Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kokio amžiaus vedate vaikus į kino teatrą

QUOTE(Bekasė @ 2010 08 16, 21:44)
o tu is pradziu parodyk i kuri seansa megoje ar kitame kinoteatru tinkle ( jeigu tai nera akcija - kokios ten dienos) suauge eina uz nepilnus 11lt?  Gal atsiversk kainininka ir pamatysi, kad Naito pamineta kaina yra VAIKISKO bilieto.

Bekasei , kuri, pasirodo, su manimi diskutuoja :

http://www.forumcine...ccp_prices_new/
Darbo dienomis į visus seansus iki tryliktos valandos visi bilietai kainuoja vienuolika litų. Aš suprantu, kad mano pamąstymai/klausimas pasirodė per daug sudėtingas - kalbėjau ne apie bilietų kainas, o apie tam tikro amžiaus lankytojams suteikiamas lengvatas daugelyje kitų viešųjų sferų cool.gif , bet į tokį svarų, tiesiog karvės dydžio 'kontrargumentą' negaliu leist sau neatsakyt.
Beje, išlieka abejonė - o kaip vaikas gali - tegul ir pigiau- pasinaudoti paslauga, už kurią privaloma sumokėt ne mažiau vienuolikos litų, jei nėra specialios kėdės jam sėdėt ?

Mano vaikams labai patinka filmai namie, bet kino teatrai jiems, manau, reikalingi bendrąjai socializacijai. Aš pati praktiškai nematau repertuaruose nieko, kas domintų , visi "triokš-pokšt " su tais efektingais efektais yra... Pasilaikysiu nuomonę sau. Žmonės net "Žalčio" alų geria, tai ką jau.

QUOTE(Ingėnas @ 2010 08 20, 15:57)
Nes paskaičius postus man susidaro įspūdis (galbūt ir klaidingas), kad vos ne kaip lenktynės išeina cool.gif  - jei  mažesniam vaikui patiko, o vyresniam ne, tai vos ne tas jaunesnis labiau brandus ar vos ne protingesnis  doh.gif

Aš pati (nei mano 7-metė) dar nesame buvę 3D (kokia gėda  lotuliukas.gif  doh.gif ). Bet pvz. mano regėjimas nėra tobulas, akys jautresnės, tai nesu tikra, ar jų nevargintų toks seansas, jei jau kitos rašo, kad net akys ašaroja jo metu cool.gif

Branda yra ne tik proto, beje. Sugebėjimas susitelkti, prisitaikymas prie aplinkos ( nelakstyti , nešūkauti, garsiai nečepsėti kino teatre , kaip ir kitur, beje ) lygiai brandinamas, o tai, kad kino salėj ir čepsima, ir skambinėjama ir garsiai komentuojama tik įrodo, kad ir suaugę ne visi tuo aspektu yra brandūs. Proto branda aš suabejočiau pirmiausia kalbėdama ne apie vaikų publiką, o būtent apie 'brandžius" suaugėlius, kurie eina žiūrėt eilinio dangaus nugriuvimo seanso su žymiaisiais efektais, t.y. žemų dažnių perdozavimu. Praktiškai tokiu pat, koks kartais sklinda iš trečių-penktų bemvų, pilnų specialiųjų polinkių bernų.

Asmeninis pastebėjimas - 3D akiniai mano trumpareges ir šiaip nebaisiai stiprias akis nuvargino, tikrai pajutau diskomfortą po seanso. Praėjo savaime, gydyti nereikėjo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo anė: 20 rugpjūčio 2010 - 14:56
liuks parasei apie "brandzius" ziurovus, tikra tiesa ax.gif o del akiniu, jei nuvargino akis, tai reiskiasi padave tau negerus akinius. tokius akinius jau pradzioje filmo, jei pastebi, kad blogai rodo, reikia nunesti ir tau juos pakeicia 4u.gif
Atsakyti
rodė gerai, kuo puikiausiai, bet akys pavargo. Matyt, jei žmogui nėra problemų su akim, tai sunku suprast - nors kodėl, va, jei skaitytumėt visą naktį, ar prie kompo kiaurą dieną dirbtumėt, ar vairuotumėt kelias valandas nepalankiom sąlygom , būtų kažkas panašaus. Tiesiog pervargimas, matyt, akiai tenka didesnis krūvis.

