QUOTE(Milux @ 2010 09 12, 17:38)
Na man ir keista labai paskaicius jusu zinutes, tokiem maziem vaikam

klausimas - kokia priezastis kirpimo?
Mus ir konsultavo labai profesionali tikrai labai gera stomotologe ir ji aiskino na bent del lupos pasaitelio kad nera jokio reikalo jo kirpti kol nesuauge nuolatiniai dantukai, jai kol pieniniai dantukai yra tarpas tai dar nieko nereiskia, reikia sulaukt kol suaugs nuolatiniai, o tada ir bus matyt ar reikia kirpt ar ne.
Na man tikrai cia susidare nuomone kad kerpami jie reikia nereikia, kam kankint vaikuti , nesvarbu koks jis mazas butu, jai tai net nebutina
oj, oj, ne, ne, ne... Ne lūpos pasaitėlis, o liežuvėlio!!!!!!!!!!!!!! Net tema taip vadinasi. Nežinau kas darosi dėl lūpos pasaitėlio, bet dėl liežuvėlio tai mus konsultavo ne stomatologė, toli gražu ne ji turi spręsti, o dukrytės gydytojas skyrė siuntimą pas plastikos chirurgą arba burnos chirurgą, mes rinkomės pirmąjį variantą, konsultavomės ir galiausiai vistiek tėveliai nusprendžia kerpam liežuvėlio pasaitėlį ar ne... Kaip jau minėjau ankstesniuose pasisakymuose mes su vyru kartu vieningai nusprendėm, kad tai reikalinga. Nes liežuvėlis buvo prisegtas labai. Dėl jo dukrytei sunkiau valgyti, kai kuriems mažyliams taip ir nepavyksta išmokti žįsti krūtį tik todėl, kad nebuvo laiku pakirptas liežuvėlis. Kad įsivaizduotumėt kaip labai prisegtas liežuvėlis tai po pakirpimo ji dabar moka ir košę iš burnos išstumti ir pasiekia smakriuką, kitaip sakant suaugimas iki tol trukdė tai daryti, o giminėje turim pavyzdžių kai vyro bolis neištaria R raidės, manau jog pakirpus liežuvėlį buvo galima tai ištaisyti, nes kaip jau minėjau vaikystėje jokie logopedai jam nepadėjo....

o tuo laiku niekas nepatarė pakirpti liežuvėlio. Skaičiau pasakojimų ir yra tokių gydytojų kurie mano, jog reikia laukti ir ne va tai liežuvis išsitampys, taip... internete radau vieną istoriją kuri liudija, jog tai įmanoma, moteris ištaria R raidę tik negali parodyti liežuvio (jis prisegtas) tokiu atveju manau toks trūkumas ne bėda, bet deja aš asmeniškai nežinau ir nepažįstu tokių žmonių ir turiu gyvą pavyzdį kai dukrytės dėdė neištaria R raidės ir dėl to iki šiol labai išgyvena. Mes nusprendėmes liežuviuką pakirpti tam, kad to išvengti.

Ir kaip minėjau procedūra neskausminga, dukrytei neišriedėjo nė viena ašara

nors jai buvo tik penki mėnesiai, manau toks vaikas jeigu skauda tikrai moka tai parodyti