Įkraunama...
Įkraunama...

Kremavimas ar šarvojimas?

Apklausa: Kas jums priimtiniau: (122 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Simense @ 2010 08 13, 19:11)
Gimimu džiaugiamės, vestuvės irgi yra svarbios. O kodėl laidotuves reikia ,,ištrinti''?  g.gif Tada šiek tiek liūdime dėl savo prisirišimo prie to žmogaus ir dėl to, kad jį paskutinį kartą matome.
Su tuo žmogumi galėjome matytis daugelį kartų per gyvenimą, o dabar juk paskutinis. Todėl jis ir yra reikšmingesnis.

As kiekviena savo mirusi artima (o palaidojau laaabai artimus zmones) jauciu. Jauciu jo buvima, jauciu, jog dvasia niekur nedingo, jauciu jog jie visada yra salia. Man jie yra "gyvi". O paskutini karta matome tik kuna 4u.gif
Siandien ir vestuves minimalistines, ir vaiko gimimas- tevu ir seneliu svente- lankytojai nebera pageidaujami, ir krikstynos tampa asmeniniu vaiko reikalu, ty krikstijasi jau suauge ir suvoke, kuria religija rinktis bendravimui su Dievu.

Taciau cia yra kiekvieno isitikinimai. Kazkam normalu poniskos vestuves ir ilgos, storos laidotuves, kazkam atrodo kitaip. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 08 13, 19:23)
Tai vis dėlto - kur?  g.gif

Bet tai šeimos - mūsų šeimos - reikalas. Mamos pageidavimas išsakytas man, aš jį vykdysiu. Savo pageidavimo artimiesiems dar neišsakiau, nors nekart pasisakiau už kremavimą, be to, ir organų donoro kortelę turiu. Tad po mano mirties mano kūnas man jau nėra svarbus ir reikšmingas. Bet nebūtinas jis ir vikšreliams mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 08 13, 19:24)
Kodėl tiek daug suteikiat reikšmės mano mintims? Praleiskit jas, nereaguokit, jei nenorit atsakymo.  4u.gif
Papildyta:

Tai vis dėlto - kur?  g.gif

Nes mintis apie kremavimą man irgi anksčiau yra buvusi. Bet dėl kapaviečių mažinimo. Nes tikrai darbo daug, o važinėti toloka. Bet vis tiek išvengti ,,teritorijos'' neįmanoma, manau.  mastau.gif
Papildyta:
Nepasikasi kur sodely po langu ir nebarstysi ant kaimynų laukų.  schmoll.gif

Tai vat..kad cia jus labai sureiksminot mano mintis, kad jau jum uzkibo mano pasisakymas smile.gif O kodel tureciau nereaguoti, jei jus mane "pakvietet" diskutuoti? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 08 13, 18:25)
As kiekviena savo mirusi artima (o palaidojau laaabai artimus zmones) jauciu. Jauciu jo buvima, jauciu, jog dvasia niekur nedingo, jauciu jog jie visada yra salia. Man jie yra "gyvi". O paskutini karta matome tik kuna  4u.gif
Siandien ir vestuves minimalistines, ir vaiko gimimas- tevu ir seneliu svente- lankytojai nebera pageidaujami, ir krikstynos tampa asmeniniu vaiko reikalu, ty krikstijasi jau suauge ir suvoke, kuria religija rinktis  bendravimui su Dievu.

Taciau cia yra kiekvieno isitikinimai. Kazkam normalu poniskos vestuves ir ilgos, storos laidotuves, kazkam atrodo kitaip. 4u.gif

Laidotuvės nėra ,,storos''. Tiek, kiek ateina žmonių, tiek jie ir dalyvauja. Jei daug mielų žmonių, tai ir buvimas kartu stipresnis.
Jutimas mirusio žmogaus, jam išėjus, netrukdo pabūti drauge ilgiau su atvykusiais išlydėti mielais žmonėmis.
Papildyta:
QUOTE(Laisvė @ 2010 08 13, 18:28)
Bet tai šeimos - mūsų šeimos - reikalas. Mamos pageidavimas išsakytas man, aš jį vykdysiu. Savo pageidavimo artimiesiems dar neišsakiau, nors nekart pasisakiau už kremavimą, be to, ir organų donoro kortelę turiu. Tad po mano mirties mano kūnas man jau nėra svarbus ir reikšmingas. Bet nebūtinas jis ir vikšreliams  mirksiukas.gif

Bet į orą pelenai neišeina. Vadinasi, turi būti jiems ir vieta, slepiame mes nuo kitų tai ar ne. g.gif
O dėl organų tai gerai, jeigu jie tada bus dar kitiems tinkami. Neseniai mano pažįstamos mamai įdėjo inkstą. good.gif
Atsakyti
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 08 13, 19:14)
O kodel ne i jura? tu pelenu dvi saujos..