Kita bėda, kad akiniai beveik visi buvo numozoti . Aš savo specialių skudurėlių turiu, nes akiniuota vaikštau, bet nė tie nepadėjo išvalyt. Vieni pasitaikė kiek švaresni, o antrus ėjau keist, visai nemaloniai buvau sutikta, berniukas dalindamas pats pirštais stiklus grabaliojo...Et.

Nesistebiu beveik, nes žmonėms visai ir nereikia jokio aptarnavimo ir jokios kokybės, didesne dalimi atvejų, kokią situaciją bepaimtum, bus tas pats, kaip naitui su vaikais kino teatre - klientų minia pirkėją, nepatenkintą preke/paslauga, dar ir apšauks, ir asmeninę biografiją išnagrinės, ir gyvent pamokys. Taip mes ir važinėjam šiukšlinuose autobusuose su bomžais, mūsų traukiniai vėluoja, mūsų šaligatviai ištrupėję, parduotuvėse pilna pasenusių maisto produktų su neteisinga info ant etikečių ( naujausias atradimas: RIMI ūkininkų skyrelis, čia Vilniuje, Šiaurės miestelyje. Labai džiaugiausi pamačius, kas, kad viena iš trijų milžinių ir tą sferą bando užgrobt, bet šviežia, lietuviška... Pirkau naminio pašteto. Po ranka sukrauti - vakar- gaminiai , kurių laikas ir baigiasi ....vakar. Iš toliau pasisiekiau šviežesnį. Sudėtis stebuklinga: kiaulių kepenys, lašiniai, druska, pipirai. Valio. Namie valgom - nesusmulkinto raumens gabaliukai, malti plaučiai. ??? Skanus, beje. Bet pameluota, iš ko. Kai meluojama vienoj vietoj, tai kodėl turiu tikėt, kad tai ūkininko gaminys iš jo paties išaugintos kiaulės mėsos ? ). Mes patys nulemiam, kaip su mumis elgiasi mūsų draugai, giminės, kaimynai, kai mus atskiria prekystalio barjeras. Maždaug taip vat.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo anė: 20 rugpjūčio 2010 - 16:07
QUOTE(anė @ 2010 08 20, 16:06)
*rodė gerai, kuo puikiausiai, bet akys pavargo. Matyt, jei žmogui nėra problemų su akim, tai sunku suprast - nors kodėl, va, jei skaitytumėt visą naktį, ar prie kompo kiaurą dieną dirbtumėt, ar vairuotumėt kelias valandas nepalankiom sąlygom , būtų kažkas panašaus. Tiesiog pervargimas, matyt, akiai tenka didesnis krūvis.

