Įkraunama...
Įkraunama...

Nenori valgyti. Kodėl ir ką daryti?

Va, kokie skirtingi tie mūsų vaikiukai. Vienas valgo pasičepsėdamas, o kitas - nė iš tolo. Mano pirmasis jokios košės ar tyrelės nevalgydavo. Išimtis tik bulvių košė buvo su daržovėmis, mėsyte. Visa kita - laukan. Ir dabar išrankus maistui, nors jau 6 metai. O pagrandukei pusė metukų, tai su ja bėdų neturiu. Kol kas skanauja ryžių ir dribsnių košes, tyreles. Net keista, kad vaikas valgo bigsmile.gif
Nenuleiskit tik rankų. Vis duokit paragaut. Gal kurią dieną patiks, o gal ir ...
Atsakyti
QUOTE(aguliero @ 2006 11 29, 21:05)
Va, kokie skirtingi tie mūsų vaikiukai. Vienas valgo pasičepsėdamas, o kitas - nė iš tolo. Mano pirmasis jokios košės ar tyrelės nevalgydavo. Išimtis tik bulvių košė buvo su daržovėmis, mėsyte. Visa kita - laukan. Ir dabar išrankus maistui, nors jau 6 metai. O pagrandukei pusė metukų, tai su ja bėdų neturiu. Kol kas skanauja ryžių ir dribsnių košes, tyreles. Net keista, kad vaikas valgo  bigsmile.gif
Nenuleiskit tik rankų. Vis duokit paragaut. Gal kurią dieną patiks, o  gal ir ...

oi as ir gi vargstu, schmoll.gif
maniske is pradziu valge pirktine kosyte, bet paskui tai jau viskas, net nebeissizioja verysad.gif kaip pamato sauksteli dar dar prasizioja bet kai i burna idedu tai tik susiraukia ir po to viskas, net nei saukstelis nebeibegs lotuliukas.gif
jai tik 5 men,ir jau vargstam,
gal reikes bandyti jai namines kosytes duoti? tik pasiskaityti reikes kaip jas gaminti wub.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
na dar jai tik MP nieko nenori, misinuko neima, is buteliuko negeria tik papuka, ir jos niekam negaliu palikti nes kai manes nebemato jau tada pradeda verkti, saukti,oi oi oi kokia pikta pasidaro , bet jau ir dantukas kalasi wub.gif
Atsakyti
mes tik po 1.5 men nuo pradejumo primaitinti pradejom gerai valgyti koses, darzovienes, vaisius, varskyte, jogurta. Iki tol pora sauksteliu ir i asaras puldavo. O pradejo valgyti tik tada kai man pasake ideti siek tiek cukraus i kose, tai ta saldi kad patiko- dabar jau ir nesaldzios puikiai valgomos.
Atsakyti
Aš jau maniau, kad tik mano toks nevalgytuvas - visos daržovienės atsiduria šiukšlinėje. Ir pirktinės, ir naminės jam netinka. Jau trečia savaitė kariaujam.Ir šaukštelius keičiu, ir skonius vis naujus - niekas netinka.
Atsakyti
mano zuogas ir nieko nenori valgyti schmoll.gif Viska ispurskia, net vaisius pradejo purksti.. ir zvengia paskui doh.gif
Atsakyti
mano zuikiui beveik 8 mėn. jau 3 mėnesius kariauju su jo nevalgymu doh.gif
nuo šian ėmiausi taktikos - dienos metu nebeduosiu mišinio, žiūrėsim kas bus..nes mišinuką jam tik padavai, o košių ni ni smile.gif
šian pavyko sumaitint daržovių su mėsyte 100g thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nikaja @ 2006 12 06, 23:09)
Aš jau maniau, kad tik mano toks nevalgytuvas - visos daržovienės atsiduria šiukšlinėje. Ir pirktinės, ir naminės jam netinka. Jau trečia savaitė kariaujam.Ir šaukštelius keičiu, ir skonius vis naujus - niekas netinka.

pirmomis dienomis mums ir taip buvo, koses pradėjom valgyt nuo 4,5 mėn nes buvo labaio neramus maniau kad neužtenka MP. dabar košę valgom du kartus per dieną verdu pati. Pirmom dienom viską tekdavo daržovienę iškratyt lauk nes viską spjaudavo. Jau nežinojau kokią ir duot tada pradėjau nuo kruopų košės ją darydavau skystesnę ir po truputi su šaukšteliu dabar puikiai valgom tiek daržoves tiek kruopas. Labiausiai mėgsta briuselio kopūstus su cukinija verdu pati. Kai piktas ir nieko daugiau nenori zirzia tokią košę valgo puikiai. thumbup.gif
Atsakyti
maniškė visokius skanėstus (bananą, obuolį, vaisių tyreles, varškytę ) tai kerta apsilaižydama thumbup.gif . Su kruopų koše irgi vargo nebuvo. Su daržoviene tai vargom doh.gif ko tik nebandžiau: ir su savo pienu skiedžiau ir su mišinuku... bet pradėjo valgyt, kai su sviestuku ar grietine paskaninu. Dabar tai suvalgo viską, ką išverdu (o iš pradžių beveik viską kratydavau lauk doh.gif )
Bet dabar turim vėl kitą problemą... noriu atpratint nuo papuko, o ji negeria mišinuko. Vėl imuos visokių guidrybių: ir kaitalioju su vandens buteliuku, ir kai į teliką žiųri bandau įkišt, ir net su šaukštuku bandžiau maitint.... niekas nepadeda. Gal kuriai buvo taip? Kaip pripratint prie mišinio doh.gif
Atsakyti
Bandykit pasiųlyti kuo įvairesnio maisto, mažylis pats atsirinks kas jam skanu o kas ne. Daugiau išbanius kas nors patiks bigsmile.gif gydytoja man rekomendavo primaitinėti nuo 4 mėn. nes paskui sunkiai beima maistą. reikia po nedaug, bet kaad vaikelis žinotų jog galima ryti ir nežindant. 4u.gif
Atsakyti
paskaičiau ir kaip tūlai lietuvei ant dūšios geriau paliko, kad ir kiti vargsta su valgymais tongue.gif
jau beveik 2 mėnesiai kaip bandau pripratint prie košyčių, ale vis nesėkmingai - mano papas geriausias maistas. Jau bandėm ir alkaną laikyti, neduoti krūties, o kaskart siūlyti košę, bet tik riksmas ir protestai baisingi. Vat tik vaisinės tyrelės tinka, bet ir tai po 10 šaukštelio pasitinka sučiauptos lūpytės doh.gif o kai bandau grūdų košytę maitinti su vaisine, tai pradžioje iškiša liežuviuką, patikrina kas šaukštuke ir jei aptinka vaisių, tai prasižioja nedaug, kad viso šaukštuko negalėčiau sukišti į burną doh.gif
Atsakyti
Ir mano mažius apie daržovių košeles nekokios nuomonės verysad.gif jam tik bananas thumbup.gif išbandžiau įvairiausių, bet viskas ašarom prasideda ir jomis pasibaigia doh.gif sąžiningai viskas ant seilinuko keliauja, o baisiausia, jei ir pavyksta tyrelei ar košytei į skranduką nutekėt, tai ima taip žiauriai žiaukčiot... cray.gif
Atsakyti
QUOTE(Nikaja @ 2006 12 07, 06:09)

Manasis Kostukas lygiai taip pat elgiasi - gal cia dar ir nuo vardo priklauso lotuliukas.gif Kaip Tavo sunelis?Gal jau valgesnis? 4u.gif
Atsakyti