Įkraunama...
Įkraunama...

Angina, anginos operacija

Sveikos, merginos, dziaugiuosi kad atradau man siuo metu labai aktualia tema.
Isoperavo vakar angina, tai po pietu pradejo tinti liezuvis, patines yra ir liezuvelis gerkleje, seseles sake kad tai praeis, na tipo sekancia diena bus geriau. Bet siandien pagerejimo tikrai nejauciu, netgi dar blogiau jauciuosi. Siandien ryte israse namo, gydytojas sake gerkle puiki, na kai as ja pamaciau tai vos nenualpau.
Yra dar kazkokiu baltu sasu gerkleje, zinau kad ju turi buti, tik va kad man jie gerkle visai tarsi uzdare, valgyti be sansu. Gerti geriu dantis sukandusi, beje man liepe pradeti gerti praejus 2 valandom po operacijos. Liepe gerti tik salta vandeni ir valgyti daug ledu. Na man kazkaip viskas labai keistai atrodo. O skausmelis tai isvis patyliu. Israse benurona zvakutemis ir sirupa, nes tableciu nepraryju. Bet kad nepadeda man ne tas sirupas ne zvakutes. O ka jus vartojat nuo skausmo?
Beje drauge patare skalauti ramuneliu arbata ir su druska, kaip jus manote ar galima? Temos visos neperskaiciau todel nepykit jei rasete apie tai. Dar noreciau paklausti tu kurios operavosi ar buvo kazkas panasaus, na patines gerokai liezuvis, siandien net limfmazgiai patino ir aplamai visa burna kazkokia skausminga.
Atsakyti
QUOTE(asandra @ 2011 09 14, 22:19)
Sveikos, merginos, dziaugiuosi kad atradau man siuo metu labai aktualia tema.
Isoperavo vakar angina, tai po pietu pradejo tinti liezuvis, patines yra ir liezuvelis gerkleje, seseles sake kad tai praeis, na tipo sekancia diena bus geriau. Bet siandien pagerejimo tikrai nejauciu, netgi dar blogiau jauciuosi. Siandien ryte israse namo, gydytojas sake gerkle puiki, na kai as ja pamaciau tai vos nenualpau.
Yra dar kazkokiu baltu sasu gerkleje, zinau kad ju turi buti, tik va kad man jie gerkle visai tarsi uzdare, valgyti be sansu. Gerti geriu dantis sukandusi, beje man liepe pradeti gerti praejus 2 valandom po operacijos. Liepe gerti tik salta vandeni ir valgyti daug ledu. Na man kazkaip viskas labai keistai atrodo. O skausmelis tai isvis patyliu. Israse benurona zvakutemis ir sirupa, nes tableciu nepraryju. Bet kad nepadeda man ne tas sirupas ne zvakutes.  O ka jus vartojat nuo skausmo?
Beje drauge patare skalauti ramuneliu arbata ir su druska, kaip jus manote ar galima? Temos visos neperskaiciau todel nepykit jei rasete apie tai. Dar noreciau paklausti tu kurios operavosi ar buvo kazkas panasaus, na patines gerokai liezuvis, siandien net limfmazgiai patino ir aplamai visa burna kazkokia skausminga.

kad patinę - normalu. kad liežuvis skausmingas - normalu. kad skauda neįmanomai ir neaišku, kokius vaistus imti, kad neskaudėtų doh.gif - normalu. galima imti leidžiamus. aš namie gėriau nimesilį ir praktiškai visą laiką miegojau - suėjo. o ligoninėj leido diklaką ir klonazepamą - pasaka. kad į gerklę baisu žiūrėti - normalu. balti šašai bus ilgai - apsipraskit smile.gif ramunėlės - ne ir druska - irgi ne. bent jau ne dabar. dabar ramybės reikia gerklei. ten gi žaizda atvira, o čia - druska... doh.gif doh.gif apsikauksit. šaltas vanduo - ok. ledai - nežinau, yra įvairių nuomonių. kai kas sako, kad pienas ne itin - apvelia žaizdą. limfmazgiai - gali būti, bet stebėkit. o temperatūra kaip?