**Nesistebiu beveik, nes žmonėms visai ir nereikia jokio aptarnavimo ir jokios kokybės, didesne dalimi atvejų, kokią situaciją bepaimtum, bus tas pats, kaip naitui su vaikais kino teatre - klientų minia pirkėją, nepatenkintą preke/paslauga, dar ir apšauks, ir asmeninę biografiją išnagrinės, ir gyvent pamokys. Taip mes ir važinėjam šiukšlinuose autobusuose su bomžais, mūsų traukiniai vėluoja, mūsų šaligatviai ištrupėję, parduotuvėse pilna pasenusių maisto produktų su neteisinga info ant etikečių ( naujausias atradimas: RIMI ūkininkų skyrelis, čia Vilniuje, Šiaurės miestelyje. Labai džiaugiausi pamačius, kas, kad viena iš trijų milžinių ir tą sferą bando užgrobt, bet šviežia, lietuviška... Pirkau naminio pašteto. Po ranka sukrauti - vakar- gaminiai , kurių laikas ir baigiasi ....vakar. Iš toliau pasisiekiau šviežesnį. Sudėtis stebuklinga: kiaulių kepenys, lašiniai, druska, pipirai. Valio. Namie valgom - nesusmulkinto raumens gabaliukai, malti plaučiai. ??? Skanus, beje. Bet pameluota, iš ko. Kai meluojama vienoj vietoj, tai kodėl turiu tikėt, kad tai ūkininko gaminys iš jo paties išaugintos kiaulės mėsos ? ). Mes patys nulemiam, kaip su mumis elgiasi mūsų draugai, giminės, kaimynai, kai mus atskiria prekystalio barjeras.  Maždaug taip vat.

* Šiaip tai, išeitų tuomet, tie 3D filmai yra didelė bėda g.gif Nes juk yra tam tikras vaikų amžius, kada tos akys pažeidžiamiausios (jei neklystu, nes jau senokai pati tuo domėjausi, būtent apie 6-7 metus ir vėliau jau paauglystėje). Blogai, kai kažkurį iš vaikiškų (ir ne tik) filmų rodo tik 3 D formate. Kaip kad pvz. "Katės ir šunys".
** Tuomet retorinis klausimas? O ką jūs pati konkrečiai darote, kad taip nebūtų(turiu omeny jūsų paminėtus autobusus, traukinius, ištrupėjusius šaligatvius, sugedusius maisto produktus ir t.t.)? Pasipiktinimas forume kažin ar sprendžia problemą cool.gif
Gali būti tas klausimas tik šiaip, jums pamąstymui.

Daugiau į šią diskusiją pati veltis neketinu, nelabai patiko ankstesnės diskusijos stilius bei tonas:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 20 rugpjūčio 2010 - 16:17
Na aš iš Kauno, tai pas mus net duodamas akinukus vyrukas visada perspėja, kad jei ką, ateikit-pakeisiu. Kitas dalykas- aš pati esu trumparegė, bet man akys nenuvargsta... Čia jau matyt ne nuo ligos, o pačio žmogaus priklauso. Ir dar "Katės ir šunys tikrai ne vien tik 3D. Mes žiūrėjom dvimatį. Vaikams labai patiko drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Tomana @ 2010 08 20, 17:17)
Na aš iš Kauno, tai pas mus net duodamas akinukus vyrukas visada perspėja, kad jei ką, ateikit-pakeisiu. Kitas dalykas- aš pati esu trumparegė, bet man akys nenuvargsta... Čia jau matyt ne nuo ligos, o pačio žmogaus priklauso. Ir dar "Katės ir šunys tikrai ne vien tik 3D. Mes žiūrėjom dvimatį. Vaikams labai patiko drinks_cheers.gif

Arba aš blogai įsigilinau, arba Vilniaus Akropolio Forum Cinemas "Katės ir šunys" rodo tik 3D g.gif
Pvz. man (kol kas ir mano vaikui) tie spec. efektai dar tikrai nėra būtini. O ir kainuoja bilietai pigiau į paprastus seansus.
Atsakyti
maniškai kates ir šunis taip pat žiūrėjo dvimates, pirmą dalį iš viso tik namie. "Tūrinį" filmą matėme tik vieną, pasirinkome tą variantą tik iš smalsumo - jei tiksliau, man norėjosi pamatyti, kaip pasikeitė rezultatai po daugelio išradinėjimų metų , nes pati anoj tarybinėj epochoj tokių kinų mačiau. Ir vaikui, aišku, norėjau supažindinti. Nemanau, kad reiktų visus filmus žiūrėti būtent tokiam formate.

