Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas po cezario pjūvio

Labukas.

MAno pirmoji gime po cezario. Po 32 val saremiu gimda iki galo neatsidare, viena puse kaklelio buvo vis dar sukietejusi, ir maze gulejo "nugara i nugara"- tai padare cezari.
Laukiuosi antro. Terminas- kai pirmagimei bus 2 metai ir 2 savaites....
Gyd siulo rinktis ar noriu vel cezari ar bandyt gimdyt paciai...

Man po cezario nebuvo taip blogai kaip isivaizdavau- aisku pilva ir pjuvi labai skaudejo bet manau jei buciau plysus tai butu buve dar blogiau.... g.gif

Kokia jusu nuomone? Ar bandyt paciai?

As gal ir vel noreciau cezario bet noriu dar tureti vaiku o gyd gasdina kad po 2 cezariu bus labai rizikinga jei noresiu nr 3 ar net nr 4....
Atsakyti
Mano pirmas gimdymas irgi baigesi extra CP, nes nubegus vandenims maziaus galvyte ejo sonu ir niekaip neisistate + kaklelis uzsioziavo ir nuo 4-5 cm nustojo atsidarinet ir dar sutino doh.gif tai nieko nelaukiant padare CP, nes palikus ilgiau buvo tikimybe, kad taip eidama galvyte strigs ir tada bus pavojinga ir ta pati CP daryt (nes kaip kazkuri sake jai buvo- leliuka atgal traukia is dubens ir pavojinga galvyte istraukt nieko nepazeidziant, kai ji jau stirgus ten). Tarp vandenu nubegimo ir CP buvo 19 valandu, raguliariai saremiavau apie 10 valandu iki CP.

Labai norejau pati pagimdyt, tai verkiau krokodilo asarom kai pasake, kad CP reikia, bet dabar neatsidziaugiu, kad buvo laiku viskas rekomenduota ir nerizikavo musu gyvybem, ir kad neprireike nei man nei maziukui jokiu intensyviu terapiju ar antibiotiku ar dar ko... unsure.gif svarbu viskas gerai baigesi, kad ir nepagal plana veikla vyko rolleyes.gif

Atsigavau labai greitai ir lengvai, kadangi CP buvo po epidiuro (ji pastate saremiaujant, tai tik papilde vaistais ir neprireike pilnos nejautros), maziuka pamaciau iskart ir tik nukelus nuo operacines stalo jau jis buvo man ant krutines. Kadangi jis gime sveikut sveikutelis, tai iskart ememes maitinimo mokslu (daugiausia pusvalandis po gimimo), nakti nesutikau, kad issiveztu ji (nors primygtinai siule 'leista man pailset') schmoll.gif tai nuo pat pradzios pati ji ziurejau, kuo visos akuseres ir sesutes stebejos biggrin.gif atsistot leido apie 15h po CP (gime 19.50, kita diena apie vidurdieni jau vaiksciojau) ir po to jau nesustojau, iskart ir i dusa nuejau ir kita diena apie vidurdieni namo isleido (diena anksciau nei siaip cia iprasta), bet as labai gerai jauciausi ir man sunku ligoninej prie triuksmo ir tt pailset buvo, tai pasiprasiau isleidziama blush2.gif

Norim vaikuciu gan artimu amzium, tai antra planuosim nepertolimoj ateityj. Ryt kaiptik paskutinis pogimdyvinis pasitikrinimas pas gine, tai uzklausiu kiek rekomenduoja palaukt g.gif Antra vel noreciau pati bent pabandyt gimdyt, bet viskas priklausys kaip nestumas eisis ir kaip as ir leliukas jausimes. Jei vel prireiks CP, tai tik tikiuosi atsigausiu taippat greitai ir lengvai blush2.gif
Atsakyti
Kalbejau su ginium, tai sake pataria 6-9 menesius po CP luktelt, bet geriau bent 9 (pries pastojant). Gimdyt paciai leis jei veikla prasides pati ir gan greit ir lengvai eisis ir nebus pernesiojimo (ale atvaziuoji jau su kazkokiu atsidarymu ir progresuoji gan greitai), kitu atveju nenori rizikuot. Epidiura sake duoda jei nori, bet siaip, kad jaustai kad plysti (ziauriai nuskambejo tas issireiskimas), geriau be epidiuro...
Tai tiek ziniu smile.gif
Atsakyti
Keista, as kaip tik girdejau priesingai -po CP privaloma gimdyti su epiduru -kad jeigu reiketu extrinio CP, ta epidura tik papildytu vaistais ir spetu greit isoperuoti.

Kiki1, man atrodo 3-as ir 4-as vaikas yra imanomas su CP, bet ne daugiau kaip 4.
Atsakyti
QUOTE(Kiki1 @ 2014 01 08, 11:35)
Labukas.

MAno pirmoji gime po cezario. Po 32 val saremiu gimda iki galo neatsidare, viena puse kaklelio buvo vis dar sukietejusi, ir maze gulejo "nugara i nugara"- tai padare cezari.
Laukiuosi antro. Terminas- kai pirmagimei bus 2 metai ir 2 savaites....
Gyd siulo rinktis ar noriu vel cezari ar bandyt gimdyt paciai...

Man po cezario nebuvo taip blogai kaip isivaizdavau- aisku pilva ir pjuvi labai skaudejo bet manau jei buciau plysus tai butu buve dar blogiau....  g.gif

Kokia jusu nuomone? Ar bandyt paciai?

As gal ir vel noreciau cezario bet noriu dar tureti vaiku o gyd gasdina kad po 2 cezariu bus labai rizikinga jei noresiu nr 3 ar net nr 4....

sveika, pirma gimdziau pati, antras cezariukas, trecia kart buciau rinkusis tik cezari, bet deja mazylis iskeliavo ansciau nei jam prireike gimti. Musu mieste po cezario rinktis neleidzia tik cezaris, o gyd pas kuria klinikose lankiausi sake cia nuo menes priklauso, nes jos manymu tikrai pagimdyciau 4u.gif
Atsakyti