Įkraunama...
Įkraunama...

Liežuviuko pasaitėlis

QUOTE(InesaP @ 2010 09 12, 11:59)
nu kokios skirtingos situacijos... mano daktarė tai išvis pareiškė, jog nėra kur skubėt, gal kai bus virš metų... bet kad skaičiau, jog geriau atlikti iki šešių mėnesių, nes paskui būtina narkozė unsure.gif

nežinau kas jus konsultavo, bet mums ir dukrytės gydytoja patarė ir patys su vyru nusprendėme kad kuo ankščiau tuo geriau, vėliau sunkiai įsivaizduoju kaip aš galėčiau ją prikalbinti išsižioti... g.gif turėčiau meluoti kad neskaudės ir pan. o dabar mūsų dukrytė net nieko nesuprato, net nepravirko... thumbup.gif Labai jaudinausi ir laukėm kol išgirsim jos riksmą, buvom pasiruošę blogiausiam, bet viskas praėjo labai gerai, kraujo beveik nebuvo, vos vos pasirodė kol atnešė, aplink lūpytes, sesutė laikė už apykakalės užkištą vienkartinę servetėlę, bet ji net nesusitepė, rekomendavo duoti iškart čiulptuką, davėm iki kol mašiną pasiekėm, o tada pasiūlėm pienuko ir viskas, jokių aimanų, verksmų - nieko. Gal tik vakare truputį guodėsi, labai nežymiai... lyg skaudėtų, bet jau labai ne daug, vos vos... Vyro brolis neištaria R raidės, jam kai buvo mažas niekas liežuviuko nekirpo, anyta sakė, kad niekas net nepatarė ir nepasiūlė, o jis iki šių dienų prisimena, kaip ilgai pas logopedę vaikščiojo ir kaip mokykloje vaikai iš jo tyčiodavosi dar ir dabar jaučia kompleksą... Manau tai didžiulis nepatogumas žmogui siekiant karjeros ir šiaip gyvenime trukdis, jeigu galima jo išvengti ar bent padėti, kodėl to nepadarius laiku...
Atsakyti
Na man ir keista labai paskaicius jusu zinutes, tokiem maziem vaikam unsure.gif klausimas - kokia priezastis kirpimo?
Mus ir konsultavo labai profesionali tikrai labai gera stomotologe ir ji aiskino na bent del lupos pasaitelio kad nera jokio reikalo jo kirpti kol nesuauge nuolatiniai dantukai, jai kol pieniniai dantukai yra tarpas tai dar nieko nereiskia, reikia sulaukt kol suaugs nuolatiniai, o tada ir bus matyt ar reikia kirpt ar ne.
Na man tikrai cia susidare nuomone kad kerpami jie reikia nereikia, kam kankint vaikuti , nesvarbu koks jis mazas butu, jai tai net nebutina
Atsakyti
QUOTE(Milux @ 2010 09 12, 17:38)
Na man ir keista labai paskaicius jusu zinutes, tokiem maziem vaikam unsure.gif klausimas - kokia priezastis kirpimo?
Mus ir konsultavo labai profesionali tikrai labai gera stomotologe ir ji aiskino na bent del lupos pasaitelio kad nera jokio reikalo jo kirpti kol nesuauge nuolatiniai dantukai, jai kol pieniniai dantukai yra tarpas tai dar nieko nereiskia, reikia sulaukt kol suaugs nuolatiniai, o tada ir bus matyt ar reikia kirpt ar ne.
Na man tikrai cia susidare nuomone kad kerpami jie reikia nereikia, kam kankint vaikuti , nesvarbu koks jis mazas butu, jai tai net nebutina