Į asmeninį viešą smile.gif raginimą viešai atsakau - aš kur kas daugiau reiškiuosi realiame gyvenime, nei virtualioj sferoj, jei kalbam apie prekes/paslaugas ir jų kokybę. Ir, Ingėnai, dažniausiai būna būtent taip, kaip šiuo atveju - jei mano akiniai nuterlioti, aš durna ir nežinau, ko noriu, nes 'visiems gerai", "visi tokius gauna ir nesiskundžia " etc. Šiaip jau ta konfrontacija yra labai nemaloni , pamažu išmokstu dažniau nutylėti arba stengiuosi iš viso nesinaudot daugeliu dalykų. Nu netenkina , pavyzdžiui, manęs nei pigus, nei brangus rūbų valymas Vilniaus mieste , viešasis transportas nepatinka - tai juos praktiškai šimtu procentų ignoruoju. O štai dėl maisto kokybės ir "netyčinių" sukčiavimų su kainomis, kurie vyksta visose be jokios išimties 'tinkluose" netyliu ir nesiruošiu to daryt. Bet ginu savo teises ne SM-e smile.gif.Ar atsakiau ?
Atsakyti
QUOTE(anė @ 2010 08 20, 17:36)
Į asmeninį viešą smile.gif raginimą viešai atsakau - aš kur kas daugiau reiškiuosi realiame gyvenime, nei virtualioj sferoj, jei kalbam apie prekes/paslaugas ir jų kokybę. Ir, Ingėnai, dažniausiai būna būtent taip, kaip šiuo atveju - jei mano akiniai nuterlioti, aš durna ir nežinau, ko noriu, nes 'visiems gerai", "visi tokius gauna ir nesiskundžia " etc. Šiaip jau ta konfrontacija yra labai nemaloni , pamažu išmokstu dažniau nutylėti arba stengiuosi iš viso nesinaudot daugeliu dalykų. Nu netenkina , pavyzdžiui, manęs nei pigus, nei brangus rūbų valymas Vilniaus mieste , viešasis transportas nepatinka - tai juos praktiškai šimtu procentų ignoruoju. O štai dėl maisto kokybės ir "netyčinių" sukčiavimų su kainomis, kurie vyksta visose be jokios išimties 'tinkluose" netyliu ir nesiruošiu to daryt. Bet ginu savo teises ne SM-e smile.gif.Ar atsakiau ?

Atsakėt, šaunu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2010 08 20, 18:32)
Arba aš blogai įsigilinau, arba Vilniaus Akropolio Forum Cinemas "Katės ir šunys" rodo tik 3D g.gif 
Pvz. man (kol kas ir mano vaikui) tie spec. efektai dar tikrai nėra būtini. O ir kainuoja bilietai pigiau į paprastus seansus.

Na mes žiūrėjom Megoje, tai ten berods iš vis nėra 3D filmų. Bet jei jau jis būtų tik 3D, tai ir nerodytų Megoje.... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tomana @ 2010 08 20, 17:45)
Na mes žiūrėjom Megoje, tai ten berods iš vis nėra 3D filmų. Bet jei jau jis būtų tik 3D, tai ir nerodytų Megoje.... mirksiukas.gif

Dar pasitiklinau Forum Cinemas svetainėje, tikrai Vilnaus Akropolyje ir Vingyje rodo tik 3D:
http://www.forumcine...=...&movie=4076

Matyt, jiems taip labiau apsimoka, nes bilietai 3D juk brangesni. O aš į Kauną dėl filmo juk nevažiuosiu.
Atsakyti
na, bet tikrai, kokia nesamone.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tomana @ 2010 08 20, 18:06)
na, bet tikrai, kokia nesamone.... doh.gif

Šiuo atveju belieka tik ignoruoti tongue.gif
Na bet vistiek norim mes į tą filmą (ne tik mano mergička, bet, kaip nekeista, šįkart net aš pati blush2.gif ).
Atsakyti