Sveikutės, kažkaip visai netyčia radau šitą temą ir labai susidomejau. Esu tikinti ir religinga. Šitie dalykai man išties yra brangūs, greičiausiai dėl to, kad perduoti iš prosenelių.
Sunkiausia man suprasti visos šitos diskusijos pagrindinę ašį, kad Dievas tai jau kažin koks stebukladarys ir turi būtinai dabar gelbėti mus nuo nelaimių arba mes davatkiškai visas tas nelaimes pavadinkim malone ir džiūgaukim, kad Dievulis taip mus pamilo.
Aš Dievą suvokių kaip didžiulius išgyvenimus turėjusį asmenį, todėl artimą daugeliui iš mūsų, ane? Ale nu ne kiekvienam pasitaiko ant kryžiaus nekaltam pakaboti

Va ir tada kai mane ištinka kokios bedos, neprašau, kad Jis paimtų čia dabar ir mane stebuklingai išgelbėtu (na gal kartais, kai jau nebesižinau ką daryt

). Stengiuosi analizuoti situaciją, dėlioti įvykius, galimybes, išeitis ir pan. Aišku kai kas nors labai įskaudina iš pradžių neįmanoma to daryti, bet išgyvenus tą jausmą iki dugno, gali ir šaltu proteliu pamąstyt. Vat tada ir prašau pagalbos iš Dievulio, kad padėtų sugalvot ką su visu tuo mėšlu, kuris užgriuvo, dabar daryt. Nu ir ale per laiką ką nors vistiek sugalvoji. Juk Dievas dave žmogui laisvą valią, vat ir esam dabar atsakingi už tai kaip elgiamės, kaip galvojam ir t.t. Dievas gali mums padėti susikaupti, žvelgdami į Kristaus gyvenimo pavyzdį, galim paieškoti kokios nors išminties, tinkamos mums. Kartais baisiai sunku tą Dievą suprasti, bet mes juk žmonės

tai gal ir nebūtina to daryti. Užtat kaip gera, kai nebėr kitų žmonių šalia, kuriais galėtum pasikliauti, kuriems galėtum išraudoti viską, bet yra Dievas. Ir mūsų vaizduotę, tikėjimas visada padės Jame surasti ramybę ir susikaupimą, susimąstymą apie tai ką čia dabar daryti. Argi ne tai svarbiausia?
Vat o religija, tai yra kultūros reikalas. Dievas juk tas pats

tai aš esu lietuvė, o lietuviai katalikai, tai ir man lieka būti katalike. Ši religija artimiausia mano sąmonei ir gyvenimo būdui. Stengiuosi neprisirišti prie blogai besielgiančių bažnyčios tarnų, visi juk klysta. Ir tikrai ne dėl tarpininkų einu į Bažnyčią.
Sorry, kad taip daug prirašiau

Labai norėjau tiksliai nupasakoti, ką galvoju, bet nežinau, ar gerai gavosi