Įkraunama...
Įkraunama...

Dievas jūsų gyvenime

QUOTE(smila @ 2006 01 16, 21:31)
4u.gif Supykom... Na kodėl mes tokie pikti. Aš tikrai nesupratau ir bandau galvoti, nes mintis tikrai gera ( privertė ties ja pamąstyt).


Nesupykau.. Pamaniau, kad norite papokštaut ir neturiu ūpo tam dabar smile.gif
Aš sutinku su nuomone, kad visos pasaulio religijos yra išgalvotos su kažkokiu tikslu. Padaryti žmones geresniais, suvaldyti minią, suteikti viltį.. kažkokiem geriam tikslams.
Blogai kai religijos iškreipiamos ir tuo remiantis imama žudyti ir daryti kitus blogus dalykus. Tada dingsta religijos tikslas.

O mano ana frazė buvo sąlygota tokios minties išvados: jei sukuri istoriją ir yra kažkas, kas verčia netikėti ta istorija, tai reikia rasti būdą kaip paaiškint. Saugiklis toks. Jei kažkas pradės klausti "kodėl niekas nemate?", iškart yra atsakymas "niekas ir neturejo matyt. taip turi but"..
Atsakyti
Jei ne Dievas, mazu maziausiai net nekvepuociau, o ka jau kalbeti apie tuos ksaudzius isbandymus...Be JO mes esam niekas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agama @ 2006 01 16, 20:43)

O mano ana frazė buvo sąlygota tokios minties išvados: jei sukuri istoriją ir yra kažkas, kas verčia netikėti ta istorija, tai reikia rasti būdą kaip paaiškint. Saugiklis toks. Jei kažkas pradės klausti "kodėl niekas nemate?", iškart yra atsakymas "niekas ir neturejo matyt. taip turi but"..


Pasiduodu ax.gif - mintis kaip ant delno. Tiesiog, šiandien klaiki diena buvo doh.gif
Atsakyti
Deja, netikiu. Gal ir noreciau tiketi (juk visuomet lengviau gyventi tikint, jog kazkas mus globoja), bet esu isitikinusi, kad Dievas - zmonijos kūrinys. Liudna, bet saves negaliu priverst kitaip manyti. As tikiu tik mokslu ir jo irodymais, o ne mistika.
Atsakyti

Na, kažkaip atsieju Dievą ir religiją, tikėjimą ir bažnyčią. Man tai - skirtingos sąvokos. Tikėjimas manyje yra, bet bažnyčia ir šventikai, kaip tarpininikai tarp manęs ir Dievo, man nereikalingi. Manau, kad nesvarbu, kur atgailausi ir švarinsi save ir savo mintis - bažnyčioje ar namuose, gatvėje. Stebuklai vyksta mumyse, mūsų mintyse, širdyje.
Atsakyti
Tikiu,bet kaip ir dauguma cia-savaip.I baznycia einu tik per laidotuves ar krikstynas.Pati baznycia,kaip vieta man patinka.Cia atsiriboji nuo isorinio pasaulio.paskesti apmastymuose.Net nezinau ar mano dievas tas pats kaip ir visu.Bet tikrai zinau,kad turiu angela sarga-esu macius ji sapne.Buvo nuostabu,nepamirstamas jausmas.Nuo to laiko tikrai tikiu kazkuo,kas auksciau,kam galiu pasiguost ir prasyt pagalbos.Tikejimas visiems suteikia jegu,nesvarbu kuo tiki.Svarbu,kad tai gyvena tavo sieloj.manau nuo to nei vienas zmogus netapo blogesniu.
Atsakyti
4u.gif

Mano gyvenime Dievas yra. Tikėjimo ir dvasinio brendimo metai mano buvo dideli..šeip daug patirčių turiu šioje srity... Mano tikėjimas kinta, bręsta, keičias... Jis juda wink.gif bet jis nuolat yra.

Nepasakosiu daug, nes ne žodžiai, o darbai liūdija tikėjimą Dievu
Atsakyti
Kartą viename forume man pasakė: "dabar nerasi nei vieno žmogaus, kuris tikėtų, kad pasaulis sukurtas per 6 dienas". Tad norėčiau paklausti palaiminta ką Jūs manote šiuo klausimu. Man tiesiog yra įdomi Jūsų nuomonė, nes spėju, esate itin pamaldi. Neturiu jokių blogų minčių.

