Sveikos,
as irgi po CP, pralaukiau, kiek reikia, man sake bent 1.6men, bet as ir kitoms nesiulau skubet, nes nuo to priklauso jusu vaikiuko gyvenimas. Man gydytoja issamiai aiskino apie rando nepakankamuma, apie plystancia gimda, apie skausma nestumo metu ir tt, tad man nekilo noras skubet. O kas jei plys gimda, kai maziukas pats dar negebes isgyvent pabrandinus plauciukus ir tt? Visko buna. Cia ne tas dalykas, kai "oi noriu, noriu". Neatsakinga tiesiog noreti neatsizvelgiant i rizikos faktorius. Noras palauks, o kai nutiks nelaime, ka kaltinsim?
Man randa suskausta, kai pvz vyras pakelia mane ir isitempia pilvas... o kas bus kai tempsis nestumo metu? Nzn. Bet ir pati gimdyt jau nenoriu, kam man plesytis, tampytis, jei pilvas jau prapjautas...
QUOTE(Tikaram @ 2011 06 28, 14:12)
Sveikos,
as irgi po CP, pralaukiau, kiek reikia, man sake bent 1.6men, bet as ir kitoms nesiulau skubet, nes nuo to priklauso jusu vaikiuko gyvenimas. Man gydytoja issamiai aiskino apie rando nepakankamuma, apie plystancia gimda, apie skausma nestumo metu ir tt, tad man nekilo noras skubet. O kas jei plys gimda, kai maziukas pats dar negebes isgyvent pabrandinus plauciukus ir tt? Visko buna. Cia ne tas dalykas, kai "oi noriu, noriu". Neatsakinga tiesiog noreti neatsizvelgiant i rizikos faktorius. Noras palauks, o kai nutiks nelaime, ka kaltinsim?
Man randa suskausta, kai pvz vyras pakelia mane ir isitempia pilvas... o kas bus kai tempsis nestumo metu? Nzn. Bet ir pati gimdyt jau nenoriu, kam man plesytis, tampytis, jei pilvas jau prapjautas...
Tai visos zino tuos sunkumus, gresmes ir pavojus, todel ir neskuba savo noru

Beje, antrakart pati gimdyt as irgi jau nebenoreciau, rinkciausi CP

QUOTE(daivuta @ 2011 06 28, 14:45)
Tai visos zino tuos sunkumus, gresmes ir pavojus, todel ir neskuba savo noru
Bet ka daryt, jei "uzkimba" netyciukas?

tai kad daug postu skaiciau, kad nori savo noru, todel ir parasiau. Juk net buvo postas, kad po 7men "oi kaip noriu". Juk ir paciai moteriai reikia atsigaut, ne tik randui galu gale. Manau, kad tie gydytoju pamokymai ne siaip buna, o 6men, kaip kazkuri mamyte rase tera tik krastutinumas, kai nutinka kaip nutinka, bet krastutinumas nera gerai, tik jau iseities ner..
QUOTE(Tikaram @ 2011 06 28, 20:23)
tai kad daug postu skaiciau, kad nori savo noru, todel ir parasiau. Juk net buvo postas, kad po 7men "oi kaip noriu". Juk ir paciai moteriai reikia atsigaut, ne tik randui galu gale. Manau, kad tie gydytoju pamokymai ne siaip buna, o 6men, kaip kazkuri mamyte rase tera tik krastutinumas, kai nutinka kaip nutinka, bet krastutinumas nera gerai, tik jau iseities ner..