oj, oj, ne, ne, ne... Ne lūpos pasaitėlis, o liežuvėlio!!!!!!!!!!!!!! Net tema taip vadinasi. Nežinau kas darosi dėl lūpos pasaitėlio, bet dėl liežuvėlio tai mus konsultavo ne stomatologė, toli gražu ne ji turi spręsti, o dukrytės gydytojas skyrė siuntimą pas plastikos chirurgą arba burnos chirurgą, mes rinkomės pirmąjį variantą, konsultavomės ir galiausiai vistiek tėveliai nusprendžia kerpam liežuvėlio pasaitėlį ar ne... Kaip jau minėjau ankstesniuose pasisakymuose mes su vyru kartu vieningai nusprendėm, kad tai reikalinga. Nes liežuvėlis buvo prisegtas labai. Dėl jo dukrytei sunkiau valgyti, kai kuriems mažyliams taip ir nepavyksta išmokti žįsti krūtį tik todėl, kad nebuvo laiku pakirptas liežuvėlis. Kad įsivaizduotumėt kaip labai prisegtas liežuvėlis tai po pakirpimo ji dabar moka ir košę iš burnos išstumti ir pasiekia smakriuką, kitaip sakant suaugimas iki tol trukdė tai daryti, o giminėje turim pavyzdžių kai vyro bolis neištaria R raidės, manau jog pakirpus liežuvėlį buvo galima tai ištaisyti, nes kaip jau minėjau vaikystėje jokie logopedai jam nepadėjo.... doh.gif o tuo laiku niekas nepatarė pakirpti liežuvėlio. Skaičiau pasakojimų ir yra tokių gydytojų kurie mano, jog reikia laukti ir ne va tai liežuvis išsitampys, taip... internete radau vieną istoriją kuri liudija, jog tai įmanoma, moteris ištaria R raidę tik negali parodyti liežuvio (jis prisegtas) tokiu atveju manau toks trūkumas ne bėda, bet deja aš asmeniškai nežinau ir nepažįstu tokių žmonių ir turiu gyvą pavyzdį kai dukrytės dėdė neištaria R raidės ir dėl to iki šiol labai išgyvena. Mes nusprendėmes liežuviuką pakirpti tam, kad to išvengti. ax.gif Ir kaip minėjau procedūra neskausminga, dukrytei neišriedėjo nė viena ašara tongue.gif nors jai buvo tik penki mėnesiai, manau toks vaikas jeigu skauda tikrai moka tai parodyti smile.gif
Atsakyti
kai gimiau man paciai rekomendavo daktarai ikirpt,kadangi atseit buciau turejus didelius tarpukus tarp dantu smile.gif , bet mama manes pagailejo, sake kaip bus taip vadinas turi but vaiko nekankinsiu, matyt jei tada taip atrode smile.gif .ir kai isdygo pieniniai dantukai ,tikrai buvau su tarpukais tarp visu bigsmile.gif , bet kai jau isaugo nuolatiniai jokiu tarpuku neliko,dantukai lygus ! dabar mano 6sav mergytei ziuriu ir kazkas panasaus yra, bet tikrai nieko nekarpysiu rolleyes.gif
Atsakyti
Mano mažiui kirpo kai jis buvo pusantrų. Po to susikandžiojo liežuviuką ir dar teks kartoti, nes blogai nukirpo
Atsakyti
sveiki,

mano dickiui irgi reikia pakirpti pasaiteli, mes buvom konsultacijo pas odontologa, is kur gavom siuntima pas chirurga ir chirurgas mus atkalbejo, nes tada buvo 6men, o pasaitelis priauges smarkokai ir reikalinga butu narkoze, tai patare, kad kokiu 5m atvyktume, tada uztenka tik pasaldyti ir su tokiu eina jau susitarti, tai vat mums jau 4m tai jau kazkaip ir mastau jau apie uzsiregistravima, nes eiles pas chirurgus apie pusmeti reikia laukti.
Cia manau priklauso kaip tas pasaitelis priauges ar labai smarkiai ar ne, nuo to ir priklauso operacijos sudetingumas, jei nedaug priauges gali ir prasitampyti, mano draugei prasitampe pries pat mokykla ir operacijos nereikejo.
Atsakyti
Sveiki,galiu papasakoti ir as savo istorija.Turiu sunu jam siuo metu 6m.Situacija buvo tokia,apie liezuvelio pasaiteli kaip is vis apie toki "daikta" suzinojau tik kai vaikui buvo 2,5 metu,niekas man ligi tol nieko nesake,niekur nebuvau girdejus,o suzinojau, kai jau mano vaikui suejo 2,5 metu, jis kalbejo tik savo kalba pradejau aiskintis kas yra cia tokio,kai parodem logopedui jis sako, o kodel jus neprikirpote pasaitelio,sakau o kas cia,pasirodo pas mano vaikina liezuvelis yra prikabintas visiskai,operuoti mums neleido nei vienas logopedas,atseit jau jiems operuojama su narkoze,be narkozes tik iki metu,o gal dar istampys.Zodziu ejo laikas,lankem visus logopedus o rezultatas pradejo matytis tik siemet,bet kai nuvykom pas logopeda,jis mums pareiske kad reikia prikrpti 100 proc,nes jau nebera laiko ta liezuveli tampyt kad jau laikas i mokykla o mes taaaaip svepluojam kad siaubas,neina zodziu suprast,na kagi uzsirasysim rytoj operacijai, nes sake jam bus keturios siules,esu pakraupus apskritai,nes kai tik pasigimdziau dukryte issireikalavau tuoj pat siuntimo del pliezuvelio prikirpimo,na kagi sitacija buvo lygiai ta pati,tik operacijos neprireike,pasalde su tepaliuku ir cirkt ir viskas,o dabar su vyresneliu taip kankintis reikia ir vaikui ir mums.Nes jie matai prikerpa tik iki metu kol vaika galima nulaikyt,o po to pareske kad jau per didelis be nakozes,o narkozes tokiems maziems del tokios nereiksmingo operacijos neduoda,reikia laukt 5-6 metu pries mokykla,nu zodziu toks apsurdas,kad niekad nebuciau pagalvojus.
Atsakyti
labai idomios istorijos.
o jus man galite pasakyti kaip tai atrodo? ar vaikutis neiskisa visai liezuviuko?
nes as kai pagimdziau (anglijoje) viena daktare pasake, kad kazkada reikes pakirpti pasaiteli, nes liezuviukas prisegtas. tada ejom pas kita daktara, kai maziukei buvo kokie 6 men, tas patikino, kad viskas normose. lietuvoj dantiste mano sake, kad lyg ir reiktu pakipti. o as pati neturiu supratimo kaip TURI buti. kaip atrodo tas prisegtas liezuviukas. ji ji sugeba iskisti, na gal nosies nepasiekia, bet iskisa tai tikrai. zodziu jau pasako ir nemazai. raideles r pilnai neistaria, bet kazka panasaus i tai pasako, betgi dar anksti ziuret pagal tarima g.gif jai tik pusantru.
Atsakyti
Mes kirpom liezuvio pasaiteli, kai maniskei buvo 10men. Kirpo ligoninej, stomatologas chirurgas, gavo pilna narkoze 4-5min. Po "operacijos" gydytoja patare valanda nieko neduot, kad nepasigautu infekcijos. Nors maniske tai ta valanada, o gal ir ilgiau, sau ramiai miegojo. Vakare gal tik truputi padejavo. O, kad kirpt reikes tai mum pasake, kai buvom 3men pas logopede.
Atsakyti
QUOTE(baronkyte @ 2011 02 13, 03:12)
labai idomios istorijos.
o jus man galite pasakyti kaip tai atrodo? ar vaikutis neiskisa visai liezuviuko?
nes as kai pagimdziau (anglijoje) viena daktare pasake, kad kazkada reikes pakirpti pasaiteli, nes liezuviukas prisegtas. tada ejom pas kita daktara, kai maziukei buvo kokie 6 men, tas patikino, kad viskas normose. lietuvoj dantiste mano sake, kad lyg ir reiktu pakipti. o as pati neturiu supratimo kaip TURI buti. kaip atrodo tas prisegtas liezuviukas. ji ji sugeba iskisti, na gal nosies nepasiekia, bet iskisa tai tikrai. zodziu jau pasako ir nemazai. raideles r pilnai neistaria, bet kazka panasaus i tai pasako, betgi dar anksti ziuret pagal tarima  g.gif  jai tik pusantru.

