Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip baudžiate vaikus? Nelupant...

Kai dukrytė maža buvo ir užsiožiuodavo, tai padėdavo mano nekalbėjimas su ja. Visą laiką ateidavo atsiprašyti ir paprašyti, kad nebebūčiau pikta smile.gif O dabar kai jai jau 14 metukų, tai kai pradeda ožiuotis, tai aš pasakau, kad elgsiuosi su ja taip pat kai jai ko reikės. Dažniausiai padeda mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gretutė @ 2006 01 16, 11:23)
Auginu 5 m dukrytę,.... man skaudžiau duot nei dukrytei gaut:)

net keista... nemanau, kad Jūms sunkiau, jei pati priemėt sprendimą griebtis diržo. suprantu, atrodo nebėra kito varianto, bet iš tų šeimų, kur jei vaikai kažką padarydavo ir tėvai naudodavo diržą, kad ir nedažnai, bet vaikai pradėdavo tėvų nekęsti, nieko nepasakodavo, užsidarydavo... o Jūsų dukrytė dar tikrai maža, keista ką galėtų prisidirbti, kad tėvai imtųsi beržinės košės....
manęs pačios tėvai niekada nemušė, bet dažnai rėkdavo... būdavo labai skaudu, visada atsiprašydavau mamos, nes žinojau, ką darau blogai... kaltinau kitus, pykdavau ir verkdavau, kol prieidavau prie išvados, kad esu pati kalta ir atsiprašydavau, ypatingai man svarbu buvo mamos nuomonė, nes ji yra labai tivrtas žmogus, mano ramstis. pykdavo ji retai ir neilgai. ir visada man parodydavo netiesiogiai mano klaidas, stengiausi taisytis, nes man ji būdavo tokia gera, kad tiesiog norėjau atsilyginti. ax.gif
Atsakyti
Pasidalysiu ir as savo patirtim,apie auklejima ir bausmes,nors mano dukryte,dar tik 1,6 men,bet auklejimo jau verkte prasesi,buvo pradejus kristi ant grindu,oziuotis,trepseti ir rekti visa gerkle,kai tik kas nepatikdavo ar negaudavo,ko uzsimanius.Vis galvojau,kad dar anksti ja bausti,bet viena diena truko kantrybe,kai pamokeleje ja istiko isterijos priepuolis,kadangi negavo zaisliuko.
Tad parejus namo pradejau bausti,skamba gana kraupiai,bet bausme labai paprasta,kai tik pradejo isterikuoti,pasiemiau uz rankos ir nuvedziau i kambari,uzdariau duris ir palaikiau 1 min.aisku ji istisai reke,atidariau,panesiojau,vel pradejo rekti,pakartojau ta pati,tik dabar uztrukau 2 min.,trecio karto nereikejo,jau savaite,kai oziukai mus paliko,buna dar uzsimirsta ir pradeda oziuotis,bet greitai primenu,kad uzdarysiu duris ir viskas tuo baigiasi,apsisuka ir nueina savo reikalais,nei rekimu,nei kritimu neliko thumbup.gif
Atsakyti
ar vaikas neįsivarys uždarų patalpų baimės?
nenorės net didesnis būt vienas kambary?
nenusikals tik todėl,kad bijos būt paliktas?
man iškilo tokie klausimai,tai tiesiog bandau galvot apie bausmės atveiksmį
Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 02 17, 15:29)
ar vaikas neįsivarys uždarų patalpų baimės?
nenorės net didesnis būt vienas kambary?
nenusikals tik todėl,kad bijos būt paliktas?
man iškilo tokie klausimai,tai tiesiog bandau galvot apie bausmės atveiksmį

Kol kas nematau,kad bijotu,pati kai sugalvoja uzsidaro kambari ir dar megsta sviesa issijungti,zinoma nesiruosiu,juk tuo piknaudziauti,uzteko dvieju kartu smile.gif
O jei bijos,tai ka padarysi,visi kazko bijo,bet man tai buvo vienintele iseitis,as net nemoku apsakyti,koks jos balsas ir kaip ji regdavo,kai negaudavo pvz.peilio blink.gif ,jei matai reikia ir rekia .
Atsakyti
Sveiki, konkreciu patarimu as cia neradau, daugiau kritikos. Persasi isvada, kad kritikiu metodas viska palikti plaukti pasroviui smile.gif
As visgi laikausi nuomones, kad vaikas jaustu ribas.
Auginu dukra 9 metu ir sunu 2 metu. Dukra daznai grizta is mokyklos pavelavus. Sunus oziuojasi. Noreciau sulaukti konkreciu ir veiksmingu pasiulymu. Kolkas sunui naudoju ignora ir kolkas pasiteisina. Dukrai naudoju visa kompleksa bausmiu, saldumynu, pramogu (tv) atsisakymas, kampas.
4u.gif
Atsakyti
Na nezinau as labai prie ta lupima. Labai ziauriai atrodo kai tevai vaika musa. Galma juk graziai isaiskinti. Niekada savo aukselio nemusiu. Sirdis man neleistu pakelt rankos.
Atsakyti
Sveiki,

po ilgos pertraukos ir po labai labai ilgos žiemos kviečiu visus, kurie gyvena su vaikais, ir kurie domisi vaikų ir tėvų santykiais
į 4 valandų užsiėmimą MES IR VAIKAI.