bet šiaip tai jus ankstokai išrašė... vakar operavo, o šiandien paleido? tai gal vietinę nejautrą ėmėt?
Atsakyti
QUOTE(kokošė @ 2011 09 14, 23:43)
kad patinę - normalu. kad liežuvis skausmingas - normalu. kad skauda neįmanomai ir neaišku, kokius vaistus imti, kad neskaudėtų doh.gif - normalu. galima imti leidžiamus. aš namie gėriau nimesilį ir praktiškai visą laiką miegojau - suėjo. o ligoninėj leido diklaką ir klonazepamą - pasaka. kad į gerklę baisu žiūrėti - normalu. balti šašai bus ilgai - apsipraskit smile.gif ramunėlės - ne ir druska - irgi ne. bent jau ne dabar. dabar ramybės reikia gerklei. ten gi žaizda atvira, o čia - druska... doh.gif doh.gif apsikauksit. šaltas vanduo - ok. ledai - nežinau, yra įvairių nuomonių. kai kas sako, kad pienas ne itin - apvelia žaizdą. limfmazgiai - gali būti, bet stebėkit. o temperatūra kaip?

bet šiaip tai jus ankstokai išrašė... vakar operavo, o šiandien paleido? tai gal vietinę nejautrą ėmėt?

ledų,bent jau Santariškėse valgyti neleidžia.Šalto gert irgi.Liepia vandenį arba žolelių arbatą truputį šiltą ir pasaldintą gert. O šiaip viskas,kaip ir rašė kokošė yra normalu.Ir dar nepamirškim smarvės,kuri poros dienų bėgyje atsiras-ji irgi normali doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kokošė @ 2011 09 14, 23:43)

Dekui merginos kad truputi apraminot, nes maniau kad tai tikrai nenormalu. Temperaturos pakolkas nebuvo. Narkoze bendra emiau , o isleido antra diena todel kad privacioje klinikoje operavausi, cia atvyksti valanda pries operacija ir kita diena israso, na aisku jei nera komplikaciju. Nimesilis nezinau ar yra pas mus
(Kipre) , kazi kieno jis gamybos, man israse benurona bet ne velnio nepadeda. As jau nesvajoju apie skausmo nuemima, bent sumazinima. O del leidziamu jus pacios leidziates ar vykstat i ligonine? Apie miega man ne nesvajoti, antra naktis be miego, tuoj prisirenka seiliu ir lakstau is lovos, nes guledama nuryti negaliu.
Dar , gal zinote kaip apsisaugoti nuo kraujavimo, zinau kelti nieko negalima, lenktis.
Dar keista skirtingose salyse skirtingos nuomones, man silta gerti kategoriskai uzdraude schmoll.gif , kaip rase Magnifigue
Atsakyti
Aš operavausi Kauno klinikose rugpjūčio mėnesį- taip pat paleido sekančią dieną, kad ir darė pilną narkozę. Nekraujavau ir temperatūra nebuvo pakilus, todėl daktaras išleido namo.
Viskas, ką parašei asandra - yra tikrai labai normalu. Skausmas žvėriškas- net gerti reikia per "negaliu". Kaip sakė merginos, dar ir kvapas bus baisulinis doh.gif . Pirmas tris dienas naudojau leidžiamus vaistus- Ketonal (ne Ketanov wink.gif ) padėdavo kelioms valandoms ir Ibuprofen 600. Tik nuryti neišeidavo, todėl smulkindavaus į trupinėlius (bet nepatariu to daryti, nes graužia gerklę jie).
Atsakyti
QUOTE(asandra @ 2011 09 15, 06:53)
Dekui merginos kad truputi apraminot, nes maniau kad tai tikrai nenormalu. Temperaturos pakolkas nebuvo. Narkoze bendra emiau , o isleido antra diena todel kad privacioje klinikoje operavausi, cia atvyksti valanda pries operacija ir kita diena israso, na aisku jei nera komplikaciju. Nimesilis nezinau ar yra pas mus
(Kipre) , kazi kieno jis gamybos, man israse benurona bet ne velnio nepadeda. As jau nesvajoju apie skausmo nuemima, bent sumazinima. O del leidziamu jus pacios leidziates ar vykstat i ligonine? Apie miega man ne nesvajoti, antra naktis be miego, tuoj prisirenka seiliu ir lakstau is lovos, nes guledama nuryti negaliu.
Dar , gal zinote kaip apsisaugoti nuo kraujavimo, zinau kelti nieko negalima, lenktis.
Dar keista skirtingose salyse skirtingos nuomones, man silta gerti kategoriskai uzdraude schmoll.gif , kaip rase Magnifigue

