Įkraunama...
Įkraunama...

Garbanotieji bišonai (II tema)

Musu bichoniukas-shih tzu 4u.gif
Atsakyti
O kaip jusu bisoniukai vieni namuose buna? Ar labai liudi, daug pridaro blogybiu?
Atsakyti
Ieskom miniatiurinio garbanoto bisono.
Atsakyti
QUOTE(Justic @ 2013 10 16, 20:59)

Miniatiūrinių garbanotojų bišonų nebūna. Jei kas nors sako kitaip - meluoja. Yra viena vienintelė veislė - garbanotieji bišonai.
Papildyta:
QUOTE(Miegė @ 2013 08 23, 13:37)
Sveikutės.

Perskaičiau forumą ir žinau jūsų nuomones apie bedokumenčius šuniukus. Tačiau man tai nieko nereiškia, nes aš neturiu tokių pinigėlių mokėti už šuniuką, kuris bus mano draugas namie, nereikia man į parodas lakstyti ar dar kur. Na, studentai šiais laikais negyvena labai taip, centas prie cento dedamas smile.gif.
Ačiū už patarimus.  4u.gif
Dar turiu vieną klausimėlį, niekaip nerandu pirmosios Jūsų temos, gal yra turinčių link'ą? Labai būtų įdomu paskaityti. Bet manau, kad ta temutė jau ištrinta...;/

Dokumentinis garbanotasis bišonas nedaug kainuoja.
Jei taip dedamas centas prie cento, tai iš kur bus pinigai tinkamai juo pasirūpinti, jei kokia rimtesnė liga išlįs? Pvz kad ir babeziozė su komplikacijom, kurios gydymas gali ir 1000lt kainuot? Ar ne duok die genetinė liga? Sąnarių liga,kai sąnarį keist reik... Kas tada - migdysit,nes pas studentus pinigų nėra???
Atsakyti
QUOTE(Justic @ 2013 10 16, 19:59)

Kas tas miniatiūrinis bišonas? bigsmile.gif doh.gif

Atsakyti
QUOTE(FruitCocktail @ 2013 10 17, 07:57)
Kas tas miniatiūrinis bišonas?  bigsmile.gif  doh.gif

Bet čia kažkokia liga yra - tai jorko miniuko reikia, tai bišono, tai vestuko... Kažkoks nepilnavertiškumo kompleksas, ne normalaus šuns žmonės ieško, o kažkokio ligoto nestandarto.
Atsakyti
Tik pradejau dometis ir pirmosios patarejos ivardino taip kaip parasiau.
Net jei ir neteisingai ivardijau, tai man diagnozes nustatyti nereikia biggrin.gif
Simyte, ačiū už konkretų atsakymą.
Bet kokiu atveju ieškom garbanotųjų bišonų
Atsakyti
QUOTE(Justic @ 2013 10 17, 10:06)
Tik pradejau dometis ir pirmosios patarejos ivardino taip kaip parasiau.
Net jei ir neteisingai ivardijau, tai man diagnozes nustatyti nereikia biggrin.gif
Simyte, ačiū už konkretų atsakymą.
Bet kokiu atveju ieškom garbanotųjų bišonų

Tai jei dar tik pradejot dometis, reiktu daugiau informacijos susirinkti pries imant ieskoti suns. Ypac kai jusu "patarejos" velniai zino is kur traukia informacija tokia.
Galima paklausti, kodel jei pagal jums pateikta info yra mini ir normalus (o gal jie skaitytusi maxi tada? g.gif ) bisonai vis tiek ieskote miniatiurinio? g.gif
Norint tikslios informacijos apie veisle, reiktu bendrauti su zmonem kurie jau turi tos veisles suni, eiti i parodas ir susisiekti su veisles klubu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(k_azu @ 2013 10 17, 13:35)
Tai jei dar tik pradejot dometis, reiktu daugiau informacijos susirinkti pries imant ieskoti suns. Ypac kai jusu "patarejos" velniai zino is kur traukia informacija tokia.
Galima paklausti, kodel jei pagal jums pateikta info yra mini ir normalus (o gal jie skaitytusi maxi tada? g.gif ) bisonai vis tiek ieskote miniatiurinio? g.gif
Norint tikslios informacijos apie veisle, reiktu bendrauti su zmonem kurie jau turi tos veisles suni, eiti i parodas ir susisiekti su veisles klubu mirksiukas.gif