Realiai žmogaus lieka apie (+/-) 3 kg. smile.gif
Jeigu dvi saujos, vadinasi ne viską susmulkino ir atidavė ax.gif

Va, radau aprašymą internete:
" Įvairių šalių krematoriumuose leidžiama naudoti įvairų kurą, tačiau populiariausios yra gamtinės dujos ir propanas. Deginant palaikus, temperatūra dujomis kūrenamose Rygos krematoriumo krosnyse pakyla net iki 870-980°C, o visas kremacijos procesas krosnyse valdomas specialiu kompiuteriu. Mirusysis krosnyje deginamas apie dvi valandas. Iki keturių valandų užtrunka tik vaikų ir nuo sunkių, nepagydomų ar užkrečiamų ligų mirusiųjų kremavimas. Kremavus lieka vos trys kilogramai palaikų, tiesa, tai ne vien pelenai - yra kaulų, metalo dalelių, kitų priemaišų. Metaliniai daiktai, pasibaigus deginimo procesui, ištraukiami specialiu magnetu. Iš pelenų kruopščiai išrinkus priemaišas, pelenai ir kaulai patenka į smulkintuvę, kad tilptų į urną. Artimiesiems mirusiojo palaikai atiduodami po pusiaudienio, nes iš pelenai turi būti žurnale suregistruoti."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasma: 13 rugpjūčio 2010 - 18:39
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 08 13, 18:31)
Tai vat..kad cia jus labai sureiksminot mano mintis, kad jau jum uzkibo mano pasisakymas smile.gif O kodel tureciau nereaguoti, jei jus mane "pakvietet" diskutuoti?  mirksiukas.gif

Tai puiku, kad šnekamės, jeigu jums mano mintys įdomios. ok.gif
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2010 08 13, 18:35)
Realiai žmogaus lieka apie (+/-) 3 kg. smile.gif
Jeigu dvi saujos, vadinasi ne viską susmulkino ir atidavė ax.gif

Tai gal ten su karstu? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 08 13, 19:39)
Tai gal ten su karstu?   mastau.gif

Nepatikslina g.gif

Bet aš kiek mačiau, tai tikrai ne dvi saujos schmoll.gif

Straipsnis tai čia: http://www.siauliaip...Version=enabled

O Klaipėdos apskrityje jau berods antras koliumbariumas pastatytas ir dar bus, tai man tas mirusiųjų pelenų drabstymas laukais - atrodo nemalonus ir neetiškas gyvųjų atžvilgiu ax.gif Ne ką mažiau nemalonu, nei hektarais plytinčios kapinės ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasma: 13 rugpjūčio 2010 - 18:45
tik kremavimas. man lavono lankymas porą dienų, gedulingi pietų, virkavimai ir kapų dekoravimas kai mirusiajam tai giliai dzin nepriimtina. jei žmogus buvo svarbus, jis bus prisimenamas ir be kapo lankymo. konvejerinis šarvojimas ir gedulingi pietūs daro pačią šarvojimo/laidojimo procedūrą atstumiančia.
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 08 13, 19:31)
Laidotuvės nėra ,,storos''. Tiek, kiek ateina žmonių, tiek jie ir dalyvauja. Jei daug mielų žmonių, tai ir buvimas kartu stipresnis.
Jutimas mirusio žmogaus, jam išėjus, netrukdo pabūti drauge ilgiau su atvykusiais išlydėti mielais žmonėmis.

Sakydama "storos", turiu galvoje keliu paru sarvojimas, budejimai prie grabo, giedorkos, gedulingi pietus, nuotraukos su perristu kaspinu nesiojimas.
Taip, jus visiskai teisi, atvyke zmones islydeti netrukdo. Tik koks tas islydejimas- kiekvieno asmeninis reikalas. Man asmeniskai uzsibuve sveciai ir su tuo susije rupesciai- trukdo smile.gif Noreciau palydeti zmogu simboliskai- sveciai susirenka popietei ar vakarui ir po keliu valandu issikirsto smile.gif

Del pelenu- tai juk ne kaulai, ne nuodeguliai kokiu galuniu..pvz atsistociau kad ir ant kokios aukstos kopos ir paleisciau su veju..ar koks ten velionio pageidavimas bebutu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 08 13, 18:42)

Yra žmogaus siela, dvasia. Yra jutimas jo po to, kai jau kūnas jam atitarnavo.

Kunas yra tik sielos indas. Nejau reikia garbinti puodyne vien todel, kad joje medus buvo? Tuomet kas svarbu puodyne, ar medus?
Atsakyti
Prieš kremavimą irgi šarvoja,juk nekiša į pečių paskubom,tiesiai iš morgo blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 08 13, 18:35)
Va, radau aprašymą internete:
" Įvairių šalių krematoriumuose leidžiama naudoti įvairų kurą, tačiau populiariausios yra gamtinės dujos ir propanas. Deginant palaikus, temperatūra dujomis kūrenamose Rygos krematoriumo krosnyse pakyla net iki 870-980°C, o visas kremacijos procesas krosnyse valdomas specialiu kompiuteriu. Mirusysis krosnyje deginamas apie dvi valandas. Iki keturių valandų užtrunka tik vaikų ir nuo sunkių, nepagydomų ar užkrečiamų ligų mirusiųjų kremavimas. Kremavus lieka vos trys kilogramai palaikų, tiesa, tai ne vien pelenai - yra kaulų, metalo dalelių, kitų priemaišų. Metaliniai daiktai, pasibaigus deginimo procesui, ištraukiami specialiu magnetu. Iš pelenų kruopščiai išrinkus priemaišas, pelenai ir kaulai patenka į smulkintuvę, kad tilptų į urną. Artimiesiems mirusiojo palaikai atiduodami po pusiaudienio, nes iš pelenai turi būti žurnale suregistruoti."

Oi, kažkoks sudėtingas prosesas. g.gif Čia tas pats kaip aprašinėti, kad du metrai po žeme veisiasi kirmėliukai. rolleyes.gif
Atsakyti