pagūglinau tą jūsų benuron - paprastas paracetamolis doh.gif o die. doh.gif doh.gif tai db aišku, kodėl limfmazgiai didėja.

galite grįžti į ligoninę ir reikalauti stipresnių, būtinai suspensijų, nes tablečių nenurysite. arba eiti tiesiai į vaistinę - jei pas jus galima gauti stipresnių be recepto, bet vėlgi - miltelių. pati geriau neikite, pasiųskite ką nors, jei galite.

nimesilis būna įvairiais pavadinimais, bendrinis - nimesulidas. yra tabletėm, bet ieškokite miltelių.

nuo kraujavimo taip ir saugotis - nekelti, nesilenkti, staigių judesių nedaryti, fizinio krūvio ne, neperkaisti, po karštu dušu nesimaudyti... principe, vengti bet ko, kas galėtų pakelti kraujo spaudimą. kritinis laikas - savaitė. net jei viskas atrodo gerai, antra savaitė po op yra rizikinga (čia Magnifique moka puikiai paaiškinti kas ten ir kaip ten smile.gif) ir save reikia pasaugoti.

ar šiltą, ar šaltą gerti - geriausia drungną smile.gif sakau, ten gi žaizda. svarbu leisti užgyti, neerzinti. ir maistas, ir gėrimai turi būti švelnūs. stebėkit save, kiekvienam skirtingai. aš pvz trintas daržoves valgiau dvi savaites doh.gif kai kitos jau po kelių dienų kramto ir vargo nemato.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kokošė: 15 rugsėjo 2011 - 08:26
Eripa, ar pati leidaisi vaistus, nes vyras nemoka suleisti, todel beliktu paciai, bet neisivaizduoju kaip tai padaryti. Del nimesilo tai vyras sake nera vaistineje. Paskambint gydytojui negaliu nes beveik neprakalbu doh.gif , teks vyro laukti is darbo kad pasiust pas gydytoja.
Atsakyti
QUOTE(asandra @ 2011 09 15, 08:46)
Eripa, ar pati leidaisi vaistus, nes vyras nemoka suleisti, todel beliktu paciai, bet neisivaizduoju kaip tai padaryti. Del nimesilo tai vyras sake nera vaistineje. Paskambint gydytojui negaliu nes beveik neprakalbu doh.gif , teks vyro laukti is darbo kad pasiust pas gydytoja.

uoj ne, pati tai nemoku. Mama leisdavo. *****, pirmom dienom tas nimesilis nelabai padeda. Reikia stipresnių vaistų. Vaistinėje patartų tikra kažką 4u.gif Aš pirkausi dar kažkokius vaistus nuo skausmo, net anotacijoj parašyta buvo, kad nuo skausmo pooperaciniu laikotarpiu ir kartu nuo uždegimo.
Papildyta:
QUOTE(kokošė @ 2011 09 15, 08:25)
*ar šiltą, ar šaltą gerti - geriausia drungną smile.gif

*aš pvz trintas daržoves valgiau dvi savaites doh.gif kai kitos jau po kelių dienų kramto ir vargo nemato.