Man atrodo realiausia bendrauti tiesiai su zmonemis, kurie gali jau ir pasiulyti suniuku (nes noras yra tikras, o ne uzgaida). O ir 1000 kartu pasverti nesu linkus, nes manau, kad gyvenime nieko nesuplanuosi ir nenuspesi. Reikia tiesiog gyventi ir megautis tuo. Ligos ir išlaidos manes irgi negasdina.. juk suo - seimos narys.
Pagal aprasymus bisonai mums tinkamiausi (ypatingai del alergiju, nors del to reiktu dar tirtis papildomai, nes sunus gyvena su astma, o as su kt. alergijomis).
Internete jau skaiciausi, nors ten informacijos daug ir ivairios. Norisi ir gyvai pabendrauti. Dėl parodų būtų puiku, bet kiek žinau parodos Vilniuje bus tik žiemą, ar ne?
Dėl dydžio, tai tiesiog bendras įsivaizdavimas, kad jei mažesnis, tai galbūt mažiau šunybių sugebės pridaryt smile.gif Aišku labai naivu biggrin.gif Bet kokiu atveju dydis ne esminis rodiklis.
Atsakyti
QUOTE(Justic @ 2013 10 17, 14:31)
Man atrodo realiausia bendrauti tiesiai su zmonemis, kurie gali jau ir pasiulyti suniuku (nes noras yra tikras, o ne uzgaida). O ir 1000 kartu pasverti nesu linkus, nes manau, kad gyvenime nieko nesuplanuosi ir nenuspesi. Reikia tiesiog gyventi ir megautis tuo. Ligos ir išlaidos manes irgi negasdina.. juk suo - seimos narys.
Pagal aprasymus bisonai mums tinkamiausi (ypatingai del alergiju, nors del to reiktu dar tirtis papildomai, nes sunus gyvena su astma, o as su kt. alergijomis).
Internete jau skaiciausi, nors ten informacijos daug ir ivairios. Norisi ir gyvai pabendrauti. Dėl parodų būtų puiku, bet kiek žinau parodos Vilniuje bus tik žiemą, ar ne?
Dėl dydžio, tai tiesiog bendras įsivaizdavimas, kad jei mažesnis, tai galbūt mažiau šunybių sugebės pridaryt smile.gif Aišku labai naivu biggrin.gif Bet kokiu atveju dydis ne esminis rodiklis.

Patikėkit, bendrauti ne tik su tuo, iš kurio pirksit, reikėtų. Pirmiausia - informacijos pati turite minimaliai. Su kuo daugiau žmonių susipažinsit, kuo daugiau pačių veislės atstovų pamatysit, tuo geriau žinosit, kokio būtent šuniuko norite, o kokio - ne. Jie visi skiriasi, nors gal Jūs to ir nematot kol kas. Yra tokie dalykai kaip kraujai, protėvių linijos, jos "neša" tam tikrus skirtingus dalykus. O ir kiti veisėjai ir augintojai galbūt ilgainiui taps draugais, į kuriuos bus galima kreiptis esant bėdai ar kilus klausimui.
Kad Vilniuj parodos tik gruodį - esat teisi. Bet gal verta palaukti? Gal verta pamąstyt? Šuo juk šeimos narys, pati sakėt. Tai gal jo išsirinkimas turėtų nebūt spontaniškas ir tam reikėtų skirt laiko, žinių? Juo labiau, kad tai ilgalaikė investicija. O ir alergijų prasme - gal geriau pradžiai pas kokius nors veislės augintojus, veisėjus įsiprašykit į svečius. Nebūtina gi pirkt. Pažiūrėsit, ar nealergizuoja Jūsų, Jūsų vaiko. O ir paroda tokiai patikrai labai geras dalykas.
Kuo mažesnis šuniukas, tuo daugiau gali būti sveikatos probelmų. Dabar labai madinga nuveisti tiek, kad būtų kuo mažesnis. Sveikatos tokie "verslininkai" nežiūri... O aš labai tikiuos, kad Jūs norit sveiko šuniuko?
Zbitkų ir džiaugsmo vienodai teikia tiek didelis, tiek mažas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnnyte: 17 spalio 2013 - 13:45
QUOTE(Justic @ 2013 10 17, 11:31)
Ligos ir išlaidos manes irgi negasdina.. juk suo - seimos narys.

Pritariu Agnnytei. Tik pridesiu del ligu... Gerai, kad negasdina dideles islaidos. Bet man atrodo, kad mastant apie ligas pirmiausia reikia mastyti apie ju poveiki suniui o ne apie tai kiek jums tai gali kainuoti. Geriau susirasti rimta veiseja su sveikais suniukais nuo sveiku tevu, kad ateityje suniukui netektu kenteti skausmo. Turbut pati zinote kaip liudna matyti savo vaika serganti. O cia mazas keturkojis padaras, kuriam nepaaiskinsite, kad jis negali lakstyti ir sokineti ir jam skauda sanarius, nes kazkokia moteriskaite sugalvojo savo kalytei leisti pajusti motinystes dziaugsma rolleyes.gif Mano suo pasigavo sunidziu kosuli. Kvaila, bet man taip jo gaila kai jis pradeda koseti net springdamas o as negaliu jam paaiskinti, kad jam pageres.
Rinkites suniuka is veislyno, kuris gerai zino sia veisle (nesiulo kazkokiu mini bisoniuku), ir kuriu sunys jums patinka charakteriu ir yra sveiki.
Atsakyti
QUOTE(Justic @ 2013 10 17, 13:31)

Jei norite mažiau šunybių, siūlyčiau rinktis ramesnę veislę mirksiukas.gif
Atsakyti