QUOTE(daivuta @ 2011 06 28, 22:10)

naraikia naraikia, kantrybes mama

noreti ir daryti yra dyyydelis skirtumas mamyt!! nieks ir nesako nu davai mamkos darom
pasvajoti nieks nedraudzia

QUOTE(Tikaram @ 2011 06 28, 14:12)
Sveikos,
Labukas, o iš kur Jūsų gydytoja davė tokį terminą 1,6 m iki pastojimo? Mano vaikutis gimė po CP ir KMUK o ne rajoninėj kokioj ligoninėj ir gydytojas išlydėdamas namo sakė, kad geriausia būtų vėl susitikti gimdykloj po 2 m

QUOTE(...sara... @ 2011 08 19, 14:28)
Labukas, o iš kur Jūsų gydytoja davė tokį terminą 1,6 m iki pastojimo? Mano vaikutis gimė po CP ir KMUK o ne rajoninėj kokioj ligoninėj ir gydytojas išlydėdamas namo sakė, kad geriausia būtų vėl susitikti gimdykloj po 2 m
tai pagal mano skaičiavimus pastoti galima ir nepavojinga kaip vaikui sueina 1,3 m
tai jau sako tikrai tada būna randai suaugę ir nepavojinga 

Musu mazei kita menesi bus metukai:) Praejusia savaite buvau pas gine, po patikrinimo pasiteiravau, ar bent jau teoriskai galima gamint antra egzemplioriu, tai jos atsakymas buvo - galima ne tik teoriskai, bet ir praktiskai (vos ne rekomenduotina:)) Tai turint galvoj, kad antras lelius gali is karto ir nesigaut, su vyru rimtai pamastom nuo kito menesio pradet planuot

QUOTE(vaivos juosta @ 2007 11 03, 18:07)
Pirmas buvo cezaris, nepraėjus metams pastojau vėl
Vėl cz.. Norėtume dar vaikelio, bet dabar jau prisakė nepastot bent porą metų ( operacijos metu pamatė, kad randas jau buvo prasiskyręs..
), ir dar gimdos sienelė labai plona, tai turi praeit laiko. Ir nervus reik gerokai sutvarkyt...

Idomu, ar tas pjuvio prasiskyrimas nebuvo matomas echoskopu viso nestumo metu? Man truputi nejauku, nes man irgi buvo atliktas CP pries beveik 3 metelius, taciau labai noretume dar vieno leliuko... Ale bet kad baugina visokie randai gimdoje... Taciau nesu niekur skaiciusi, kad del to rando gali buti prarandamas kudikis, nes nebeislaiko gimda...
Kaip cia su sita situacija?

QUOTE(Dundulyte @ 2011 10 06, 18:34)
Idomu, ar tas pjuvio prasiskyrimas nebuvo matomas echoskopu viso nestumo metu? Man truputi nejauku, nes man irgi buvo atliktas CP pries beveik 3 metelius, taciau labai noretume dar vieno leliuko... Ale bet kad baugina visokie randai gimdoje... Taciau nesu niekur skaiciusi, kad del to rando gali buti prarandamas kudikis, nes nebeislaiko gimda...

Manau, jog isnesioti po cp nera sunku, taciau antraji nusprendus gimdyti naturaliu budu, kai nepraeina pakankamai laiko, gali atsirasti visokiu riziku. As pati turejau 2 cp.
QUOTE(Dundulyte @ 2011 10 06, 19:34)

Apsilankyk pas gine ir paprasyk kad issamiai istirtu randa (echoskopu). Jei neturi gero aparato - lai siuncia kur toki turi.
As turejau 3 CP, kai laukiaus trecios - buvo kilus mintis bandyt paciai gimdyt, bet gine greitai pagesino. Sake su randu gimdoje be nuskausminanciu neatlaikysi, o nuskausminus nejusi jeigu kas bus blogai...
Pries metus laukiausi, deja teko daryt abrazija, tada gydytoju issiklausinejau visko kiek tik galejau. Sake rando plysimo rizikos beveik nera kai pertrauka tarp nestumu bent 1,5 metu. Seniau randus darydavo vertikalius, tada tokia rizika buvo.
Man kai dare abrazija gydytoja gerai apziurejo ir is gimdos vidaus, sake jokiu surambejimu nera, jokiu kliuciu 4-am

Kai tenka susilaukti vaikucio CP pagalba, manau nera gerai planuoti pametinius, visa kita - pasidarius tyrimus, kliuciu nematau.
man irgi dare CP ir sake negalima pastoti metus, bet pritariu, kad rando gyjimas priklauso nuo kiekvienos organizmo, tad pries planuojat antra manau butu protinga pirmiausia pasikonsultuot su gine