QUOTE(panterele35 @ 2010 01 02, 23:10)
Sveikos
Na o as gaminu majoneza be jokiu 'zaliu' kiausiniu ir skanus ir sveikesnis nei pirktinis, be to pats gali susireguliuot skoni.
Gaminasi labai paprastai:
70 ml pieno (kambario temperaturos)
70 alyvuogiu aliejaus
70 saulegrazu aliejaus
supylam i blenderi ir nesustodami maisom minute (pradeda tirsteti), tada pagal skoni prieskonius: druska, garstycios, pipirai, citrinos sultys, cukrus (jei kam reikia), krapai, ir t.t., kas ka megsta.
Majonezas gatavas
Ačiū už receptą! Šiandien pabandžiau, visai neblogas gavosi. Tik vietoj alyvuogių aliejaus pyliau saulėgrąžų aliejų. Dar radau tokį receptą:
Lengvas majonezas
1 a.š. garstyčių
1 a.š. citrinos sulčių
1 a.š. acto
žiupsnelis druskos ir pipirų
200 ml aliejaus
200 ml grynos grietinėlės
Visus ingridientus sudedame į indą ir išplakame.
Iš to majonezo galima daryti tokius padažus:
Totoriškas padažas
Išplakite 1 mažą svogūną, 12 mažus kornišonus, ½ morkos, petražoles, lengvą majonezą ir truputų Pepperoni dešros.
Persikų padažas
Išplakite 1 persiko pusę, 1 a.š. švelnių prieskonių, 1 a.š. Madras prieskonių (aštrių) ir lengvą majonezą.
Salotų padažas
Išplakite lengvą majonezą, 1 a.š. konjako arba brendžio, 1 a.š. cukraus, 1 a.š. kečupo, 1 a.š. pomidorų tyrės ir Tabasco padažo pagal skonį.