Mano sūnui buvo "prisegtas" liežuvio pasaitėlis. O gydytoja pamatė tada, kai jis išsižiodavo ir tas liežuvio galas nebuvo smailus ar apvalus, o toks labiau į širdutės formą, žodžiu, per vidurį kaip įlinkimas. Iškišdavo maniškis irgi tą liežuvį. Tik manau kam yra priaugęs negali apsilaižyti viršutinės lūpos. Na, vėlgi gal priklauso nuo priaugimo laipsnio. Kol mažas vaikas sunku suprast, kaip jis tars garsus vėliau. Paaugęs gali blogai tarti R raidę, pvz., sakyti "tohtas" vietoj "tortas".
Kam priaugęs gali nesugebėti pliaukštelėti liežuviu, na, kai nuo nuo viršutinio gomurio liežuvis spragteli ir atsiduria apačioj. Ir gaunasi pliaukšt toks. Kaži, ar aiškiai paaiškinau. Garsu negaliu parodyt biggrin.gif
Mano vaikui liežuvėlis buvo pakirtas kažkur 7 mėn. Raidos centre gydytoja "pagąsdino", kad geriau kuo anksčiau pakirpt, kad mažiau prisiminimu liktų. Dėl to sustresavus nešiau vaiką pas odontologą-chirurgą, o pasirodo procedūra 1-2 min. tetruko, vaikas net nesureagavo. Kažkuo patepė ir žirklėm pakirpo. Po pakirpimo reikia mankštint liežuvį, o vat 7 mėn vaiką nėra kaip priverst mankštint. smile.gif
Atsakyti
musu mazylei pakirpo lizuveli kai jai buvo 13 dienu, ir ne garselio neisleido biggrin.gif manau, kad kuo anksciau liezuvelis bus pakirptas tuo vaikas tures maziau streso, ir seip nereik laukt per ilgai del kalbos sutrikimu.
Atsakyti
QUOTE(Boruzeee @ 2011 04 09, 13:21)
musu mazylei pakirpo lizuveli kai jai buvo 13 dienu, ir ne garselio neisleido  biggrin.gif  manau, kad kuo anksciau liezuvelis bus pakirptas tuo vaikas tures maziau streso, ir seip nereik  laukt per ilgai del kalbos sutrikimu.

Kam pastebi, kerpa anksčiau ax.gif Būna kad tik ką gimusiui lialiukui pakerpa. Ir tas tiesa, kad dėl kalbos reikia anksčiau kirpt, po to sunkiau ištaisyti tartį. smile.gif
Atsakyti