, tas taip ir vadina. Beje, šiuo atveju sakyčiau pavadinimas parodo daugiau įsitikinimą, o ne būtinai išreiškia pagarbą. kažkam kūnas-šventa, o kažkas kūno nesureikšmina išvis.
Ir sutikit- šitie pavadinimai nėra ižeidžiantys.

Nesutiksiu. schmoll.gif Sakykit, ką norit, bet jau indas ir ,,mėsa'' kūnui pavadinti turi didžiulį skirtumą. Gali būti, kad jums šiuo metu tikrai neįmanoma tai suvokti. g.gif
Papildyta:
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 08 14, 19:17)
Nusisypsojot? patiko? o saket as tokia ir anokia...o nieko naujo tuo ilguoju postu nepasakiau- tik sutraukiau visus savo postus i viena vieta smile.gif

Ne, nusišyposojau, kaip nusišypsoma iš vaiko išdaigų. 4u.gif Juk į tokią (o ir bet kurią temą) įdėti neadekvačią citatą yra keistoka. ax.gif
O dėl sakymų ,,tokia ir anokia'', tai gal jūs pasitikslinkit, kas konkrečiai buvo sakyta, tai gal ir nekils tokių apibendrinimų. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 08 14, 20:25)
Nesutiksiu.  schmoll.gif Sakykit, ką norit, bet jau indas ir ,,mėsa'' kūnui pavadinti turi didžiulį skirtumą. Gali būti, kad jums šiuo metu tikrai neįmanoma tai suvokti. g.gif

Nesutikit- jusu reikalas smile.gif juk ta ir sakau- kiekvienam savo smile.gif ir smerkti uztai negalima- ne mes zmones teisiam smile.gif As suvokiu daugiau, nei kam atrodo is salies- tad savo nuomones as nekeisiu smile.gif Ir tai ka sakau, neskirta kazkam ASMENISKAI- viso labo "garsiai" mastau smile.gif nesuasmeninkit mano zodziu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Simense @ 2010 08 14, 20:30)
Nesutiksiu.  schmoll.gif Sakykit, ką norit, bet jau indas ir ,,mėsa'' kūnui pavadinti turi didžiulį skirtumą. Gali būti, kad jums šiuo metu tikrai neįmanoma tai suvokti. g.gif
Papildyta:

Ne, nusišyposojau, kaip nusišypsoma iš vaiko išdaigų.  4u.gif Juk į tokią (o ir bet kurią temą) įdėti neadekvačią citatą yra keistoka.  ax.gif
O dėl sakymų ,,tokia ir anokia'', tai gal jūs pasitikslinkit, kas konkrečiai buvo sakyta, tai gal ir nekils tokių apibendrinimų. g.gif

O as maniau jus pagaliau mane isgirdot atkreipdama demesi i mano ilgaji posta buvusi anksciau ir supratot galu gale, kad nesu koks baubas norintis atimtis jusu tradicijas, poziuri, pavadinimus biggrin.gif

Na neturiu mados raklinet kiekeviena jusu posta ir ieskot negraziu pasisakymu mano adresu- cia jus taip mokat..maza to- tai, kas skirta ne jums ir apskritai NIEKAM ir tera pamastymas, jus sugebat priimti ASMENISKAI ir apkaltint mane izeidinejimu wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MamyteSaulyte: 14 rugpjūčio 2010 - 19:41
ir atsirastų kas atvelka vainiką ir įteikia jį mano gedinčiam artimam- vos ne „imk, statyk kur nori“????

Ir vėl ,,atvelka''. Tikrai problema su žodžių parinkimu (o dar sakote, kad neįžeidinėjate). mastau.gif
Na, nevelku aš tų vainikų, nevelku. Aš juos atnešu mirusiajam pagerbti. Jeigu artimiesiems nepatinka, tai ar visada iš karto suprantame dovanų, gautų iš kitų žmonių, prasmę? Kai kada ir pasikalbėti su žmogumi reikia. O juk būna, kad tas, kuriam dovanoji, pareikalauja, kad atneštum tokią dovaną, o ne kitokią. ax.gif Būna, būna...
Papildyta:
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 08 14, 19:37)
Na neturiu mados raklinet kiekeviena jusu posta ir ieskot negraziu pasisakymu mano adresu

Na, taip. Pasakymai, kad šiurščius žodžius vartojat, tikrai gal nėra malonūs. Bet juk taip paprasta. Mintis lieka ta pati, tik šiurkštus žodis pakeistas. Čia nereikia net kokių lingvistikos studijų. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 08 14, 19:37)
maza to- tai, kas skirta ne jums ir apskritai NIEKAM ir tera pamastymas

O čia tai įdomu. g.gif Žmogus forume asmeninius dienoraščius rašo ir nesusivokia, kad ne savo asmeniniame faile rašo. blink.gif
Atsakyti