Siuo atveju diena nesuvokiama kaip diena kaip mes ja suprantame 24 val. Siuo atveju si savoka reikstu "Dievui tukstantis metu yra kaip viena diena, o viena diena kaip tukstantis metu " (Citavau Biblija). Galbut tai ir noreta pasakyti sioje vietoje.

Kalbant apie Jūsų paminėtus pavyzdžius...nematau jokių stebuklingų pasikeitimų.

Na, vieniem situacijos pasiketimas yra stebuklas, kitiems - vos ne savaiminis dalykas, turejes ivykti, cia kaip kas priima. Jei nenorima tiketi, kad ir koks stebuklas ivyktu, zmogus Dievu nepatiketu. JAV gyveno viena mergina, po avarijos jos kojas suparalyzavo ir ji negalejo vaikscioti. Kadangi ji buvo tikinti, melde Dieva ja isgydyti. Jos netikinti kaimyne viena diena jai pasake: "Jei tavo Dievas, kuriuo tu tiki, isgydys tave, tai as Juo patikesiu". Praejus kuriam laikui mergina is tiesu pakilo nuo invalido vezimelio. Kaimyne, tai pamaciusi savo akimis nepatikejo, kad tai Dievo darbas, o palaike tai savaiminiu atsitiktiniu dalyku. Taip ir liko netikinti.

Nes jei ir būtų Dievas, kaip konkreti asmenybė (Jūs tokį minėjot), labai abejočiau ar jis kiekvieno maldas klausytų..

O Biblijoj ir neparasyta, kad jis kiekvieno maldas isklauso.Reikia melstis pagal Jo valia, su tikejimu, su svaria sazine. Jeigu pradetum melstis "Dieve, kad as laimeciau milijona", vargu, ar is viso Jis klausytu taves, jis ne abra kadabra, lydekai paliepus, jis DIEVAS.
Atsakyti
QUOTE(Ji @ 2006 01 16, 19:56)
Daznai zmones Dieva atranda susikloscius tam tikrom gyvenimo situacijom, dazniausiai tragiskom, gaila verysad.gif



O kartais kaip tik nusisuka...
Atsakyti
Pamaldumas atsiranda, kai žmogus susiduria su sunkumais, arba pasensta ir atranda savyje poreikį melstis. Negaliu smerkti ar kitaip peikti kitų, bet taip ir traukia už liežuvio pasakyti, kad daugelis Dievo griebiasi, kai jau nebeturi vilties, tada poteriauja ir laukia kaip kokios duoklės- stebuklo. Nemanau, kad veikia toks dėsnis: už maldą gausiu savo norų realizaciją. Malda reikalinga greičiau įgyti ramybei ir pusiausvyrai, rasti susitaikymą. Kartais sveika pasimelsti ir esant didelei sėkmei, ar šiaip kasdieniškai slenkant gyvenimui. Gal sunku to išmokti jau suaugusiam, iš vaikystės atėję ritualai turi dar vaikiško mąstymo magija apipinto jaukumo. Tradicija, kurios laikytis paprasčiausiai gera. Netikintiems galima pasakyti, kad susikaupimo minutė tikrai neduoda nieko glogo, o teigiamos mintys gali padėti energingiau dirbti kasdieniškus darbus.
Atsakyti
QUOTE(Ji @ 2006 01 16, 21:56)
Daznai zmones Dieva atranda susikloscius tam tikrom gyvenimo situacijom, dazniausiai tragiskom, gaila verysad.gif
Kai atsitinka kas baisaus, pradedam melstis, o dar kai isitikinus, kad malda daro stebuklus 4u.gif

arba praranda tikėjimą schmoll.gif g.gif susidūrę su tom pačiom tragedijom... taip atsitiko man... po mamos ligos... jos mirtį priėmiau ramiai, o prisiminus jos kančias prieš mirtį ir dabar negaliu gyventi ramiai... to laikotarpio malda? nežinau ar gali būti baisiau, kaip melstis, kad mama greičiau mirtų? net ir ta nebuvo išklausyta...
daugiau į bažnyčią` nueinu tik į laidotuves...
Atsakyti
QUOTE(Azalija @ 2006 01 17, 10:54)
arba praranda tikėjimą schmoll.gif  g.gif  susidūrę su tom pačiom tragedijom... taip atsitiko man... po mamos ligos... jos mirtį priėmiau ramiai, o prisiminus jos kančias prieš mirtį ir dabar negaliu gyventi ramiai...

Man praktiškai tas pat...
Atsakyti