Susitikimo vieta: Vilnius, Vrublevskio 4, įėjimas iš kiemo pusės.
Užsiėmimo kaina vienam dalyviui: 60 Lt .

Susitikimo laikas: 2010 m. vasario 26 d., penktadienis, 13 val.
Jei susidarys per didelė grupė, bus organizuojamas dar vienas užsiėmimas šeštadienį, vasario 27 d., 11 val.
Būtina išankstinė registracija: psichologe.ramuneETAgmail.com arba telefonu 868041916 (jei negalėsiu atsiliepti, parašykite SMS).

Užsiregistravę dalyviai elektroniniu paštu galės atsiųsti aktualius individualius klausimus, į kuriuos bus atsakyta po susitikimo.

Pagrindinės užsiėmimo temos:

* Ką daryti, kad santykiuose su vaikais vyrautų darna?
* Tėvų ir vaikų teisės ir pareigos: mitai ir realybė.
* Besąlyginės meilės vaikams puoselėjimas.
* Tėvų ir vaikų nesutarimai: mitai ir realybė.
* Meilės įrodymų svarba tarpasmeniniuose santykiuose.
* Kam reikalinga fizinė bausmė?
* Išsiskyrimo esmė ir vaikų išgyvenimai.
* Kam reikalingos taisyklės?
* Kokios savybės būdingos vaikams ir kur jos dingsta su metais?
* Tėvų lūkesčių tragedija.

Tėvų ir vaikų santykių psichologė
Ramunė Želionienė
Atsakyti
Kaip norėčiau į tokią paskaitą, ir kodėl jos organizuojamos tik Vilniuje.... verysad.gif
Atsakyti
maniskei 3,3m., kadangi jau turi laiko nuovoka, moka skaiciuoti, t.y. susiskaiciuoti kiek laiko liko iki bausmes pabaigos, tai pradejau taikyti tokias bausmes, kaip pvz. 2 dienas neziures filmuku, 3 dienas flomasteriai ir piestukai bus iseje i rusy, nes samoningai apipaise siena ir komoda, iki savaitgalio jokiu saldumynu, tiek skirdama, tiek pasibaigus bausmes laikui isitikinu ar supranta, del ko buvo paskirta bausme, ka negerai padare. Pries tai bandziau statyti i kampa, bet jis mums sukelia jai isterijos priepuoli.
Atsakyti
sveikos, mano vyresneliai 5m buvo visko ir i kampa statem, ir kalbejom, ir dirziuko yra gavus, ir grasinau, kad pasaku neskaitysiu ir t.t.t. isbandziau tikrai daug efekto nulis, toks jausmas, kad ji apsisuka ant kulno ir pamirsta viska verysad.gif . siuo metu efektyviausios bausmes neleisti zaisti kompiuteriu ir jos kambaryje kuriam laikui atjungiamas televizorius thumbup.gif . kol kas veikia kaip toliau bus nezinau.
Papildyta:
QUOTE(TeQuiLa @ 2010 03 04, 21:40)
maniskei 3,3m., kadangi jau turi laiko nuovoka, moka skaiciuoti, t.y. susiskaiciuoti kiek laiko liko iki bausmes pabaigos, tai pradejau taikyti tokias bausmes, kaip pvz. 2 dienas neziures filmuku, 3 dienas flomasteriai ir piestukai bus iseje i rusy, nes samoningai apipaise siena ir komoda, iki savaitgalio jokiu saldumynu, tiek skirdama, tiek pasibaigus bausmes laikui isitikinu ar supranta, del ko buvo paskirta bausme, ka negerai padare.

manau kad tokio amziaus vaikams per dideles bausmes yra trunkancios 2 ar net 3 dienas.
Atsakyti
Auginu dukra 9 metu ir sunu 2 metu. Dukra daznai grizta is mokyklos pavelavus.

Sveiki, jei jus namie bunat su maziuku, tai gera iseitis butu, nueiti ir pasitikti dukra prie mokyklos, jei jai nepatiks, tai uzteks keliu kartu ir daugiau nenores velai pareiti mirksiukas.gif o gal patiks, tai pareidamos galesit pabendrauti graziai, tai irgi bus naudinga smile.gif
Atsakyti