* drinks_cheers.gif
*aš taip pat sunkiai valgiau. Ypač 6-7dieną buvo pablogėjimas (sakė gyd. normalu), tada išvis į burną paimti nieko negalėjau. Graužimas beprotiškas buvo, gerklė kaip avietė pasidarė. Pradėjo trauktis tos fibrino apnašos, todėl atsidengė gerklė ir prasidėjo graužimas.
Atsakyti
QUOTE(asandra @ 2011 09 15, 07:53)

veiklioji medžiaga nimesulidas.bet gali ir nebūt,nes jis daug kur uždraustas,nes įtin kenkia kepenim.tai,kad paracetamolis tokį skausmą nuims net nėr ko svajot.paieškok kokio diklofenako vaistinėj arba dexaketoprofeno.aš pati leisdavausi,į šlaunis,nes užpakalin nepatogu.o šiaip ir solpadeinas turėtų pas jus būt,paieškok.ten kodeinas su paracetamoliu.tokiam deriny gerai veikia.yra tirpinamų tablečių.aš 2 sav.pusiau gulom miegojau.prie lovos pastačiau fotelį,jo kampe,kur šikniukas būna,kaldrą suvyniojau,kad nuožulniau būtų,tada pagalvę padėjau ir taip miegojau..dėl kraujavimo,tai apie sav.liepia lovoj kočiotis,nesilenkt,nekelt,kaštyje nebūt,prekybcentrių vengt,karšto dušo,vonios negalima.3sav.vengt bet kokio fizinio krūvio,vengt karštų patiekalų,gėrimų,aštraus maisto,gubaus maisto.o man kaip tik sakė,kad viskas turi būti truputį šilta,ir gėrimas ir maistas.ledų neleido.ledukus tik jei prasidėtų kraujavimas,dėt į burną ir aplink kaklą,gerklę.
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2011 09 15, 10:52)
veiklioji medžiaga nimesulidas.bet gali ir nebūt,nes jis daug kur uždraustas,nes įtin kenkia kepenim.tai,kad paracetamolis tokį skausmą nuims net nėr ko svajot.paieškok kokio diklofenako vaistinėj arba dexaketoprofeno.aš pati leisdavausi,į šlaunis,nes užpakalin nepatogu.o šiaip ir solpadeinas turėtų pas jus būt,paieškok.ten kodeinas su paracetamoliu.tokiam deriny gerai veikia.yra tirpinamų tablečių.aš 2 sav.pusiau gulom miegojau.prie lovos pastačiau fotelį,jo kampe,kur šikniukas būna,kaldrą suvyniojau,kad nuožulniau būtų,tada pagalvę padėjau ir taip miegojau..dėl kraujavimo,tai apie sav.liepia lovoj kočiotis,nesilenkt,nekelt,kaštyje nebūt,prekybcentrių vengt,karšto dušo,vonios negalima.3sav.vengt bet kokio fizinio krūvio,vengt karštų patiekalų,gėrimų,aštraus maisto,gubaus maisto.o man kaip tik sakė,kad viskas turi būti truputį šilta,ir gėrimas ir maistas.ledų neleido.ledukus tik jei prasidėtų kraujavimas,dėt į burną ir aplink kaklą,gerklę.

Vyras parnese nurofena(tai ibuprofenas), na jis irgi silpnas , bet gal kiek stipresnis uz paracetamoli. Cia pas mus be recepto nusipirkti stipriu vaistu beveik neimanoma. O kazi ar mums galima ibuprofena, nes kazkokiame puslapyje sioje temoje skaiciau kad kai kurie vaistai sukelia kraujavimus(ar tik ne diclofenakas), tai tokiu mums manau negalima del gerkles kraujavimo.
As nesupratau tavo aprasymo del miegojimo, ar galva turi buti labiau pakelta , na tipo kaip sedint ar atvirksciai. As tai miegu ant paprastu padusku(ta prasme nepaaukstintu). Ar atvirksciai galva turi buti labiau i apacia. Jei gali parasyk isamiau, nes man "nedaejo"
Ir dar jei prasidejo gerkles kraujavimas tai cia jau zaibiskai i ligonine ar dar paciam su ledukais pabandyti galima?
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti